❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

L'Ovidi: El Making of de la pel·lícula que mai es va fer

Documental ficcionat que retrata la vida d'Ovidi Montllor (actor, cantant, poeta) i paralel·lament les dificultats que sempre ens han ficat les institucions per contar la seva història. Una producció d'Aire de Cinema y Diagonal TV amb la participació de TV3

airedecinema

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
715
Aportacions
33.500€
De 30.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

ovidi montllo títol 1
ovidi montllo títol 1

Així es definia Ovidi Montllor, una de les figures més importants de la cultura moderna valenciana. Nascut a Alcoi, fou una de les veus més importants del postfranquisme i de la transició. Però prompte es va convertir en un personatge incòmode per als nous poderosos.

Des de fa uns anys, la productora Aire de Cinema duu endavant un projecte per a fer una pel·lícula sobre l'Ovidi. Al projecte, s’hi sumaren actors de la talla d' Eduard Fernández i Rosana Pastor i aconseguírem suport a Catalunya (Televisió de Catalunya), però sempre condicionats a que València li donés suport al projecte. En diverses convocatòries es va presentar el projecte a l'IVAC, però sempre una veu es negava, Radiotelevisió Valenciana mai entraria en una pel·lícula sobre Ovidi Montllor.

Tot i les negatives, no tirem la tovalla i hem redefinit el projecte.

ovidi montllo títol 2
ovidi montllo títol 2

Mitjançant un paral·lelisme amb la seva vida, plantegem un documental ficcionat en què es contarà, per un costat, la vida d'Ovidi vista des del punt de vista d’un actor (Eduard Fernández) que busca el seu personatge amb entrevistes a companys i familiars, i també imatges originals cedides per TVC i TVE. Al costat, amb un fals making of, seguirem les dificultats d’una productora (Rosana Pastor) i el seu equip per tractar d’aixecar el projecte, malgrat les negatives de la Televisió Valenciana.

Tot això baix la direcció de Vicent Tamarit i amb la producció de Carles Miralles i Albert Sagalés.

eduard fernandez - rosana pastor
eduard fernandez - rosana pastor

Aplegats a aquest punt, ens veiem de nou amb el problema del finançament del projecte. Davant la impossibilitat d’aconseguir fons públics per finançar-lo hem decidit llançar una campanya de crowdfunding per aconseguir els diners necessaris per poder dur endavant el rodatge, que estarà al voltant des 30.000€.

ovidi montllo títol 3
ovidi montllo títol 3

Tot i les negatives, el projecte mai s'ha aturat. En aquestos moments Vicent Tamarit, el director, està treballant amb el documentalista per torbar imatges inèdites d'Ovidi Montllor per incloure-les al documental.

Paral·lelament, va treballant en el guió de la part de ficció, en què es contarà la impossibilitat dels productors de traure endavant el projecte original de pel·lícula.

D'altra banda, Televisió de Catalunya ha donat el seu suport al projecte i ha signat un contracte amb Diagonal TV. També es negocia amb Televisió Espanyola.

ovidi montllo titol 4
ovidi montllo titol 4

Els diners aconseguits per via del micromecenatge s'utilitzaran per al finançament del rodatge, tant de la part de ficció com de les entrevistes que ens queden per rodar.

Aquesta és la part que més mitjans mobilitza entre tècnics i humans i, per tant, és la més cara del procés. En definitiva, les vostres aportacions aniran destinades al pagament dels sous dels tècnics i actors, i també al lloguer de la maquinària necessària.

ovidi montllo títol 6
ovidi montllo títol 6

Durant els primers mesos de 2015 esperem tancar tot el finançament necessari per dur a terme la pel·lícula. El rodatge de les entrevistes tindrà lloc entre els mesos de març i abril, i es deixarà per maig el rodatge de les escenes ficcionades.

L'estrena del documental està prevista per a l'últim trimestre de l'any, tant en sales com en la seva versió televisiva.

A partir de l'estrena en sales del documental, la productora començarà amb el repartiment de les recompenses als mecenes.

ESTRENA PER ASSOCIACIONS

Aquesta recompensa va pensada per a grups, no solament per associacions. També poden participar Ajuntaments, Clubs, Falles, Filaes, etc.

Passada l'estrena en sales, farem projeccions de la Pel·lícula en les seus de les associacions participants, a les quals assitiaran els membres de l'equip (sempre que les agendes ho permetin) i en les quals hi haurà un col·loqui sobre el que conta el documental i sobre la figura d'Ovidi.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

21 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Mia

    Mia

    más de 8 años

    Hola, vaig rebre un mail per confirmar la meua direcció postal per a rebre la recompensa i no veig enlloc on he de confirmar les meues dades. Gràcies!

  • Tatiana

    Tatiana

    9 años

    Hola, ja fa un temps a l'inici del verkami em vaig possar en contacte amb vosaltres per tal de preguntar-vos si els ajuntaments podien optar. Hui, tenim un xicotet inconvenient i es que cal una factura proforma...com ho podem solventar? Gràcies!!!

  • Cesar Arranz

    caralcoi

    9 años

    Hola.

    Vaig apuntar-me al projecte amb una tarjeta prepago pay-pal. Com que ara estan bloquejades i supose que no podreu traure els diners d'ací volia preguntar si hi ha algun mode de canviar les dades de l'aportació o si hauria de fer una nova.

  • Pilar

    Pilar

    9 años

    ¿Haréis camisetas para vender, aparte de las que dais como recompensa?

  • Pep

    Pep

    9 años

    Suggeriment: posar especial èmfasi en la cançó "JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES ..." i que es pugui estrenar abans del 27 S. Ja m'enteneu, oi?

  • catxirulo

    catxirulo

    9 años

    Hola, un parell d'observacions. En el vídeo de presentació m'ha paregut llegir 'payaso' per 'pallasso'. D'altra banda, si el finançament ho permet, seria interessant afegir subtítols en anglés i potser en castellà per a fer conéixer Ovidi al món.

  • xoan

    xoan

    9 años

    Hola, felicitats per la iniciativa. Volia demanar-vos quin serà el llicenciament del film pel que respecte als drets que donarà al públic. Serà un copyright clàssic (restrictiu)? O serà alguna altra fórmula no restrictiva (creative commons, p.e.)?

  • airedecinema

    airedecinema
    Autor/a

    9 años

    Hola!

    Tenemos pagina de facebook, es www.facebook.com/ovidimontllor i en ella vamos actualizando toda la info del proyecto

  • alvaro

    alvaro

    9 años

    ¿Vais a tener página de facebook?

  • Pep

    Pep

    9 años

    Quin seria l'equip tècnic?

#07 / OBJECTIU ACONSEGUIT!!

Quan engegarem aquesta campanya sabíem que era molt difícil aconseguir l’objectiu. 30.000 € son molts diners, calculàvem que hauríem de convèncer a mes de 500 persones, però teníem l’esperança de que l’esperit d’Ovidi ens ajudaria, i així ha estat.

Finalment no han sigut 500 persones, sinó 715, i hem sobrepassat l’objectiu fins arribar als 33.500€.

Han estat uns 40 dies frenètics, de xarxes socials i entrevistes per tot arreu. Però ara ve el mes important, fer la pel·lícula. Durant aquest temps no hem estat parats, el procés continua i aquesta setmana hem tancat el guió del documental, que es el primer pas abans de rodar.

En les properes setmanes, començarem a organitzar el rodatge, i molt prompte iniciarem el nostre viatge per tot el país per trobar l’Ovidi.

Una vegada mes, gràcies a tots els que heu fet possible aquest projecte, i com deia l'Ovidi, JA NO ENS ALIMENTEN MOLLES, JA VOLEM EL PA SENCER

Seguim!!!

#05 / La pel·lícula d’Ovidi Montllor que segons RTVV no interessava a ningú ja quasi aplega als 15.000 € gràcies al micro mecenatge.

Apleguem a l’equador de la campanya de Crowdfounding i “L’Ovidi, el Making of de la Pel·lícula que mai es va fer” ja compta amb el suport de mes de 300 mecenes i es troba al 50% del seu objectiu de reunir 30.000€.

L’any en que es celebren els 20 anys de vacances de l’artista d’Alcoi, el projecte ha rebut nombrosos suports per part d’associacions i ajuntaments, entre els que es destaca el de la capital de l’Alcoià.

Aquest projecte fou originalment concebut com a llargmetratge de ficció per contar la història del cantautor, poeta i actor OVIDI MONTLLOR, però fou desestimat en diverses ocasions per l’extinta Radio Televisió Valenciana. Però des de la productora Aire de Cinema no han tirat mai la tovallola i ara juntament amb Diagonal TV i baix la direcció de Vicent Tamarit, han re formulat el projecte convertint-lo en un documental ficcionat per contar aspectes desconeguts de l’Ovidi.

seguir llegint

#04 / Col·laboració

Ja sou molts els que ens heu donat el vostre suport i us estarem eternament agraïts per fer-ho. Sense vosaltres, aquest projecte no te sentit.

Son diverses els homenatges que tindran lloc enguany al voltant de la personalitat d’Ovidi Montllor, però el nostre no es un mes. Al Making Of de la Pel·lícula que mai es va fer tenim la intenció de mostrar un Ovidi Montllor que molta gent no coneix. No només ens centrarem en la seva faceta com a músic i poeta, sinó que també traurem imatges fins ara inèdites de la seva faceta com a actor. Una altra vesant que tindrà molta importància es la seva vida personal, com era en els seus i la relació amb les seves companyes.

En definitiva la nostra intenció es fer el documental mes complet sobre la vida d’Ovidi Montllor.

Gràcies a les vostres aportacions, dugem un molt bon ritme i pensem que podem assolir el nostre objectiu, però ha aplegat el moment de demanar-vos un poc mes. Necessitem que vos convertiu en subscriptorsseguir llegint

#02 / SÍ SENYOR

Ahir fou un primer Dia bastant actiu, i entre altres coses ens demanaren poder aconseguir la Samarreta d'Ovidi amb una aportació mes barata.

Les postres peticione son ordres per nosaltres, i aquest matí hem obert la recompensa SÍ SENYOR

Força!!

#01 / ARRANQUEM!

“L’OVIDI, EL MAKING OF DE LA PEL·LÍCULA QUE MAI ES VA FER“ COMENÇA LA CAMPANYA DE CROWDFOUNDING PER ACONSEGUIR EL FINANÇAMENT NECESSARI

En l’any en que es commemora el vint aniversari de la partida d’Ovidi Montllor, les productores Aire de Cinema i Diagonal TV, comencen la preproducció d’un documental sobre la vida del Cantant i Poeta Alcoià.

“L’Ovidi, El Making Of de la pel·lícula que mai es va fer” es la reformulació d’un projecte que ja du uns quants anys en marxa. “L’Ovidi, la pel·lícula” era el nom del projecte original i que pretenia contar en forma de Biopic la vida de l’artista valencià, posant accent en les dificultats que va tenir l’Ovidi per actuar a partir dels anys vuitanta, amb la democràcia ja assentada.

Des de l’inici el projecte ha comptat amb la participació d’actors com Eduard Fernandez o Rosana Pastor i amb el… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies