❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Interpretant la cuina catalana

Edició d'un llibre sobre la Cuina Catalana de 14 cuiners prestigiosos de Catalunya, que presenten les seves propostes per fer a casa. Prologat per Ferran Adrià, és la producció més ambiciosa feta fins ara sobre la Cuina Catalana actual, amb 400 pàgines,168 receptes i més de 1.000 fotos úniques.

Paco Marfull

A project of

Created in

0
seconds
310
Pledges
30.290€
From 30.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Edició d'un llibre sobre la Cuina Catalana de 14 cuiners prestigiosos de Catalunya, que presenten les seves propostes per fer a casa.

Prologat per Ferran Adrià, és la producció més ambiciosa feta fins ara sobre la Cuina Catalana actual, amb 400 pàgines,168 receptes i més de 1.000 fotos úniques.

Edicions en Català i en Castellà.

PVP: 65 euros IVA inclòs.

LA IDEA

Un recorregut per la Nova Cuina Catalana en funció de la temporalitat -- primavera, estiu, tardor i hivern-- de la mà de 14 xefs destacats, que ens mostren, a través de 4 menús cadascun, el grans trets de la nova manera de cuinar a Catalunya.

Unes noves maneres que no són altra cosa que un aggiornamento del riquíssim receptari del nostre país.

Aquest és un llibre, de receptes de cuina dels grans cuiners del país per fer a casa.

Els cuiners autors són: Joan i Jordi Roca, Carme Ruscalleda i Raül Balam, Xavier Pellicer, Quim Hernández, Paco Pérez, Ramon Freixa, Carles Abellán, Joan Bosch, Nandu Jubany, Oriol Rovira, Ada Parellada, Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Jaume Subirós i Carles Gaig.

Cadascun d’aquests xefs representa una forma original i diferent de representar la renovació de la cuina catalana i ho expressarà en quatre menús, un per cada temporada -primavera estiu, tardor i hivern- de tres plats cadascun –un entrant, un plat principal i unes postres —.

Al mateix temps tindrem un receptari complet de 168 receptes, amb plats i postres, que representin el millor de la cuina catalana actual, vist a través dels nostres millors xefs d’avui. Per cert, considerats per la crítica internacional capdavanters en el món de la gastronomia contemporània.

El xefs han estat escollits preferentment per la seva fidelitat a un territori, ja que aquest llibre privilegia la cuina de proximitat. Hem intentat que estiguin representats tots els terrers i tots el tipus de cuina: marinera, caça, horta, arrossos...

La nostra intenció és apropar tot aquest talent al públic general, a través d’un llibre amè i pràctic de receptes, de trucs, d’idees que podran realitzar a casa. Volem que la nova cuina catalana arribi a les llars.

Arròs sec d’espardenyes amb brou d’escamarlans de Nandu Jubany

CARACTERÍSTIQUES DE L'OBRA:

Estem parlant d’un llibre il·lustrat i a color, amb fotos bodegons de totes les receptes i pas a pas de les elaboracions. A prop de 400 pàgines a tot color. Una edició molt curosa i especial amb una sobrecoberta desplegable i impresa que representarà els continguts del llibre en un cop d’ull, per receptes, autors, productes i temporada. El concepte del llibre és molt innovador, pel tipus de paper utilitzat (que fa el llibre molt lleuger i atractiu) i el disseny dels continguts, que busca la complicitat del públic més jove.

Pretenem apropar el receptari de sempre renovat per adaptar-lo als temps. Els destinataris han de ser totes aquelles persones que estiguin interessades per un repertori actualitzat de cuina catalana, de la mà de cuiners reconeguts, amb una decantació moderna i assequible per que pugui ser posat en pràctica per qualsevol cuiner aficionat amb unes bases mínimes.

COM ES PORTA A TERME

El projecte CUINA CATALANA es va iniciar al gener de 2012, hi estan implicats els 14 autors esmentats, cuiners de primera línia que representen diferents formes d’entendre la cuina però amb el comú denominador de que formen la cultura gastronòmica catalana.

El llibre ja està acabat i preparat per entrar a impremta.

Trinxat de col i patata amb ou ferrat i botifarra de perol d'Oriol Rovira, Els Casals

L’EQUIP EDITORIAL

Fotografia: Ha realitzat les sessions fotogràfiques el Carles Allende. És un dels millors fotògrafs gastronòmics de l’actualitat. Aquest fet reporta un important valor afegit al llibre.

Disseny: Xavier Corretjé. Un dels dissenyador més prestigiosos amb una experiència notable en la creació de llibres gastronòmics de gran complexitat i renom.

Texts: Les introduccions a les temporades i els perfils del autors a càrrec de Paco Marfull, editor de la col·lecció de llibres gastronòmics de la desapareguda Montagud Editores S.A. i del prestigiós Quadern d’alta gastronomia Apicius, de la qual en va ser el creador i el director durant molts anys.

La revisió i adaptació de les receptes a càrrec de Montse Roig, editora i cuinera, que ha vetllat per que les receptes dels cuiners siguin assequibles al públic aficionat i es puguin fer a casa. La Montse Roig ha cuinat moltes d’aquestes receptes per assegurar-ne el resultat a casa i garantir-ne la correcta formulació.

La correcció dels texts, tan en el original en català com en la traducció al castellà, ha estat a càrrec de Àngels Polo, reconeguda especialista en la traducció i correcció de continguts gastronòmics.

Compaginació: a càrrec del mateix dissenyador Xavier Corretjé que garantirà l’execució en un llibre que té una evident complexitat.

El projecte s'ha produït a base d’un treball de coordinació del equip editorial amb els autors, provocant desplaçament als restaurants respectius per fer-ne les sessions fotogràfiques –un total de 28 sessions— generant més de 15.000 fotos de les quals apareixen més de 1.000 al llibre i una comunicació continua de l’equip de redacció per tal de preparar curosament les 168 receptes que conté l'obra.

Garotes, jonc marí i sotabosc de Paco Pérez, restaurant Miramar

OBJECTIU DEL PROJECTE

La nostra finalitat és dur a terme un projecte de qualitat que reflecteixi la actual situació de la cuina catalana.

El nostre país ha estat capdavanter en aquesta disciplina i la cuina a casa nostra ha fet un salt de gegant, sense oblidar l’important bagatge de la nostra tradició. Aquest llibre vol deixar constància històrica del moment, ara que les idees han quallat i reposat. Que els cuiners han fet una síntesi incorporant les noves idees al important patrimoni gastronòmic tradicional.

Hem de tenir en compte que els nostres cuiners estan consagrats arreu, no solament en el camp de la cuina i la gastronomia, sinó per la seva col·laboració en l’àmbit cultural i científic. Alguns dels autors del llibre, com ara Joan Roca o Nandu Jubany, col·laboren amb universitats del prestigi de Harvard, implicats en projectes de innovació i creativitat.

Escalivada amb sardina fumada de Carles Abellán, Comerç24

La cuina catalana és potser en aquests moments la millor del món. De la mà de Ferran Adrià, que signa el pròleg del llibre i del altres 14 cuiners autors de l’obra, formen un equip que figura als primers llocs de les classificacions internacionals dels millors restaurants i lideren projectes d’alta gastronomia a Japó, Alemanya, Hong Kong i tants altres països. El seu prestigi i cultiu de la excel•lència és tal que les joves promeses professionals del sector venen de tot el món per formar-se aquí en els seus establiments.

Sabem que l’alimentació i la dieta de qualitat és un valor essencial per a les noves generacions.

La nostra passió es la gastronomia i l'edició de llibres. Volem transmetre aquesta

part tan important del nostre patrimoni.

PERQUÈ DEMANEM LA VOSTRA COL·LABORACIÓ

El nostre projecte és car, tant per les nombroses persones que intervénen com per la pròpia dificultat i complexitat del llibre, que requereix abocar-hi un numero important d’hores de treball i de recursos.

El llibre ha despertat una gran passió entre tots els qui hi participem. Us convidem a participar-hi i compartir el nostre entusiasme. Segur que entre tots podrem tirar-ho endavant!

Delírium Trèmens d'Ada Parellada, Semproniana

Aquesta és una obra única, que només s’ha pogut fer amb l’entusiasme de gent entregada. Necessitem l’ajuda de persones com tu que entenen que un projecte cultural com aquest no és rentable, però sí necessari. Sense patrocini, tindria un preu dissuasiu pel públic general i més en aquets moments tan difícils. La nostra idea és que aquest llibre pugui arribar a un públic més ampli, que la raó econòmica no sigui un impediment perquè un nombre important de lectors interessats pugui adquirir-lo. Ajuda'ns a aconseguir-ho! Amb tu segur que ho farem possible!

PVP: 65 euros IVA inclòs.

Data de sortida prevista del Llibre: 30 de setembre de 2013.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

43 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Paco Marfull

    Paco Marfull
    Author

    about 10 years

    Hola Néstor,

    Sí, soy el mismo. Si quieres contactarme, puedes hacerlo en el correo: [email protected].

    Un saludo,

    Paco

  • nestor boffelli

    nestor boffelli

    about 10 years

    Hola Paco! Sos el Paco que viajó por AFS a Cleveland en 1973/74? Hace mucho que busco contactarme pero no he sabido cómo.

    Néstor Boffelli (Argentina)

  • Paco Marfull

    Paco Marfull
    Author

    over 10 years

    Hola Irene,

    Sí, tots els que vulgeu venir us demanem que envieu confirmació d'assitència al email [email protected]

    Moltes gràcies.

  • Irene Alonso

    Irene Alonso

    over 10 years

    Hola, voldria saber si hem de confirmar assistència a la presentación del llibre. Gràcies (nosaltres no hi faltarem!)

  • STUDI75

    STUDI75

    almost 11 years

    Paco on éts...no contestes el mails...el mobil no dona senyal...ja ja ja!!!

  • Paco Marfull

    Paco Marfull
    Author

    almost 11 years

    Gràcies a vosaltres, Joan i Mireia!!!

  • JOAN I MIREIA

    JOAN I MIREIA

    almost 11 years

    FELICITATSSSSS

  • Paco Marfull

    Paco Marfull
    Author

    almost 11 years

    Hola Claudi,

    cap problema. Pot apareixer el nom de la teva mare. En el seu moment us ho demanaré.

    Salutacions,

    Paco Marfull

  • Claudi

    Claudi

    almost 11 years

    He fet una aportació però m'agradaria que al llibre aparagués el nom de la meva mare, que d'aquí poc farà anys i penso que serà un gran regal. És possible que aparegui el seu nom enlloc del meu?

  • Paco Marfull

    Paco Marfull
    Author

    almost 11 years

    Ja tinc els bitllets!!!

#20 / Joan Bosch: 30 anys amb estrella Michelin!




Estimats amics,

Ara que acaben de concedir-se les noves estrelles Michelin, de les quals els cuiners catalans tenen una molt bona collita, vull felicitar molt efusivament a JOAN BOSCH, autor molt destacat del nostre llibre CUINA CATALANA, que celebra amb aquesta nova entrega de la Guia Michelin, 30 anys mantenim l’estrella. Un mèrit molt destacable, ja que no és fàcil mantenir el nivell d’exigència de la guia vermella: de ben segur que cada any te l’has de guanyar de nou i demostrar que el teu nivell culinari està a l'altura d’aquest guardó.

Joan, sincerament, moltes felicitats!... i dir-te que els teus mèrits són ben guanyats: ho he pogut comprovar personalment en la realització d’aquest llibre en comú, CUINA CATALANA, en l'excel•lència de les teves receptes.

Una cuina fidel a un territori -el Baix Camp-, i una de les cuines marineres més importants del país.

#19 / Àlbum de fotos de la festa presentació del llibre al Palau Robert

Ja teniu a la vostra disposició el àlbum de fotos de la festa que vàrem celebrar tots plegats al Palau Robert de Barcelona la tarda del dimarts 22 d’octubre. Ja veureu que es respira molt bon ambient, tothom sembla molt animat i passant-ho d’allò més bé!

Podeu accedir directament a veure-les al següent enllaç de la web d’ínfima/edit: http://infima-edit.es/noticies/

A veure si us hi trobeu!!

Fotos: Moltes gràcies a Alain Bañon, per aquest reportatge fotogràfic tan bonic!

#18 / Punt de recollida del llibre per tots aquells que no vàreu assistir a la festa/Punto de recogida del libro para aquellos que no hayáis asistido a la fiesta

Benvolguts mecenes,

Per tots aquells de vosaltres que no vàreu poder assistir a la festa de presentació del llibre CUINA CATALANA, podreu recollir el vostre/s llibre/s a partir del proper dimecres 30 d’octubre a la seu d’ínfima/edit, carrer Viladomat, 320 4º1ª de Barcelona, concertant cita prèviament al telèfon 616 343 896.

Si ho preferiu, us ho podem enviar a casa per missatgeria a les dades que ens vàreu remetre en el seu dia. El cost del enviament és de 7 euros per a tot el territori espanyol menys Canàries i Balears. Pels enviaments al estranger, us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres per email a [email protected] i us indicarem, en cada cas, el cost i la forma d’enviament.

Salutacions,

Ínfima/edit

Apreciados mecenas,

read more

#17 / Moltes gràcies a tots per fer possible aquesta festa tan entranyable!!





Apreciats amics i amigues,

La festa de presentació del llibre va resultar un gran èxit. No tinc dubte que això ha estat possible gràcies a les bones vibracions i al bon ambient que vàreu crear entre tots. Ha estat un gran plaer, de veritat! Us portem al cor!

Fins sempre!

Ínfima/edit

Nota: els que no vàreu poder recollir el llibre ahir, poseu-vos en contacte amb nosaltres a través del correu [email protected] per tal d’establir la forma d’entrega. Moltes gràcies.

#16 / **Ja tenim web!**: www.infima-edit.es

Estimats amics,

Des d’aquesta matinada ja tenim operativa la web de l’editorial ínfima/edit que comença la seva trajectòria amb el llibre CUINA CATALANA que molts ja heu recolzat.

A veure si ens doneu un cop de mà i la divulgueu entre els vostres coneguts perquè així, s’animin a comprar un exemplar: una bona idea de regal per fer aquest proper Nadal!! Doneu una ullada a la nostra botiga online!!

Esperem que us agradi!

Salutacions a tots... i ens veiem a la festa el dia 22 d’octubre!!

#15 / FERRAN ADRIÀ I CUINA CATALANA

Abans d'ahir ens va rebre Ferran Adrià per celebrar la sortida del llibre i fer-li entrega de l’obra. Un moment molt feliç i emocionant que vàrem celebrar amb ell Xavier Corretjé, Paco Marfull i Carles Allende.

Mentre ens dedicava els nostres llibres, li vàrem agrair de nou el seu recolzament, així com els nombrosos consells que ens ha donat per tal de que aquesta obra sigui un mirall de la cuina d’avui. Per a nosaltres, ell sempre ha estat el líder natural de la nova cuina catalana i espanyola.

Gràcies Ferran!

#14 / FOTO ARTÍSTICA DIN A3 SIGNADA PEL AUTOR, CARLES ALLENDE


Ja tenim preparada la recompensa per als mecenes que varen aportat 80 euros. Una foto preciosa feta pel Carles Allende i que figura al llibre; considerem que és una de les més boniques i gastronòmiques!... però de moment mantenim la sorpresa. Us les entregarem el dia de la festa, 22 d’octubre.

Fins aviat!

#10 / Festa de presentació del llibre CUINA CATALANA: 22 d’octubre a les 19 h al Palau Robert de Barcelona

Apreciats amics i mecenes,

Ens plau convidar-vos a la FESTA DE PRESENTACIÓ del llibre CUINA CATALANA que tindrà lloc el dimarts dia 22 d’octubre a les 19 h al Palau Robert de Barcelona (Passeig de Gràcia cantonada amb Diagonal).

A la festa disposarem unes taules on podreu recollir la vostra recompensa; els autors assistents podran signar i dedicar el vostre llibre.

Us hi esperem!

Salutacions,
ÍNFIMA-EDIT

*Es prega confirmació d’assistència i que ens indiqueu si vindreu acompanyats al correu: [email protected]

Fiesta de presentación del libro COCINA CATALANA: 22 de octubre a las 19 h en el Palau Robert de Barcelona

Apreciados amigos y mecenas,

Nos complace invitaros a la FIESTA DE PRESENTACIÓN del libro COCINA CATALANA que tendrá lugar el martes 22 de octubre a las 19 h en el Palau Robert de Barcelona (Paseo de Gracia esquina Diagonal).

read more

#05 / El llibre CUINA CATALANA preparat per imprimir

Apreciats amics i mecenes,

Ahir vàrem celebrar, amb un arròs boníssim, que el llibre ja està a punt per imprimir. Aquesta mateixa setmana, les dues edicions del llibre entren en màquines. Ahir es van introduir les ultimes correccions a les 800 pàgines que sumen entre el català i el castellà, per tal de que l’obra quedi ben polida.

A la foto, feta pel Carles Allende, el equip del projecte CUINA CATALANA: d’esquerra a dreta, Paco Marfull, Carles Allende, Àngels Polo, Montse Roig i Xavier Corretjé.

Salutacions,

Paco Marfull

#04 / Recollida de dades/recogida de datos

Apreciats amics i mecenes,

Aviat en posarem en contacte amb vosaltres per recavar les dades necessàries per fer-vos arribar la recompensa. Com sabeu, el llibre sortirà el 30 de setembre: ho rebreu immediatament després dintre de la primera quinzena d’octubre.

Salutacions,

Paco Marfull

Apreciados amigos y mecenas,

En breve nos pondremos en contacto con vosotros para recabar los datos necesarios para haceros llegar la recompensa. Como sabéis, el libro saldrá el 30 de septiembre: lo recibiréis inmediatamente después dentro de la primera quincena de octubre.

Un cordial saludo,

Paco Marfull

#03 / Moltes gràcies a tots!

PROJECTE CUINA CATALANA

CAMPANYA DE MICROPATROCINI A VERKAMI

La campanya de captació de mecenes per aconseguir el patrocini del llibre CUINA CATALANA ha estat un èxit.

Ara podrem emprendre aquesta producció que, n'estem segurs, us agradarà molt i acabarà sent un document de referència de la cultura gastronòmica catalana actual.

Per a nosaltres és un motiu d’orgull que aquest projecte hagi estat possible gràcies a tots vosaltres, 278 mecenes, 278 amics, sense la intervenció de patrocini empresarial o de subvencions de l’administració pública. A pesar de la crisi, hem pogut constatar que la societat està viva i s’interessa per la cultura.

Moltes gràcies a tots. Us esperem a la festa de presentació del llibre!

Paco Marfull
ÍNFIMA/EDIT

PROYECTO COCINA CATALANA

CAMPAÑA DE MICROPATROCINIO EN VERKAMI

La campaña de captación de mecenas para conseguir el patrocinio del libro COCINA CATALANA ha sido un éxito.

read more

#02 / Ja casi ho hem aconseguit! vinga, vinga!!!

Queden poc més de 5 dies per que s’acabi aquesta campanya i encara necessitem una empenta per reunir el patrocini necessari. Estem molt a prop! ... vinga, vinga! Que val la pena!

La veritat és que estem molt contents del recolzament rebut. Mai hauríem imaginat tenir aquest suport!

Podeu tenir la seguretat de que el projecte CUINA CATALANA no us decebrà. Tindreu un llibre únic entre mans!

Moltes gràcies a tots!

#01 / Nova recompensa/Nueva recompensa

Hem decidit crear una nova recompensa per aquelles persones o empreses que desitgin adquirir uns quants exemplars amb la finalitat de obsequiar-ho als seus clients o amics. Quin millor regal es pot fer? O també, per llibreries o botigues especialitzades en gastronomia que vulguin tenir el llibre per vendre’l: una ocasió per obtenir-ho a bon preu: 39 euros/exemplar (IVA inclòs).

Hemos decidido crear una nueva recompensa para aquellas personas o empresas que deseen adquirir unos cuántos ejemplares con la finalidad de obsequiarlos a sus clientes o amigos ¿Qué mejor regalo se puede hacer? O también, para librerías o tiendas especializadas en gastronomía que quieran tener el libro para venderlo: una ocasión para obtenerlo a buen precio: 39 euros/ejemplar (IVA incluido).

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy