❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

¡Visita la caseta virtual!
Discover them all

3Dnassos, revista de videojocs en català. Tornen les edicions en paper!

Fes realitat les noves revistes en paper de 3Dnassos. Gairebé 100 pàgines en català sobre videojocs amb materials d'alta qualitat.

3Dnassos

A project of

Category

Created in

0
seconds
89
Pledges
2.070€
From 1.200€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Presentem les noves edicions en paper de 3Dnassos, la revista de videojocs en català!

Aquest “primer” número enceta una nova etapa del nostre projecte, viu i madurat a foc lent des de 2017.

Sí, “primer” entre cometes, ja que el nostre debut va ser sota un altre nom fa gairebé tres anys, a la Barcelona Games World 2018. Era una revista grapada, que no arribava a les quaranta pàgines, amb una maquetació caòtica i un contingut anàrquic. I ben orgullosos que n’estem, eh!

Hem treballat de valent per presentar-vos aquesta nova revista: encolada amb materials d’alta qualitat, de gairebé un centenar de pàgines, amb una maquetació molt més digne, il·lustracions personalitzades i un contingut divers que intenta anar una mica més enllà.

La línia editorial de la revista és força àmplia, amb algunes temàtiques bastant específiques i d'altres més generalistes. Tant hi pots trobar una breu ressenya d'un videojoc indie com un assaig filosófic sobre NieR: Automata. No obstant això, el pal de paller i el que la diferencia de moltes altres publicacions és el contingut de proximitat i l'èmfasi en la normalització del català al sector dels videojocs.

Per exemple, en aquest primer número podreu conèixer la història de Goutham Dindukurthi, un desenvolupador de l'Índia que ha publicat un videojoc en català, Mystic Pillars; una entrevista a dos aficionats que han traduït al català un bon grapat de videojocs, Eduard Ereza i Joel García; o com a plat principal i protagonistes de la portada, tres videojocs en català que han triomfat a Kickstarter i s'han convertit en referents: Summer in Mara, Sword of the Necromancer i Curse of the Sea Rats.

De tota manera, hi ha algunes seccions estrella que seran fixes a cada número, com ara:

  • El Post Mortem: un estudi català ens explica i fa balanç del procés creatiu i de desenvolupament del seu videojoc. En aquest número... Aragami, de Lince Works.

  • Autories: resseguim la trajectòria de les figures més importants i úniques dins de la indústria dels videojocs. En aquest número... John Romero, cofundador d'Id Software.

  • Destacats: parlem breument de les estrenes catalanes o en català més destacades, a banda de dedicar-los una il·lustració personalitzada. En aquest número... Colossus Down i A Tale of Paper.

  • Comunitat: col·laboracions d'altres comunitats, mitjans o creadors en català de referència. En aquest número... Nintenhype, Xe Quin Pasme!, Pixelats, Xboxers Catalans i Catalunya PlayStation.

Els articles d
Els articles d'aquest primer número s'han escrit entre octubre de 2020 i setembre de 2021

Recompenses

La recompensa principal de la campanya és aquest primer número, disponible tant en paper com en versió digital. Totes les aportacions inclouen també dues làmines il·lustrades que homenatgen les edicions anteriors a l'etapa de 3Dnassos, així com un punt de llibre temàtic del videojoc "SuperEpic".

L'entrega prevista d'aquestes recompenses és immediatament després de finalitzar la campanya.

A més a més, amb la confiança que rebrem el suport necessari, us volem anunciar que ja estem treballant en el segon número. Entre les opcions de recompenses, en podeu trobar una que inclou tant el primer com el segon. Els mecenes que ens facin costat amb aquesta aportació rebran un detall exclusiu de la campanya que no es podrà aconseguir més endavant (consulteu les recompenses).

L'entrega prevista del segon número i el detall exclusiu és l'estiu vinent (juliol-setembre).

Totes les aportacions ja inclouen les despeses d
Totes les aportacions ja inclouen les despeses d'enviament de les recompenses

Qui som: trajectòria des de 2017

3Dnassos va néixer a principis de 2017 com un blog en català sobre videojocs, amb un full de ruta incert i una perspectiva més aviat d'afició personal. Després d’un any de vida força irregular, vam prendre la decisió d'integrar-nos a El Tecnològic, una revista digital dedicada al món de la tecnologia. Allà vam fer els primers passos de les edicions en paper, presentant en societat una mostra pilot a la fira Barcelona Games World 2018 i publicant tres números més gràcies al suport de la comunitat.

Ens vam prometre a nosaltres mateixos refundar 3Dnassos quan sorgís novament l’oportunitat i així ho vam fer el 2019, aquest cop amb les idees més clares i especialitzats en el contingut de proximitat i els videojocs en català. Alhora, hem estat treballant en aquestes noves edicions en paper; hi ha hagut molts entrebancs i la pandèmia ens ha endarrerit més del que voldríem, però ja les tenim a tocar!

Si ens voleu conèixer una mica més, podeu visitar la nostra pàgina web 3Dnassos.cat. Entre altres activitats, també hem contribuit a la creació del portal VDJOC de Política Lingüística i de tant en tant fem reportatges audiovisuals. L'any passat vam ser guardonats amb el Premi Llengua Nacional 2021.

A què destinarem les vostres aportacions

Una bona part de la recaptació es destinarà a la producció i enviaments de la revista. La impressió d'aquest tipus de format és molt més costosa que la del tradicional grapat, sobretot si no es fa en comandes de grans quantitats. La nostra proposta és molt específica (per temàtica, proximitat, llengua i característiques del producte), així que és inviable un model de negoci massiu o a l'engròs.

D'altra banda, el nostre objectiu és professionalitzar a poc a poc el projecte i dotar-lo d'una mínima solvència que en garanteixi la continuïtat. En definitiva, fer el mateix que hem fet per aquest primer número, però amb més eficiència, menys incertesa i millors condicions. Superar aquesta campanya seria el primer pas, per comprovar que hi ha un interès de part vostra i agafar confiança de cara al futur.

Contacte

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

13 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • 3Dnassos

    3Dnassos
    Author

    over 1 year

    Hola, Artur! El segon número va una mica endarrerit atès que volem donar-li la màxima qualitat possible, però està previst que s'estreni a finals de desembre o just passada l'època nadalenca. Gràcies per la vostra paciència!

  • Artur

    Artur

    over 1 year

    Quan arribarà el segon número???

  • Isidor

    Isidor

    over 1 year

    Rebut número 1 en digital, gràcies.

  • 3Dnassos

    3Dnassos
    Author

    almost 2 years

    Hola! Ja estan de camí! Començaran a arribar al llarg d'aquesta setmana vinent.

  • xprat

    xprat

    almost 2 years

    Tinc ganes de llegir la revista? Quan enviareu el primer número? Quina previsió hi ha ?

  • Dani Velasco-Sánchez

    Dani Velasco-Sánchez

    almost 2 years

    Quines ganes de tenir ja la revista a casa!! :D :D

  • valdric

    valdric

    almost 2 years

    Molta sort en el vostre projecte

  • salore

    salore

    almost 2 years

    Enhorabona per la iniciativa i moltes ganes de veure com queda el projecte.

  • Simmer Valenciana

    Simmer Valenciana

    almost 2 years

    Molta sort!! I amb moltes ganes de tenir-la ♥️

  • Oriol

    Oriol

    almost 2 years

    Ànims i bona sort!! ;)

#04 / Ja van arribant les revistes! + SORTEIG

Benvolguts mecenes,

Tal com molts de vosaltres ja ens heu fet saber, les recompenses corresponents al primer número de la revista ja estan arribant a les vostres bústies!

Per a celebrar-ho, us animem a compartir amb tothom aquest moment tan especial. Només cal que publiqueu a Twitter una fotografia on aparegui la revista i ens mencioneu al tuit (@3dnassos).

Tots els que hi participeu entrareu en el sorteig aleatori d'un petit detall que revelarem quan anunciem el guanyador! Teniu temps fins al dijous, 7 de juliol. No ho deixeu per última hora!

Jo encara no he rebut res... què faig?

Si encara no heu rebut la vostra recompensa, tingueu present que Correus pot tardar una mica més en alguns casos, però us hauria d'arribar imminentment. També pot ser que no l'hagin pogut dipositar a la bústia o no trobessin ningú a casa. En aquest segon cas, haurien de deixar un paperet d'avís a la mateixa bústia perquè ho pugueu anar a recollir a la vostra oficina més pròxima.

read more

#03 / PROJECTE ACONSEGUIT! + FULL DE RUTA

Després de 20 dies de campanya intensos i agafar-nos el cap de setmana per descansar, ja ho podem dir oficialment: la nova revista de videojocs, en paper i en català, ja és una realitat! 🥳🥳

Moltes gràcies a tots els mecenes que ho heu fet possible. No només hem superat amb escreix l'objectiu mínim, sinó que s'ha aconseguit el repte addicional de 2.000 recaptats! Això significa que totes les aportacions a recompenses físiques rebran com a detall un sotagot de 3Dnassos!

I ara, quins són els següents passos? En primer lloc, a partir d'avui mateix començareu a rebre un formulari al vostre correu electrònic, que haureu d'omplir amb les dades necessàries perquè us puguem fer arribar les recompenses. Durant aquesta setmana recopilarem els formularis i prepararem els enviaments, amb l'objectiu que les rebeu abans que acabi aquest mes de maig. 🚚📚

Pel que fa al segon número, us recordem que ja està en producció i està previst per aquest estiuread more

#02 / Recta final de campanya: és l'hora de la veritat! (+ speed paint portada)

Bon dia! Encetem la recta final de la campanya amb la tranquil·litat d'haver assolit sobradament l'objectiu inicial (gairebé un 150% a hores d'ara!), però amb l'emoció dels últims dies per veure fins a on podem arribar. La fita addicional que ens vam marcar sembla complicada, però tot és possible!

Així doncs, si sou dels que ho deixeu tot per l'últim moment, encara dubteu a participar-hi, o teniu algun amic despistat que creieu que li pot interessar, tingueu en compte que la campanya finalitzarà el pròxim divendres dia 13, a les 8:50h. Un cop vençut el termini d'aportacions, us demanarem la informació necessària per fer-vos arribar les recompenses del primer número al més aviat possible.

Us tornem a agrair tot el suport i us convidem com sempre a compartir la campanya amb el vostre cercle d'amistats o coneguts. Només es pot formar part de la història una vegada... almenys d'aquesta!

Speed Paint - Portada

read more

#01 / Primera setmana de campanya + OBJECTIU EXTRA!

Bon dia! Teníem previst fer aquesta publicació a mitjan de campanya, però han passat moltes coses! Evidentment, hem de començar pel més important... les edicions en paper de la revista de videojocs en català, 3Dnassos, ja són una realitat! I hem assolit l'objectiu inicial en només 3 dies! 🎉🎉

Moltes gràcies a tots els mecenes que heu confiat en nosaltres. Molts ja ens coneixíeu, altres ens esteu descobrint durant la campanya. Quines ganes que tingueu el primer número a les vostres mans!

Ara bé, això no s'ha acabat! Tot i que ja hem fet el més difícil, a la campanya encara li queda molta corda! Per aquest motiu, ens hem plantejat arribar a un segon objectiu, que suposaria millores en tot el projecte i seguretat de cara al futur. Serem capaços de superar els 2.000 euros de recaptació?

Segon objectiu: per què?

No ens hem fixat un segon objectiu només com a repte personal. Arribar-hi ens ajudaria a:

  • Imprimir la major quantitat de revistes possibles 📚

  • read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy