❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

SOS3

“SOS 3” vol mostrar la realitat dels sense sostre, de les famílies desnonades i dels que construeixen entorns quotidians a una mesura més humana.

FusterLlinàsMadico

A project of

Created in

0
seconds
149
Pledges
4.295€
From 3.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Nous reptes

Arribar als 5.000 euros i cercar la resposta dels responsables

L’equip que formem part de SOS3 ens plantegem nous reptes, alimentats per la bona resposta que hem rebut dels més d’un centenar de mecenes que han demostrat la seva sensibilitat amb aquesta problemàtica que diu molt de la societat que hem construït.

Com que no tenim la intenció de fer només un documental, sinó que, com hem dit moltes vegades, el que volem és obrir debat. Ens fa il·lusió i ganes arribar a més gent i per això necessitem més infraestructura i més recursos. La nova fita que ens volem marcar és arribar als 5.000 euros. Si aconseguim aquesta quantitat, hem decidit que ens adreçarem als polítics, tant del govern com de l’oposició i també als directius de les entitats bancàries de Balears. El nostre compromís és donar-los una còpia del DVD i intentar aconseguir una resposta sobretot de les persones que assumiran la responsabilitat de govern . De fet ja tenim pensat enviar una còpia a Esperanza Aguirre. Ho decidirem després de les declaracions de la candidata a l’ajuntament madrileny que demostraven la seva total insensibilitat. Aguirre va assenyalar que els sense sostre de Madrid els havien de fer fora del centre perquè espantaven els turistes. Un cas evident de aporofòbia.

No sabem si SOS3 servirà per pal·liar aquestes evidències de rebuig cap als pobres que mostren alguns dels alts càrrecs, però ho volem intentar.

Tenim la convicció que la por moltes vegades és fruit del desconeixement. Encara que també ho és d’una estructura mental massa rígida que no sempre el coneixement pot rompre. Tot i així, confiem en el poder erosionador de la realitat.

Un menjar o sopar Slow food en el casc antic de Palma amb la xef de taulaposada.com, un recorregut pels diferents treballs dels artistes de carrer SOMA i Joan Aguiló, o la possibilitat de consultar a l’expert Pau A. Monserrat, economista, director editorial de iAhorro.com i autor de "La Banca Culpable", són part de les noves recompenses que oferim.

Què és SOS3?

Des del suplici inimaginable de viure al carrer, a l'angoixa deguda a què el banc es quedi la teva casa i et deixi amb un deute que poden heretar els teus fills, el documental SOS3 (sostres), parla d'aquesta emergència social. Però no oblida les alternatives i destaca la lluita humana, personal i col·lectiva dels qui defensen el seu espai de protecció i d'intimitat.

És una reflexió sobre la problemàtica de l'habitatge a través de tres eixos interconnectats. El primer és un crit d'auxili, un SOS silenciat i al que aquest documental dóna veu: els testimonis de qui ha hagut de dormir al carrer. El segon, és un SOS que s'ha fet sentir amb força: el de la lluita ciutadana de les persones que formen part de la plataforma antidesnonament. El tercer eix parla d'altres possibilitats, de construir des d'un punt de partida diferent, de crear alternatives a l'habitatge convencional.

El documental es desenvolupa a Mallorca, especialment a Palma, "la millor ciutat del món per a viure" segons el diari The Times. El que no diu aquest mitjà britànic és que les Balears és una comunitat on històricament és més ampla la diferència entre rics i pobres. Tot i que la descripció i la narrativa dels protagonistes és en clau local, la perspectiva és global, ja que en altres bandes de l'Estat aquesta situació es similar.

Què farem amb les vostres aportacions?

Ens trobem en la darrera fase de rodatge del documental i ja hem iniciat la fase de post-producció. El pressupost ascendeix a 3.500 euros, dels quals 3.000 euros es destinaran a fer la postproducció de vídeo, so, grafisme, subtitulat, traduccions, fer les còpies de dvd's, difusió, distribució i còpies per enviar a festivals. La resta serà per a cobrir les despeses d'organització de les recompenses, com el concert de Clara Andrés, les xerrades amb experts d'habitatge i el dinar i visita guiada a Can Gazà.

Qui som?

Som un grup de professionals del món audiovisual amb experiència en diferents mitjans de comunicació que pretenem analitzar des de la proximitat temes senzills i essencials amb l'objectiu de crear debat.

Sobre les recompenses

Estem molt contents de poder oferir un ventall molt ampli de recompenses que serveixen al mateix temps per a donar a conèixer la feina de tota la gent que ha col.laborat a "SOS3". Creiem molt interessant oferir l'opció d'assistir a un concert de la cantautora Clara Andrés, cantautora guardonada amb dos premis als "Premi Ovidi Montllor" l'any 2008 de la mà de Joan Manuel Serrat. També va ser reconeguda amb el primer premi del "Premi Miquel Martí i Pol", un nou guardó musical promogut per Lluís Llach. També tindreu l'oportunitat de poder visitar Can Gazà i veure el projecte social que hi porta a terme Jaume Santandreu. I conèixer la feina que fan els activistes de la PAH Mallorca i les reflexions de Pau A. Monserrat, economista, director editorial de iAhorro.com i autor de "La Banca Culpable", així com obtenir una làmina dels artistes Joan Aguiló i SOMA, que també hi han col.laborat.

Quan es durà a terme?

Segons el calendari fixat per l'equip, durant el mes d'abril i maig es gravaran les entrevistes i imatges que falten per finalitzar el documental i l'edició tindrà lloc al llarg de la primera quinzena del mes de juny. L'estrena prevista és per l'inici de l'estiu del 2015.

+ Info

Si ens voleu conèixer millor, ens podeu trobar a les xarxes socials:

Facebook
Twitter

Si voleu conèixer els i les nostres col·laboradores, podeu visitar els seus llocs webs:

PAH Mallorca
Jaume Santandreu
Clara Andrés
Somart
Joan Aguiló
Pau A. Monserrat

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • FusterLlinàsMadico

    FusterLlinàsMadico
    Author

    over 8 years

    Hola Jaume Garcia, puede hacernos un resumen para tener una idea del tipo de proyecto que es? Estaremos encantados de hablar con usted para que nos pueda explicar qué ideas tiene al respecto. Gracias.

  • Jaume Garcia

    Jaume Garcia

    over 8 years

    Hola, estaría interesado en contactar con vosotros para presentaros un pequeño proyecto de colaboración.

    Atentamente

#20 / ESTRENA DE SOS3 A IB3

Estimats mecenes, estam molt contents de poder anunciar-vos l'estrena de SOS3 a IB3. Tancam així una etapa iniciada amb l'estrena al Teatre Xesc Forteza el setembre del 2015.

Durant tots aquests mesos, hem fet una quinzena de projeccions per tot Mallorca (Palma Activa, UIB, CIFP Son Llebre, etc), a Eivissa i també a Barcelona (Espai Mallorca), sempre acompanyant la projecció amb una taula rodona, on hem comptat amb la presència dels companys de la PAH Mallorca, Metges del Món, Creu Roja, Can Gazà, Pau A. Monserrat i Prosocial. Estam molt agraïts a tots els col.laboradors, entitats i ajuntaments que han fet possible aquests actes i també a tots els assistents.

També durant aquest temps, hem fet arribar els dvd's als mecenes que els varen comprar, hem organitzat un concert de Clara Andrés a la Sala Trampa Teatre i també hem fet una visita guiada a Can Gazà (amb dinar inclos) amb un grup de mecenes.

read more

#19 / SOS3 ARRIBA A BARCELONA

Benvolguts mecenes, estam molt contents de poder anunciar que aquest dijous 10 de desembre "SOS3" es projectarà a Barcelona. Serà a les 20.30h a l'Espai Mallorca. I anirà acompanyat d'un debat amb la intervenció dels companys de la PAH Mallorca i de la PAH de Sabadell. Aquest acte està organitzat per l'entitat "Illencs".

#18 / Segona projecció de SOS3 i debat

Estimats mecenes, ha arribat el dia de poder informar-vos de la realització d'una nova recompensa.

Després de la multitudinària i exitosa estrena al Teatre Xesc Forteza, el DIVENDRES 16 d' OCTUBRE a les 18h. hi haurà una segona projecció de SOS3, acompanyat d'un debat sobre la problemàtica de l'habitatge amb experts (Metges del Món i Pau A. Monserrat, economista) i activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH Mallorca). Serà a la sala d'actes de Palma Activa (C/ Socors, 22). Aquest acte està inclos dins la programació de la Setmana de la Pobresa, organitzat per EAPN i la Xarxa per a la inclusió social.

Esperem que pogueu venir i una vegada més, gràcies pel vostre suport.

Equip de SOS3

#17 / Estrena SOS3

Estimats mecenes, ja ha arribat el moment tan esperat després d'un any de feina: ESTRENAM SOS3!!!!

Recordau, aquest dijous 24 a les 20h al Teatre Xesc Forteza podreu gaudir de la primera projecció d'aquest documental del que formau part i que ha estat possible gràcies a tots vosaltres.

Una vegada més, gràcies per la vostra col.laboració, sense les vostres aportacions i suport no hauríem arribat a aquest moment tan esperat. Ens retrobarem aquest dijous.

Equip de SOS3

#15 / ESTRENA DE SOS3!!!

Estimats mecenes, estam molt contents i il·lusionats de poder anunciar que ja tenim data d'estrena de SOS3!!!

Serà al TEATRE XESC FORTEZA (Palma) el DIJOUS 24 DE SETEMBRE a les 20h.

Per tal que poguem omplir el teatre, posarem a la venda entrades a un preu simbòlic per a aquells que no varen poder participar en el nostre micromecenatge i no tenen entrada.

Ja ho sabeu, ajudau-nos a fer difusió de l'estrena per tal que arribi a més gent. Recordau la data i reservau-la per a SOS3!!

#14 / Recompensa concert Clara Andrés

Estimats micromecenes!!

Aquest divendres 24 a les 20.30h a la Sala Trampa Teatre de Palma, concert de la cantautora valenciana Clara Andrés.

Esperam veure a tots els que varen triar aquesta recompensa i a tots els amants de la bona música en directe ja que l'accés estarà obert a tothom amb entrades a 5€.

L'equip de SOS3 estam molt il·lusionats ja que aquesta és la primera recompensa que hem organitzat i serà la primera vegada que veiem i coneguem alguns dels micromecenes que ens han ajudat a tirar endavant aquest projecte. Esperam que vos agradi el que estam preparant, fins divendres!!!

#13 / Gràcies mil! Avui és el darrer dia

Estimats i estimades micromecenes de SOS3,

Avui és el darrer dia per participar del projecte que farà possible SOS3 documental a través d’aquesta plataforma de micromecenatge. Volem aprofitar per transmetre la felicitat, la satisfacció i sobretot l’agraïment que sentim per la meravellosa resposta de totes les persones que formeu part d’aquesta iniciativa.

Parlar, obrir debat sobre un tema que ens afecta a bona part de la població: la problemàtica de l’habitatge, és el nostre objectiu. Però aquest “nostre” ara és està integrat per més de 130 homes i dones.

Així gràcies a tots vosaltres, pròximament serà una realitat i es podrà escoltar les històries personals i col·lectives dels tres (3) S.O.S. SOS3 (sostres)

El crit d'auxili, el SOS silenciat i al que aquest documental dóna veu: els testimonis de qui ha hagut de dormir al carrer (SOS1)

El crit de SOS que s'ha fet sentir amb forçaread more

#07 / Agraïment total, SOS3 serà una realitat

Micromecenes estimats, estimades

Un sentiment d’ara

Poc abans de posar el Verkami d’aquest projecte que fa un any que vàrem iniciar la seva gestació, els dubtes, els nervis, l’emoció i també la por a no aconseguir-ho sacsejaven les nostres ments. Avui aquells pensaments negatius s’han esfumat i ens trobem exultants de felicitat des de l’instant que hem vist al web de Verkami que SOS3 ha passat del color vermell al verd. Un color que ens diu endavant i és gràcies a tots vosaltres.

Un apunt

Hem aconseguit els 3.500 euros que necessitàvem, però el projecte es manté obert i ens plantegem nous reptes, les recompenses que hi ha, continuen i presentarem noves propostes. Estarem encantats si continueu fent difusió, convidant amics, amigues i familiars a participar en aquest projecte que va més enllà del documental. Volem obrir debat.

FusterLLinàsMadico

#06 / Un record del passat

Quan estudiava Ciències de la Informació a la Facultat hi havia un professor que pensava que fer periodisme de denúncia no tenia cap futur. Un dia aquest antireferent acadèmic meu assenyalà que la vida dels sense sostre no interessa a ningú. Llavors vaig intentar refutar el que deia. Avui, gràcies a vosaltres tinc més arguments que mai. SOS3 serà una realitat pel vostre interès, pel vostre suport, per la vostra sensibilitat.

Maria Fuster

#04 / Can Gazà i Jaume Santandreu col·laboren amb SOS3

Hola mecenes de SOS3!!

Començam la setmana oferint-vos un nou trailer de SOS3.

Estam molt contents de poder presentar-vos un dels col·laboradors de SOS3: Can Gazà. Volem reconèixer així l'altruista feina que porta a terme el seu impulsor, Jaume Santandreu, en aquest projecte social. Pensàvem que podria ser molt interessant oferir com a recompensa una visita guiada a Can Gazà i sembla que no ens equivocàrem, ja que hem pogut comprovar que ha tengut una molt bona rebuda. Esperam que disfruteu d'aquesta i la resta de recompenses que hem pensat per a vosaltres.

Ens retrobarem a Can Gazà!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy