❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

EL CAS ÀNGELUS, la fascinació de Dalí

Charansonnet ens revela una faceta desconeguda del genial pintor empordanès barrejant la intriga amb una refinada comèdia surrealista.

Patchouli films

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
175
Aportacions
15.830€
De 15.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English, Castellano i Français

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

"EL CAS ÀNGELUS, la fascinació de Dalí" és un llargmetratge de ficció dirigit per l'actor i director empordanès Joan Frank Charansonnet.

El rodatge va acabar el passat mes de Juny del 2022, per tant, la pel·lícula està íntegrament rodada. En aquests moments necessitem de la vostra ajuda i solidaritat cultural per poder acabar la postproducció del film.

El primer tret característic d'aquesta campanya és estrenar les primeres imatges inèdites del film en forma de "tràiler" en exclusiva per la pàgina de Verkami.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

El film aborda la fascinació que sempre va sentir Dalí pel quadre L' Àngelus de Millet, que el va motivar a escriure un tractat titulat "El mite tràgic de l'Àngelus". Aquest va ser publicat a França per l'editor Jean-Jacques Pauvert el 1963.

Aprofundeix, partint d'aquesta suggerent premissa, a l'enigmàtica figura del pintor a través de la investigació que ell mateix va fer durant anys sobre la gènesi de l'esmentat llenç.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Sinopsis

Durant la preparació de la festa d'aniversari sorpresa per a un bon amic, un ‘happening’amb cignes,ballarines i música de Rimsky Korsakov, Salvador Dalí rep la visita d'un periodista que vol entrevistar-lo arran d'un dels episodis més misteriosos i intrigants de la seva vida: la sobtada reaparició d'un tractat que el pintor havia escrit més de 20 anys enrere i que es va perdre durant la seva fugida amb la invasió dels nazis a França.

Sense oblidar-nos de les excentricitats del genial pintor, a través d'una refinada comèdia surrealista, entre bellíssimes imatges de naturalesa, arquitectura, luxe i alta societat, la pel·lícula relata de manera àgil la fascinació del geni per un quadre que amaga un dramàtic secret i que va conèixer en la seva joventut.

Al mateix temps, el film descobreix un Dalí literari, investigador, visionari i elegant com a autor i descobridor d'un treball sorprenent: “El Mite tràgic del Àngelus de Millet”.

Fotograma "El cas Àngelus, la fascinació de Dalí"
Fotograma "El cas Àngelus, la fascinació de Dalí"

Doble repte apassionant

El cineasta afronta el doble repte de retratar l'icònic artista des de la interpretació i de dirigir un film de ficció i d'intriga amb tocs de comèdia surrealista que compta amb el consentiment de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Segons Charansonnet, “Aquesta pel·lícula fa realitat un somni que perseguia des de fa anys. Posar-me a la pell del geni empordanès és un dels reptes més apassionants de la meva carrera i alhora, un honor i una gran responsabilitat en el pla artístic. També hem intentat humanitzar la figura d'una de les personalitats més universals de la nostra història recent, sense oblidar-nos de les seves peculiars excentricitats que el van fer tant autèntic i original".

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Joan Frank Charansonnet (Dalí any 1963) està acompanyat en el repartiment de la pel·lícula per Montse Alcoverro (Gala any 1963), Ricard Balada (Dalí jove), Esther Nubiola (Gala jove), Eduard Alejandre, Joan Massotkleiner, Sílvia Sabaté, Ramón Godino, Miquel Sitjar, Júlia Creus, Montse Ribadellas, Alain Chipot, Elena Codó, Jaume Montané, Dodi de Miquel, Jordi Pesarrodona,Jordi Reverté, Gal Soler, Jaume Najarro, Elena Antón, Xavi Prat, Marta Font, Dalmau Díaz, Laia Díaz, Sònia Guimerà, Juna i Gala Charansonnet. La producció compta, a més, amb la participació especial de Núria Hosta i Enrique del Pozo.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Charansonnet col·labora de nou en l'apartat tècnic amb membres clau de la seva anterior pel·lícula, "Terra de telers", signant el guió amb Alba López Manubens i col·laborant altre cop amb Marcús JGR com a compositor de la banda sonora, després dels seus èxits obtinguts amb les partitures "El ventre del mar", "Terra de telers" i "Incerta Glòria". En l'edició Rubén Vilchez que també s'ha encarregat del so directa.

A més, incorpora un equip tècnic majoritàriament femení amb la directora de fotografia Ona Isart, l'equip de maquillatge i perruqueria de Tina Montón, la direcció d´art de Laia Navarro i el vestuari d'Irene Conde.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

"El cas Àngelus, la fascinació de Dalí" és una producció de Patchouli Films (Víctor Perxachs), que compta amb la coproducció associada de Vivir Rodando i amb la participació del veterà Thomas Spieker en qualitat de coproductor associat.

La Farinera de Sant Lluís, Celler Collbaix, Grup Limousines,Pastisseria Ylla, Pirotècnia Estadella,La Trona Antiques, Cal Valls , Museu del ferrocarril de Catalunya, Fruites Hurtós i les obres pictòriques del prestigiós artista Lluís Roura han sponsoritzat o col·laborat en el rodatge de la pel·lícula.

Les localitzacions on s'ha rodat el film són: la Farinera de Sant Lluís (Pont de Molins), Cadaqués, Vilanova i Geltrú, Puig-Reig, Gironella, Llinars del Vallès, Rajadell i Barcelona. Per situar l'acció del film en aquests llocs significatius, s'ha comptat amb el suport i la col·laboració de: Ajuntament de Figueres, Ajuntament de Cadaqués, Ajuntament de Pont de Molins, Ajuntament de Llinars del Vallès, Ajuntament de Puig-Reig, Ajuntament de Rajadell, Consell Comarcal Alt Empordà i la Diputació de Girona.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Sobre les recompenses

Us hem preparat una sèrie de recompenses molt atractives (la majoria d'elles amb els diferents noms amb que Dalí anomenava a la seva estimada Gala):

Des d'aparèixer als títols de crèdit, DVD, BLUE-RAY, BSO i visionat online prioritari per verkamistes, pòster firmat pel director, làmines del quadre de l' Àngelus de Millet, vins catalans selectes del Celler Collbaix i el Molí de Rajadell, invitacions i entrades VIP a les estrenes oficials a Barcelona i Madrid.

Fins a poder assistir a la pre-estrena oficial de la pel·lícula a la Farinera Sant Lluís ( Localització principal del film- Alt Empordà) i poder gaudir d'un sopar empordanès en companyia dels actors protagonistes (Joan Frank Charansonnet i Montse Alcoverro ) caracteritzats amb els seus personatges ( Salvador i Gala) on s'inclou un concert de música de cambra sota la batuta del prestigiós director Jordi Piccorelli.

La farinera de Sant Lluís
La farinera de Sant Lluís

També si ets una entitat, ajuntament o associació podeu contractar una projecció prioritària amb cine fòrum inclòs amb la presència de Joan Frank Charansonnet i altres membres destacats del film.

Fotografia rodatge "El cas Àngelus"
Fotografia rodatge "El cas Àngelus"

Si sou una empresa, fundació o un mecenes privat reviseu amb cura les grans oportunitats de publicitat i condicions particulars a les tres últimes recompenses de la taula.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Qui som

Patchouli Films ( Víctor Perxachs i Joan Frank Charansonnet) és una productora artesanal de cinema independent, ens considerem treballadors de l'art , amb passió i humilitat, hem creat, produït i distribuït cinema independent que ens ha portat a realitzar sense subvencions públiques cinc llargmetratges de ficció: "Ànima", " Pàtria, La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama", "Doctrina", "Terra de telers " i "Lagunas" ( Co-producció amb Creatures of the dark, pendent d'estrena).

Els quatre primers títols han estat estrenats en sales de cinema comercials i en el cas de "Terra de Telers" també al Cicle Gaudí i a TV3.

Alhora han recorregut i han estat guardonats a diferents Festivals com són: Cannes´17 ( Marché du film), Festival de Nice, FICCAT, Premis Oriana, Premis Gaudí, Som Cinema, Festival Internacional de cinema de Girona, Festival Internacional Nunes...

A què destinarem les vostres aportacions

Tot i que a dia d'avui hem pogut assimilar el cost total del rodatge i una part de l'edició, en aquests moments necessitem 15.000 euros per poder acabar la post producció del film, aquest és el nostre primer objectiu. Aquest capital anirà íntegrament destinat als diferents equips i estudis de treball: edició i muntatge, BSO, color i etalonatge, animació i efectes visuals, post producció i estudi de so, mescles finals, laboratoris i còpies finals.

Com a segon objectiu ens marquem arribar als 25.000 euros cosa que permetria la internacionalització de la pel·lícula, traduccions, subtitulació a l'anglès, francès i italià. Digitalització en els formats requerits a l'estranger. Enviament i promoció a diversos festivals i mercats internacionals amb l'objectiu d'aconseguir un agent de vendes o distribuidora internacional.

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Calendari previst

Si aconseguim els objectius d'aquesta campanya de Verkami disposarem de la còpia final del film a finals de febrer del 2023 (Previsió de 4 mesos) i la previsió d'entrega de les recompenses seria per les pre estrenes oficials i estrena oficial del film a mitjans de juny del 2023 (Previsió de 8 mesos).

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

+ Info

Reportatge TN migdia i vespre de TV3 + Canal 3/24
Article CineEuropa
Reportatge "El cinèfil"
Article Europapress
Article Nacio Digital
Article La Vanguardia

FITXA IMBD:
IMBD base de dades més rellevant del mòn cinematogràfic

Fotograma "El cas Àngelus"
Fotograma "El cas Àngelus"

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

30 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Vicens Giralt Bourgat

    Vicens Giralt Bourgat

    más de 1 año

    Visca el Cinema Català !, Una abraçada desde Mèxic !

  • Susanna

    Susanna

    más de 1 año

    De part de la padrina i la cosineta.

  • Sandra

    Sandra

    más de 1 año

    Fet!! esperem que poguem acabar aquest gran projecte!

  • Laura Mas

    Laura Mas

    más de 1 año

    Amb moltes ganes de veure el resultat final d'aquest gran projecte. És un veritable plaer fer-ho possible!

  • Patchouli films

    Patchouli films
    Autor/a

    más de 1 año

    Moltes gràcies Floren Solà,, Pol Aumedes, Elena Romaní i Mª Àngels Guardiola pel vostre escalf , les vostres paraules i la vostre generosa aportació al projecta.

  • Floren Solà Basas

    Floren Solà Basas

    más de 1 año

    I... moltes ganes de veure-la

  • Floren Solà Basas

    Floren Solà Basas

    más de 1 año

    Encantada de poder col.laborar en aquest projecte

  • polaumedes

    polaumedes

    más de 1 año

    Ganes de veure-la en pantalla!

  • Elena_Romani

    Elena_Romani

    más de 1 año

    Ja no m’aguanto per veure-la!!😍

  • M. Angels Guardiola

    M. Angels Guardiola

    más de 1 año

    Crec que será una bona historia

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies