❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Anhels. Llavors d'Unitat Popular

Anhels Llavors d'Unitat, és un projecte de documental sobre els orígens de les Candidatures Municipalistes i Alternatives d'Esquerres als Països Catalans.

Category

Created in

0
seconds
106
Pledges
4.065€
From 4.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) és una organització política assembleària que es troba arreu dels Països Catalans i que treballa per aconseguir un país independent, socialista, ecològicament sostenible, territorialment equilibrat i deslligat de les formes de dominació patriarcals.

La CUP es va donar a conèixer de forma pronunciada el 25 de novembre de 2012, quan va irrompre al parlament, però la seva història ve de lluny.

L’objectiu d’aquest projecte és donar protagonisme a les diferents iniciatives de tipus social, cultural i polític que es van originar a finals de la dictadura franquista i que van començar a dissenyar la Unitat Popular com a eix vertebrador dels Països Catalans.

Per a dur a terme el documental, començarem centrant-nos en la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA) que ens servirà com a fil conductor per explicar totes les altres alternatives municipalistes d’esquerres i independentistes sorgides a finals de la dècada dels ’70, com, Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes (UM9) i el Col·lectiu Obrer i Popular de Ripollet (COP).

Així doncs, pretenem posar èmfasi als orígens de les primeres candidatures municipalistes, arreplegant opinions i punts de vista de diferents referents que han donat forma a aquest moviment i, a partir d’aquí, veure i entendre els processos que han acabat configurant la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).

Es faran catorze entrevistes repartides per diferents municipis del principat i seguint un ordre cronològic.

L’objectiu d’aquest documental, com hem dit anteriorment, és veure i entendre els diferents processos de transformació que han viscut les primeres Candidatures Municipalistes d’Esquerres, donant pas a l’aparició de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que ha esdevingut un dels referents de la Unitat Popular, tant als Països Catalans com a Europa.

Per fer-ho, s’entrevistaran diversos militants de la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA) i de l’ Assemblea Democràtica d’Arbúcies (AJA), que ens serviran d’enllaç amb militants d’ Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes (UM9), del Bloc d’Esquerres d’Alliberament Nacional (BEAN), del Col·lectiu Obrer Popular de Ripollet (COP Ripollet) i de l’ Assemblea Municipal de l’Esquerra Independentista (AMEI), entre d’altres.

El procés de gravació del documental està previst entre el Juny i el Desembre de 2016, i la presentació està contemplada a mitjans de 2017.

  1. Quins són els orígens de les Candidatures Alternatives d’Esquerra al Principat?

  2. A què són degudes? Per què s’originen?

  3. Les primeres candidatures alternatives, què tenien en comú? Estaven relacionades unes amb les altres? Hi havia alguna estructura comuna?

  4. Quin o què ha estat el vincle d’unió entre els diferents pobles amb iniciatives similars?

Les preguntes que vol respondre el documental són orientatives, ja que en el moment de fer les entrevistes es presentaran preguntes obertes que permetin que els protagonistes expliquin allò que creuen més rellevant de l’època que han viscut.

Jaume Soler Pastells:

Polític independentista català, flequer d’ofici i exbatlle d’Arbúcies. Va ser un dels membres fundadors l’any 1971 de l’Assemblea Democràtica d’Arbúcies (ADA) i de la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA). El 1979 va ser escollit batlle d’Arbúcies amb la CUPA, on governà fins al 2003.

Joaquim Pintu Salvans:

Membre fundador de l’Assemblea Democràtica d’Arbúcies (ADA) i de la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (CUPA). Entre els anys 1979 i 2003 va ser regidor a l’Ajuntament d’Arbúcies amb la CUPA.

Xavier Garriga i Cuadras:

És un polític independentista català, exmembre del Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional (BEAN) i membre fundador d’Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes (UM9).

Imma Prat Costa:

Membre del Col·lectiu Obrer i Popular de Ripollet (COP Ripollet), inclòs dins de les Candidatures Alternatives del Vallès.

Infermera de professió en el Programa d’Atenció a la Dona i actualment membre de ‘’Som lo que Sembrem’’, entre d’altres.

José María Osuna:

Militant del Col·lectiu Obrer i Popular de Ripollet (COP Ripollet), i actual alcalde de Ripollet.

Blanca Serra i Puig:

Militant, en els anys seixanta, del Front Nacional de Catalunya (FNC), fins que el va abandonar l'any 1969 per formar part del comitè executiu del PSAN. Durant el 1973 va ser una de les protagonistes de l’escissió del PSAN-P, que l'any 1978 es transformaria en Independentistes dels Països Catalans.

L'any 1992, va ser una de les detingudes en l’anomenada ‘Operación Garzon’, acusada de pertànyer a Terra Lliure.

Montserrat Vinyets Pagès:

Advocada catalana i regidora de la CUP Sant Celoni del 2007 al 2011.

Anna Gabaldà Felipe:

Política catalana i exalcaldessa Sant Pere de Ribes amb Unitat Municipal 9 (UM9).

Joan Garriga i Cuadras ‘Nana’:

Polític independentista català, exmembre del Bloc d’Esquerra d’Alliberament Nacional (BEAN), membre fundador d’Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes (UM9) i actualment és diputat al Parlament de Catalunya per la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent.

Edmon Ribatallada i Rovira:

Mestre i polític català, exregidor d'Arbúcies del 1999 al 2003 i del 2007 al 2011.

David Fernàndez:

Periodista i polític català que va aparèixer, per primer cop a la CUP l'any 2011 ocupant el número 14 a la llista de la CUP per a Barcelona i l'any 2012, el primer cop que la CUP es presentava a unes autonòmiques i on va obtenir 3 diputats, se li va proposar presentar-se com a cap de llista al Parlament de Catalunya.

Pilar Castillejo:

Política catalana i llicenciada en Ciències Físiques a la UAB. Ocupa el càrrec de primera tinent batlle de l’Ajuntament de Ripollet, on ha encadenat unes quantes legislatures fent de regidora. Arran de la dimissió d'Antonio Baños com a diputat de la CUP-CC, ha esdevingut diputada al Parlament de Catalunya i, actualment, compagina els dos càrrecs.

Albert Botran:

Historiador i polític català. Porta tota una vida dedicada a la militància, i l'any 2009 va ser escollit membre del Secretariat Nacional de la CUP, regidor de l'Ajuntament de Molins de Rei (2011-2014), i actual diputat al Parlament de Catalunya per la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent per la circumscripció de Barcelona.

Jaume Oliveras:

Polític català, actualment militant d’ERC, exdiputat al Parlament de Catalunya en la VI legislatura i alcalde del Masnou.

Va iniciar la seva militància política l'any 1980, col·laborant en les primeres eleccions amb el Bloc d'Esquerres d'Alliberament Nacional (BEAN), i va ser militant de Nacionalistes d’Esquerra (NE), on després de la seva escissió, el 1984, va passar al Moviment d’Esquerra Nacionalista (MEN).

El pressupost per fer aquest documental està comptabilitzat en 4.000 euros.

Aquesta xifra comporta diferents despeses de recerca d’informació i documentació, elaboració del guió i entrevistes, gravació del documental i postproducció, entre d’altres.

Així doncs, el pressupost serà destinat a:

Muntatge i gravació

  • Recerca i documentació.

  • Elaboració del guió i de totes les entrevistes.

  • Posar-se en contacte amb les diferents persones.

  • Gravació de les entrevistes i de totes aquelles imatges necessàries per contextualitzar les situacions.

  • Muntatge del documental.

  • Il·luminació

  • Lloguer de material

Edició del DVD

  • Gravació del DVD

  • Disseny de la caràtula

  • Impressió llibret

Desplaçaments i despeses generals

  • Despeses en viatges a les diferents poblacions, com també pagar les recompenses dels mecenes.

El primer objectiu són 4000€. En el cas que superem aquesta xifra, els diners aniran destinats a millorar la qualitat del documental.

Totes les recompenses s'entregaran a mitjans del 2017, coincidint amb la presentació del documental.

Aparèixer als crèdits del documental: Vosaltres sou imprescindibles per poder tirar endavant el projecte. Per aquest motiu, el vostre nom apareixerà als crèdits del documental.

Enllaç de visualització del documental: Una vegada presentat el documental, els mecenes que tingueu aquesta recompensa, rebreu un enllaç on el podreu visualitzar en primícia des del vostre pc o tablet.

DVD del documental: En aquest cas, els mecenes rebreu el DVD físic del documental, com també un petit llibret que ens donarà informació sobre el projecte (els protagonistes, la banda sonora, l'equip tècnic...).

Samarreta Anhels: Aquesta recompensa correspon a una samarreta, color a determinar, sobre el documental. A la part davantera de la samarreta hi podem observar un disseny amb una estrella i una frase sobre el Poder Popular, i a la part de darrere hi podem veure el logo del documental.

Llibre CUPA: La política al servei del poble: La Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies (CUPA) ha col·laborat activament amb el projecte, i ens ha ofert alguns exemplars d'aquest llibre, que relata els primers trenta anys d'història d'aquesta formació.

CD Anòxia de Jordi Montañez: El músic i cantautor barceloní també ha col·laborat activament amb el projecte, i disposem d'exemplars del seu tercer disc.

CD Cançons d'ara de Jordi Montañez: El músic i cantautor barceloní també ha col·laborat activament amb el projecte, i disposem d'exemplars del seu segon disc.

CD Protesta de Cesk Freixas: El músic i cantautor de Sant Pere de Riudebitlles també col·labora amb el projecte, i disposem d'exemplars del seu últim disc com a recompensa.

Llibre Unitat Popular: la construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres d'Albert Botran: L'historiador i polític independentista català de Molins de Rei, a part de posar veu en el projecte, també col·labora conjuntament amb Edicions Jonc aportant exemplars d'aquest llibre.

Actuació musical de Jordi Montañez: El músic i cantautor barceloní també ens ha donat la possibilitat d'oferir un concert a aquella organització i/o col·lectiu que ho desitgi.

Despeses de desplaçament no incloses (negociables amb l'equip d'anhels) i l'equip de so l'haurà de proporcionar l'entitat.

Presentació del documental per part dels directors: Per a aquelles organitzacions i/o entitats que ho desitgin, l'equip d'anhels ofereix un passi de documental i una xerrada/presentació d'aquest.

Despeses de desplaçament no incloses (negociables amb l'equip d'anhels).

Aparèixer als crèdits en un lloc prominent: Els mecenes que tinguin aquesta recompensa, apareixeran als crèdits del final en un lloc prominent, sigui amb el seu nom o amb el logotip.

Aparèixer a l'inici del documental com a productor: Els mecenes que seleccionin aquesta recompensa, apareixeran a l'inici del documental, en un lloc prominent, com a productors del documental. (sigui nom o logotip).

+ Info

Per més informació, seguiu-nos a:
Twitter
Facebook

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

4 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Anhels; llavors d'Unitat Popular

    Anhels; llavors d'Unitat Popular
    Author

    almost 8 years

    Hola! El fet d'oferir el dvd físic en comptes de l'enllaç era per crear una recompensa amb més valor, ja que amb l'enllaç tan sols podràs visualitzar el documental i, en canvi, el DVD inclourà un llibret explicatiu. Tot i així, hem trobat molt interessant aquesta reflexió, ja que no contemplàvem el fet que molta gent no té reproductor dvd. Així doncs, hem decidit que amb el DVD inclourem un codi de visualització.

    Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres! Si tens qualsevol altra qüestió, no dubtis en tornar-hi!

  • catxirulo

    catxirulo

    almost 8 years

    Hola, com veuríeu afegir una recompensa que combinara la camiseta i l'enllaç al documentari? Hi ha molta gent que ja no tenim reproductor de dvd.

    En tot cas, les recompenses amb dvd n'inclourien l'enllaç? Gràcies!

  • Anhels; llavors d'Unitat Popular

    Anhels; llavors d'Unitat Popular
    Author

    almost 8 years

    Bona tarda Jaume, per tal de poder fer l'aportació has de seleccionar la quantitat que vulguis aportar. Per tal de fer el pagament, tens dues opcions:

    1. Si no ets usuari de la plataforma verkami, has de redactar el teu mail a la casella ''EL TEU MAIL''

    2. Si ho desitges, pots entrar mitjançant el teu Facebook.

    Un cop realitzat aquest pas, podràs accedir al pagament mitjançant el número de la targeta.

    Esperem haver-te resolt el dubte, i en cas contrari, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant aquesta opció o enviant un correu a [email protected]

    Moltes gràcies.

  • JAUME FERRER SALA

    JAUME FERRER SALA

    almost 8 years

    Bona tarda:

    Em podreu donar num cte per poder fer el ingres, si us plau. Merci

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy