❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Viure, morir i nàixer a Gaza

Llibre de fotografies acompanyades de poemes d'autors de la Mediterrània així com d'històries que David Segarra va descobrir a Gaza. Volem mostrar el rostre ocult de Palestina. Volem testimoniar com la vida quotidiana també és resistència. Volem fer un homenatge a la bellesa de la gent de Gaza.

SembraLlibres

Un projecte de

Creat a

0
segons
387
Aportacions
12.945€
De 6.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

SEGON OBJECTIU: 12.000e!

Estem molt agraïts amb l'acollida del projecte. Hem superat en pocs dies l'objectiu inicial que ens marcàrem. Amb aquest impuls, hem decidit ampliar la campanya de Verkami per tal de millorar el llibre amb millors acabats d'impressió interiors, incloure pàgines a color separadores, fer una tirada superior a la inicialment prevista i millorar la difusió del projecte.

Moltes gràcies per fer-ho possible.


Viure, morir i nàixer a Gaza és un projecte que sorgeix d’una tragèdia i d’un miracle. Un llibre amb una edició de qualitat on descobrireu un centenar de fotografies sobre la gent, la vida, la bellesa i el dolor de la Franja de Gaza, acompanyades de poemes d'autors de la Mediterrània i textos propis que les expliquen. Per a la campanya de Verkami, hem inclòs en un llibret amb traduccions a l'anglès, castellà i àrab.

El projecte va nàixer el 2009 quan vaig estar tres dies a Gaza i vaig ser expulsat per les pressions d’Egipte. El vaig continuar construint el 2010 quan vaig salpar amb la Flotilla de la Llibertat i vaig passar tres dies a les presons d’Israel. I l’he acabat de bastir enguany, quan vaig poder esquivar tots els obstacles i vaig poder conviure tres llargs mesos amb la gent de Gaza. L’última setmana que hi vaig estar, com sabeu, va començar la més brutal operació militar contra els palestins de les darreres dècades.

Els grans mitjans ens han repetit fins a l’infinit escenes de mort i destrucció. Però ens han amagat la quotidianitat més extraordinària.

Aquest és un llibre que enmig de la tragèdia recull els xicotets i bells moments que he viscut. Les meravelles que Gaza fa nàixer: la capacitat de viure, d’estimar, de resistir, de crear bellesa i de sobreviure enmig de l’horror. Són aquestes imatges i paraules, històries de paciència i perseverança, de coratge i d'agraïment diari a la vida. Gràcies a la vida, que diria l'Ovidi. Passe el que passe.

Què farem junts?

Amb Verkami fem el camí de trencar aquest silenci antic. Volem que junts caminem, coneguem i aprenem de la mà de la gent de Palestina. Des que vaig tornar, i amb la cooperativa editorial Sembra Llibres, vaig començar a donar-li forma a aquesta idea: tractar de mostrar la bellesa i la saviesa ocultes a Gaza. El resultat és el projecte d'un llibre que recull més d'un centenar de fotografies realitzades al llarg de cent dies. I a cada foto hem tractat de mostrar l'ànima i el foc, el rostre humà de Palestina.

Al costat de les fotografies hi trobareu les paraules antigues de la Mediterrània. Poetes, escriptors i pensadors de casa nostra, andalusins, palestins, andalusos, francesos, turcs, romans i grecs. Caminem de la mà d'Ausiàs March, Estellés, al-Russafí, Llach, Espriu, Aub, Ibn Arabí, Lorca, Darwix i Cavafis. Veus de les tradicions que ens han forjat com a civilitzacions.

També hi trobareu pedaços de relats i informacions poc conegudes i que jo mateix vaig descobrir a Gaza, com ara les històries de Sant Jordi i el seu poble, la de la propietat comunal de la terra, la dels conqueridors que desaparegueren un rere l’altre o la dels 17 periodistes que van morir en un mes. I potser les històries més importants: la d’Abu Hassan, el mecànic de Gaza, la de la dona que va perdre i recuperar sa filla, la del gat que va haver de morir o la de les xiquetes del mercat al-Àndalus. O la de la família que passeja somrient entre franctiradors i avions de combat. És a dir, un mosaic històries d’amor i guerra. De resiliència. De ganes de viure.

Junts podrem editar un llibre que cride al vent que Gaza vol viure en pau. Que la que la seua gent és com nosaltres. I que tenen molt a dir. I que nosaltres també tenim molt a dir-los. Volem escoltar. Volem aprendre. I volem que el que hem aprés els arribe. Sense converses, no seríem mediterranis.

L'autor

Sóc David Segarra (València 1976), periodista i documentalista. Al llarg de molts anys vaig ser dissenyador gràfic de moviments socials i marques com Partisano o grups com Obrint Pas. L'any 2000 vaig fundar amb altres companys i companyes el periòdic independent L’Avanç. Sis anys després vaig partir a Veneçuela on he viscut molts anys i he dirigit i produït una quarantena de reportatges, documentals i videoclips amb Guarataro Films i Causa. El 2010 vaig ser un dels tripulants de la Flotilla de la Llibertat. Sobre aquesta experiència vaig fer el documental Foc sobre el Màrmara.

A què destinarem les vostres aportacions?

Volem editar un llibre que estiga a l’alçada del que es juga a Gaza. És a dir, un llibre amb un edició cuidada, pensada i treballada sense pressa.

Les aportacions es destinaran a una primera edició molt especial de 1.500 exemplars d'una mida 21 cm x 21 cm amb tapa dura i serigrafiada amb el fènix, símbol mil·lenari de Gaza. Amb sobrecoberta i 240 pàgines de paper especial per a fotografia. Cada part del llibre comença amb el treball de Wissam Abed, artista palestí i cal·lígraf de la Franja. Tots els llibres seran signats per l'autor. Els exemplars inclouen un llibret amb els textos traduïts al castellà, l'anglès i l'àrab.

Sobre les recompenses

No volem que el nostre llibre es quede a casa. Sabeu que la majoria dels protagonistes de les fotografies mai es veuen en les imatges que omplin museus i portades?

Nosaltres volem trencar amb aquesta dinàmica. Per això volem que el llibre arribe a Palestina. Volem que els seus protagonistes tinguen aquest llibre a les seues cases. Que en aquests temps difícils sàpiguen que estem amb ells. Que unisca les dues ribes de la nostra Mediterrània.

Per això vos proposem una recompensa especial, un LLIBRE SOLIDARI que nosaltres farem arribar als seus protagonistes: la gent de Gaza i Palestina.

Calendari previst

El llibre avança a bon ritme i us el tenim previst enviar, amb les recompenses, un mes després que acabe la campanya de micromecenatge.

+ Info:

Twitter de David Segarra
Twitter Sembra Llibres
Facebook Sembra Llibres
Web Sembra Llibres

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

44 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Javier

    Javier

    más de 8 años

    Hola, quería saber si realizan el envio a Buenos Aires, Argentina, cual es el costo, cuanto tiempo tarda en llegar y cuales son las vias de pago

    Gracias

  • SembraLlibres

    SembraLlibres
    Autor/a

    casi 9 años

    Hola, muchas gracias por tu interés. Por favor, escríbenos a [email protected] con tus datos y te indicaremos cómo conseguirlo.

    Un saludo.

  • ramon santamaria

    ramon santamaria

    9 años

    Hola, desconocía vuestro estupendo proyecto y ahora que lo he visto en verkami, me gustaría disponer de un libro de los publicados. Si es posible os agradecere me informais del procedimiento. Gracias y saludos

  • fdepedro

    fdepedro

    9 años

    Hola, hace meses que el proyecto parece estar acabado, pero no he recibido el libro ni tengo más información sobre el mismo. ¿Está ya distribuido? Si es así, no lo he visto aún. Gracias.

  • Soy Carmen Durán Pérez(77541220-D) ice una aportación de 25€ para el proyecto, fue cobrado el pasado 25 de Octubre. Me correspondería Libro dedicado por el autor + libreto con traducción. Sin embargo nonhe recibido.

  • CARMEN DURÁN PÉRES

    CARMEN DURÁN PÉRES

    9 años

    Hola, soy Carmen Durán Pérez (52564039T) y me han cobrado mi participación en su proyecto (lo pasaron por mi cuenta el día 25 de octubre de 2014): doné 25 euros. ¿Qué ha pasado?

  • peguej

    peguej

    9 años

    Sòc l'únic a qui no li ha arribat el llibre?

  • marisa sanchez

    marisa sanchez

    más de 9 años

    Me gustó mucho la entrevista que le hicieron en Radio3 este fin de semana y he buscado más información en internet con la idea de comprar el libro y cooperar. Lo siento, en catalán no me entero de nada y me da mucha pena,.......

  • elena

    elena

    más de 9 años

    Ja podrem tenir-lo per a regalar-lo en Nadal?

  • Belinda Edo

    Belinda Edo

    más de 9 años

    Hola, bon dia.

    Han començat ja els enviaments dels llibres? Estic impacient per rebre'l :)

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies