❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

🎉 Celebrem una dècada de Crowdfunding! Descobreix-la en 10 Dades increïbles

El documental I malgrat tot es mou!

¿Fem un documental que mostre que una altra societat és possible? Que difonga les alternatives que existeixen des de fa dècades? Que siga font d'exemple i inspiració per a un altre model de societat?

0
segons
375
Aportacions
13.285€
De 12.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano i Galego

Escull la teva recompensa

QUÉ CAL

Un documental en el qual els protagonistes siguen els moviments socials, les cooperatives industrials de Mondragon, la banca pública i ètica, la reforma agrària dels jornalers andalusos, els nous mitjans sorgits en les onades d'acomiadaments de periodistes, les marees de professionals que defensen els seus drets, els habitatges d'auto construcció de Marinaleda, la democràcia participativa d'alguns ajuntaments, l'obra social de la Plataforma d'afectats per la hipoteca, els economistes que demostren que hi ha un altre camí a l'Europa del capital…

Un documental que mostre les alternatives principals a l'Espanya actual; alternatives que van existir i existeixen en l'habitatge, en la banca, en la política i l'economia, en els mitjans de comunicació.

El documental “I malgrat tot es mou” mostrarà les grans persones que mai veiem en la televisió: el periodista reconegut que ha creat un mitjà gestionat pels seus propis treballadors, el jubilat que s'ha enfrontat amb èxit a l'espoli de les empreses energètiques, l'alcalde que no cobra i que crea la plena ocupació en la seua localitat, el constructor que demostra que un habitatge popular és possible, el desnonat que ha creat un moviment de resistència.

PER QUÉ

La doble crisi que pateix Espanya, la crisi financera mundial i la crisi pròpia de la rajola, ens ha despertat de l' “Espanya va bé” i del “som a la champion league de l'economia mundial”.

Hui el panorama és desolador: sis milions d'aturats, cinc-centes mil famílies desnonades, un endeutament impagable de l'estat i de les empreses.

Ens hem donat de cara amb la realitat estructural de la nostra economia: centrada en el turisme i en la construcció, amb una ocupació precària i temporal, amb un percentatge enorme d'economia submergida i de frau fiscal.

Hui la nostra realitat és la d'una societat tutelada, en la qual l'estat no decideix sobre la seua política econòmica, en la qual l'estat no té el control de la seua moneda, on el deute està en mans de l'especulació dels mercats.

El somni europeu s'ha tornat un en malson; una progressiva pèrdua de sobirania, una desindustrialització imposada per a no competir amb els mercats centrals, una imposició de privatització de les empreses públiques.

Ens trobem afonats… I el que és pitjor, sense rumb, sense alternatives. Enmig del soroll dels grans mitjans, de el “i tu més” dels dos grans partits.

Per això aquesta tasca apassionant a la qual vos cridem a participar: difondre respostes clares, concretes, fonamentades en fets, a les grans cruïlles de la nostra societat en crisi.

COM HO FAREM

El documental serà presentat per l'actor Willy Toledo que introduirà les diferents temàtiques del documental.

En la introducció inicial, mitjançant talls d'informatius, imàtgens recurs i opinions d'experts, coneixerem la situació d'un determinat sector, coneixent les causes profundes que han portat a la seua degradació.

Des del coneixement del context, es buscaran les alternatives amb les entrevistes a protagonistes que demostren amb el seu exemple que és possible un altre camí.

Conviurem amb els protagonistes omplint-nos de les seues lluites, de les seues dificultats, dels reptes del dia a dia, ajudant a mostrar noves realitats sense caricatures.

Hem previst realitzar 30 entrevistes i 30 jornades de gravacions d'esdeveniments socials, de lluites populars, del treball i la vida quotidiana de dirigents socials, del funcionament de cooperatives i empreses recuperades, de la gestió d'una banca ètica. De tot allò que ens ajude a comprendre en profunditat les alternatives que existeixen i poden existir.

L'equip de gravació comptarà amb un periodista, dos càmeres realitzadors i un tècnic de so. El guió comptarà amb la participació del periodista Pascual Serrano.

CAP A ON

Volem que el documental tinga la màxima repercussió, que arribe complidamente a la societat i servisca per a estimular consciències i pràctiques.

Després de la seua finalització iniciaríem una campanya de difusió en festivals per a aconseguir la màxima promoció, intentant l'emissió en televisions, conservant els drets d'explotació per a setmanes després iniciar una campanya de premsa perquè de manera lliure tothom puga veure'l i descarregar-lo en la xarxa.

Comptarem amb la col•laboració de moviments socials i periodistes per a la seua promoció.

QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El pressupost per a la realització del documental és de 12.000 euros, que inclou:

 • Costos de l'equip humà de guió, producció, gravació i edició.

 • Desplaçaments, dietes, lloguer d'equips.

 • Impostos, comissió de Verkami.

 • Tasques de promoció i difusió en festivals i televisions.

Hem assumit molts dels costos del documental com a estades, viatges amb cotxe, lloguer d'equips o reducció de salaris perquè el cost del documental no siga excessiu i perquè ens apassiona el nostre treball i aquest projecte documental.

Si s'aconsegueix vendre posteriorment el documental els integrants de l'equip cobrarien salaris d'acord al conveni del sector audiovisual.

Si s'ingressara més diners per altres televisions o per l'èxit de la campanya de crowfounding ho destinaríem a millorar la difusió del documental i per a la realització de nous documentals, ja que estem constituïts en associació sense ànim de lucre i no és possible (no volem) el repartiment de beneficis; tot ha d'anar a la reinversió en els objectius socials de l'associació.

CALENDARI

Una vegada aconseguim el finançament, dedicaríem novembre i desembre a tasques de guió i producció: concertant entrevistes, realitzant proves de gravació, etc.

Les gravacions es realitzarien des de novembre a març. Tot i que es concertaran entrevistes i llocs per a gravar, l'actualitat informativa també ens espentarà a gravar determinats fets.

A l'abril i maig es realitzaria l'edició del documental, iniciant la promoció i difusió de juny a setembre. Les recompenses es lliurarien al juliol del 2014.

¿QUÍ SOM?

La productora Y sin embargo se mueve la integrem periodistes i professionals de l'audiovisual amb una trajectòria de crítica social i d'aposta per la transformació de la societat. Ens hem constituït com a associació sense ànim de lucre.

Willy Toledo, actor i productor de teatre i documentals, compromés en múltiples campanyes amb el poble cubà i sahrauí, director del festival de cinema del Sahara.

Pascual Serrano, periodista fundador de Rebelion.org, assessor de Telesur i col•laborador en múltiples mitjans com Telesur, Público o Le Monde Diplomatique. Escriptor de llibres com “Traficantes de información” o “La Comunicació jibarizada” entre d'altres.

Alfredo Grimaldos, periodista en els diaris Liberación, La Tarde i director de la revista Área Crítica. Col•laborador d'El Mundo, Interviu o El Otro País, escriptor de llibres com “La CIA en España”, “La Iglesia en España” i “La Lidere S.A“ entre d'altres.

Carlos Martínez, periodista en múltiples mitjans alternatius com Rebelión, Kaos en la red o Diagonal, col•laborador habitual en mitjans com HispanTV o Russia Today.

Nelo Herraiz, eriodista fundador de Pluralia TV Cooperativa, director de la productora WebTV i guionista de múltiples reportatges socials.

Carlos Beltrán Lázaro, realitzador i càmera en diferents televisions. Director de Fotografia del documental "Estudiar en primavera", sobre la revolta estudiantil valenciana. Promotor i realitzador en Marihuana TV.

Gabriel Mas Mateu, realitzador i operador de càmera, en diferents televisions com Cuatro, Antena 3 i Tele 5. Redactor i fotògraf per Anaya Touring.

El tècnic de so Javier Ciutat Rosa, participant en reportatges socials i tècnic en diferents productores d'esdeveniments culturals.

Marlín Núñez Montilla, llicenciada en màrqueting i publicitat, col•laboradora en premsa i promoció de mitjans de comunicació alternatius.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

46 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Alfredo Iglesias

  Alfredo Iglesias

  6 años

  Comprobando que el calendario de este proyecto indica que ha debido terminar hace 9 meses y no he recibido ni el documental ni el libro de Pascual Serrano (contribuí con 35€), quisiera me informaran en qué estado se encuentra el proyecto. Saludos

 • juanajo

  juanajo

  más de 6 años

  Hola! como va el documental??? imagino que con los de arriba será imposible cerrar un guión, la historia no para de escribirse. pero es por tenernos informados a los mecenas. Un saludo

 • Sagrario

  Sagrario

  más de 6 años

  Hice una aportación de 600 euros en el momento de la recaudación, en la creencia, desde luego, que era un proyecto serio. Hice propuestas y preguntas pero no he vuelto a saber nada de este proyecto. ¿Qué ha sido de él?

 • pedro.b.cordero

  pedro.b.cordero

  más de 6 años

  ¿Qué ha pasado con este proyecto?

 • Josep Nogués

  Josep Nogués

  más de 6 años

  Buenos dias. Según la web de verkami el proyecto ya está terminado. Hice una aportación de 20 euros i todavia no recibí el DVD. Podeis decirme alguna cosa. Gracias

  josepnogues@gmail.com

 • Juan Francisco Blanco Romero

  Juan Francisco Blanco Romero

  casi 7 años

  Realicé la grabación de la presentación de las marchas de la dignidad 22M en Mérida.

  Dispongo de los materiales por si pudieran ser de utilidad para vuestro trabajo.

  https://www.youtube.com/watch?v=dssDNdf8hNQ

  Contacto: jfblanco@enblanco.eu

 • Y sin embargo se Mueve

  Y sin embargo se Mueve
  Autor/a

  más de 7 años

  hola Vanesa, podemos poner el nombre de los dos, no hay problema... y para el resto de recompensas al estreno podéis venir los dos, y en la cena lo intentaremos.... Muchas gracias por la confianza!

 • Vanessa

  Vanessa

  más de 7 años

  Hola! Ayer hice una aportación de 100 euros, pero querría que todo fuera a nombre de mi pareja. Ambos hicimos un posgrado en diseño para la sostenibilidad y ahora él está haciendo cortos documentales, y sé que le hará ilusión. ¡Gracias y adelante!

 • Y sin embargo se Mueve

  Y sin embargo se Mueve
  Autor/a

  más de 7 años

  Hola Maria, la cuenta es de Cajamar, número 3058 2243 89 2810019408. Luego nos envías tu nombre y dirección a ysinembargosemuevedocs@gmail.com , para poder enviarte las recompensas. Puedes darnos tus datos también llamando al 605917522.

  Muchas gracias por la confianza!

 • María

  María

  más de 7 años

  Podríais comunicar la entidad bancaria , para hacer la trasferencia?

#08 / Se acabó la campaña! Empieza el documental!

Querid@s amigos, compañer@s y mecenas, ha terminado la campaña con la consecución de la financiación del documental. Estamos enormemente agradecidos y sorprendidos del enorme apoyo que ha recibido el proyecto, no solo por las aportaciones sino por el gran cariño recibido en múltiples conversaciones, correos electrónicos, llamadas... Hay ganas de cambiar, hay ganas de utopía y la gente ha visto esa filosofía en el documental.

A partir de ahora a currar a tope, con toda nuestra fuerza y creatividad. Como hemos dicho muchas veces abiertas están las puertas y las ventanas para que nos propongáis temáticas para el documental: entrevistas, realidades concretas... Algunos de vuestras propuestas no han sido respondidas todavía pero están bien apuntadas, para que valoremos la idoneidad de su grabación.

Estamos trabajando el… seguir llegint

#07 / ¡Objetivo conseguido! Y sin embargo se mueve será una realidad en pocos meses

Gracias, gracias, gracias a todos los mecenas y entidades sociales que han colaborado en esta campaña para que el documental “Y sin embargo se mueve” sea una realidad en pocos meses. Vuestro apoyo nos llena de fuerza, pero también de responsabilidad para acometer la realización del documental con la máxima seriedad y ambición.

Porque este no quiere ser un documental para que el ego de sus autores crezca ni para que circule por festivales internacionales en debates culturales.

El sentido de la realización del documental es concienciar al mayor número de personas posible, contribuir a que el pueblo se cargue de energías y argumentos por el cambio social. Contribuir también a minar los constantes mensajes del poder a favor de la caridad y del emprendimiento individual como salida de la crisis.

seguir llegint

#06 / El proyecto documental “Y sin embargo se mueve” inicia una serie de debates sobre las alternativas a la crisis.

Los actos se realizarán en Madrid, Sevilla y Valencia con la participación de destacados profesionales como el periodista Alfredo Grimaldos, el escritor Alfons Cervera, el economista Juan Torres López o el actor Willy Toledo. Participarán representantes de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca, el Frente Cívico, el periódico cooperativo La Marea o el portavoz del sindicato Andaluz de Trabajadores Diego Cañamero.

Los debates se incluyen dentro de la campaña de micromecenazgo para financiar el documental: www.ysinembargosemueve.com

La doble crisis que padece España, la crisis financiera mundial y la crisis propia del ladrillo, ha despertado a la sociedad del “España va bien” y del “estamos en la champion league de la economía mundial”. Hoy el panorama es desolador: seis millones de parados, quinientas mil familias desahuciadas y un endeudamiento impagable del estado y de las empresas.

seguir llegint

#04 / Pascual Serrano en la presentación del proyecto "Y sin embargo se mueve"

El periodista Pascual Serrano defendió la necesidad de crear nuestros propios modelos de comunicación contra el pensamiento único de los grandes medios y llamó a la ciudadanía a apoyar la campaña de micro mecenazgo del documental "Y sin embargo se mueve".

Un documental que mostrará algunas de las alternativas a los principales problemas de la sociedad española como la banca ética, las fincas agrarias comunales, viviendas de autoconstrucción, la democracia participativa en ayuntamientos o cooperativas industriales, entre otras temáticas.

Pascual Serrano, periodista fundador de Rebelion.org, asesor de Telesur y colaborador en múltiples medios como Telesur, Público o Le Monde Diplomatique. Escritor de libros como "Traficantes de información" o "La Comunicación jibarizada" entre otros.

#03 / Willy Toledo con el documental "Y sin embargo se mueve"

El actor intervino en la presentación de la campaña de micro mecenazgo del documental "Y sin embargo se mueve", en el que el actor ejerce de presentador. Llamó a la ciudadanía a colaborar con la financiación de este documental más necesario que nunca.

El documental mostrará algunas de las alternativas a los principales problemas de la sociedad española como la banca ética, las fincas agrarias comunales, viviendas de autoconstrucción, la democracia participativa en ayuntamientos o cooperativas industriales, entre otras temáticas.

La productora Y sin embargo se mueve nace con los objetivos de dar testimonio de las luchas sociales que se están desarrollando en la crisis actual y de ayudar a visibilizar las alternativas que las entidades sociales están construyendo en los últimos años.

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.