❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Associació Menjadors ecològics

Associació Menjadors ecològics, la primera plataforma catalana de formació i d'assessorament integral per les escoles que vulguin tenir un menjador de qualitat. Volem promoure un model de menjador escolar Saludable, Educatiu, Sostenible i Just.

Nani Moré

Un projecte de

Creat a

0
segons
114
Aportacions
8.060€
De 7.160€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

Primer Objectiu aconseguit: Fer el mapa interactiu i constituir l'associació.

El nostre segon objectiu: Amb 300€ més organitzarem una presentació del projecte per donar a conèixer a les escoles de Catalunya el potencional del canvi i promoure els valors de l'associació, volem que totes les escoles tinguin un menjador de qualitat però primer volem donar a conèixer i explicar degudament el contingut i els valors.

Amb el documental "El plat o la vida" varem veure que un menjador menjador ecològic i de proximitat, és possible. Durant dos anys hem compartit experiències arreu del territori amb escoles, Ajuntaments i AMPAS que volen un menjador ecològic però que no tenen les eines ni els coneixements per fer el canvi.

L’Associació Menjadors ecològics neix amb la voluntat de donar la formació i assesorament necesaris per fer aquest canvi de menjador. Volem promoure els menjadors ecològics i de proximitat com a model saludable, educatiu, sostenible i just.

LES NOSTRES FITES

Per promoure i recolzar els menjadors ecològics des de l’Associació Menjadors ecològics hem elaborat un pla d’acció centrat en:

1. Documentar les escoles amb menjador ecològic i la seva xarxa d'abastiment

mitjançant la creació d’un mapa interactiu de lliure accés online on es situaràn les escoles bressol i CEIP ecològics de Catalunya i el seus productors/ distribuïdors. Perquè situar la realitat actual ens ajudarà a pontenciar una xarxa més eficient que contribueixi a millorar l'abastiment, distribució i preu dels aliments ecològics, tant per les noves escoles que facin el canvi com per les ja existents.

2. Crear una plataforma de formació i d'assessorament integral dirigida a totes les parts implicades (des del camp al plat) i que proporcionarà serveis com ara: programació de cultius, disseny i aprofitament d'una horta escolar, formació per el personal de cuina i monitoratge, menús saludables, gestió de costos i comandes, tallers per les famílies, etc.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

Els diners els destinarem a fer la web dels menjadors ecològics: amb el mapa interactiu, una guia de productors/distribuidors ecològics per grups d'aliments, l'actualitat del sector i de l'Associació, espai socis (agenda amb les activitats que organitzem), etc.

Pagarem les primeres despeses de la constitució, gestió i promoció de l'associació sense ànim de lucre "Menjadors ecològics"

CALENDARI

El curs 2013-14 tindrem acabada la web i validarem les escoles per fer el mapa interactiu escoles/productors/distribuïdors.

Durant el 2014 farem una segona fase de finançament per assessorar a 2 escoles que vulguin fer el canvi, i mantenir l'estructura de l'Associació.

EL NOSTRE EQUIP

Per assolir aquestes fites ens hem unit en l'associació sense ànim de lucre "Menjadors ecològics":
Nani Moré i Neus Santiago (gestió en menjadors ecològics i de proximitat)
Ivanna Gómez (dietista naturista)
Mercè Alabarce (educació en alimentació sana i cuina natura)
Vicenç Ridorsa (educador mediambiental, formador en agricultura ecològica)
Xavier Tarruella (assessor i formador en agricultura ecològica i gestió del medi natural, biòleg i màster en Agricultura biològica)

Carles Soler (col.laborador de la Revista Sobirania Alimentària)

Col.laboració: Núria Coll Ets el que menges

REFERÈNCIES DEL SECTOR

A molts llocs d'Europa l'alimentació ecològica ja és una realitat per normativa i molts menjadors escolars porten a la pràctica els principis de la sobirania alimentària a les escoles.

La sobirania alimentària és el dret que té tot poble i país a garantir la pròpia alimentació de manera suficient, sana i lligada a les seves tradicions culturals i als mercats locals.

A Catalunya de 2.800 escoles només 40 han tastat algun aliment ecològic a l’any 2010 font Arran deterra.

Els aliments kilomètrics i de baixa qualitat són els més habituals del menú escolar; la majoria de les empreses prioritzen el benefici econòmic en detriment de la qualitat i la sostenibilitat. Verdures congelades i destemporalitzades, precuinats, transgènics... compleixen tota la normativa establerta però no nodreixen.

Tots els menjadors poden ser de qualitat; gràcies a la teva col.laboració ho farem possible

+ INFORMACIÓ

Revista digital de salut i nutrició etselquemenges

Estudi la Soberania Alimentaria en las mesas de los colegios, Carles Soler

Documental, Apendre a menjar, apendre a viure: els menjadors escolars ecològics

Referent de menjadors saludables al País Basc Ekolapiko
Facebook del projecte
Estudi jurídic sobre la introducció de criteris de sostenibilitat en la gestió del servei de menjador escolar, Ignasi Manrubia Costa

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

20 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • Nani Moré

  Nani Moré
  Autor/a

  más de 7 años

  Hola, ens podeu escriuré a info@menjadorsecologics.cat

 • cal pastera

  cal pastera

  más de 7 años

  Hola, som productores d'horta ecològica i estem interessades en servir els nostres productes a les escoles. Ens agradaria parlar amb vosaltres.

 • Nani Moré

  Nani Moré
  Autor/a

  casi 8 años

  Hola Marta, enviem un correu a nmore@menjadorsecologics.cat

  Salutacions, Nani Moré

 • Marta Palau

  Marta Palau

  8 años

  Som productors de pollastres ecologics. Fem hamburgueses i salsitxes. Potser ens podríem posar amb contacte

 • Nani Moré

  Nani Moré
  Autor/a

  más de 8 años

  Hola Glòria, a l'associació oferim el servei de xerrades per escoles. Ens pots escriure a info@menjadorsecologics.cat i et farem una proposta. Salutacions. Nani

 • Glòria

  Glòria

  más de 8 años

  Sóc mare d'una escola de Bcn.Estem en el procés de fer el canvi de càtering i contractar un de menjar ecològic.Però aquests passos són complicats i ens agradaria fer una xerrada informativa.Contempleu la possibilitat de fer xerrades per l'escoles?

 • Nani Moré

  Nani Moré
  Autor/a

  más de 8 años

  Segur que si, moltes gràcies

 • Gemma

  Gemma

  casi 9 años

  Felicitats!! per una iniciativa tan útil i necessària!! Vinga som-hi que entre tots i totes ho aconseguirem. Petons.

 • Nani Moré

  Nani Moré
  Autor/a

  casi 9 años

  Tots junts tirarem endavant el projecte, moltes gràcies per les teves paraules, són encoratjadores.

 • mei

  mei

  casi 9 años

  Moltíssimes felicitats Nani i tot el teu equip. M'has fet molt i molt feliç, és un projecte meravellós i us animo a tirar endavant. Evidentment faré una col·laboració al projecte. Fins aviat. Moltes felicitats!!!!!

#01 / Primer objectiu aconseguit

Us anunciem que a falta de 6 dies, ja tenim el finançament per aconseguir el nostre primer objectiu: constituir l'associació i fer el mapa interactiu.

Amb aquest 6 dies queden volem proposar-vos un segon objectiu:

Amb 300€ més organitzarem una presentació del projecte per donar a conèixer a les escoles de Catalunya el potencional del canvi i promoure els valors de l'associació, volem que totes les escoles tinguin un menjador de qualitat però primer volem donar a conèixer i explicar degudament el contingut i els valors.

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.