❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Apadrina un eixam d'abelles

Col·labora amb l'ampliació del nostre projecte d'Apicultura Natural Regenerativa en un context de repoblament rural i d'autogestió.

0
segons
176
Aportacions
7.385€
De 6.800€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Tinc la gran fortuna de treballar amb les abelles.

Vull crear un nou apiari exclusiu per l'apadrinament d'eixams d'abelles i les visites didàctiques, beneficiant a la biodiversitat i a la regeneració del territori dels Cingles de Bertí, al Moianès.

Amb la teva aportació m'ajudes amb l'adquisició de 20 nous eixams i a poder comprar els tratges d'apicultura per poder visitar les abelles amb seguretat.

Sigues de les primeres persones en apadrinar un eixam i podràs posar-li nom i viure l'ofici d'apicultora de ben aprop el dia de la visita, mentres fem un tast de mels i parlem sobre les abelles. També et podràs endur mel de les teves abelles, conèixer la flora apícola autòctona i gaudir de descomptes a la web.

Abelles tornant al rusc
Abelles tornant al rusc

MISSIÓ

L'objectiu del projecte és protegir les abelles i la biodiversitat a través de l'apadrinament d'eixams d'abelles, la divulgació apícola i l'educació ambiental; garantir el benestar animal fent una apicultura natural i respectuosa amb les abelles i l'entorn; i ajudar en la regeneració de la biodiversitat del territori.

ON?

Cigles de Bertí
Cigles de Bertí

En una masia que estic rehabilitant, al poble de Bertí, Sant Quirze Safaja (Moianès). En un context de repoblament rural i autogestió, essent aquest projecte únic dins del paratge dels Cingles de Bertí.

Les abelles recullen pol·len i néctar de romaní, farigola, esbarzer, bruc, alzina, heura, arboç i de la resta de vegetació silvestre de la zona mediterrànea continental central.

COM TRACTO LES ABELLES? APICULTURA NATURAL REGENERATIVA?

Eixam d
Eixam d'abelles

El meu maneig i tècniques són totalment respectuoses amb les abelles i amb l'entorn:

  • Coneixo i respecto el comportament i la biologia de l'eixam. M'actualitzo constatment d'una manera autodidacta i amb l'observació-assaig.

  • No ataco les nostres abelles amb productes químics ni aliments artificials, i busco apiaris lluny de l'agricultura convencional i fitosanitaris.

  • No em dedico a la transhumància, busco localitzacions fixes amb el màxim de floracions anuals. Faig apicultura estant.

  • Les meves intervencions són a base de l'observació i el respecte.

  • Equilibri en la collita de mel i altres productes. Deixo les reverves necessàries per la seva supervivència.

  • No tallo les ales a la mare (reina), ni la pinto ni l'elimino per fer una mare nova.

  • Aprofito el curs natural de l'eixamenada per ampliar el nostre apiari. M'adapto al que la natura m'ofereix.

  • Entenc a les abelles dins del context de l'ecosistema i del cosmos.

  • Utilitzo tipus de ruscs que permet la pau dins del niu de cría on hi ha la mare, sense intervencions, només en cas d'urgències.

  • Utilitzo el material més orgànic possible i l'autogestiono, coma ara la cera o les reparacions dels ruscs.

  • Col•laboro amb l'economia local i social, a través de circuit curt de venda en agrobotigues, grups de consum, cooperatives, fires i mercats.

  • Dedico energia a la consciència i educació ambiental, mitjançant tallers i xarrades, on transmeto el meu coneixement sobre les abelles i els altres pol•linitzadors.

  • Rescato eixams silvestres, ubicats en ciutats i edificis, per recuperar l'abella mel·lifera autòctona (l'abella negra, Apis mellifera iberiensis).

SOBRE LES RECOMPENSES

Les recompenses poden ser des de la samarreta o aportació sense retorn, diferents productes del rusc, visites didàctiques a les abelles i la millor i ànima del projecte, l'apadrinament d'eixams d'abelles.

Samarreta:

  • A partir de gener 2023

Productes (mel, cera, lot productes, subscripció mel):

  • A partir de febrer 2023

Visites i apadrinaments:

  • A partir de març 2023

  • L'apadrinament és vàlid durant un any (de gener a desembre 2023)

  • Es duen a terme als Cingles de Bertí. 1h des de Barcelona, 1h des de Manresa, 30min des de Vic.

** Les despeses d'enviament estan incloses. Punts de recollida a Barcelona, Manresa, Lleida i Centelles. Concretarem el que us vagi millor un cop acabada la campanya.

*

QUI SÓC?

El meu primer curs d
El meu primer curs d'apicultura

Em dic Aida Palau Roca i sóc nascuda al Pla d'Urgell, a l'oest de Catalunya. Des de ben petita m'ha fascinat la natura i em considero un cul inquiet.

Estar-hi m'omple de vida i quan hi sóc no necessito res més. Em considero una mica salvatge i aquest ritme frenètic d'aquesta societat actual no em ressona.

Vaig descobrir les abelles per causalitat. Va arribar a mi la possibilitat de conèixer el seu món fent un curs d'apicultura ecològica i em va encantar. Quan vaig agafar aquell primer quadre ple d'abelles i vaig poder sentir-les, no hi va haver volta enrera. Per a mi, poder cuidar el benestar de les abelles té un sentit més enllà de considerar-ho un ofici preciós. Les abelles són les encarregades de dur a terme la tasca de pol·linització i la regeneració de la biodiversitat, per tant, ens regalen aliments i vida. Són molt importants per la nostra supervivència i jo m'encarrego de transmetre-ho a les persones mitjançant aquest projecte.

Les observo i estudio constantment per intentar conèixer-les i entendre-les. El món de les abelles és fascinant i autodidacta. Fa uns anys em vaig animar a gestionar cinc eixams propis i a dia d'avui més de la meitat dels meus ingressos provenen d'aquest ofici mil·lenari. Un ofici dur i sacrificat que a la vegada m'omple de satisfacció i felicitat ja que em permet estar on més m'agrada, a la natura.

M'agradaria seguir endavant amb aquest projecte tant bonic i necessari, aquest és el motiu que m'ha fet decidir per iniciar un crowfunding per obtenir finançament amb l'ajuda de les persones que realment hi creuen i volen aportar el seu granet de sorra per garantir la seva contunuïtat.

A QUE DESTINARÉ LES VOSTRES APORTACIONS

Rusc d
Rusc d'abelles

Destinaré els diners rebuts a la creació d'un nou apiari destinat exclusivament a l'apadrinament d'abelles i a les visites didàctiques, per tant, necessito comprar:

  • Eixams d'abelles

  • Ruscs

  • Vestis i guants d'apicultor pels padrins, padrines i visites.

La resta el destinaré al cost de les altres recompenses, a les despeses d'enviament i a les despeses de la campanya

A què es destinaràn les aportacions 6.800€
A què es destinaràn les aportacions 6.800€

CALENDARI PREVIST

Un cop acabada la campanya, a principis d'octubre, em posaré en contacte amb vosaltres vía correu electrònic per concretar els enviaments i les entregues als punts de recollida.

Calendari de recompenses:

Samarreta:

  • A partir de gener 2023

Productes:

  • A partir de febrer 2023

Visites:

  • A partir de març 2023

Apadrinaments:

  • A partir de gener 2023

+ INFO

Qualsevol dubte que et pugui sorgir, contacta'm al 632392967 o vía correu a [email protected]

Et deixo els enllaços a les xarxes socials i pàgina web perquè puguis conèixer una mica més el projecte:

Cada petit gest a les xarxes socials és un regal i un impuls pel projecte, regala'ns Amor Gratis amb un "M'agrada", Compartir, Comentar i Guardar.

Moltes gràcies pel teu suport! Juntes fem un món millor!

10 raons per apadrinar un eixam d
10 raons per apadrinar un eixam d'abelles

Preguntes freqüents

  • Poden venir nens i nenes a les visites amb les abelles?

    Sí, comprarem tratges per totes les edats.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

34 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • sperezh

    sperezh

    aproximadament 1 mesos

    Buenas: No me ha llegado ni he recibido avisos, os mando un mail ahora.

  • Ramon

    Ramon

    5 mesos

    Hoy he recibido la recompensa.

  • Ramon

    Ramon

    5 mesos

    Ayer recibí el aviso de correos de que en los próximos días recibiría un paquete, también es verdad que he tenido que preguntar a la plataforma si podían averiguar algo para que pasase esto.

  • LesApicultores

    LesApicultores
    Autor/a

    6 mesos

    Hola de nuevo, las personas que habeis preguntado por vuestra recompensa, ya se enviaron hace días. Algunos hemos tenido problemas con las entregas (destinatarios ausentes) y se os ha informado por correo electrónico. Por favor, revisad vuestro correo spam para que os la podamos entregar de vuelta. Qualquier duda podeis escribirnos a [email protected]. Muchas gracias de nuevo por vuestro apoyo!

  • Marta

    Marta

    6 mesos

    Buenos días, yo tampoco he recibo ninguna respuesta! Por favor, atended nuestras solicitudes. Gracias

  • Ramon

    Ramon

    6 mesos

    Hola. Repregunté el jueves 21 de septiembre y todavía no he recibido ninguna respuesta. Los que han recibido o no la recompensa, ¿podían dejar algún comentario en el hilo?

  • Marta

    Marta

    6 mesos

    Hola, yo tampoco he recibido la recompensa. A finales de junio os he escrito a [email protected] y nunca he recibido respuesta. Gracias por antemano por informarme!

  • LesApicultores

    LesApicultores
    Autor/a

    7 mesos

    Hola Ramon, las recompensas ya se enviaron, deberías haber recibido la tuya. Vamos a revisar tu aportación y te informamos vía email. Gracias por tu apoyo! Un saludo

  • Ramon

    Ramon

    7 mesos

    Si, yo también he preguntado por el tema de las recompensas. Se podía publicar alguna actualización aquí para tenerlo claro.

  • Fernando

    Fernando

    9 mesos

    Hola, es normal que no hagi rebut res encara ?

#07 / INFO Recompenses + actualitat

Dona rural i apicultora
Dona rural i apicultora

Bon cap de setmana Mecenes!

Avui és el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA RURAL i us vull agraïr, un cop més, tot el vostre suport perquè el projecte tiri endavant, amb vosaltres és possible!

Us volia informar que ja estic en la búsqueda del terreny per ubicar el nou apiari d'apadrinaments i ed. ambiental que em aconseguit amb la campanya de microfinançament.

Tinc vàries propostes per la nova ubicació i totes són en un entorn rural i de vegetació salvatge, i per descomptat, als Cingles de Bertí! Aquesta setmana entrant espero poder informar-vos ja de la ubicació definitiva.

Per altra banda, encara tens dubtes sobre les recompenses? Durant el mes de novembre us aniré enviant un formulari per anar concretant els últims detalls, com ara talles de samarreta, direccions d'enviament/punts de recollida, dates de les visites, etc ... Ja sabeu que les entregues són a partir del 2023 però m'agrada anar organitzant ja tot el "tinglado" hehe

seguir llegint

#06 / HEM ARRIBAT AL 100%!!!

Amigues i amics! Ho heu vist ?!

Quan encara falten 2 dies per finaltzar, ja hem arribat a l'objetiu econòmic de la campanya!!!

Estic tant contenta i agraïda perquè podré crear el nostre apiari exclusiu d'apadrinament i educació ambiental, ampliant aquest projecte d'apicultura natural i respectuosa, ajudant a regenerar el territori i compartint la importància i l'amor per abelles amb vosaltres.

Ens queden 2 dies per acabar i he decidit que els recursos de les noves aportacions que superin l'objectiu inicial, els destinaré a la lluita contra la Vespa Velutina. Tots els euros recaptats a partir dels 6.800€, els destinaré a la compra de material per poder fer arpes elèctriques i trampeig. És important frenar aquesta espècie alòctona en els nostre apiaris, les abelles pateixen molta pressió i necessiten ajuda per sobreviure a aquest depredador.

Gràcies per fer-ho possible i ens veiem al pròxim correu.

Que tinguis un bon dia !


¡Amigas y amigos! ¿¡Lo habéis visto!?

seguir llegint

#05 / Tenim 5 dies més!

Hola amics i amigues de les abelles!

Ja hem sobrepassat la barrera dels 5.000€! Queda molt poquet per arribar a l'objectiu final.

Des de Verkami ens han allargat la campanya 5 dies més! Creuen que tenim els suports necessaris per aconseguir-ho i poder fer realitat l'apadrinament d'eixams.

Us recordo que la campanya és a "tot o res", hem de fer un últim esforç, entre totes és possible!

Si ja has fet la teva aportació, comparteix a tothom del teu entorn.

vkm.is/lesapicultores

Si encara no l'has fet, escriu-me a [email protected] o al WhatsApp 632392967 i et resolc els dubtes.

Ànims que ja queda poquet! El vostre suport és vital per poder seguir cuidant la biodiversitat i les abelles.

La campanya finalitza el dia 6 d'octubre.


Hola amigos y amigas de las abejas!

¡Ya hemos sobrepasado la barrera de los 5.000€! Queda muy poquito para llegar al objetivo final.

¡Desde Verkami nos han alargado la campaña 5 días másseguir llegint

#04 / Hem aconseguit el KIT per fer espelmes!

Bona tarda amics i amigues!

Em fa molt feliç comunicar-te que ja hem aconseguit més de 200 compartits/retweets a les xarxes socials!

Entre totes em assolit el gran repte de les xarxes socials que us vaig proposar a tots els mecenes a principis de setembre i el projecte ha pogut arribar a moltes més persones, així que moltes gràcies pel teu esforç i per fer-ho possible.

Afegiré a la teva recompensa un KIT per fer espelmes per a que puguis fer les teves pròpies creacions o regalar-lo a qui més estimis.

Aprofito per dir-te que estem a la recta final de la campanya , només ens queden 10 dies per aconseguir el nostre objectiu. La campanya és a "tot o res", és a dir, que si no arribem als 6.800€ perdrem tot l'aportat fins ara i es retornaràn les vostres aportacions.

Si ja has fet la teva aportació, t'animo a seguir… seguir llegint

#03 / Ja hem arribat a mig camí, seguim caminant cap a l'objectiu.

Notícia a Vilaweb
Notícia a Vilaweb

Hola! Espero hagis tingut una bona entrada al nou curs✨

Ja hem arribat al 49% de l'objectiu econòmic del #verkami, hem aconseguit entre totes 3.395€!!!! 🎉

Estic molt il.lusionada i crec que anem per bon camí, així que moltes gràcies per teu suport, comentaris i ànims, em donen molta força 😊

Avui et reenvio la notícia destacada que han publicat les companyes de Vilaweb perquè puguis llegir-la.

Enllaç Vilaweb

I t'animo a seguir compartint la publicació del repte dels +200 compartits/retweets a Instagram, Facebook i Twitter. Pots compartir a les tres xarxes i sumarem més.

Recorda que si superem l'objectiu de 200, afegiré un Kit per fer Espelmes a TOTES les recompenses! Sí, només per compartir a les xarxes!

Aprofita per endur-te el Kit gratis, ajuda'm a superar els 200 compartits/retweets. Com més lluny arribi més persones podràn conèixer el projecte i fer la seva aportació.

Moltes gràcies pel teu suport, et desitjo un dia meravellós ☀️

Salut i abelles 💜🐝

seguir llegint

#02 / Compartir té regal!

COMPARTIR TÉ REGAL

Mecenes i seguidores del projecte i el #verkami. Us porto una novetat que us interessa a TOTES. Li he agafat el gust a això de les xarxes i us proposo un repte.

Si arribem a més de 200 compartits/retweets a les xarxes, d'aquesta publicació amb l'enllaç, afegiré un kit per fer espelmes a TOTES les recompenses. A les que ja heu fet la vostra aportació, també!

Sí sí, només per compartir, podràs fer les teves espelmes de cera verge d'abella o regalar el kit a qui vulguis. Apte per tota la família!

I… si teniu temps, animar als vostres amics i familiars a compartir la publicació perquè arribi al màxim de persones possible.

Portem 12 dels 40 dies i un 38% recaptat, falten molts dies i molt més suport!

Entre totes aconseguirem aquest gran repte.

M'ajudes a crear un apiari exclusiu d'apadrinament i dedicat a l'educació ambiental?

Compartir Instagram*

Compartir Facebook*

Compartir Twitter*

—------------

COMPARTIR TIENE REGALO

seguir llegint

#01 / Anem per bon camí!

Gràcies a totes vosaltres, els primers dies ja hem superat la barrera dels 2.000€, un 30% de l'objectiu econòmic final!

Dir-vos que em sento super agraïda amb el vostre suport, que la tendència que portem es boníssima, que espero que ho puguem aconseguir i fer realitat aquest apiari exclusiu d'apadrinament i educació ambiental, prioritzant el benestar animal i la regeneració de la biodiversitat.

Gràcies per fer difusió i animar el vostre entorn, com més persones ens coneguin, més possibilitats tenim d'aconseguir-ho. Entre totes ho fem possible!

Seguim amb la campanya, endavant les atxes.

Salut i visca les abelles!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies