❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Perdonin que No em Disculpi

Aquest recull de relats breus d'autocrítica social, irònics i frescos, és un llibre imprès a la manera tradicional però publicat a l’estil de Llibres Artesans: les cobertes són totes diferents, il·lustrades pel mateix autor o per artistes que col·laboren amb el projecte. T'apuntes a fer-lo realitat?

Ferran Cerdans Serra

A project of

Created in

0
seconds
69
Pledges
2.127€
From 1.950€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Perdonin Que No Em Disculpi és una col.lecció de relats breus de Ferran Cerdans Serra de crítica social fresca, irònica i divertida en concordança amb el títol del llibre i amb el propi autor.

SINOPSI

No podem fiar-nos de les aparences, que sovint amaguen sorpreses desagradables, però tampoc renunciar als regals inesperats evitant tot allò amb què no ens sentim còmodes. En una societat en la que el més important és l'embolcall, encara que aquest sigui altament contaminant, és imprescindible no donar res per conegut. I menys perdre'ns, després d'una primera inspecció ocular, el que s'amaga a l'interior d'una persona, un objecte o encara un relat o un recull de contes, només per la por al que hi poguéssim trobar. Escriure és abocar-se a aquest interior, sense possibilitat de fer marxa enrere. Llegir és el mateix, però amb més marge de maniobra. Què aconseguirem abans: destruir el planeta o acabar amb la cultura? I encara pitjor: hi ha alguna diferència? L’autocrítica social irònica d’aquests 35 relats breus és una possible resposta mentre esperem l'avenç dels esdeveniments.

QUINA ÉS LA NOVETAT DEL PROJECTE?

La innovació del projecte consisteix en el fet que els llibres són d’impremta però al mateix temps tots diferents, a l'estil de Llibres Artesans. LES COBERTES S’IL·LUSTREN UNA A UNA, CADA OBRA ÉS ORIGINAL I ÚNICA El llibre parteix d’una edició impresa de gran qualitat amb les cobertes en blanc. A partir d’aquí, els exemplars bàsics els retolaré jo mateix a mà, però trobareu també exemplars il·lustrats per diferents artistes escollits -cadascun amb la seva tècnica preferida, el seu estil personal i la seva pròpia visió del llibre. Si voleu, podeu afegir al llibre un text personalitzat (dedicatòria, missatge, dita, frase cèlebre, etc.) que escriuré jo mateix a les solapes del vostre exemplar.

RECOMPENSA ESPECIAL DE LLIBRES-ARTESANS.COM

Quaderns de disseny propi original de l'autor, fets a mà (7'5x11cm)

PRESENTACIÓ DE LES DIFERENTS COBERTES

COM SÓN ELS LLIBRES?

El llibre consta de 35 contes curts repartits en 160 pàgines, està imprès en offset tradicional, l’enquadernació de l’interior és cosida i les cobertes van encolades per l’autor. Té unes mides de 19 x 19 cm per oferir una bona superfície de treball als artistes. El format quadrat està pensat per facilitar les il·lustracions en mosaic. La superfície de la coberta serà tractada manualment amb vernís o bé laminada, segons la naturalesa de cada il·lustració, quan sigui necessari per a una perfecta conservació. La tipografia serà la més adequada per facilitar la lectura i la maquetació respectarà marges suficients en el paper per poder-hi fer anotacions. És a dir, és un llibre que he dissenyat a mida de les meves necessitats com a lector i amant dels llibres i de la lectura.

ALTRES RECOMPENSES PER A MECENES

Els exemplars manuscrits i enquadernats a mà seran obres personalitzades dissenyades conjuntament entre l'autor i cada mecenes. La imatge correspon a una Sonda de Paper de www.llibres-artesans.com i és orientativa.

ESDEVENIMENTS LLIGATS AL PROJECTE

  • Documentar la il·lustració: L’autor documentarà en vídeo i fotografies el procés d’il·lustració de cada artista. Aquests petits reportatges s’aniran penjant a Internet i es projectaran al complet a la Festa d’Exposició efímera.

  • Festa d’Exposició efímera: amb tots els exemplars il·lustrats dels diferents artistes es farà una exposició efímera d’un dia que inclourà una presentació vermut amb artistes convidats. Es passaran el vídeos documentals del projecte i al final del dia es podrà recollir l’exemplar adquirit en aquest verkami.

QUINA ÉS LA MOTIVACIÓ DEL PROJECTE?

El recull de relats “Perdonin que no em disculpi” ja s’havia publicat en una primera edició reduïda el 2006, enquadernada a mà i que va constar de molts pocs exemplars -i, per tant, es considera inèdita. Com que els llibres a mà requereixen moltes hores i no és possible fer-los accessibles a tothom, el meu objectiu és que aquest llibre, ampliat fins als 35 relats, arribi a tot el seu públic potencial amb una tirada inicial de 500 exemplars. És per aquest motiu que intento assolir un ideal entre una edició artesana i una d’impremta: partint d’una impressió de qualitat, les cobertes faran de cada exemplar una obra d’art única.

ALTRES OBJECTIUS DEL PROJECTE

  • Iniciar una nova era de col·laboració oberta entre lectors, escriptors, autors-editors, il·lustradors, etc. amb tot un món d’infinites combinacions per descobrir.

  • Demostrar que l’artesania és un valor a l’alça i que cada cop donem més importància al producte únic, personalitzat, artístic, artesà i de qualitat.

MÉS INFORMACIÓ
Consulteu el perfil de l'autor a LLibres Artesans.
Descarregueu l'Aperitiu, un pdf amb una sel·lecció de relats del llibre

MOLTES GRÀCIES!

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#10 / Etapes finals del projecte

Hola mecenes!

Alguns de vosaltres us heu posat en contacte amb mi interessant-vos per la data d’entrega del llibre. La veritat és que fa de mal dir perquè anirem pas a pas, tant per garantir la qualitat final del projecte com per gaudir col·lectivament de tot el procés. Però aprofitant l’avinentesa si que us puc explicar les etapes que ens resten per tenir-lo a les mans.

Ens els propers dies m’aniré posant en contacte amb vosaltres per reunir les dades d’enviament i altres detalls necessaris, segons la vostra recompensa: l’escrit a les solapes, les imatges per fer les caricatures, etc.

Per la seva banda, els relats breus estan en procés de reescriptura final. Un cop llesta l’última versió passaran a la correcció; seguidament procedirem a la maquetació del llibre, impressió, correcció de galerades... En tenim per dos mesos si tot va bé -segur que si!

Durant aquest període, els artistesread more

#09 / les últimes 48 HORES, dedicades als artistes!

Aquestes últimes 48 hores del projecte les vull dedicar als artistes que hi han col·laborat; sense les seves propostes hagués estat molt més difícil tot plegat!

Us convido doncs a visitar la secció dedicada de la web:

www.llibres-artesans.com/micromecenatge/artistes

Hi trobareu més informació sobre cada artista -Joan Vives (caricatura), Jenifer Ambròs (il·lustració), Susanna Ayala (gravat); Pep Pérez (còmic) i Marc Dko (grafit)- com ens vam conèixer, perquè vaig pensar-hi, etc.

PERDONEU-LOS! :D

Si esteu pensant que l’existència d’aquesta secció implica que hi haurà més projectes i més artistes, penseu bé -així serà.

Recordeu que encara sou a temps d’obtenir més recompenses úniques. I tal i com dèiem ahir amb una amiga, ara és més fàcil escollir ja que algunes s’han esgotat ;-)

En qualsevol cas, moltes gràcies pel suport, els ànims i les aportacions; ens veiem a la Festa d’Exposició Efímera!

Ferran

#08 / HO HEM ACONSEGUIT!

Hem aconseguit finançar el Perdonin Que No Em Disculpi!

Primer de tot voldria donar-vos les gràcies per les vostres aportacions i ajuda en la difusió del projecte, així com pels ànims, crítiques i suggeriments rebuts.

Seguidament, com que estem superant el pressupost, us vull explicar l’ús que donarem als diners que sobrepassin l’objectiu inicial:

  • Afegirem 16 pàgines -uns 3 o 4 relats breus- al llibre.

  • Remunerarem els artistes que han col·laborat amb el projecte.

Tot això serà possible amb les aportacions que arribin fins divendres.

Podem millorar encara, doncs, aquesta gesta col·lectiva!

Recordeu que aquí al verkami es pot obtenir el llibre a un preu molt avantatjós, així que és una bona oportunitat per a qui conegueu que pugui interessar-li.

MOLTES GRÀCIES PER FER-LO POSSIBLE.

HO HEM ACONSEGUIT!

Que passeu un gran dia i -ara ja és segur que la farem- ens veiem a la Festa d’Exposició Efímera!

Ferran

#07 / Cap de setmana de tallers! Ens hi veiem?

Encarem els últims dies del projecte amb els ànims ben amunt i amb el bon regust del suport, la difusió i les aportacions rebudes. Encara ens resta, però, un últim tram que farem gairebé sense respirar, amb la línia d’arribada a la vista, allí al fons.

Aquest cap de setmana, no obstant, estaré força desconnectat ja que tinc dos tallers literaris als que aprofito per convidar-vos:

cap de setmana de tallers literaris
cap de setmana de tallers literaris

Si em voleu acompanyar als tallers, a més de passar-ho bé podrem parlar del llibre, dels artistes que han participat, de la campanya, etc. i reunir forces per l’última empenta, imprescindible per l’èxit del projecte!

En qualsevol cas, agraïr les vostres aportacions i espero que si no ens veiem aquest cap de setmana ho fem a la Festa d’Exposició Efímera.

Moltes gràcies!

Ferran

#06 / l’Aperitiu del Perdonin Que No Em Disculpi

Us convido aquest migdia a un vermut molt especial: una sel·lecció de 7 dels 35 contes curts del llibre que podeu llegir en el pdf que he penjat a la web de Llibres Artesans:

Aperitiu del Perdonin Que No Em Disculpi
Aperitiu del Perdonin Que No Em Disculpi

L’Aperitiu del Perdonin Que No Em Disculpi

Ja em direu què us ha semblat!

A més de compartir aquest aperitiu amb vosaltres, us agrairïa que en féssiu difusió. Segurament és la millor carta de presentació del projecte i ens pot donar una empenta definitiva per assolir l’objectiu en els dies que resten de campanya.

Moltes gràcies,

Ens llegim i seguim parlant!

Ferran

#04 / Perdonin el Carles Jódar i La Vanguardia Digital!

Avui a La Vanguardia Digital han publicat una entrevista d’en Carles Jódar sobre el projecte Perdonin Que No Em Disculpi en tota la seva amplitud. Això és un no parar, ho sé, se’ns han acumulat les aparicions en mitjans! Però val la pena que el projecte es doni a conèixer i també que s’exposi al públic per rebre crítiques i suggeriments.

Entrevista La Vanguardia Perdonin Que No Em Disculpi
Entrevista La Vanguardia Perdonin Que No Em Disculpi

M’agrada l’article perquè el projecte està força ben explicat i també perquè hi parla una de les col·laboradores, na Susanna Ayala; d’aquesta manera podem conèixer també altres punts de vista des de dins del projecte.

Si voleu llegir-lo, participar-hi afegint comentaris, crítiques i suggeriments o bé difondre’l, aquí el teniu: Se crea un libro que tendrá portadas personalizadas por diferentes artistas

Ara, la nostra cita per demà a Ràdio Sant Joan continua pendent, eh?! ;-)

Fins demà doncs!

#03 / Divendres ens entrevisten a la ràdio!

El projecte continua endavant, mica en mica, pas a pas amb la vostra ajuda i avui us vull donar una molt bona notícia: divendres m’entrevisten a la ràdio per parlar-ne!

Aquest és un projecte molt ampli, amb força col·laboradors i que ha generat molta curiositat en varis mitjans de comunicació i també en lectors i lectores d’arreu. Per això, si voleu aprofitar per fer qualsevol pregunta, us intriga alguna anècdota del llibre, voleu conèixer millor algun dels artistes que hi participen, etc. comenteu-ho aquí, a la web o a l’event del facebook i us respondré aquest divendres!

La nostra cita és doncs divendres 21 a les 10 del matí, al programa de Ràdio Sant Joan “De Moment Parlem-ne”, amb Isabel Palà Vila i Sebas Ayala Faure.

Isabel Palà Vila i Sebas Ayala Faure
Isabel Palà Vila i Sebas Ayala Faure

Podeu escoltar el programa per vies diferents:

#02 / El projecte a la premsa!

Avui al diari de Manresa Regió7 parlen d’aquest projecte i expliquen les diferents cobertes dels artistes que hi col·laboren.

Ferran Cerdans Serra al seu estudi
Ferran Cerdans Serra al seu estudi

Un Llibre de Contes amb Portades Signades per Cinc Artistes Bagencs

És un bon article i ens ajuda a reposar forces i emplenar-nos d’energia de cara al mes sencer que ens queda per davant: 30 dies per aconseguir un somni! Són molts? Són pocs? Això encara no ho sabem ara, però podem intuïr que serà llarg perquè ho viurem molt intensament però que també serà curt per la gran recompensa que ens espera al final :D

Moltes gràcies a tothom pel recolzament i gràcies també al Regió7 per difondre el nostre projecte!

#01 / I el cinquè dia van superar el 25% de l’objectiu!

Bon dia a tothom!

Aquest matí, tot just començar el cinquè dia del projecte, acabem de superar el 25% de l’objectiu! Això ens aporta una quantitat immensa d’energia que ens permetrà afrontar la resta del projecte amb la il·lusió, la dedicació i l’empenta amplificades. No és moment de cantar victòria, però, sinó d’emprar aquesta energia per difondre i, sobretot, per explicar més i millor el projecte arreu i continuar avançant.

Agrair-vos les vostres aportacions, que estan donant vida al projecte, així com les col·laboracions dels artistes que també el fan possible amb la seva aportació desinteressada.

Espero haver-vos sabut transmetre part de l’energia que em sobreïx ara mateix, doncs, i que aquesta us serveixi per afrontar els vostres projectes el dia d’avui.

MOLTES GRÀCIES!

SEGUIM!

Ferran

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy