2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×
Projecte en CatalàEnglishCastellano

Descripció del projecte

AVISOS

IMPORTANT!: el nous mecenes a partir de dia 2 d'abril a les 9 hores no podran sortir a la primera edició del llibre que ja s'està tancada.

Objectiu assolit: Dijous dia 14 de març. Seguim

TÍTOL DEL PROJECTE
"Les escoles de Palma en temps de la II República"

BREU RESUM
La nostra intenció és publicar, en format de llibre, aquest treball de recerca. L'obra presenta un estudi acurat sobre l'ensenyament a Palma durant el primer terç del segle XX i una fitxa de cada un dels centres escolars construïts o existents en temps de la II República amb fotografies antigues i actuals i també incorpora, entre altres aspectes, la descripció detallada de cada edifici escolar i de l'ús que té a l'actualitat.

Amb tot i això que la nostra primera intenció era senzillament recollir en imatges gràfiques els edificis escolars del temps de la II República que encara es sostenien en peu, a mesura que avançàvem en aquest projecte ens vàrem trobar amb nous aspectes que complementaven i enriquien aquesta recerca.

Alhora que elaboràvem el treball, ens adonarem de la important tasca feta en matèria educativa durant el poc temps que va durar la II República i de manera molt especial la referida a l’ampliació de l’oferta educativa concretada en nous edificis escolars.

RAÓ DEL PROJECTE
Durant dos anys hem recorregut i fotografiat el centres escolars de Palma i el resultat s'ha convertit en l'obra que presentam.

Una vegada recollida i analitzada la informació relativa al tema lamentam la desaparició d’alguns dels edificis escolars més emblemàtics de la ciutat i que amb la nostra tasca volem contribuir en la defensa de la conservació dels que encara es mantenen en peus.

Ara volem publicar-la però per això necessitem la col·laboració d'amigues i amics de les escoles.

També volem donar ocasió a participar-hi aportant suggeriments, noves informacions, documents o fotografies.

e-mail del projecte: escolaweb10@gmail.com

ESTRUCTURA
I. Introducció i anàlisi de la situació escolar de Palma en temps de la II República.
II. Els símbols: escuts i banderes.
III. Itineraris.
IV. Fitxes visuals de les escoles.
V. Bibliografia.
VI. Mecenes cofinançadors del projecte a Verkami.

EL FORMAT DEL LLIBRE
- Mida del paper: DIN A4.
- Pàgines: 72.
- Tipus impressió: color.
- Preu de l'edició (700 € ).
- Exemplars en el projecte: 100.

PRESSUPOST DEL PROJECTE: 1000 €

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?
Edició en paper del llibre i cobrir despeses realitzades.

PROGRAMACIÓ DEL PROJECTE
El nostre projecte inclou a més de l'edició del llibre, la planificació i realització de dos itineraris per Palma amb un recorregut que permeti veure i comentar els detalls del centres escolars que integren l'estudi i, per altra banda, la presentació dels resultats de l'estudi a centres escolars o entitats que ho sol·licitin.

El projecte no s'acaba amb aquest llibre perquè ja estam acabant el segon tom que tractarà sobre el conjunt de les escoles de les Illes Balears.

ELS ITINERARIS
Sortint de la Plaça d'Espanya:

 1. Recorregut: Sa Graduada, Finestres Verdes (un dels tres que el batle Emili Darder va inaugurar el 14 d'Abril de 1933), La Soledat i Pere Garau (on acabarà el recorregut).

 2. Recorregut: Cecili Metel, Institut d'Higiene (escuts), Instituts (i Anexa de Pràctiques), Son Espanyolet i Jaume I (on acabarà el recorregut) .

Els recorreguts es faran a peu i seran realizat, almenys, per un dels tres autors. La llengua serà el català. Els autors del projecte es reserven el dret a modificar algun dels aspectes d'aquests recorreguts.

PRESENTACIONS
Consistiran en la presentació del resultats de l'estudi (llibre) als centres escolars (màxim 35 alumnes) o entitats interessades. La presentació serà realitzada, almenys, per un dels autors. La llengua serà el català.

Sols es farà a centres escolars o entitats que tenguin seu a Palma (també es podrà fer a altres poblacions de Mallorca previ acord amb els autors)

La presentació serà acordada amb la persona que faci el mecenatge.

CALENDARI
Immediatament després que acabi el temps del projecte es realitzarà la impressió dels exemplars.

Els llibres es lliuraran als mecenes assistents a l'acte de presentació que tendrà lloc dia 15 d'abril. També es podran recollir en els itineraris. A la resta de mecenes se'ls hi enviarà per paquet postal.

Els itineraris i presentacions es planificaran i realitzaran a partir que el projecte hagi assolit el seu objectiu amb èxit.

CONSULTES I COMUNICACIONS
Les consultes sobre aquest projecte es faran mitjançant el blog de Verkami.

Les comunicacions entre els mecenes i els autors es farà mitjançant el blog de Verkami o l'e-mail de projecte: escolaweb10@gmail.com

AUTORS DEL PROJECTE
Els autors del projecte som Pere J. Carrió Villalonga, Manel V. Domènech Bestard i Antoni Ramis Caldentey.
- Pere J. Carrió Villalonga és llicenciat en Ciències de l’Educació. Ha estat professor, director, inspector d’educació i professor de la UIB.
- Manel V. Domènech Bestard és professor de Ciències Socials. Ha estat director del CEPA Son Canals.
- Antoni Ramis Caldentey és psicòleg social i educatiu. Ha estat professor, orientador i director a diversos centres de Mallorca.

PER A MÉS INFORMACIÓ
- Enllaç al blog “Amics de les Escoles”
- Enllaç al grup del facebook “Amics de les Escoles”
- Video de presentació a Youtube
- Video de presentació a Vimeo
- Portada del llibre
- Algunes pàgines del llibre
- Cartell anunciador
- (si vas a algun d'aquests enllaços, recorda, per a tornar a aquesta pàgina: polsa sobre: "Tornar a la pàgina anterior")

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(3)

 • "Les escoles de les Illes Balears en temps de la II República" on puc comprar aquest llibre? quina editorial? gràcies

  feta per Tona Estrades

  El distribuidor és Talaiots on pots comenar-li el llibre: edicionstalaiots@gmail.com

 • OPINIÓ. Tota la recerca dirigida a conéixer la nostra realitat educativa, tant en el passat com en el present, són carreus que contribueixen a construir l'escola del futur, aquella que desitjam i la que ja estimam.

  feta per Joan Mateu

  Ens agrada aquest opinió que compartim. Hem de reflexionar a partir de l'escola del passat fins el present per a escollir allò que és millor i fer una millor escola del futur.

 • Fent una pregunta puc deixar un enllaç? En cas afirmatiu vos en deixo un referent a un dossier de Martí Lucena sobre l'arquitecte constructor de l'escola que figura a la portada d'aquest Projecte: http://www.da-digital.com/site2/editorial.php?idioma=

  feta per Sa Talaieta Petita

  L'enllaç no és actiu però mitjançant "els /copy -past/ he entrat a la web del Col·legi d'Arquitectes de les IB on figura la foto de l'arquitecte Guillem Forteza i Pinya que va dissenyar l'edifici de l'Escola Graduada de Son Espanyolet (portada Verkami) i tantes altres escoles que es mostren en el nostre llibre i moltes més a pobles de les illes Balears. "Una pléyade d'escoles està sorgint a Mallorca..."

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Les escoles de Palma en temps de la II República

Les escoles de Palma en temps de la II República

Les escoles de Palma en temps de la II República

Aconseguits 1.330€
de 1.000€
100% aconseguit Conseguido!
Les escoles de Palma en temps de la II República recull textos i fotografies, antigues i actuals, dels centres escolars de Palma (Mallorca) construïts o existents en temps de la II República. També incorpora la descripció detallada de cada edifici escolar i sobre l'ús que té a l'actualitat.
"Les escoles de Palma en temps de la II República" includes text and photographs, past and present, of schools of Palma (Mallorca) constructed or existing at the time of the Second Republic. It also includes a detailed description of each school building and its current use.
"Les escoles de Palma en temps de la II República" recoge textos y fotografías, antiguas y actuales, de los centros escolares de Palma (Mallorca) construidos o existentes en tiempos de la II República. También incorpora la descripción detallada de cada edificio escolar y sobre su uso actual.
Creat a: Marratxí

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 7 de Abril de 2013.

 
 • Aportant 5€
  3 Mecenes

  Edició digital del llibre + Sortir a la relació dels mecenes

 • Aportant 10€
  42 Mecenes

  1 Llibre en paper + Edició digital + 1 Itinerari (1 persona) + Sortir a la relació dels mecenes

 • Aportant 18€
  15 Mecenes

  2 Llibres en paper + Edició digital + 1 Itinerari (2 persones) + Sortir a la relació dels mecenes

 • Aportant 45€
  9 Mecenes

  5 Llibres en paper + Edició digital + 1 Itinerari (5 persones) + Presentació a l'entitat (Palma) + Sortir a la relació dels mecenes

 • Aportant 90€
  1 Mecenes

  10 Llibres en paper + Edició digital + 2 Itineraris (10 persones) + Presentació a l'entitat (Palma) + Sortir a la relació dels mecenes

 • Aportant 130€
  1 Mecenes

  15 Llibres en paper + Edició digital + 2 Itineraris (15 persones) + Presentació a l'entitat (Palma) + Sortir a la relació dels mecenes

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 7 de Abril de 2013.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (9)

9 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Amics de les Escoles
Amics de les Escoles
Els autors d'aquest Projecte som: Pere J. Carrió Villalonga, Manel V. Domenech Bestard i Antoni Ramis Caldentey / Els Amics de les Escoles és un fòrum, lloc de trobada, grup de persones que estimam les escol... segueix llegint
Amics de les Escoles té 1 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a http://amicsescoles.blogspot.com.es