❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Art. 490

UN FILM PER LA LLIBERTAT

art490

A project of

Category

Created in

0
seconds
868
Pledges
89.075€
From 75.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

A No Callarem entenem totes les formes d’expressió artística com a eines de transformació i denúncia social. Després d’alçar la veu en concerts, manifestacions o art urbà, encetem juntament amb la productora Bruna i el programa Carne Cruda el procés creatiu per a la realització d’un film documental que centra l’atenció en narrar la història de tres joves rapers que avui són els rostres visibles de la persecució de la llibertat d’expressió la música de l’Estat espanyol.

Les lletres de Pablo Hasel, Valtònyc i Elgio no només han estat condemnades per un sistema judicial injust i venjatiu sinó que també s’han convertit en víctimes d’una fabricació mediàtica que els mostra com a delinqüents i enemics de la democràcia amb els que resulta difícil d’empatitzar.

El film Art 490 aborda, tant des d’una perspectiva personal com artística, les experiències que els han portat a convertir-se en represaliats polítics així com en les conseqüències que té la repressió a la seves vides, ja sigui per la inhabilitació, l’exili o la presó.

Tot plegat acompanyat d’una banda sonora única i genuïna. Diverses artistes, també protagonistes del documental, recuperen algunes de les lletres condemnades i creen noves versions d’estils musicals diversos. Sentirem des del soul de Yolanda Sey, el rap llatinoamericà d'Ana Tijoux, fins la performance provocadora d'Albert Pla, l’electrònica ballable de Las Bajas Pasiones, i moltes més que col·laboren en l’articulació d’un mapa sonor divers i ric en estils i gèneres musicals com la glosa mallorquina, el jazz o la música experimental.

Art490 oscil·la entre el documental musical i el documental social i de denúncia. Es tracta d’una fusió de gèneres aparentment dispars però que permet aprofitar la força de la música i la interpretació artística per reafirmar la denúncia contra aquestes condemnes. Les noves versions de les lletres condemnades interpretades per diferents artistes representen un acte de solidaritat entre persones claus en l’escena musical actual i els tres rapers acusats injustament.

Utilitzarem el cinema i la seva capacitat d'incidència en amplis sectors de la societat per denunciar a l’Estat i capgirar la repressió en forma de boomerang per convertir-la en una eina contra l’opressió i la vulneració de drets a l'Estat espanyol.

Art. 490 és una campanya d’impacte social i polític que a través dels tres casos de repressió contra la llibertat d’expressió de Valtònyc, Pablo Hasel i Elgio denunciem la vulneració dels drets humans a l’Estat espanyol i exigim:

  • La llibertat immediata de Pablo Hasel, el lliure retorn de Valtonyc, arxivament de la causa a La Insurgencia i del seu cantant Elgio i totes les causes de persones represaliades per exercir el dret a la llibertat d’expressió.

  • Iniciar els tràmits legislatius oportuns per a la supressió dels articles del Codi Penal referents a injúries i calúmnies a la corona i a les institucions de l’Estat.

  • Modificar l’article 510 del Codi Penal, corresponent al delicte d’odi, per tal que no pugui ser d’aplicació extensiva a col·lectius que no corresponen explícitament als grups definits en el mateix article, com serien les forces i cossos de seguretat.

  • Promoure un procés de justícia i reparació per a les centenars de persones perseguides per exercir el seu dret a la llibertat d’expressió i opinió.

  • Derogar la Llei de Seguretat ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa.

  • Derogar l’article 578 del Codi Penal, que fa referència a l’enaltiment del terrorisme, per aturar l’ús abusiu i pervers per part del poder judicial com a eina repressiva contra la dissidència.

  • Garantir el dret a la llibertat d’expressió i opinió i la llibertat de premsa reconeguda pels organismes i tractats internacionals com un dels pilars essencials de la democràcia.

No Callarem no som res sense els milers de persones que arreu de l’Estat han alçat la veu contra la repressió. Per això hem pensat en aportacions accessibles per a tothom i recompenses molt diverses i especials. Des de l’agraïment amb l’aparició del vostre nom als crèdits fins a entrades per a les estrenes de la pel·lícula, passant per la possibilitat de participar com a coproductors del film.

Una de les recompenses més especial és l’accés en exclusiva a la banda sonora d’Art.490 on s’hi inclouen les següents peces musicals:

  • “Encenderemos bengalas”, cançó de Yolanda Sey produïda per Tarquim. Lletra de Saül de La Insurgencia i Yolanda Sey.

  • “Lucharé”, cançó de JazzWoman produïda per Cabanes. Lletra de JazzWoman.

  • “No + presxs”, cançó de Las Bajas Pasiones. Lletra de Las Bajas Pasiones i Pablo Hasel.

  • “Respondamos”, cançó d'Irene Reig inspirada en textos d'Elgio.

  • “Glosa”, cançó i lletra de Mateu Matas.

  • “Que cambie el terror de bando”, cançó de Za!. Lletra d'Elgio.

  • “En paro”, cançó de Valtònyc interpretada per Ana Tijoux.

  • Monòleg de “Murieron por encima de sus posibilidades” interpretat per Albert Pla a la pel·lícula d'Isaki Lacuesta.

  • Poema del llibre “Reanudación de las hostilidades”, escrit i interpretat per Nacho Vegas.

També hem tingut la sort de col·laborar amb la Impremta Col·lectiva de Can Batlló per a la producció dels cartells que apareixen al film. Hem pogut plasmar les frases condemandes de les cançons de Pablo Hasel, Valtònyc i Elgio en uns cartells especials i únics, d’edició limitada: fets amb un procés tradicional d’impressió a partir de la recuperació de tipografies d’impremtes ja tancades. La mida dels cartells és de 50cm x 35cm

Així mateix farem una edició especial de postals per als nostres mecenes.

Les aportacions seran destinades a cobrir les despeses de la producció de la pel·lícula Art.490 i de la campanya política que l’acompanya. Fins ara les tasques de rodatge, producció i edició del film han estat sufragades directament pel treball dels productors i les productores. A continuació trobareu tots els detalls dels costos del projecte col·lectiu Art.490:

Art. 490 no hem rebut subvencions o ajudes de cap administració pública; el 100% dels donatius aportats pels mecenes seran destinats a la producció i difusió de la pel·lícula.

Cada aportació compta per arribar aconseguir els 75.000€ de despeses del film i la campanya de difusió.

No Callarem vam néixer l’any 2017 com a resposta a l’ofensiva repressiva de l’Estat espanyol contra els drets humans i més concretament davant del greu retrocés dels límits de la llibertat d’expressió.

Els objectius de No Callarem són denunciar els casos de vulneració contra la llibertat d’expressió, assenyalar la persecució a la dissidència política i artística, denunciar la manipulació de l’Estat, destapar la naturalesa política de l’acusació i, finalment, demostrar que les pràctiques repressives contra la llibertat d’expressió són una mostra d’autoritarisme disfressat de justícia.

També som una xarxa de solidaritat i suport mutu que acompanya col·lectivament els represaliats.

No Callarem hem fet possibles centenars d’actes on molts artistes i creadors han alçat la veu per donar una resposta política i solidària a la repressió de l’Estat.

Actualment estem realitzant les darreres tasques de rodatge i esperem començar amb el muntatge ben aviat. Això significa que les primeres preestrenes i presentacions les començarem a fer a partir del juny del 2022 aproximadament.

+ Info

No Callarem

Art.490

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

50 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • La barraka

    La barraka

    over 2 years

    Per un camí per recordar

  • Jose

    Jose

    over 2 years

    Llibertats

  • Pablo

    Pablo

    over 2 years

    ✊🏽

  • EPO REIG

    EPO REIG

    over 2 years

    Per la llibertat d'expressió....no callarem

  • Vicent14

    Vicent14

    over 2 years

    Edavant companyes! Força des del Sud

  • Mercheta Brotuna

    Mercheta Brotuna

    over 2 years

    Gràcies... Ojalà surti...

  • Rosapll

    Rosapll

    over 2 years

    Gràcies pel projecte!!

  • magdaribasframis

    magdaribasframis

    over 2 years

    Ho he fet en nom de @E_Gallinat

  • Óskar Santos

    Óskar Santos

    over 2 years

    ¡¡¡ A por la III !!!

  • URI13

    URI13

    over 2 years

    endavant!

#02 / Formularis de les recompenses enviats!

Bona tarda a totes,

Avui us hem fet arribar un correu amb els formularis per tramitar les vostres recompenses com a mecenes.

Us demanen que respongueu el més ràpidament possible sobretot per tenir els noms que han d'aparéixer als agraïments i als crèdits. Hem posat com a data límit al dia 5 de setembre.

En cas que no us aparegui el correu reviseu la carpeta de "correu no desitjat" o "spam" que a vegades se'n va allà.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració, que ha fet possible que el documental sigui una realitat! Tenim moltes ganes que el pogueu veure!

Abraçada i fins aviat!

No Callarem & Bruna

#01 / Estrena del documental la propera tardor

Hola a totes!

Com moltes ja sabeu, hem hagut d'endarrerir la data d'estrena del documental a la propera tardor.

Ja tenim el lloc on es farà l'estrena, un lloc fantàstic i molt estimat que anunciarem ben aviat! :)

Us expliquem una mica el motiu de l'endarreriment de tot plegat:

Fa uns mesos ens van fer arribar un material d'arxiu sobre el Pablo i el Valtònyc molt extens i interessant que aporta moltíssim al film, però el seu visionat i triatge ha comportat moltes hores de treball i ha fet que ens veguem obligades a posposar l'estrena a la tardor per tal d'incorporar tot aquest material al docu i aconseguir el millor resultat possible.

Durant el proper setembre rebreu la informació relativa a les recompenses i l'estrena.

Esperem que us faci tanta il·lusió com a nosaltres!

Salut i fins molt aviat!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy