❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Difon la idea. Memòria gràfica de l'Esquerra Independentista (Adhesius 1969-2019)

Difon la idea és un llibre que recopila la història dels 50 anys de l'Esquerra Independentista catalana a través dels seus adhesius

Difon la idea

A project of

Category

49%
35
days
166
Pledges
5.891€
From 12.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Difon la idea serà un llibre sobre la història de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans (1969-2019) a través dels seus adhesius. La memòria gràfica d'un moviment polític divers i plural, des de la fundació del PSAN (1968-1969) fins a la lluita antirepressiva després de la ràtzia contra militants independentistes o les detencions arran de les protestes contra la sentència dels presos polítics (2019).

Agrupats temàticament (Nacional, Social, Feminismes, Defensa del territori, Lluita, Cultura, Joves, habitatge i drogues, Eleccions i institucions, i Bloc negre), el llibre, que publicarà Pol·len edicions, sccl, reproduirà entre 600 i 1.000 adhesius (en el color original) de les diverses lluites en les que l'Esquerra Independentista s'ha vist abocada. A més, junt a l'edició d'aquest llibre, aprofitarem per a reimprimir un lot amb les rèpliques d'alguns dels adhesius més significatius.

Com serà el llibre?

Difon la idea serà així:
· A tot color
· Més de 250 pàgines
· Format: 22x21 cm
· Imprès sota criteris d'ecoedició: segell llibre local, paper certificat FSC, i motxilla ecològica segons sistema BookDAPer.cat.

Difon la idea, la portada
Difon la idea, la portada

Sobre les recompenses

Difon la idea ofereix recompenses mirant d'adaptar-nos a les realitats de cadascuna de les persones interessades en el projecte. La recompensa principal és el propi llibre. Després, hi ha el lot de rèpliques d'adhesius reimpresos per a l'ocasió, i després les recompenses especials per a ateneyus, casals, col·lectius o llibreries.

Difon la idea, interior
Difon la idea, interior

Qui som

En Martí Puig és el responsable del Fons d'Adhesius de Lluita i Temàtica Independentista (FALTI), una iniciativa que pretén recopilar, arxivar, i divulgar els adhesius independentistes catalans que es van editant arreu del territori. El fons consta de més de 15.000 adhesius editats arreu dels Països Catalans, agrupats per organitzacions, temàtiques i èpoques. D'aquesta manera, el fons intenta homenatjar les milers de persones anònimes que en èpoques difícils, han posat el seu granet de sorra en el camí cap a la llibertat del poble català. Amb tot aquest material editat, que forma part de la nostra memòria col·lectiva, es demostra que, durant molts anys, molta gent, ha fet molta feina en la causa de l'alliberament nacional.

En Jordi Padró és dissenyador gràfic, docent, un dels responsables del Centre de Documentació de l’Esquerra Independentista (CDEI) des dels inicis, i participa del Centre de Documentació Serra i Puig (Arxiu Nacional de la CUP). Des de principis dels 2000s ha realitzat dissenys per organitzacions polítiques i socials i està interessat en la gràfica política de moviments d’esquerres d’arreu del món.

En Pep Garcia col·labora amb el Centre de Documentació de l'Esquerra Independentista. Vinculat amb els mons de l'educació, la literatura, la història i l'art.

Pol·len edicions, sccl som una editorial cooperativa que publiquem llibres de pensament crític sempre sota estrictes criteris d'ecoedició. Per això, els nostres llibres disposen de la motxilla ecològica i del segell llibre local.

A què destinarem les vostres aportacions

Amb les vostres aportacions imprimirem el llibre i en farem els enviaments necessaris.

Adhesius
Adhesius

Calendari previst

Fa molt de temps que el Centre de Documentació de l'Esquerra Independentista treballa en aquest projecte. Ara, un cop feta la tasca de selecció dels adhesius més rellevants, comencem el disseny i maquetació del llibre, i la campanya de promoció.

El nostre objectiu és imprimir el llibre durant el mes de març i que arribi a totes les persones mecenes abans del Sant Jordi de 2021.

+ Info

Centre de Documentació de l'Esquerra Independentista
Martí Puig - FALTI
Pol·len edicions a Twitter
Pol·len edicions a Facebook.
Pol·len edicions a Instagram

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Jordi Rius Cosialls

  Jordi Rius Cosialls

  1 days

  Pels que ja tenim una edat un auto-regal perfecte. Bona feina

 • francescvila

  francescvila

  3 days

  Quina bona idea, ja tinc ganes de veure el llibre!

 • seibur

  seibur

  3 days

  Endavant

 • Brancastudio

  Brancastudio

  3 days

  Brutal! Moltes ganes de tenir-lo!

 • EsthRB

  EsthRB

  5 days

  El vull firmat! :)

Cookies help us to offer you the best experience. Settings