❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Enfonsar el creuer, reflotar la ciutat: BCN Ens Ofega!

Verkami per presentar la campanya BCN Ens Ofega i el documental "Marca Barcelona, una ciutat aparador" (Jordi López, 2016); per resistir juntes a la Marca Barcelona.

BCN Ens Ofega

A project of

Category

Created in

0
seconds
130
Pledges
2.168€
From 2.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Presentem Barcelona Ens Ofega!

Amb aquest Verkami, les persones que participem a BCN Ens Ofega volem donar a conèixer el projecte que tot just ara neix, una campanya on totes participem per fer front a la Marca Barcelona. Per fer-ho, estem preparant un acte de presentació i una campanya inicial per mostrar el nostre rebuig a la ciutat marca, amb la voluntat de que aquest esdeveniment faciliti la creació d’un espai de treball i col·laboració de totes les afectades per la gestió, ordenació i funcionament de Barcelona.

L’acte "Enfonsar el creuer, reflotar la ciutat", previst pel 6 d’octubre de 2016, presentarà el documental "Marca Barcelona, una ciutat aparador" (Jordi López, 2016). En ell assistiran els seus autors, així com diverses persones que han col·laborat en la seva creació, com ara Arcadi Oliveres, Manuel Delgado y Quimantu Segura. Posteriorment, s’organitzarà un debat amb la participació de diversos col·lectius, activistes i afectades: Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, Las Kellys Barcelona, Santiago López Petit, CSA Can Vies, Plataforma Justicia Juan Andrés, Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà, CGT Metro, Sindicat de Barri Poble Sec, Assamblea d’Artistes del Carrer.

Qui som

Som un grup de persones que aposten pel sabotatge d’aquest gran creuer en què ens han convertit la ciutat, en amotinar-nos dins del vaixell per sortir a flotació. Volem protestar contra la suposada harmonia que, enmig de somriures complaents i consignes dèbils, maquillatges amables i una publicitada convivència cívica que es mostra cada dia més. La ciutat s’ha convertit en una quimera que amaga l’infern de totes les qui tenen bitllet de tercera classe en aquest transatlàntic que es diu obert al món: manters, prostitutes, tots els veïns i veïnes, els locals convertits en figurants de parc temàtic, treballadores precàries, sense sostre, desnonats, ofegades en general per la mercantilització de tot l’espai on vivim.

Nosaltres tenim claríssim que la política no és la que votem cada quatre anys; la política la fem totes, i cada dia. Volem mostrar i denunciar, amb vosaltres, les evidències que vagis trobant dels desastres que genera la marca BCN i tot allò que aquesta implica en l’espai i en la vida de totes nosaltres, així com les contradiccions entre els discursos públics i els fets, entre les enganyoses paraules “entesa” i “sostenibilitat” que són tan sols això, paraules buides de cap contingut que pretengui ni tan sols canviar la direcció del creuer quan ja totes les alarmes apunten cap a aquesta necessitat.

Fartes ja doncs de navegar en aquest vaixell que s’enfonsa, nàufrags en un mar fet d’insostenibilitat, juntes hem decidit que ja n’hi ha prou d’abaixar el cap i deixar-nos endur per aquest timó on un empresari de la tecnologia mòbil, un especulador urbanístic, un magnat de la indústria turística i un polític ambivalent ens porten a la deriva. Ens unim per donar escac a la Marca Barcelona i perquè el vaixell no navegui inevitablement vers el desastre: que s’enfonsi la marea d’interessos mentre la nau reflota i reprèn un rumb que faci possible la vida.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions aniran destinades al següent:

Producció de les pròpies recompenses (70%)

Despeses d’organització de l’acte de presentació (lloguer de l’auditori de Cotxeres de Sants, impressió de cartells de decoració) i material de difusió i encartellament (25%)

Caixa de resistència (5%).

Sobre les recompenses

Totes porten un paquet de 50 enganxines “BCN Ens Ofega” perquè les enganxeu i compartiu a les xarxes socials amb el hashtag #BCNEnsOfega

Samarreta "Mina" BCN ens Ofega + Enganxines (10€)

Un bonic diagrama explicant com enfonsar aquest creuer simbòlic de la marca BCN

Il·lustració seriada BCN Ens Ofega + enganxines (18€, 15 unitats)

Cada il·lustració està feta a mà i és, per tant, única! Totes elles, fetes amb aquarel·la, pintura a l’oli i tinta, tenen el seu número de seriació, ja que estan fetes expressament per aquest Verkami. Pots triar color! Apressa’t en triar la teva, anirem actualitzant les existències.

Blau: 3 unitats

Gris: 2 unitats

Ocres i groc: 3 unitats

Lila: 2 unitats

Roig i rosa: 3 unitats

Verd: 2 unitats

Pack grafitero [motxila logo BCN Ens Ofega + stencil + spray + enganxines] (15€)

Les enganxines potser tinguin poca vida… els grafitis en tenen més ;)

Il·lustració seriada BCN Ens Ofega + Samarreta especial Verkami + enganxines (25€, 20 unitats)

Samarreta granat edició limitada per als participants del Verkami amb el disseny d’una de les il·lustracions. A més, podràs endur-te una il·lustració seriada feta amb aquarel·la, pintura a l’oli i tinta. Pots triar color! Apressa’t en triar la teva, anirem actualitzant les existències.!

Blau: 3 unitats

Gris: 2 unitats

Ocres i groc: 4 unitats

Lila: 3 unitats

Roig i rosa: 5 unitats

Verd: 3 unitats

Samarreta especial Verkami + bossa logo BCN Ens Ofega + enganxines (20€, 50 unitats)

Després d'haver esgotat el pack anterior (gràcies! 😊), afegim aquest.

Sopar a l'Ateneu Cooperatiu La Base + Samarreta especial Verkami + enganxines (30€, 10 unitats)

La nit comença amb un deliciós sopar i no se sap com acaba ;). Serà amb les que estem impulsant aquesta campanya, a La Base [C/Hortes 10 (Poble sec), Paral·lel], el dia següent de l'acte, divendres 7 d'octubre a les 21h

Calendari previst

El calendari de producció és el següent:

5-10 de Setembre enviament fitxers a la impremta

12-16 de Setembre enviament samarretes a la serigrafia

22-27 de Setembre difusió

6 d'Octubre acte de presentació i entrega de les recompenses

10-14 d'Octubre entrega de les recompenses

+ Info

WebTwitterFacebookInstagramPinterest

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

11 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Xesko

    Xesko

    over 7 years

    Hola , vaig col·laborar en el vostre projecte amb el pack grafitero . Quan l'enviareu? Ni a les cotxeres de Sants ni a l'ateneu la Base el teníeu i em vareu dir que l'enviarieu per correu.

  • Xesko

    Xesko

    over 7 years

    Quan enviareu el pack grafitero per correu? Ni a les cotxeres de Sants ni a la l'ateneu la base el teníeu

  • Francesc

    Francesc

    over 7 years

    Jo vaig participar en el vostre projecte amb el pack grafitero i no estava disponible ni a les cotxeres de Sants ni a l'ateneu "la base". Vaig parlar amb qui va portar el material a "la base" i em va dir que enviariau per correu. Com està el tema?

  • BCN Ens Ofega

    BCN Ens Ofega
    Author

    over 7 years

    Doncs ens pots escriure a [email protected] i consultarem la disponibilitat.

  • joan

    joan

    over 7 years

    On he d'escriure per dir-vos talla samarreta recompensa??? La vull recollir aquest dijous 10 a Can Batlló.

  • BCN Ens Ofega

    BCN Ens Ofega
    Author

    over 7 years

    Hola,

    Un cop veiem quantes recompenses queden per entregar, decidirem com ho fem. Probablement marcarem un altre dia i hora en algun lloc per acabar-les d'entregar i, si tampoc pogués ser, ja contactaríem individualment per trobar la forma

    Moltes gràcies!

  • pepo_pum

    pepo_pum

    over 7 years

    Hola bona tarda, dijous no podré passar a recollir la recompensa, podria recollirla en cap altre lloc?

  • Esternina

    Esternina

    over 7 years

    Una cosilla... al hacer el aporte de ilustración seriada no elegí el color :$ tenéis mail para decíroslo? Si os vale por aquí, era gris :)

  • xavimg

    xavimg

    over 7 years

    Bona nit! He fet una aportació per a la il·lustració i enganxines (18€) però no he vist com especificar-vos el color (m'agradaria el blau)... Com ho he de fer per a que en tingueu constància? Merci!

  • BCN Ens Ofega

    BCN Ens Ofega
    Author

    over 7 years

    Hola! Disculpa la demora en contestar. Sí, enviaríamos las recompensas fuera de Barcelona. Te animas a participar? :)

#04 / Ja hem superat el 50%!

I això és una molt bona notícia! Moltes gràcies a totes les qui heu confiat i donat suport al projecte!

I a qui encara s'ho està pensant: Necessitem que et sumis a aquesta campanya, amb una aportació, i si pots també que vinguis el dia 6 d'octubre a les 19h a Cotxeres de Sants, perquè la marca BCN només la podrem combatre juntes!

#03 / Un cop diagnosticats els efectes de la marca Barcelona, volem passar a l'acció

Bones,

Ha sortit a la premsa una entrevista a Nestor per a La Directa en català i la traducció al castellà en Diagonal! Esperem que us agradi i que la compartiu, però sobretot esperem veure-us el 6 d'octubre a Cotxeres de Sants!

Buenas,

Ha salido a la prensa una entrevista a Nestor para La Directa en catalán y la traducción al castellano en el Diagonal! Esperamos que os guste y que la compartáis, pero sobre todo esperamos veros el 6 de octubre a Cocheras de Sants!

#02 / Primeres recompenses recent fornejades!

I aquí teniu, companyes, les primeres recompenses tot just sortidetes del forn. La samarreta "Mina" i la samarreta "Pop" (o "especial Verkami", que no té tanta gràcia). Amb quins noms les voldreu batejar?

Per cert: encara que ja hagueu fet la vostra aportació, us continuem demanant que en feu difusió, és molt important!

Gràcies! :)

#01 / Recompensa esgotada!

Moltes gràcies a totes les que han participat en la campanya de crowdfunding per fer possible l'acte "Enfonsar el Creuer, Reflotar la Ciutat", ja hem acabat la recompensa més cara!

Wow no pensàvem que s'acabés tan ràpid, bé donat el èxit de la samarreta especial pel Verkami hem afegit 50 unitats de:

Samarreta especial Verkami + bossa logo BCN Ens Ofega + enganxines

Si us ha agradat la campanya, us convidem a difondre-la als vostres contactes!

WebTwitterFacebookInstagramYouTube

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy