❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

A la Panxa del Bou, el nou espectacle de dansa de l’Esbart Rocasagna de Gelida

El nou espectacle repassa el famós conte d'El Patufet a través de la dansa i les emocions. Ens ajudes a fer-lo realitat?

Esbart Rocasagna

A project of

Category

Created in

0
seconds
138
Pledges
3.370€
From 3.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

BENVINGUDES I BENVINGUTS A LA PANXA DEL BOU

Necessitem la vostra col·laboració per poder fer realitat el nostre primer projecte propi en el què hi portem treballant des de fa més d’un any.

Sabem i en som plenament conscients de la situació actual. Malauradament també ens hi hem vist engolits i ens ha agafat de ple. Entenem que la situació no és l'habitual i sabem que cadascú aportarà fins on pugui.

Per tal que A la Panxa del Bou arribi als escenaris i tarimes necessitem un capital del que no disposem en la seva totalitat. És per això, que apostem pel micromecenatge, per tal de poder fer front a les despeses, sobretot de vestuari nou i composició musical.

L’espectacle tindrà una durada de 55 minuts estructurats en 10 escenes que aniran recorrent un dels contes populars més coneguts de la nostra terra: El Patufet. Aquestes escenes estan pensades per ser un mirall de totes les emocions i sensacions que en Patufet i tots els personatges que l’acompanyen experimenten al llarg de la història, de començament a fi.

Esperem que quan tota aquesta pandèmia s'acabi i puguem sortir finalment als carrers us puguem mostrar un bon projecte, per tornar a omplir places i teatres, escenaris i tarimes. Per poder tornar a gaudir de la cultura, tan necessària com sempre.

Esperem veure’t ben aviat!

Moltes gràcies per la teva col·laboració!!

L’Esbart Rocasagna de Gelida

Som una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la conservació i difusió de la cultura popular, en especial de la dansa tradicional, garantint la seva conservació, restauració, creació i difusió a totes les generacions de dansaires. El grup va ser format l’any 1967 per una colla de gelidencs entusiastes de la cultura i la dansa popular del nostre país.

Fotografia del 50è aniversari de l
Fotografia del 50è aniversari de l'Esbart

Actualment l’esbart està compost per més de 120 dansaires, entre l’Escola de dansa i el Cos de dansa, que participen activament en tot tipus d’esdeveniments culturals i festius del nostre poble i arreu de Catalunya. L’Esbart ha participat també en nombrosos festivals i intercanvis dins i fora de l’Estat Espanyol.

Actualment, el Cos de Dansa de l’Esbart Rocasagna gaudeix d’una experiència, una maduresa i una motivació que fa possible un espectacle d’aquestes característiques. Ja fa quasi tres anys que en Carles Janer va arribar per fer-se càrrec de la direcció artística del nostre esbart i no veiem millor moment per engegar aquesta idea tan engrescadora, que exigeix compromís, vocació i un alt nivell tècnic.

Cos de Dansa de l
Cos de Dansa de l'Esbart Rocasagna

La proposta agafa volada implicant a 5 persones que els hi apassiona la idea, són activistes de la dansa d’arrel, i volen anar més enllà. Ells i elles representen la nova generació de directors i mestres en aquest petit món dels esbarts, que han rebut el llegat i el mestratge d’aquells que van ser trencadors i van posar la nostra dansa tradicional dalt d’un escenari amb l’estètica de ballet folklòric. Això els ha influït inqüestionablement i ara ells i elles també segueixen buscant anar fent camí més enllà.

El projecte

A la Panxa del Bou és un espectacle d’escenografia senzilla però carregada de sentit, fluït i executat amb la força narrativa que requereix. Busquem l’equilibri a l’escenari entre la dansa, la música i els recursos escènics.

Ballar des del sentiment

La veu amb què s’explica un conte tradicional pot ser molt diversa. Podem narrar la història des del costumisme i la tradició més immobilista, recórrer a llenguatges més innovadors, fer adaptacions vàries, reinterpretacions... O des del sentiment.

Dansa Galana
Dansa Galana

I això és el que pretenem nosaltres: ballar des del sentiment. Des de les pors d’una mare, les inquietuds d’un nen petit i la lluita per fer-se valer, l’alegria pel triomf, la tristesa i la força per superar allò que no surt bé, així com l’orgull d’aconseguir el que un es proposa.

Revisitem El Patufet, un conte tradicional que tots tenim ben present a la nostra memòria, de forma trencadora i atrevida, amb una coreografia de dansa d’arrel sense complexos i actualitzada, convidant a reflexionar i, per damunt de tot, a sentir.

Bolangera del Riu
Bolangera del Riu

La música

El fet de crear una música original per a aquest espectacle fa que tot estigui alineat i en el mateix moment de creació. La implicació d’un jove compositor, que no té els seus orígens en la música tradicional, dóna una nova dimensió el treball minuciós i acurat que planteja, potenciant les característiques tímbriques pròpies dels nostres instruments.

En l’execució cal destacar la qualitat i formació del grup de músics que faran realitat aquestes noves composicions.

Cobla Mitja Lluna
Cobla Mitja Lluna

Vestuari

Aquest és el disseny inicial que ens proposa en Ramón Ivars. Basant-se en una estructura de vestuari tradicional ha utilitzat uns teixits i tècnica molt actuals. Per un costat els corpinyos i les armilles estan dissenyades amb roba texana, un teixit molt propi de la nostre societat i que també és molt propi de la classe treballadora de la que podria ser un Patufet en l’actualitat.

Per altra banda, les faldilles i els pantalons que es faran utilitzant un disseny que imita la tècnica del “Patchwork”.

Figurins per a La Panxa del Bou, de Ramón Ivars
Figurins per a La Panxa del Bou, de Ramón Ivars

Qui som?

  • Direcció artística: Carles Janer

  • Coreografia: Jordi Gros, Núria Hontecillas, Carles Janer, Adriana Monté i Maria Àngels Romeu.

  • Cos de Dansa: Adrià Nicolàs, Ferran Coma, Mariona Tetas, Aïda Inglada, Georgina Gallardo, Martí Rosell, Aina Rosell, Jordi Cusó, Meritxell Muray, Anna Ma Sánchez, Josep Maria Romagosa, Oriol Rosell, Ariadna Carrique, Laia Muray, Pau Tetas, Arnau, Laia Sánchez, Pol Ferrer, Berta Voltà, Laura Sánchez, Pol Jaquet, Blai Rosell, Lluc Janer, Quatre Argerich, Blanca Pascual, Maria Manzano, Roger Ferran, Carmen Zarco, Mario Díaz, Sabina Catalinas, Clàudia Pascual, Mariona Autón, Sara Vidal, Cristina Bargalló, Mariona Mayado, Xavier Gumà i Didac Jaquet.

  • Composició musical: Jon Dudagoitia

  • Interpretació musical: Cobla Mitja Lluna

  • Vestuari: Ramón Ivars.

  • Disseny il·luminació: Oriol Simó.

  • Vídeo i fotografia: Roger Gracian i Enric Monté.

  • Disseny del logo: Enric Monté

Les recompenses que oferim

A continuació us detallem les recompenses que trobareu a l'hora d'efectuar-les:

  • Carta d’agraïment. Carta d’agraïment personalitzada i firmada pel Cos de Dansa i Direcció Artística.

  • Adhesiu del projecte. Rebràs també un adhesiu enganxina del logotip de l’espectacle perquè el puguis lluir i portar sempre allà on més t’agradi.

  • CD de música inèdit amb totes les cançons de cada escena gravades per la Cobla Mitja Lluna tal i com sonarà al nostre espectacle.

  • Figurí original de Ramón Ivars, firmat pel mateix. Figurins de l'espectacle A la Panxa del Bou. Serà aleatori entre el masculí i femení.

  • Còpies dels figurins de Ramón Ivars de l'espectacle A la Panxa del Bou.

  • Pòster del projecte. Poster mida DINA3 de A la Panxa del Bou a mode d’agraïment per poder penjar i lluir als vostres establiments / comerços / empreses. Firmat pel Cos de Dansa i Direcció Artística.

  • Cadira reservada al festival de l’Esbart Rocasagna a Gelida el 18 de juliol. Degut a l'excepcionalitat del moment, no podem assegurar la data del festival, en cas d'aplaçament la recompensa es mantindrà i s'avisarà als mecences amb antel·lació.

  • Entrada per l'actuació de A la Panxa del Bou. Degut a l'excepcionalitat del moment, no podem tenir una data per aquesta recompensa. Als diferents mecenes que ho hagin demanat se'ls anirà avisant dels espectacles que es facin durant el proper curs 2020-2021 amb antel·lació. A aquell que ho demanin se'ls reservarà entrada.

  • Nom als crèdits del vídeo. Es crearà un vídeo explicatiu de l’espectacle que es difondrà un cop es presenti el projecte. Aquest vídeo també es passarà, sempre que les condicions tècniques i d'il·luminació ho permetin, als espectacles de A la Panxa del Bou.

  • Presència comercial al vídeo. Es crearà un vídeo explicatiu de l’espectacle que es difondrà un cop presenti el projecte. Aquest vídeo també es passarà sempre que les condicions de llum i tècniques ho permetin, a les representacions de A la Panxa del Bou. Al vídeo hi apareixerà el nom de tots els comerços i empreses col·laboradores i en el cas dels Mecenes i Mecenes Premium hi apareixerà el seu logo proporcionalment a la quantitat aportada.

  • Presència comercial al díptic. A tots els passis de l’espectacle A la Panxa del Bou es repartirà un díptic explicatiu de l’espectacle i hi haurà un espai reservat a tots els comerços i empreses que hi hagin aportat el seu granet de sorra. El nom de totes elles apareixerà i en el cas dels Mecenes i Mecenes Premium hi apareixerà el seu logo proporcionalment a la quantitat aportada.

  • Presència comercial en suport físic: els comerços col·laboradors Mecenes i Mecenes Premium tindran un espai reservat a mode de pancarta / roll-up present als espectacles de A la Panxa del Bou i on el seu nom i logo hi apareixerà proporcionalment a la quantitat aportada.

  • Actuació personalitzada. Per les empreses més involucrades tenim preparat una gran recompensa. Us oferim un espectacle de 30 minuts amb transport cobert si no excedeix els 50km des de la nostra localitat, Gelida. La data de l’espectacle s’acordarà amb l’empresa un cop acabada la campanya de micromecenatge i podrà estar destinat a la plantilla, els usuaris i/o els clients d’aquesta.

A què destinarem les vostres aportacions

Les despeses del nou espectacle sumaran una quantitat tal que amb les fonts d'ingressos habituals de l'Esbart no podrem assumir sense nous recursos. Aquestes despeses comprenen des de la composició, interpretació i gravació musical, el disseny i confecció del nou vestuari i l'escenografia i atrezzo.

Per fer front a aquestes despeses a l'esbart hem creat varies campanyes extres (com aquest Verkami) per poder tirar endavant el projecte. Esperem poder assolir l'objectiu i tirar endavant amb el projecte!

Calendari previst

Les recompenses es prepararan i s'enviaran durant les dues setmanes després de tancar la campanya.

Degut a l'excepcionalitat del moment aquelles recompenses que tinguin relació amb actuacions s'anirà informant als mecenes de quines dates seran i es donaran les entrades o reservaran les cadires corresponents.

Si voleu estar al dia de les noves actuacions que vagin sortint podeu seguir-nos a les nostres xarxes socials i pàgina web.

+ Info

Per més informació podeu accedir a la nostra web, les nostres xarxes socials (Instagram / Facebook).

Qualsevol dubte sobre la campanya de verkami poseu-vos en contacte amb nosaltres a: [email protected].

FAQ

  • Quan es farà el festival d’enguany?

    Actualment el festival està previst per fer-se el 18 de juliol del 2020 a Gelida, a final de curs com cada any. Malhauradament la situació actual fa que aquesta data trontolli i no sabem si la podrem mantenir. Tot i així, en el cas que no es pogués fer, s’ajornaria per a principis de curs vinent. Totes aquelles que hagueu escollit la recompensa d’ESPECTADORS Matiners amb una cadira reservada la seguireu tenint pel festival. Qualsevol canvi o noves notícies us les farem arribar tan aviat com puguem.

  • Quan podrem veure-us amb les entrades reservades?

    Les entrades reservades seran vàlides per les actuacions de la propera temporada 2020-2021 que s’hagi sol·licitat prèviament. Durant el curs vinent a tots els mecenes que hagueu escollit la recompensa ESPECTADORS Impacients us anirem informant dels espectacles concertats que tinguem. Així, amb previ avís, podreu validar la vostra entrada per aquests i ens podreu venir a veure allà on portem La Panxa del Bou!

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

18 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Miquel Rubio

    Miquel Rubio

    almost 4 years

    25 ànims pel projecte!!!

  • miquelcarrillogiralt@gmail.com

    [email protected]

    almost 4 years

    Endavant, Esbart! Sou molt més que Cultura gelidenca, formeu part de l'adn del nostre poble!

  • Josep Maria Cuso

    Josep Maria Cuso

    almost 4 years

    Molts anims!!!

  • Maite

    Maite

    almost 4 years

    Apoiem la cultura, aportem el nostre granet!

  • Sabina Cahta

    Sabina Cahta

    almost 4 years

    Ánimo, lo conseguiremos👍😉

  • andreuprim

    andreuprim

    almost 4 years

    SORT I ENDEVANT

  • tati.capo

    tati.capo

    almost 4 years

    Tenim moltes ganes de veure el vostre espectacle!

  • Yago Cahta

    Yago Cahta

    almost 4 years

    Entre tots podrem

  • Oriol Simo Serra

    Oriol Simo Serra

    almost 4 years

    Ànims i endevant !! Gran projecte i millors persones

  • trini.vope1960@ gmail.com

    trini.vope1960@ gmail.com

    almost 4 years

    Ànims no perdeu mai l'ilusio.

#11 / Festival Cos de Dansa 2021

Per fi arriba la data més esperada!

El festival serà el 17 de juliol a les 22.00h i es durà a terme al pati de l'escola pública Montcau.

Us convidem a tots i totes a venir, sobretot als que hi teniu cadires reservades!

Podeu trobar tota la informació detallada a la nostra pàgina web i estar atentes als possibles canvis a les xarxes socials:
Facebook

https://www.instagram.com/esbartrocasagna/
Instagram
Twitter

Cartell del Festival 2021
Cartell del Festival 2021

#10 / Formularis de recompenses

Bon dia Mecenes,

ja fa dies vam assolir l'objectiu i ara treballarem per preparar les recompenses per a tots i totes les que les vulgueu.

Demanem a totes les mecenes que encara no hagueu omplert el formulari, quan abans ho feu millor. Al vostre perfil d'usuari de Verkami trobareu la informació.

Qualsevol dubte que tingueu feu-nos-el arribar a través del nostre correu electrònic: [email protected]

Moltíssimes gràcies un cop més

Esperem poder-nos veure quan abans millor amb el nou espectacle que seguim preparant: A la Panxa del Bou.


Buenos días Mecenas

Hace unos días ya cumplimos el objetivo de nuestro Verkami y ahora trabajaremos para preparar las recompensas para todas las que las queráis.

Os pedimos que rellenéis el formulario de Verkami si aún no lo habéis hecho. En vuestro perfil de usuario de Verkami encontraréis toda la información.

Cualquier duda que tengáis podéis contactar con nosotros via correo electrónico a [email protected]

read more

#09 / 3370 gràcies

Moltíssimes gràcies mecenes

Hem acabat el Verkami assolint l'objectiu amb escreix i no us podem estar més agraïdes. Això no hagués estat possible sense el vostre suport!

Durant les properes setmanes us farem arribar els formularis per tal de començar a preparar l'entrega de les recompenses.

Més endavant, també, us informarem del calendari pel festival i les properes actuacions per la temporada 2020-2021 per tots aquells i aquelles que hagueu agafat cadira o entrada.

Una vegada més, moltes gràcies per la vostra col·laboració!


Muchísimas gracias mecenas!

Hemos acabado el Verkami superando el objectivo y no podemos estar más agradecidas. Eso no sería posible sin vuestro apoyo!

Durante las próximas semanas os haremos llegar los formularios para empezar a organizar y entregaros las recompensas.

Más adelante, también, os informaremos del calendario para las fechas del festival y espectáculos de la temporada 2020-2021 para los que hayáis cogido silla o entradas.

read more

#08 / Objectiu assolit!

Assolir l'objectiu ha estat possible gràcies a vosaltres.

Des de l'Esbart Rocasagna de Gelida volem agraïr als que heu aportat el vostre granet de sorra, en més o menys mesura, en un moment tant difícil com l'actual. Ens omple d'honor poder comptar amb vosaltres, més de 110 mecenes que han compartit el projecte i ens heu donat suport.

Ara ens pertoca a nosaltres poder fer-lo finalment realitat. El dansarem, musicarem i vestiram com millor sabem fer. I esperem que quan finalment el puguem treure a la llum, pugueu gaudir de A la Panxa del Bou com nosaltres estem gaudint la seva creació.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS I TOTES!


Alcanzar el objetivo ha sido posible gracias a vosotras.

Desde el Esbart Rocasagna de Gelida queremos agradecer a los que habéis aportado vuestro granito de arena, en más o menos medida, en un momento tan difícil como el actual. Nos llena de honor poder contar con vosotras, con mas de 110 mecenas que habéis compartido el proyecto y nos habéis dado soporte.

read more

#07 / La Música de A la Panxa del Bou!

Avui volem mostrar-vos una de les peces claus de l'espectacle. La part musical. Composta per Jon Dudagoitia i interpretada per la Cobla Mitja Lluna.

Esperem que aquest petit "spoiler" us agradi i us comenci a fer dentetes per quan tot això s'acabi!


Hoy queremos mostraros una de las piezas clave del espectáculo. La parte musical. Compuesta por Jon Dudagoitia e interpretada por la Cobla Mitja Lluna.

Esperamos que este pequeño "spoiler" os guste y empiecen a entraros ganas de verlo cuando todo esto acabe!

#06 / Equador del projecte! 20 dies!

Molt bon dilluns i feliç equador del projecte!

Avui per celebrar aquest equador del projecte amb més del 60% de les aportacions necessàries fetes llancem nova recompensa per poder apropar a tothom les músiques i vestuari de A la Panxa del Bou.

Us presentem al recompensa ESPECTADOR compromès premium per 25€. Inclou:

  • Aparició al vídeo promocional

  • Carta d’agraïment

  • Adhesiu del projecte

  • CD de les músiques

  • Còpies dels figurins del vestuari

Per tots aquells mecenes ESPECTADOR compromès (15€) i ESPECTADOR granet de sorra (5€) que ja hagueu fet les vostres aportacions i vulgueu canviar-la per aquesta de nova, us expliquem com fer-ho: a la vostra pàgina d’usuaris a l’apartat d’Aportacions haureu de cancel·lar l’antiga per, després, poder demanar una altra recompensa.

Qualsevol dubte podeu fer-nos-el arribar sense compromís!

read more

#05 / Moltes gràcies, 50% de l'objectiu

50% de l'objectiu!

Ja fa més de 10 dies que tenim el Verkami engegat i moltes de vosaltres ja hi heu aportat el vostre granet de sorra i gràcies a totes vosaltres hem arribat al 50% del total!

Moltíssimes gràcies a totes i tots aquells que en moments com l’actual seguiu donant-nos suport i empenta per poder aconseguir nous reptes com ho és el nou espectacle que portem preparant des de fa més d’un any.

Volem recordar-vos que el projecte de micromecenatge segueix, que encara tenim molt camí per recòrrer juntes.

Esperem poder sortir als carrers i places altra vegada per mostrar-vos A la Panxa del Bou, amb una visió de El Patufet ben diferent de la que estem acostumades a veure.

Avui és un dia molt especial per nosaltres, ja que en condicions normals aquest vespre preestrenaríem el nou espectacle per totes vosaltres. Això no serà possible avui, però amb el vostre suport serà més aviat que tard!

Fem que la cultura i el confinament no siguin incompatibles!

Esperem veure-us ben aviat!

#04 / Més ESPECTADORS Matiners

Més recompenses

Estimats mecenes.

Veient l'èxit de la recompensa ESPECTADOR Matiner, hem posat a la vostra disposició 20 places més per aquesta. Així, quan puguem fer el nostre Festival ja hi tindreu una cadira reservada !

Quan es farà el Festival? Feu on cop d'ull a Preguntes Freqüents i qualsevol altre dubte, aquí estem!

Moltes gràcies per tot!


Más recompensas

Queridos mecenas.

Viendo el éxito de la recompensa ESPECTADOR Madrugador, hemos puesto a vuestra disposición 20 plazas más para ésta. Así, cuando podamos hacer nuestro Festival tendréis una silla reservada!

¿Cuándo se hará el Festival? Podéis hechar un vistazo a Preguntas Frecuentes y cualquier otra duda, ¡Aquí estamos!
¡Muchas gracias por todo!

#03 / Més de 1000 gràcies!

Gràcies x 1000

Us estem molt agraïts per tenir un 40% del total del projecte!

Encara queda camí per recòrrer! Així que us animem a difondre el projecte entre els vostres cercles més propers i empreses que es vulguin afegir al carro de A la Panxa del Bou.

No hem oblidat que són temps difícilis, ni ho farem, això encara ens fa veure més clarament l'esforç que estem fent entre tots i totes!

Moltes gràcies!


Gracias x 1000

Os estamos muy agradecidos por tener un 40% del total del proyecto!

Aún queda camino por recorrer! Así que os animamos a difundir el proyecto entre vuestros círculos cercanos y posibles empresas que quieran añadirse al viaje de A la Panxa del Bou.

No hemos olvidado los tiempos difícilies que corren, ni lo haremos, eso aún nos hace ver más claramente el esfuerzo que estamos haciendo entre todos y todas!

Muchas gracias!

#02 / Una setmana innoblidable

IL·LUSIÓ

Portem tan sols una setmana de Verkami i no podríem estar més contentes de vosaltres, Mecenes!

Esperem poder arribar a l'objectiu marcat i tornar a la normalitat per tal de reprendre els assajos de A la Panxa del Bou per ensenyar-vos-el al més aviat possible!

Després d'aquesta setmana encara en tenim més ganes i il·lusió!

No us oblideu de visitar la nostra pàgina web i seguir-nos a les nostres xarxes socials: Facebook i Instagram.

Moltes gràcies una altra vegada!


ILUSIÓN

Llevamos tan sólo una semana de Verkami y no podríamos estar más contentas de vosotras, Mecenas!

Esperamos poder llegar al objetivo marcado y volver a la normalidad para retomar los ensayos de A la Panxa del Bou para mostrároslo lo antes posible!

Después de esa magnífica semana aún tenemos más ganas e ilusión!

No os olvidéis de visitar nuestra página web y seguirnos en nuestras redes sociales: Facebook e Instagram.

Muchas gracias una vez más

#01 / Gràcies per la bona rebuda!

Molt bona tarda estimats i estimades mecenes!

Primer de tot, feliç Dia Internacional de la Dansa, avui 29 d’abril. Aprofitem per compartir-vos un ENLLAÇ on podreu veure, fins a les 24 hores d’avui, danses dels esbarts d’arreu de Catalunya.

Ens agradaria traslladar-vos el nostre més sincer agraïment per l’esforç que heu fet fins ara! Estem molt contentes de poder veure que els mecenes van arribant i que compartiu el nostre projecte! De veritat, moltes gràcies. Sabem que són moments difícils i per això volem fer èmfasi en el vostre compromís.

Esperem que puguem arribar a l’objectiu marcat quan finalitzi el projecte i veure’ns quan tot ens ho permeti a places i carrers amb un espectacle de dansa innovador i propi. A la Panxa del Bou serà de totes vosaltres també!

Moltes gràcies un cop més i fins aviat!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy