❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Rebondir

El Mamadou va arribar a Barcelona decidit a convertir-se en un futbolista d'elit, i en canvi acaba creant una ONG que combat l'abandonament escolar al seu país, Senegal. Al documental "Rebondir" coneixem l'increïble història de superació d'aquest jove i l'impacte que està tenint en la seva comunitat

Borja Franco

A project of

Created in

0
seconds
140
Pledges
7.800€
From 5.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Nou objectiu: 7.500!

El projecte

"Rebondir" és una paraula francesa que vol dir superar i/o rebotar. I aquest projecte tracta precisament de les dues coses: de la superació personal dels protagonistes i de com les seves lluites individuals reboten en els altres i desencadenen un desenvolupament col·lectiu.

Abordem aquesta temàtica a través principalment de la història del Mamadou Saliou, tot i que també hi tenen un pes important dos altres personatges, l'Omar Sane i l'Oulimata Mane.

El film s'endinsa en les seves vides, resseguint la seva trajectòria familiar i social i també els seus camins de superació personal envers els seus somnis.

Les seves experiències ens serveixen d'exemple per a tractar qüestions de rellevància global com són la migració, l'acollida de persones a Europa, la relació entre Europa i Àfrica, els èxits i fracassos de la cooperació al desenvolupament, l'emprenedoria social com a eina de transformació o la situació actual del Senegal.

Però sobre tot hi ha un tema que destaca sobre els altres, que és el paper que té l'educació en el desenvolupament personal i social.

Aquest assumpte fa de nexe comú entre els tres protagonistes i està exemplificat en el projecte de cooperació Diandé Àfrica, liderat per el Mamadou.

Així doncs la pel·lícula pretén oferir una visió general i alhora personal de l'actualitat, posant rostres al moment que ens ha tocat viure. "Rebondir" és una experiència íntima i personal, un viatge que apropa l'espectador a una visió més integral i holística del nostre món.

Els protagonistes

Mamadou Saliou

Amb només 16 anys, el Mamadou Saliou va arribar a Barcelona decidit a convertir-se en un futbolista d'elit però l'aventura europea va resultar molt més difícil del que havia pogut imaginar.

No obstant això, gràcies al seu caràcter i al suport de diverses organitzacions socials catalanes, aquest jove senegalès va ser capaç de superar la seva crisi i reinventar-se. I ho va fer creant la ONG Diandé Àfrica, un projecte educatiu amb el que pretén retornar a la gent del seu país tot el que ell va aprendre durant el seu viatge.

D'alguna manera el Mamadou és el motor de la història, la guspira que encén el somni d'un desenvolupament col·lectiu.

Omar Sane

Sane és un home molt humil però amb una gran vessant intel·lectual i humanista. De jove va anar a estudiar lletres a la universitat de Dakar però va haver de deixar-ho per problemes econòmics. Sane va retornar a Ziguinchor, on ara treballa com a professor de francès i així manté la seva extensa família.

Oulimata Mane
És una dona agricultora de la mateixa ciutat que Mamadou i Omar. Tota la vida ha treballat al camp, cultivant el seu hort i collint arròs. D'aquesta manera genera tots els ingressos per a tirar endavant la seva família. A part dels seus fills, Oulimata també es fa càrrec de la seva neta Mariama, que va quedar orfe de pare.

A què destinarem les vostres aportacions

"Rebondir" és un projecte íntegrament auto-finançat fins a dia d'avui. El seu director ha assumit personalment totes les despeses de rodatge i muntatge. Aquesta és en part una aposta ideològica que busca la màxima llibertat possible per tal de poder desenvolupar un projecte íntim i genuí.

Però arribats a aquest moment, ens cal una empenta final per a què el documental pugui sortir a la llum. I per això sou tan importants tots vosaltres! Així tota l'ajuda que recaptem a través de Verkami ens servirà per a cobrir les despeses de postproducció i distribució de la pel·lícula, i també les vostres recompenses.

Les vostres aportacions són una ajuda econòmica imprescindible que ens permetrà tancar el procés però també són una important ajuda moral, que obre el projecte a tothom qui vulgui ser partícip d'aquesta història. Així "Rebondir" comença a ser una creació col·lectiva i comença a rebotar de veritat!

Sobre les recompenses

Tal i com hem dit en l'apartat anterior, els diners recaptats serviran en la seva majoria per a cobrir la fase d'execució final del projecte. El valor principal d'aquest Verkami és doncs ajudar a què "Rebondir" pugui definitivament sortir a la llum i per tant entenem que les recompenses són en certa mesura simbòliques.

No obstant això, i com a mostra del profund agraïment que sentim per les vostres aportacions, hem pensat les recompenses amb molt d'amor i cura, ajustant-les al màxim a les nostres possibilitats.

  • DVD. Entrega d'un DVD de la pel·lícula personalitzat i empaquetat en funda de cartró

  • Llibret de postals. Llibret d'imatges del documental en format acordió. En la part posterior de cada postal hi anirà escrita una cita significativa de la pel·lícula.

  • Entrada per a l'estrena. L'estrena del film es farà en una sala de cinema de Barcelona. Podreu gaudir de la presència del director així com del protagonista de la pel·lícula, Mamadou Saliou. Després de la projecció es farà un col·loqui al voltant del documental i també de la tasca de Diandé Àfrica al Senegal.

  • Tassa del documental. Una tassa personalitzada amb la imatge del documental, perquè així l'esmorzar de cada matí estigui impregnat de l'essència d'aquesta història.

  • Cinema a la fresca. De cara al bon temps, organitzarem una jornada de cinema a la fresca a casa el director, a les Franqueses del Vallès. Projectarem una pel·lícula de temàtica africana i us convidarem a algun dolç casolà.

L'equip

BORJA FRANCO. Direcció, càmera i edició

ANNA OBON. Direcció artística i disseny gràfic

ALEIX FRANCO. Co-edició

DANI LAMPEREZ I JORDI ARGANY. Post-producció de so

FRANCISCO CAMACHO. Post-producció d'imatge

Calendari previst

L'estrena del documental està prevista per a finals del mes d'abril en una sala de cinema a Barcelona.

Part de les recompenses seran efectuades el mateix dia de l'estrena i la resta s'aniran entregant durant els mesos següents.

La idea és que abans de l'estiu tots els mecenes ja hagin rebut la seva compensació per l'aportació.

Més info

Diandé Àfrica

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

1 comment

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Laura Martinez

    Laura Martinez

    about 7 years

    Hola Borja, soy Laura Martínez del programa Equilibristas de Radio 3. Nos gustaría poder contigo este miércoles 8 de marzo para que nos hables de este documental, Rebondir. El programa se emite el domingo. Mi numero es 637518906. Espero tu respuesta!

#04 / Gracias por vuestra SOLIDARIDAD

Amb aquest escrit volem tancar la campanya de Verkami de Rebondir. Com ja hem dit en altres ocasions, estem profundament agraïts i feliços per la rebuda i el suport que ha tingut el nostre projecte. I tot aquest suport que hem rebut ens esperona a seguir endavant i serà una companyia constant en tot el camí que ens queda per recórrer. Perquè aquesta aventura acaba de començar. I tot l'equip no deixarem de treballar per a què aquest projecte arribi al màxim número de persones possibles. Així que moltes gràcies per fer-ho realitat. I ens acomiadem amb un fragment en aquest cas d'un "germà nostre", el documental Frágil Equilibrio, guanyador del Goya al millor documental l'any passat.

"L'amor és parent de la solidaritat. Solidaritat vol dir avui per a tu i demà per a mi. Implica algun interès, que no vol dir que se'm retribueixi directament i d'immediat. Però significa una actitud: que si practiques solidaritat és possible que altres la practiquin també amb tu".


read more

#03 / ¡GRACIAS, REBONDIR YA ES UNA REALIDAD!

Primero de todo, muchísimas GRACIAS a todo el mundo que ha apoyado nuestro proyecto y ha hecho posible que Rebondir ya no sea sólo un sueño individual, sinó que sea un sueño, o mejor dicho, una realidad colectiva.

Estamos profundamente agradecidos. Toda esta gran muestra de apoyo nos ha dado mucha fuerza y también ha reforzado aún más nuestro compromiso de contar historias. Creemos que compartir experiencias humanas es una de las maneras más bellas y potentes que tenemos para crecer, disfrutar, entender y mejorar nuestro mundo. Y en esta ocasión todos vosotros habéis contribuido a dar a luz a una nueva historia y así generar un nuevo espacio de conexión humana, donde se nos permitirá ver, escuchar, y conectar.

Así que por todo esto, sentimos una gran admiración y agradecimiento.

Os seguiremos informando de la evolución del documental y del día de la estrena, así que estar atentos.

Un abrazo sentido de parte de todo el equipo

#02 / Rebondir ja ha superat l'equador!

[CAT]

Amb dues setmanes ja hem aconseguit recollir més de la meitat del pressupost necessari per a què Rebondir surti a la llum.

Estem molt contents i profundament agraïts per totes les mostres de suport i les col·laboracions que estem rebent. I també estem molt entusiasmats, perquè cada vegada la presentació del documental està més a prop.

I com a mostra de tot això, volem regalar-vos un dels moments més màgics, autèntics i vitals que vam viure al Senegal.

Que no s'aturi el ritme dels somnis!

Moltíssimes gràcies!


[CAST]

En dos semanas ya hemos logrado recaudar más de la mitad del presupuesto necesario para que Rebondir salga a la luz.

Estamos muy contentos y profundamente agradecidos por todas las muestras de apoyo y las colaboraciones que estamos recibiendo. Y también estamos muy entusiasmados porque cada día la presentación del documental está más cerca!

read more

#01 / CELEBREM ELS 1.000!

[CAT]

Molt bon dia!

VOLEM CELEBRAR QUE JA HEM ARRIBAT ALS 1.000 euros!

Tot l'equip del documental estem molt contents per la rebuda que està tenint el nostre projecte i per l'interès que està despertant. Ja hem recorregut un tram important de camí, però encara ens queda molt per fer. Per agraïr-vos el suport rebut fins ara volem compartir amb tots vosaltres una cita de qui molts consideren el millor reporter sobre l'Àfrica del segle XX. El treball d'aquest home ha marcat tota una generació i ha estat una font d'inspiració també per a nosaltres a l'hora de fer aquest documental. El seu esperit i la manera d'apropar-se als altres de Kapuscinski ens ha acompanyat al llarg de la nostra aventura per el Senegal.

"Per als africans, el temps apareix com a conseqüència de la nostra actuació i desapareix si la interrompem o no l'hem encetat. És una matèria innerte que,… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy