❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Concert solidari: Aeham Ahmad, pianista sirià - palestí

Volem organitzar un concert a Barcelona del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com el pianista del camp de refugiats de Yarmouk, amb l'objectiu de donar a conèixer la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

Category

Created in

0
seconds
54
Pledges
1.515€
From 1.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Ajuda'ns a arribar fins a 2.000€!

Ens agradaria assolir la fita de recaptar 500€ més dels que ens havíem proposat en un inici. Amb aquests 500€ extra, cobrirem les despeses dels músics col·laboradors en l'actuació ('Cordes del món') i també millorarem les accions de difusió del concert i de la campanya. Ens dónes un cop de mà amb aquest nou repte?

Volem organitzar un concert a Barcelona del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com el pianista del camp de refugiats de Yarmouk, amb l'objectiu de donar a conèixer la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi.

El concert tindrà lloc a l'Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el dia 3 de març de 2017 a les 19.30h. Comptarà també amb la participació especial del projecte Cordes del Món.

Qui és Aeham Ahmad?

“Un dia el meu pare em va dir que la música és el nostre país. I ara m’estic adonant que tenia raó” (Aeham Ahmad, The New York Times – 6 d’agost de 2016)

Del camp de refugiats de Yarmouk a l’Europa que insisteix a tancar fronteres

Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig de carrers buits i edificis derruïts. De vegades sol i d’altres acompanyat de nens o veïns que s’apropaven a cantar amb ell, Ahmad va esdevenir durant molts mesos un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció, contra l’extremisme i l’oblit.

Un oblit que des de 2013 havia començat a caure sobre Yarmouk, un dels camps de refugiats palestins a Síria, situat molt a prop de la capital, Damasc. Escenari dels pitjors enfrontaments entre els integristes i l’exèrcit sirià, la desolació va assolir el seu punt àlgid el passat mes d’abril quan l’Estat Islàmic es va fer amb el control del 90% del camp. Quedava ja molt lluny el passat recent d’aquest vibrant suburbi que havia acollit la diàspora palestina de 1948 i l’havia vist prosperar (el grau d’alfabetització dels palestins que vivien al camp era, per exemple, dels més alts no només de Síria sinó de tot el conjunt del món àrab).

Un dels palestins que havia arribat per aquella època a Yarmouk era l’avi d’Aeham Ahmad. El seu nét, per tant, forma part de de la tercera generació de palestins refugiats a Síria. Nascut a Damasc el 1988, el talent musical del petit Aeham es mostra ja ben aviat. Amb cinc anys, el seu pare, violinista invident, li ensenya a tocar el piano. Continua els seus estudis al Conservatori de Música de Damasc i a la Universitat d’Homs, graduant-se a l'edat de 23 anys. Posteriorment, treballaria com a professor de piano i al capdavant d’una botiga de música a Yarmouk. Com a conseqüència d’una ferida de metralla a la mà esquerra, es veu obligat a renunciar a una probable carrera de concertista de piano clàssic.

Amb els estralls dels combats, Yarmouk comença a quedar aïllat i la situació es torna cada dia més inhumana, amb morts i ferits, i sense accés a mitjans de subsistència bàsics. En algun moment, l’Aeham decideix treure el piano al carrer i compartir el seu patiment amb la resta de persones que resisteixen a l’assentament. Les xarxes socials propagaran el seu missatge més enllà dels carrers devastats de Yarmouk.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano, seguint el precepte de prohibir qualsevol mena d’expressió musical. A partir d’aquell moment i conscient que la seva vida corre perill, es veu forçat a fugir, deixant enrere la família. Recorrent una de les rutes de refugiats més transitades (Turquia, Grècia i els Balcans) arriba a la ciutat alemanya de Wiesbaden, on resideix des d'aleshores. Un any després de la fugida, la seva dona i els seus dos fills han pogut retrobar-se amb ell.

Des de la seva arribada a Alemanya ha actuat a nombrosos concerts en diverses ciutats: Berlin, Bonn, Munich, Leipzig, Colònia, Stuttgart... Conegut com "el pianista de Yarmouk", s’ha convertit en un símbol d’esperança contra la guerra i en favor de les llibertats i els drets dels refugiats. El 18 de desembre de 2016, se li concedeix el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

No et perdis aquest vídeo sobre Aeham Ahmad

Qui som?

L’Associació Catalana per la Pau és una entitat sense ànim de lucre, laica, democràtica, internacionalista, plural i progressista.

Neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones, vinculats a diverses organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta.

La missió de l’entitat és contribuir al compromís i l’acció de la ciutadania vers la creació de condicions, a escala universal, que possibilitin a tothom l’exercici dels drets que garanteixen la dignitat de les persones, a partir de la cooperació al desenvolupament, l’acció humanitària, l’educació i la mobilització social.

Treballem en els següents eixos principals: la defensa del dret als mitjans de subsistència durables; el dret a la pau, la vida i la seguretat; i el dret a la participació política de totes les persones i a l’autodeterminació dels pobles.

Per a què necessitem la vostra col·laboració?

La vostra aportació ens permetrà organitzar i coordinar amb garanties totes les tasques i despeses que comporta realitzar aquest concert. Així, podrem cobrir despeses de transport (bitllet d'avió) i d'allotjament del músic, la contractació d'un tècnic de so i el lloguer de materials, o l'edició d'un cartell i la realització d'una bona campanya de difusió.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la Campanya d'Acció Humanitària engegada des de l’Associació Catalana per la Pau amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a Jordània i el Líban, en la qual hi col·laboren la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

L’any 2011 va esclatar a Síria un conflicte que cinc anys després, lluny de solucionar-se, s’ha aguditzat. Centenars de milers de víctimes mortals, més de 3,5 milions de persones refugiades, 6,5 milions de desplaçades internes i més de 10 milions de persones en necessitat d’ajuda humanitària urgent són a hores d’ara les xifres que il·lustren la situació que viu la població.

Per proximitat, Jordània i el Líban són els territoris principals receptors de refugiats. Actualment es veuen desbordats i la resposta governamental ha estat restrictiva: ambdós han adoptat polítiques que limiten l’accés als camps de refugiats i, conseqüentment, a l’ajuda humanitària que s’hi proporciona.

Amb aquest concert volem sensibilitzar sobre aquest drama humanitari. L’entrada és lliure i els assistents podran contribuir a la campanya amb un donatiu solidari el mateix dia de l’acte. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Sobre les recompenses

Si ens ajudes amb aquesta iniciativa, et reservarem les entrades, reconeixerem la teva aportació incloent el teu nom al programa de mà i al web. A més podràs accedir a l'assaig general que farem el mateix dia previ al concert, a les 17h. També rebràs entrades per a la pre-estrena del documental "Beirut - Barcelona. Històries de dones als dos extrems de la Mediterrània", que està prevista a finals de 2017 a la Filmoteca de Barcelona. T’obsequiarem amb diferents regals relacionats amb l’intèrpret, com el programa dedicat, el disc, el llibre (estarà editat a finals del 2017). Fins i tot, podràs sopar acompanyat amb Aeham Ahmad al vespre, després del concert.

Calendari previst

El dimarts dia 28 de febrer ens posarem en contacte amb tots els mecenes.Totes les recompenses s’entregaran el dia 3 de març abans del concert, a les 18.30h. L'assaig general previ al concert es realitzarà el mateix dia 3, a les 17h. El concert serà el divendres 3 de març a les 19.30h.

Agraïment

Amb la vostra col·laboració, aconseguirem portar la música i la veu d’Aeham Ahmad a la ciutadania catalana, difonent la seva història i sensibilitzant sobre la situació de milers de persones que arriben refugiades a Europa fugint de la guerra a Síria. Ajuda’ns a fer possible aquesta iniciativa solidària!

+Informació

Per a qualsevol dubte o consulta, podeu contactar amb nosaltres:

E-mail: [email protected]

Telèfon: 933 188 444
www.acpau.org

Facebook: Associació Catalana per la Pau

Twitter: @_acpau

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Associació Catalana per la Pau

    Associació Catalana per la Pau
    Author

    about 7 years

    Hola Anna, moltes gràcies pel teu interès. Pots venir a les nostres oficines de l'Associació, si et va bé. Estem a Via Laietana,16 Primer Pis en horari d'oficina de 10 a 14h i de 16h a 18,30h. També pots trucar-nos abans al telefon 933 188 444

    Salutacions

    Associació Catalana per la Pau

  • Anna

    Anna

    about 7 years

    Puc anar en algun lloc físic a fer la donació? No m'agrada pagar amb tarja.

#06 / Vídeo Aeham Ahmad: música i esperança per als refugiats

"Estem morint amb les armes de Rússia, dels Estats Units, d’Europa... Algú ha d’explicar que aquest negoci s’ha d’aturar i aleshores aconseguirem tenir pau” (Aeham Ahmad)

Aquelles que el passat mes de març vau assistir a algun dels concerts que Aeham Ahmad va oferir a Catalunya, ja coneixeu la força i el sentiment que el pianista sirià-palestí aconsegueix transmetre a qui l’escolta, tant a dalt com a baix de l’escenari.

Des de l’ACP hem volgut reunir en aquest vídeo algun dels moments que vam compartir amb ell i amb els músics que l’acompanyaven. Sens dubte, un discurs alt i clar sobre el drama dels refugiats, la guerra a Síria i, en general, el món en què vivim.

Esperem que us agradi! i ens ajudeu a fer-ne difusió!

Moltes gràcies a tots/es vosaltres!

Associació Catalana per la Pau

#05 / Algunes imatges del Concert d'en Aeham Ahmad a Barcelona

Benvolguts/des mecenes,

El diumenge en Aeham Ahmad ja va tornar cap a Wiesbaden, Alemanya. Però ens ha deixat la seva veu, la seva música, i una gran força per continuar entre totes lluitant davant de les injustícies.

També se'n va anar amb un gran agraïment per tota la rebuda que va tenir del públic durant aquests dies.

Us deixem amb algunes imatges més d'aquests dies:

I aviat us farem arribar un petit vídeo de recull d'aquests dies amb en Aeham Ahmad

Moltes gràcies de nou

Una abraçada

Associació Catalana per la Pau

#04 / Demà la veu d'Aeham Ahmad al Conservatori Municipal de Música de Barcelona!

Benvolguts/des mecenes,

Avui en Aeham Ahmad, ha estat a la Plaça del Rei, fent un preludi del Concert de demà. Ha estat molt emocionant!

PianoPelsRefugiats!

Us esperem demà divendres a les 18,30h al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, per recollir les vostres recompenses. Podeu adreçar-vos a Consergeria, i en allà us atendrem.

Us deixem amb unes imatges del dia d'avui

Moltes gràcies i fins demà

Salut i força

Associació Catalana per la Pau

#03 / Ja tot apunt pel Concert Solidari d'en Aeham Ahmad!

Benvolguts/des,

Ja ho tenim quasi tot preparat pel concert Solidari de l'Aeham Ahmad, el pianista sirià - palestí del camp de refugiats palestins de Yarmouk, el divendres 3 de marça a les 19.30 h

Programes ja impresos!

I aquesta tarda anem a buscar a n'Aeham a l'aeroport!

També us volíem informar que demà al matí a les 11h a la Plaça del Rei, farem un acte preludi del concert. En el marc de les accions OFF Concurs del Maria Canals de Barcelona, l'Aeham oferirà una actuació musical amb un piano de gran cua a la Plaça del Rei de Barcelona. En el mateix espai, es farà també la lectura d’un manifest conjunt signat pel Concurs Internacional Maria Canals i l'Associació Catalana per la Pau per reivindicar la pràctica musical com a llenguatge universal que trenca barreres i apropa les persones de tots els orígens i indrets.

El músic català Jordi Savallread more

#02 / Moltes gràcies a tots i totes!

Moltes gràcies a tots i totes pel vostre suport en aquest projecte. Estem molt contentes d'haver arribat fins el primer dels nostres propòsits. Hem arribat als 1500€ que ens havíem fixat!

Des de l'ACP estem treballant per ultimar tots els detalls pel concert de l'Aeham Ahmad el proper 3 de març a les 19,30h a l'Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Us hi esperem a tots i totes!

En aquesta setmana ens posarem novament en contacte amb vosaltres personalment per tal de fer-vos arribar les entrades reservades i les indicacions per les altres recompenses

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy