❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

HOSTE

“Si vol recuperar la vida que un dia el va fer feliç, primer haurà de matar el seu orgull”

Aïda Soler

A project of

Category

Created in

0
seconds
68
Pledges
2.735€
From 2.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Hoste és el nostre treball final de grau, un projecte de curtmetratge que sorgeix gràcies a la col·laboració amb Escac Films i que esperem que vulgueu sumar-vos per formar-ne part!!!

Títol: Hoste | Curtmetratge | Duració: 15 minuts | Format: Digital

SINOPSI

Un home viu aïllat de la societat en una masia rural. Cada nit alimenta una criatura salvatge que viu al bosc que envolta el seu habitatge.

L’home fa anys que no es parla amb el seu fill, de qui no sap pràcticament res des de fa molt de temps. Però un dia, rebrà una trucada inesperada que l’obligarà a replantejar la seva vida. Si vol refer els vincles amb el seu fill i recuperar aquella vida que un dia el va fer feliç, en Pedro haurà d’enfrontar-se al seu orgull i acabar amb la criatura salvatge del bosc, que sembla haver-se posat en contra seu.

HOSTE: un curtmetratge d
HOSTE: un curtmetratge d'ESCAC Films

UNA PELI DE MONSTRES

Quantes de vosaltres seríeu capaces d'anomenar tres pel·lícules de gènere (pel·lícules de ciència-ficció, amb elements fantàstics, de terror) rodades en català? ... Estem convençudes que ni tan sols en podríeu mencionar una.

Segur que moltes pensareu que aquest fet es produeix per una manca de capital. És ben sabut que les produccions de gènere poden arribar a tenir pressupostos astronòmics, i que per crear mons imaginaris i elements fantàstics que s'allunyen de la realitat que coneixem es solen necessitar molts recursos materials i econòmics. I també, com totes sabreu, el cinema espanyol i en particular el cinema català (com tot el sector cultural en general) està patint una forta davallada des dels últims anys. Per tant, no és d'estranyar que no estiguem acostumades a veure aquest tipus de contingut audiovisual.

Permeteu-nos que discrepem, però a nosaltres ens agrada pensar que això no és motiu d'excusa... El cinema independent americà està ple de joies de gènere que no han costat ni un duro, i que es nodreixen de l'enginy per fer-nos creure que estem dins un món màgic ple d'idees estrafolàries. Pel·lícules que ens plantegen conceptes de ciència-ficció d'allò més esbojarrats, però que ens els creiem sense dubtar-ho.

Com és llavors que no existeix una base sòlida de cinema fantàstic rodada en català? Per què quan un projecte està rodat en anglès estem disposats a creure'ns tot el que sen's mostra, i en canvi en català ens sona totalment "ridícul"?

HOSTE és una proposta multigènere que barreja el terror clàssic de les pel·lícules de monstres americanes i el drama rural més proper al cinema britànic contemporani. Tot això, traslladat a un context demogràfic local, amb la intenció de normalitzar el fet de veure cinema de gènere rodat en català.

El gènere, però, no és tan sols una excusa per intentar defensar el cinema de terror local, sinó que dóna una altra capa de profunditat a la trama i ens permet un joc narratiu on poder explicar una història, a priori dramàtica, des d'un pla metafòric i literal al mateix temps.

Dates de rodatge: del 7 al 17 de Maig
Dates de rodatge: del 7 al 17 de Maig

El cor de la història

Estem segures que moltes de vosaltres heu tingut més d'una discussió amb els vostres pares i mares fruit d'un problema generacional. Totes les que algun cop hem sigut joves sabem el que és topar-se amb el mur d'orgull dels nostres familiars més grans, que es neguen a replantejar-se la seva visió del món i a acceptar que els temps han canviat. És per això, que al cor d'aquest curtmetratge, regeix la voluntat de retratar aquest mur d'orgull que caracteritza molts dels nostres avis. Un mur molt més complex del que podria semblar a simple vista, i que mereix una ullada amb deteniment.

Tot i no ser el punt principal d'interès del curtmetratge, la validació de la comunitat LGTBIQ+ dins la societat és un molt bon exemple d'un tema que sol causar confrontació entre generacions. I, tot i ser un assumpte molt tractat tant en el cine com en les sèries, és evident que segueix sent la causa de moltes ruptures familiars, i d'un dolor d'aquells qui són jutjats només per la seva orientació sexual o per qüestions d'identitat de gènere.

primers conceptes del monstre per: Nil Manrique
primers conceptes del monstre per: Nil Manrique

Qui som?

Som un grup de joves acabades de graduar de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), que després d'un any de crisi sanitària global, ens disposem a donar-ho tot per poder fer-nos un lloc en el panorama audiovisual i tirar endavant el nostre projecte.

Amb ganes de fer escoltar la nostra veu, i després d'uns mesos d'incertesa, tenim més ganes que mai de poder rodar un curtmetratge com HOSTE, un projecte ambiciós i engrescador, on necessitarem tots els granets de sorra que es puguin aportar per fer possible les nostres esbojarrades idees.

Més enllà de les nostres ambicions professionals, personals i les inquietuds que com a creadores tenim i que posem en veu en les nostres històries i personatges; l'equip d' HOSTE està format per nois i noies compromesos, que volen gaudir de fer el que els agrada rodejats d'altra gent que es troba igual que ells. És per això que voldríem transmetre també fora de la pantalla la nostra manera de veure el futur de l'audiovisual duent a terme una construcció d'un model de producció sostenible. Volem expressar la nostra conscienciació amb el medi ambient, ja que estarem gravant en un espai natural, i que durem a terme tot allò que estigui a les nostres mans per reduir el consum i desfets de plàstics al màxim (que sol ser molt elevat en el nostre sector). Per descomptat, també tots aquells animals que apareixen en el curtmetratge no seran mai maltractats, manipulats o ni tan sols reals en aquells moments en què el guió exigeix la mort explícita d'un animal; sempre seran construïts a partir d'elements de maquillatge i efectes especials.

En un país on es devalua la cultura, i en un context on és més difícil que mai posar-se reptes com rodar un curtmetratge de gènere en català, farem tot el que estigui a les nostres mans per tirar aquest projecte endavant. I per fer-ho, necessitem la teva ajuda!

PRODUCTORA

HOSTE compta amb el suport de la productora ESCAC Films, productora de la mateixa universitat de cinema ESCAC en la que hem estudiat la majoria de part de l'equip tècnic; entre ells s'hi troben:

Guió i Direcció: Nil Manrique i Vila

Ajudant de Direcció: Aura Sala Mallol

Director de Fotografia: Marc Tarruell Roma

Directora de Producció: Aïda Soler Esteban

Directora d’Art: Andrea Carbó

Cap de so: Maties Palau

Muntatge: Guillermo Lorenzana Torns

Cap de Maquillatge i FX: Gloria Nuñez

story board per: Nil Manrique
story board per: Nil Manrique

Per què et necessitem? (CALENDARI)

Aquest projecte es troba dins el marc acadèmic de final de grau de l'ESCAC, però, aquest cop, NO comptem amb el suport monetari de la productora ESCAC Films pel que fa a rodatge (només per la fase de postproducció i distribució). És per això que us necessitem més que mai. Ja us hem exposat les nostres raons, motivacions i empenta, ara és quan podeu ajudar-nos a fer-ho possible, donant suport així també a la nostra manera de veure el futur del cinema català i els nous sistemes de producció que plantegem.

Els diners seran majoritàriament destinats als transports, possibles allotjaments i sobretot alimentació de tot l'equip tècnic i artístic durant els dies de rodatge; així com a l'elaboració inevitablement costosa del monstre i els animals morts que hi apareixen (fets de maquillatge i efectes especials per tal de no danyar cap animal viu).

Sabem que són temps difícils, és per això que us demanem que si no podeu ajudar-nos econòmicament, també és un regal enorme per nosaltres que compartiu amb els vostres amics i familiars aquesta campanya de Verkami per poder arribar més ràpidament a persones que puguin estar interessades a ajudar-nos.

El rodatge està previst entre els dies 7 i 17 de Maig. La postproducció pot allargar-se fins a finals de 2021, que és quan podreu visualitzar el resultat final.

Per suposat tenim preparades unes recompenses que estaran abans que arribi aquest moment, en agraïment per a tots vosaltres. Estaran llestes al juny de 2021 :)

Moltíssimes gràcies, ens veiem als cinemes!!!

SEGUEIXNOS AL NOSTRE INSTAGRAM OFICIAL

Perquè no et perdis cap notícia i estiguis al dia de tots els avenços, hem creat un Instagram oficial del projecte:

@hostecurtmetratge

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

20 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • David Cambray Pla

    David Cambray Pla

    almost 3 years

    Ja sóc mecenes. Endavant i sort!

  • Núria Cuevas Espinosa

    Núria Cuevas Espinosa

    almost 3 years

    Endavant Nil i companyia! Quines ganes de veure el resultat final 💪💪

  • Roser Tarruell

    Roser Tarruell

    almost 3 years

    Endavant Marc!

  • Albert Green

    Albert Green

    almost 3 years

    🎞❤️

  • gemmadmm

    gemmadmm

    about 3 years

    Yeyey ànimss <3

  • starruell

    starruell

    about 3 years

    Mooolta soort Marc!!

  • Lluís Maria

    Lluís Maria

    about 3 years

    Endavant Marc, Nil i cia!!

  • dgallemi

    dgallemi

    about 3 years

    Enhorabona Nil!

  • Lluc

    Lluc

    about 3 years

    Gas germans!!!

  • Manel Trenchs

    Manel Trenchs

    about 3 years

    Aportació feta, i sort en el projecte. Segur que serà una obra d'Art. Els millors desitjos.

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy