❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

El Casc Blau - el dia a dia d'un infant amb autisme

Ajudem els infants a comprendre què necessiten les persones amb la Condició de l'Espectre Autista per estar a gust a tot arreu on van!

totsdiversos

A project of

Created in

0
seconds
127
Pledges
4.420€
From 4.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

"El Casc Blau" és un conte que ha nascut arrel de la necessitat de moltes famílies i centres educatius de facilitar la comprensió del que és i suposa l'autisme en el dia a dia, especialment per a què tots els infants puguin contribuir a desenvolupar les mesures que podem aplicar en el nostre dia a dia per a garantir la participació i benestar dels infants amb CEA a tot arreu on van.

Què volem aconseguir?

  • Una millor resposta a les necessitats de les persones amb autisme, ajustant-nos al perquè actuen com ho fan i no només a la superficialitat del que veiem.

  • Ajudar a que la resta d'infants desenvolupin estratègies individuals i grupals per acollir i acompanyar millor les persones amb autisme.

  • Dinar eines als referents educatius per treballar la comprensió de l'autisme amb els més petits i petites.

Aprofundim en el conte!

Qui ens acompanya? L'entranyable Rita, el persistent Joel i sobretot, el màgic casc blau!!!

Quins reptes ens planteja el conte?

Parlem d'una manera propera i afectuosa de les dificultats habituals que el dia a dia posa al camí de les persones amb autisme i de com la resta hem de respectar les seves maneres de pensar, fer i sentir.

Sobre les recompenses

Hi ha 3 diferents recompenses a les que us podeu acollir:

  • Versió digital en PDF

  • Versió en paper (24x24cm amb tapa dura) + versió digital

  • "Calm Box" + versió en paper + versió digital

I pels qui us pregunteu què és això de la "Calm Box"...doncs no és res més que una capsa amb objectes d'estimulació sensorial que ajuden a reconduir l'angoixa en moments de neguit (igual que fa el casc!). Apta per a TOTHOM!

Qui som?

Sóc l'Olga Santos, mestra d'atenció a la diversitat i ferma defensora de la possibilitat real i dels beneficis que aporta la participació de TOTS els infants a l'escola ordinària (sempre acompanyada de recursos).

En el meu camí com a mestra i formadora de docents m'he adonat que gran part de les angoixes per acompanyar els infants amb necessitats específiques de suport educatiu passa pel desconeixement i la incertesa...així que "El Casc Blau" vol fomentar aquesta obertura cap a la comprensió de l'autisme per a tothom (dels més petits als més grans!)

L'autisme és una realitat molt present, una condició de moltes persones que hem de poder acompanyar des d'una mirada inclusiva.

A què destinarem les vostres aportacions

Des de l'edició del conte, la realització de les il·lustracions, la publicació, la difusió i els enviaments que realitzarem a tots els mecenes (i esperem que també a futurs/es compradors/es!)

Calendari previst

La publicació del llibre esta prevista per al mes de març de 2022 aproximadament!

+ Info

Si voleu més informació del projecte o voleu col·laborar-hi, podeu contactar-me a través d'aquestes vies

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

30 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • totsdiversos

    totsdiversos
    Author

    about 2 years

    És emocionant llegir missatges com el teu, Josep M.! De ben segur que els seus pares i el petit estaran ben orgullosos d'un iaio com tu. Una abraçada!

  • Josep M.

    Josep M.

    about 2 years

    Gracies soc el iaio d'un nen amb autisme i estic molt conten de poder col·laborar amb intentar fer mes facil la vida als seus pares. Per molts anys.

  • totsdiversos

    totsdiversos
    Author

    about 2 years

    Moltes gràcies Òscar! Aquest projecte vol posar un granet de sorra a facilitar-vos una mica el dia a dia amb els qui us envolten...és un honor per mi que vulgueu ser mecenes!

  • oscarjx

    oscarjx

    about 2 years

    Som pares d'un nen amb TEA i ens fa molta il·lusió haver descobert aquest projecte a temps per col·laborar-hi!

  • totsdiversos

    totsdiversos
    Author

    about 2 years

    Gràcies Eva, en breu estarà a les vostres mans!!!

  • Ebasal

    Eva Sales

    about 2 years

    Encantada!

  • totsdiversos

    totsdiversos
    Author

    about 2 years

    Gràcies Laura, ara si que ja, compte enrere!

  • Laura

    Laura

    about 2 years

    Amb ganes de tenir-lo! Enhorabona per la iniciativa!

  • totsdiversos

    totsdiversos
    Author

    about 2 years

    Gràcies a tu Joan, és un projecte de tots...tenim molta necessitat de parlar de l'autisme amb els petits i petites!!

  • Joan Viaplana

    Joan Viaplana

    about 2 years

    Olga, gràcies per aquest projecte!!!! Encantat de posar-hi el meu granet de sorra ;)

#09 / Reviseu el correu!

Benvolgudes i benvolguts,

Tot just fa una setmana us vaig enviar un mail, des de la mateixa plataforma de Verkami, amb els enllaços per a què us descarregueu les versions digitals del conte (en català i en castellà), així com el dossier de propostes pedagògiques.

Ja sou uns quants que m'heu comentat que no l'heu rebut i, en mirar la carpeta de correu brossa, l'heu trobat allà. Us agrairia que ho reviseu per, si tot i així no l'heu rebut, m'ho feu saber i us faig arribar els enllaços per una altra via.

Moltes gràcies i disculpeu les molèsties

#08 / A impremta!

Voleu veure les primeres pàgines de "El casc blau" en paper?

Aquí teniu una primícia...la impremta està treballant a tota marxa!!!

Ja queda poc!

#07 / Ja ho tenim!

Avui s'ha tancat el verkami...i els que més ho celebren són en Joel i la Rita, que ja han cobrat vida!

Heu d'haver rebut un formulari on se us demanen les dades per fer-vos arribar les recompenses sol·licitades, incloses les dades per la facturació.

Recordeu que en totes les opcions s'enviarà el conte en format digital, juntament amb el dossier pedagògic, i cal donar un correu electrònic actiu!

Per altra banda, els que tingueu recompensa en física, se us demanaran les dades per fer l'enviament per missatgeria.

No obstant això, si tenim algun vincle personal, alguna quedada pendent o sou de Barcelona/Blanes, teniu l'opció de poder fer una entrega en mà (a concertar dia i hora jajaja!).

Teniu temps, ja que ara mateix estem en ple procés d'impressió i encara queden uns dies per tenir-lo enllestit...però no ens adormim, que heu de gaudir de l'esperada recompensa!

Una abraçada i, com sempre, GRÀCIES!

#06 / Ja tenim portada!

Una imatge val més que mil paraules...i la portada, feta i maquetada per Daniel Estandía, és pura màgia!

Ja queda menys...en 6 dies es tanca el Verkami! I un cop finalitzat, rebreu un correu amb un formulari on us demanaré algunes dades per poder fer els enviaments un cop el llibre hagi sortit d'impremta (finals de març).

Com sempre,

gràcies i gràcies!

#05 / Dossier pedagògic

Doncs si, finalment, tots vosaltres tindreu un afegit a la vostra recompensa.

El dossier pedagògic amb pautes per incloure els infants amb CEA i dinàmiques per treballar amb el grup ja és una realitat.

Però no està acabat...

Personalment crec molt en com aprenem dels altres i és cert que l'experiència és un grau. És per això que vull que el dossier tingui un apartat final, fet pels docents que vulgueu participar-hi, d'experiències d'inclusió a l'aula i de com s'ha treballat l'autisme amb els grups. No hi ha una recepta màgica, ja ho sabeu, però veure altres realitats pot ajudar molt.

Si voleu posar el vostre granet de sorra, aquí us deixo l'enllaç per a que pugueu fer la vostra aportació.
Cliqueu aquí per accedir al document

I evidentment, si ho desitgeu, sortireu com a autors del dossier al llistat final (només cal que poseu el vostre nom a l'aportació).

De nou, GRÀCIES!

#04 / ENHORABONA, MECENES!

Benvolguts mecenes,

entre tots i totes heu aconseguit que la història de la Rita ja sigui real...i ja gairebé estigui a les nostres mans.

La tasca social, de valors i de promoció d'una convivència real i saludable per a totes les persones és la clau del conte...i sembla que això s'ha valorat.

No obviaré la important tasca que "El casc blau" pot fer de la mà dels centres educatius...i és per això que estic en procés de creació d'una guia didàctica que acompanyi el conte.

De nou, moltes gràcies per fer-ho possible!

#03 / Primeres imatges

I amb les il·lustracions tot just acabades, no podia estar-me d'ensenyar-vos un tastet de com està quedant "El casc blau".

Mecenes, teniu l'oportunitat d'anar veient com serà físicament la història de la Rita i en Joel...i en primícia!

El projecte cada cop és més real...ens falta l'última empenta...així que som-hi!

Tota difusió és benvinguda!!!

I de nou; GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES

#02 / Pagaments i enviaments

Benvolguts i benvolgudes mecenes,

com ja haureu llegit aquí a Verkami, esteu fent una "donació", però no deixa de ser un pagament a compte d'un bé anticipat que rebreu un cop acabi la campanya.

Si sou una institució amb dificultats per realitzar pagaments amb targetes i necessiteu factura, us podeu posar en contacte al correu [email protected], per procedir a fer el pagament via transferència bancària i rebre una factura a nivell individual que es sumarà a la quantitat recaptada aquí a Verkami.

I us estareu preguntant...com ho rebré, si no he deixat dades postals? Un cop finalitzi la campanya (esperem que amb èxit, sinó se us retornaran les donacions), rebreu un formulari per a completar, on se us recolliran les dades per a fer els enviaments i per si algú, a posteriori, necessita una factura.

Per qualsevol altre cas particular, poseu-vos en contacte al mail indicat.

De nou...moltes GRÀCIES i molta EMPENTA...seguim!!!

#01 / Benvingudes i benvinguts!

Avui comença el crowdfunding!

Ja ens hem posat en mode "compte enrere"...amb el vostre suport ja és segur que "El Casc Blau" vegi la llum aquest primer quatrimestre de 2022.

Us vull agrair, de tot cor, el caliu i suport que esteu donant al projecte. Més enllà del conte en si, mostreu una ferma creença en el poder de la literatura i especialment, en la necessitat d'apropar la realitat de la diversitat funcional als infants des de la tendresa i alhora des de la responsabilitat que tots tenim per fer que aquest món sigui més obert i accessible.

És per això que us vull demanar que feu arribar aquest missatge, aquesta idea inclusiva en format conte infantil, a totes les persones del vostre entorn que hi puguin estar interessades.

Tots tenim algú al nostre entorn que conviu amb la Condició de l'Espectre Autista, i només a… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy