El 26 de juny... Estrenem nova web !
×
Projecte en CatalàCastellano

Descripció del projecte

Ja hem arribat als 7.000 euros, que és el mínim necessari per a poder acabar el rodatge i l’edició del documental. Moltes gràcies per fer-lo possible!

Ara tenim els següents nous reptes:

• Si arribem a 8.000 € podrem incorporar una banda sonora.
• Si arribem a 9.000 € podrem traduïr el documental a l'anglès.
• Si arribem a 10.000 € podrem fer la distribució per festivals nacionals e internacionals.

VOLS CONÈIXER UNA VERITABLE EXPERIÈNCIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA?

Constituïts com a una agrupació d’electors, els membres de la Candidatura Activa pel Figaró governen des de fa deu anys sense partits polítics i implicant la resta del poble. El documental comença quan guanyen les eleccions per tercer cop consecutiu al maig del 2011 i engeguen uns processos participatius que seguim al llarg dos anys. Entre assemblees i moments de vida del poble, els integrants de la CAF van buscant solucions a la crisi i despertant l'interès d'altres municipis pel seu replantejament de la democràcia

EL FIGARÓl Figaró-Montmany i els seus processos participatius:
La CAF (Candidatura Activa pel Figaró) governa en assemblea aquest municipi del Vallès oriental d'uns 1.100 habitants. Cada any engega un procés participatiu pel qual els veïns decideixen sobre el pressupost municipal: es voten tant les propostes concretes de petites inversions com l’ordre de prioritats en les grans, que depenen de finançament aliè a l'ajuntament. Durant tot el procés, la participació és present a la vida quotidiana del poble: les discussions continuen al carrer, al bar, al camp de futbol. Fins i tot a l’escola, on els nens decideixen en què invertir la part del pressupost que es destina als més petits. Aquest procés culmina el dia de les votacions a l'urna, un acte que ja forma part de la tradició del poble. L’òrgan de la Comissió Permanent de Participació Ciutadana, format per representats dels veïns i dels partits de l’oposició, supervisa tot el procés i vetlla perquè l’aplicació del reglament de participació ciutadana sigui correcta

ELS EIXOS PRINCIPALS DEL PROJECTE
El seguiment de l'assemblea de la CAF al govern ens permet veure persones corrents actuant en tots els àmbits de la política municipal. A més d'impulsar els espais de participació, aquesta assemblea decideix sobre totes les qüestions del poble i mira de trobar solucions sota les pedres davant dels obstacles, fins i tot davant la crisi. Del seu posicionament sobre l'àmbit local, se'n desprèn una visió del món.
Observant la evolució de la Comissió Permanent de Participació Ciutadana cerquem de veure si el fet d'obrir espais de participació pot fer que més gent s'interessi per aquesta via i la faci seva.
El que funciona al Figaró, però, és només possible en un poble petit o es podria propagar a municipis de més població? De fet, el Figaró rep sovint visites de partits polítics independents interessats en el seu procediment; alguns vénen de municipis fins a vint vegades més grans. En l'actual crisi econòmica i política, pensem que l'experiència del Figaró pot ser inspiradora.

QUI SOM?
Som un equip de tres realitzadores: l’Alexandra Garcia-Vilà, la Marta González i la Marta Saleta, provinents de l'Associació de Documentalistes Independents INDOC. Quan vam conèixer el que estava passant al Figaró, vam voler veure d'aprop com funcionava aquest poble atípic. En arribar allà vam decidir que calia documentar el dia a dia d'aquesta experiència democràtica, i encara més en aquest moment en què es busquen alternatives a la política vigent.

+info: projectefigaro.wordpress.com/quienes-somos/

CALENDARI
El plànning de treball és acabar la postproducció a l'estiu del 2014 i entregar les recompenses a la tardor.

MÉS INFORMACIÓ
Trobareu més informació al nostre blog projectefigaro.wordpress.com

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(2)

 • Hola, me gustaría proponeros algo por privado. A qué mail me tengo que dirigir ? Gracias Ricardo

  feta per Ricardo

  Hola Ricardo, El nostre email es: acontracorrent13@gmail.com

 • Voldria veure els índex dels dos llibres de recompensa.

  feta per Marcel Mañé Pascual

  Hola Marcel, Si ens passes el teu e-mail, t'enviem l'index escanejat en quan puguem.

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Projecte Figaró. El repte de governar entre veïns.

Proyecto Figaró. El reto de gobernar entre vecinos

Aconseguits 7.605€
de 7.000€
100% aconseguit Conseguido!
El Figaró és un poble del Vallès Oriental governat per una assemblea de veïns que no pertany a cap partit polític. Fa deu anys que des de l’ajuntament practiquen una democràcia participativa, amb una voluntat real d’implicar la resta del poble. Aquest documental ens presenta la seva experiència.
El Figaró es un pueblo de Cataluña gobernado por una asamblea de vecinos que no pertenece a ningún partido político. Hace diez años que desde el ayuntamiento practican una democracia participativa, con una voluntad real de implicar el resto del pueblo. Este documental nos presenta su experiencia.
Creat a: Barcelona

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 20 de Desembre de 2013.

 
 • Aportant 5€
  28 Mecenes

  Gràcies! Menció als títols de crèdit.

 • Aportant 15€
  42 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + Visionat del documental online.

 • Aportant 25€
  93 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + Invitació a la pre-estrena (al Figaró, Barcelona o Madrid).

 • Aportant 40€
  QUEDEN 17 RECOMPENSES (DE 35)

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + Invitació a la pre-estrena (al Figaró, Barcelona o Madrid) + llibre "Candidatures alternatives i populars a Catalunya: Construint democràcia" de Gemma Ubasart, Editorial Icaria.

 • Aportant 45€
  QUEDEN 3 RECOMPENSES (DE 15)

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + Invitació a la pre-estrena (al Figaró, Barcelona o Madrid) + Llibre "Construint Municipis des dels moviments socials" de Marc Serrà, Gemma Ubasart i Elisenda Alamany, Editorial Icaria.

 • Aportant 50€
  17 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + Invitació a la pre-estrena del documental (al Figaró, Barcelona o Madrid) + Passejada guiada pel Figaró i els voltants, (en cap de setmana a la primavera de 2014), amb APREN. http://www.apren.cat/

 • Aportant 75€
  2 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + invitació a la pre-estrena (al Figaró, Barcelona o Madrid) + Calendari amb fotos del Figaró + Passejada guiada pel Figaró i els voltants amb APREN (en cap de setmana a la primavera de 2014) + Sorteig dinar per dues persones al Restaurant Ca la Consol (http://www.calaconsol.cat/) + Sorteig de lot de llibres sobre democràcia participativa, innovació democràtica i polítiques locals de l’Institut de Govern i Polítiques Publiques de la Univesitat Autònoma de Barcelona.

 • Aportant 100€
  8 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + DVD del documental + Invitació a la pre-estrena del documental (al Figaró, Barcelona o Madrid) + Calendari amb fotos del Figaró + Passejada guiada pel Figaró i els voltants amb APREN (en cap de setmana a la primavera de 2014) + Picnic especial amb productes regionals de qualitat + Sorteig d'una nit per a dues persones a L’hostalet de la Merceria, al cor del Figaró. http://www.hostaletdelamerceria.com

 • Aportant 125€
  4 Mecenes

  Menció als títols de crèdit + DVD + Invitació a la pre-estrena (al Figaró, Barcelona o Madrid) + Calendari amb fotos del Figaró + Passejada guiada pel Figaró i els voltants amb APREN (en cap de setmana a la primavera de 2014) + Picnic especial amb productes regionals de qualitat + Sorteig estada de cap de setmana per a dues persones (+ fills) a l’escola de natura de Vallcàrquera (http://www.vallcarquera.cat/serveis/families.html)

 • Aportant 150€
  1 Mecenes

  Menció als títols de crèdit amb logo (per entitats, fundacions, associacions) + 3 DVD + 5 Invitacions a la pre-estrena (Barcelona, Madrid o El Figaró)

 • Aportant 200€
  2 Mecenes

  Menció als títols de crèdit amb logo (per entitats, fundacions, associacions...) + 3 DVD + Projecció del documental amb la presència d'una de les realitzadores i xerrada posterior. *(dins de Catalunya)

 • Aportant 400€
  1 Mecenes

  Menció als títols de crèdit amb logo (per entitats, fundacions, associacions...) + 3 DVD + Projecció del documental amb la presència d'una de les realitzadores i xerrada posterior. *(en la resta de la península i illes Balears).

 • Aportant 600€
  0 Mecenes

  Menció als títols de crèdit amb logo (per entitats, fundacions, associacions...) + 5 DVD + Jornada amb projecció del documental en presència d'una de les realitzadores + taula rodona sobre participació ciutadana. *(dins de Catalunya).

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 20 de Desembre de 2013.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (8)

8 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de ProjecteFigaró
ProjecteFigaró
Som un equip de realitzadores que portem dos anys treballant en el projecte documental sobre democràcia participativa al Figaró. segueix llegint
ProjecteFigaró té 0 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://www.projectefigaro.wordpress.com