❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Visita la paradeta virtual!
Descobreix-los tots

El Trencadís de Collserola

Un llibre que explica la història del Trencadís de Collserola, on la cultura popular converteix un espai gris en un de bellesa i dignitat

Noemi i Bernat

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
82
Aportacions
4.005€
De 4.000€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Què oferim?

Oferim un llibre que explica una història al voltant de la creació del trencadís de l’Escola Mestre Morera. Hem concebut el llibre com a la segona part d’un projecte artístic que ha començat amb la creació del trencadís i que acaba amb la seva divulgació a través d’un conte que protagonitzen les persones i animals que figuren en el trencadís.

Al llibre hi trobareu un reportatge fotogràfic sobre el trencadís, desenvupat en un relat en forma de conversa entre quatre personatges (el drac Màgic, l'Òria, la Irene i en Pau). S'hi enfilen històries de l'origen del lloc i de la cultura popular representades a partir d’elements simbòlics.

Un dels personatges del trencadís
Un dels personatges del trencadís

Volem generar referents artístics-culturals i d'empatia amb la natura i els seus personatges. El repte és nodrir els vincles del sentiment de pertinença proactius amb la comunitat i amb la natura.

La creació del trancadís ha estat una acció cooperativa amb infants de les escoles, amb el repte de transformar del passatge en un espai de trobada i de dignificació. L’objectiu és posar en valor els vestigis patrimonials del lloc i de la història protagonitzada pels veïns per visibilitzar l’ordit sociocultural que els vertebra. Un altre objectiu del projecte és visibilitzar la constel·lació de faules populars que ens doten dels valors i dels referents culturals que ens signifiquen.

En el vídeo de la campanya podeu veure la notícia que Televisió de Barcelona va fer sobre la creació del trencadís

Que l’art sigui un llenguatge familiar a l’escola, que hi entri i en sigui referent cultural i històric, és un principi irrenunciable per superar l’exclusió social, per desenvolupar el sentit de partinença a la ciutat d’acollida.

Hem assolit l’objectiu que ens havíem marcat amb la creació del trencadís; revestir un espai d’educació en un context menystingut en un espai de dignitat. Així ens ho han fet saber alumnes i famílies de les escoles. Alguns nens ens han dit, per exemple -“Gaudí feia trencadissos com els de l’escola”, “vaig veure un trencadís com el d l’escola!”

Aquest encert ha generat el projecte que us presentem: l’edició del llibre que recull l'experiència sobre la creació del mural tot i introduïnt la història local i elements de cultura popular en la narrativa del conte que s’hi explica. El projecte d’editar-lo és lleial als objectius de la realització del trencadís, als què contribueix el llibre.

Qui som

Bernat i Noemi Rocabert Argila
Bernat i Noemi Rocabert Argila

Sóm els germans Bernat i Noemi Rocabert Argila. Hem crescut entre pinzells i material per a crear. Sóm artistes que oferim les nostres mans per enfortir l’equitat cultural, per la democratització de la cultura. Creiem que la innovació és conseqüència de qualitat mantinguda en el procés de creació. Podeu visitar la web de la Noemi i l'instagram d'en Bernat.

Aquest i d'altres projectes artístics dels germans Rocabert Argila es desenvolupen com a Traça.cat

A què destinarem les vostres aportacions

Els fons recollits per Verkami serveixen per pagar la maquetació i impressió del llibre. El marge dels beneficis que doni la divulgació d’aquest llibre un cop pagades les despeses es destinaran als infants de Ciutat Meridiana becant colònies d'estiu, a través de l’entitat Ciutat Aqüeducte.

Calendari previst

El llibre està escrit i aviat començarà el procés de revisió del text per part de l’editorial. El nostre objectiu és que si s’aconsegueix el finançament l' edició pugui començar en el termini d’un mes i per tant els llibres estaràn disponibles durant el mes de Setembre. Qualsevol canvi que hi hagi en el calendari us n'informarem per aquesta campanya. Els llibres s'enviaràn per correu tan bon punt els tinguem impressos.

+ Info

El dia dijous 19 de Maig a les 5 de la tarda es farà la inauguració del trencadís i la presentació de la campanya del Verkami a l'Escola Mestre Morera de Barcelona (Carrer de Perafita, 48). La inauguració constarà de tres parts. La primera començarà amb la visita guiada resseguint el trencadís per part dels autors.

En diferents moments del recorregut hi haurà les actuacions de l’Elisabet Sopenses, del Cisco Bonal i del Jaume Arnella. Amb els testimonis de veïns que han protagonitzat històries representades al mur, els representants de l’Arxiu de Nou Barris i representants de les escoles i d’institucions del barri.

La segona part la dedicarem a presenar el llibre “el trencadís de Collserola”. Explicarem el contingut de les diferents parts: la reflexiva, el relat i el joc. L’actor Cisco Bonal i Elisabet Sopenses, n’interpretaran un fragment!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

7 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Joan Artigal

    Joan Artigal

    casi 2 años

    Quin gran treball, quina gran proposta, gràcies!!!

  • Núria Riera

    Núria Riera

    casi 2 años

    Quin projecte més bonic! Felicitats Bernat i Noemí!

  • Teresa Climent

    Teresa Climent

    casi 2 años

    Una excel·lent obra d'art que transmet el pensament i els valors de l'educació en la què es creu.

  • Noemi i Bernat

    Noemi i Bernat
    Autor/a

    casi 2 años

    Isabel , JMGol i Eulàlia: moltes gràcies per les vostres observacions! Identificats amb el que dieu.

    La participació i creació en un projecte col.lectiu ofereix el benefici del sentit comunitari que recomanem.

  • Eulàlia Villoro Argila

    Eulàlia Villoro Argila

    casi 2 años

    Molta gent petita, en molts llocs petits,

    fent coses petites, pot canviar el món...

    Quina meravella! 😍😍😍

    Una obra d'art empoderadora per l'Escola Mestre Morera, pels nens, pel barri, un bon exemple de la bona feina 👏👏👏

  • jmgol

    jmgol

    casi 2 años

    Es una feina molt interessant

  • ISABEL

    ISABEL SANTALO

    casi 2 años

    Us felicito per la gran feina feta. Es una obra impressionant des de punt de vista artistic, cultural docent i social. Enhorabona per dir a terme aquest magnific projecte!

#01 / Final de la campanya de El trencadís de Collserola

Moltíssimes gràcies a tots per interesar-vos per la nostra campanya. Amb el vostre suport, podrem editar el llibre que completa el projecte de El Trencadís de Collserola. Hem dedicat la nostra tasca i la vostra ajuda a la equitat cultural i a transmetre el valor del patrimoni.

Pensem que els llibres, les postals i els punts de llibre estràn disponibles al Setembre. Quan ho estiguin, us enviarem un formulari a través de Verkami perquè ens proporcioneu la vostra adreça postal i us els poguem enviar.

Moltes gràcies!

Noemi i Bernat

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies