Per poder interactuar i obtenir el millor funcionament possible del nostre lloc web,         et recomanem que actualitzis el teu navegador a una versió més recent o utilitzis un altre com Chrome o Firefox.

Descobreix els 10 Verkamis que van marcar el 2017!

#aRAIsistir per a la transformació social

#aRAIsistir per a donar continuïtat a l'associació RAI , una plataforma de projectes per a la transformació social que des de fa 20 anys desenvolupa una tasca social, educativa, cultural i artística. Converteix-te en mecenes perquè puguem continuar funcionant de forma autogestionada.

RAI

Un projecte de

RAI

Categoria

Creat a

0
segons
328
Mecenes
11.561€
De 11.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

El projecte busca garantir la continuïtat de l'associació RAI - Recursos d'Animació Intercultural, una plataforma de projectes per a la transformació social que des de fa 20 anys desenvolupa una tasca social, educativa, cultural i artistica a Barcelona.

Des de 2003 RAI es va instal·lar al local de Carders 12, on l'**Associació Coral Germanor Barcelonina** havia desenvolupat la seva acció de dinamització comunitària des de 1913 , donant així continuïtat a aquest espai de tradició popular. En aquests anys hem preservat l'edifici de la ruïna i de ser convertit en un hotel . Així s'ha aconseguit arribar als 100 anys d'existència d'un espai de trobada associativa i cultural que ha sabut adaptar-se als temps i sobreviure davant múltiples obstacles i que ara com altres espais autogestionats a Barcelona es troba en perill.

RAI ha fet una evolució interessant en els darrers 5 anys, passant de dependre gairebé exclusivament de subvencions, a aconseguir un 70% d'autogestió . Creiem que és una gran fita haver tingut la visió estratègica i la coherència entre mitjans i fins per a actuar com una associació de base, d'àmbit d'actuació més local i recolzada en la participació dels seus socis i sòcies.
Les subvencions, a les quals podem accedir gràcies a la nostra trajectòria institucional i a la nostra activitat, ens donen opció d'oferir serveis a un preu més econòmic, però des de fa temps estem apostant per l'autogestió. Fomentar la participació i el voluntariat és una necessitat determinada pel context però sobretot part dels nostres objectius com a associació .

No obstant això no és un camí fàcil, i el ritme de retirada de les subvencions és superior al ritme en què podem facilitar aquesta transició cap a unes mínimes figures de coordinació i més autogestió, mantenint la qualitat del que volem fer i sense convertir-nos en un espai merament comercial .

Els èxits de RAI durant tots aquests anys han estat:
- Mantenir una programació setmanal d'espectacles de teatre , circ , dansa , titelles , concerts d'artistes a l'inici de la seva trajectòria o ja consolidats , exposicions en diferents formats i cicles de cinema documental independent , a més de donar espai a múltiples col · lectius que han pogut finançar-se programant activitats al local .
- Consolidar un espai que facilita la creació i formació artística oferint residència a companyies amateurs i professionals i formacions en arts escèniques .
- Realitzar més de 100 intercanvis internacionals , trobades , acollides de grups d'altres països i promoció del voluntariat internacional .
- Mantenir una programació de tallers lúdico- artístics de tota mena: trapezi, salsa, flamenc, claqué, acrobàcies, dansa oriental, esgrima filipina, tango, afro dansa, ioga, etc .
- Impartir i col · laborar en projectes d’ educació no formal en habilitats necessàries en matèria de participació i associacionisme .
- Realitzar una tasca educativa de referència amb joves en risc d' exclusió social a través de la música, amb tallers dins i fora de RAI (centres penitenciaris, centres de menors, etc . )
- Crear un Espai de Formació i Creació Musical on s'ofereix un local d'assaig, cursos musicals i un estudi de gravació a preus molt assequibles.

**A què destinarem les VOSTRES APORTACIONS **
aRAIsistir mentre implementem el nostre pla de millora de l'autogestió que ens portarà cap a la sostenibilitat .
 
1 - Contribució a les despeses fixes de RAI per no haver de pujar les quotes de socis i les col·laboracions per participar en les nostres activitats i serveis i donar suport a la transició cap a una plataforma de projectes més basada en l'autogestió .
Com les despeses generals de l'entitat ( 56.019 € ) són majors que els ingressos per subvencions per a funcionament ( 23.288 € ) més els ingressos generals per autogestió ( 15.300 € ) necessitem ** 6.500 € ** per cobrir aquest dèficit mentre millora la nostra capacitat de autogestió, que ve millorant espectacularment però encara no és suficient.

2 - Continuar en el procés d’acondicionament de l'espai per millorar l'autogestió. Les limitacions físiques de l'espai fan que siguin així mateix limitades les activitats que podem acollir. Pretenem millorar l'equipament tècnic de les sales, la millora de la insonorització , els mitjans de calefacció i ventilació , i arreglar intèrfons i panys. D'aquesta manera podrem acollir a l'espai un major rang d'activitats i projectes. La manca de ventilació i aire condicionat sobretot ens obliga a tancar 3 mesos a l'any. Amb aquestes inversions podrem obrir durant 11 mesos a l'any i augmentar les entrades econòmiques per l'autogestió .
Necessitem ** 3.000 € **

3 - Suport de facilitació externa per a una reorganització de l'estructura laboral, de comunicació i de participació. Necessitem ** 500 € **
 
4 - Per funcionar de manera fluïda tot l'equip i col · laboradors propers que duguin a terme projectes o fer-se càrrec d'activitats a RAI, es necessita formació a diferents nivells (gestió de projectes, comunicació, xarxes socials, treball en documents compartits i ús i manteniment de les instal·lacions) . Necessitem 1000 €

TOTAL = 6500 + 3000 + 500 + 1000 = 11000


CALENDARI
Al final dels 40 dies ja tindrem llistes les recompenses que es podran recollir a RAI.
Quan tinguem els fons començarem amb les activitats de formació i facilitació del procés de transició a l'estructura laboral (gener-febrer). Però el primer pas serà cobrir les despeses fixes que han quedat com a deute.
Acondicionarem l'espai de febrer a abril per estar preparats per a l'estiu. El nostre objectiu és mantenir obert l'espai amb les seves activitats fins a finals de juliol i tornar a obrir al setembre.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

7 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • RAI

  RAI
  Autor/a

  más de 4 años

  SI! Moltes gracies y bon nadal

 • Marionetes Nòmades

  Marionetes Nòmades

  más de 4 años

  Felicitats, ho heu aconseguit! Bon Nadal!

 • RAI

  RAI
  Autor/a

  más de 4 años

  Hola Mercé, antes de todo muchas gracias por tu interes en colaborar! Cada aportación es puntual, puedes hacer todas las aportaciones que quieres hasta la fecha de cierre de la campaña, el 26 de diciembre. un saludo y #aRAIsistir!

 • Mercè Novell

  Mercè Novell

  más de 4 años

  Bones,m'agradria saber si l¡aportació és només una vegada .Gràcies i molta sort

 • ale

  ale

  más de 4 años

  Hola! Si dime cuando. Escribeme en ale@cooperativa punt cat y vemos cuando va bien. Todo lo mejor!

 • RAI

  RAI
  Autor/a

  más de 4 años

  Hola Ale, antes de todo muchas gracias por tu disponibilidad! Tu ayuda seria muy valiosa. No conozco Lorea, y creo que mis compañeros tanpoco. Mañana tenemos asembleia y lo comento. En todo caso estaria bien encontrarse y hablar del tema. Te puedes acercar a RAI esta semana? gracias!

 • Ale

  Ale

  más de 4 años

  Para lo de redes sociales, comunicación y documentos compartidos quizá puedo ayudar? En la cooperativa integral usamos Lorea - que es una red social en sí. Pero hay muchos sistemas para documentos compartidos.. depende mucho de lo que se necesita.

#14 / Ya tenemos mesa de sonido!


Hola a tod@s,
gracias a vosotr@s ya hemos empezado con alguna mejoria. Aquí tenéis la nueva mesa de sonido que nos permitirá recibir con mas dignidad los proyectos que en RAI se presentan.
Os recordamos que este jueves 23 de enero a las 20h tenemos encuentro Raienco para exponeros los cambios más significativos que transforman la estructura de la entidad y del equipo de gestión y para ilustraros los resultados de la campaña #aRAIsistir y las inversiones que han permitido su éxito.

un saludo

#12 / #aRAIsistir 20 años más. Muchas gracias a tod@s


Queremos agradecer a los más de 300 mecenas que han aportado su grano de arena, más grande o más pequeño pero importante, para que RAI continúe existiendo. Os pedimos un poco de paciencia para que os contactemos para explicar cómo disfrutar de las recompensas. Este 2014 será un año de grandes cambios en RAI pero empezamos sabiendo que somos muchos raiencs que apostamos por la existencia de un proyecto y un espacio asociativo y transformador.
Aprovechamos para desearos un buen año nuevo y avisar que volvemos a abrir el público el jueves 9 de enero.
#aRAIsistir 20 años más!

#11 / #aRAIsistir con Manu Chao

La semana pasada hemos recibido la visita de Manu Chao. Fue l’ocasión para mostrarle el proyecto EFICMUS y recibir su apoyo para la campaña #aRAIsistir. Muchas gracias Manu!

#08 / Jornadas en apoyo a la campaña #aRAIsistir: domingos 15 y 22 de diciembre


Se acerca el final de nuestra campaña #aRAIsistir y por eso hemos preparado una programación especial para dar un empujón en la recta final! Si todavia no lo has hecho convierte te en nuestro mecenas!

diumenge 15 desembre 2013

13h00 Vermut Musical amb Ual.la

www.ualla.info

 • espai infantil amb Pallassa Lola

20h00 Roigé en concert

www.unfildeveu.cat

diumenge 22 desembre 2013

12h00 Efímeras Maravillas

(Espectacle per familias)

13h00 Vermut Musical amb Gipsy Kroket’s Quartet

20h00 Luiz Murá en concert

5€
14 mecenes

Raienc Pelad@
Carnet soci@ RAI + Xapa amb logo campanya

8€
8 mecenes

Raienc Pelad@ però amb art
Carnet soci@ RAI + Xapa amb logo campanya + 1 Entrada a qualsevol espectacle a RAI

10€
68 mecenes

Raienc Preocupad@ amb amic/amiga
Carnet RAI + Xapa + 2 Entrades a qualsevol espectacle a RAI

12€
Queden 2 (de 10)

Raienc Musiquilla
Carnet soci@ RAI + Xapa + CD dels musics de RAI

13€
28 mecenes

Raienc No supersticios@
Carnet RAI + Xapa + Samarreta de la campanya

14€
1 mecenes

Carnet soci@ RAI + Xapa + DVD documental "Segovia Big Band"

Ideal per a regal nadalenc. Un cop acabada la campanya et preguntarem per a qui és el regal i li ho comunicarem.

16€
Queden 51 (de 60)

2 Carnets soci@ RAI + 2 Entrades a qualsevol escpectacle a RAI + 2 consumicions de cervesa artesana Les Clandestines

18€
5 mecenes

Raienc Conscienciad@
Carnet RAI + Xapa + Samarreta de la campanya + 1 Entrada a qualsevol espectacle a RAI

20€
90 mecenes

Raienc Conscienciad@ amb amic/amig@
Carnet RAI + Xapa + Samarreta de la campanya + 2 Entrades a qualsevol espectacle a RAI

25€
17 mecenes

Raienc artistilla
Carnet RAI + 4 Hores d'assaig (et posem a disposició tant al Teatre com amb el buc d'assaig) + Cinturó de cautxú del nostre João Rebusca amb logo campanya.

40€
6 mecenes

Raienc artistilla pro
Carnet RAI + 8 Hores d'assaig. Et posem a disposició tant al Teatre com amb el buc d'assaig.

50€
28 mecenes

Raienc amb temp
Carnet RAI + 8 Entrades a qualsevol espectacle a RAI

70€
8 mecenes

Raienc amb ganes de formarse
Carnet RAI + Taller trimestral o Formació intensiva a escollir

150€
6 mecenes

Raienc Fiestero
Carnet RAI + Festa a mida. El teu salo es petit? T'oferim una sala a RAI com espai para el teu guateque

300€
8 mecenes

Raienc Grammy de Honor
Carnet RAI + Grabació maqueta

1.000€
2 mecenes

Super Raienc
Carnet soci@ RAI + Xapa + Samarreta de la campanya + Aceso gratuit a tota la programació de espectacle y tallers de RAI para sempre + Menú diari (de dilluns a divendres) durante un any a la CafetaRAI

1.500€
0 mecenes

Super Raienc
Carnet soci@ RAI + Xapa + Samarreta de la campanya + Aceso gratuit a tota la programació de espectacle y tallers de RAI para sempre + 2 Menú diari (de dilluns a divendres) durante un any a la CafetaRAI

7€
2 mecenes (esgotada)

Raienc Organitzat
Carnet RAI + Agenda Petita 2014 Permacultura + xapa RAI

Ideal per a regal nadalenc. Un cop acabada la campanya et preguntarem per a qui és el regal i li ho comunicarem.

15€
20 mecenes (esgotada)

Raienc molt organitzat
Carnet RAI + Agenda Gran 2014 Permacultura + 2 Entrades a qualsevol espectacle a RAI

Ideal per a regal nadalenc. Un cop acabada la campanya et preguntarem per a qui és el regal i li ho comunicarem.

Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. Al continuar navegant n'acceptes el seu ús.