❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

3TimesRebel. Feminisme. Literatura. Llengua.

Neix una nova editorial escocesa (amb cor manresà) per promoure la literatura escrita per autores en llengües minoritàries arreu del món.

Bibiana Mas

Un projecte de

Creat a

Dundee, Regne Unit
0
segons
187
Aportacions
10.465€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English, Castellano, Euskara i Galego

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

3TimesRebel Press (3TR) és una editorial independent nascuda a Escòcia amb l’objectiu de traduir a l'anglès obres d’autores compromeses i plenes de talent que escullen escriure en llengües minoritàries (català, euskara, galego, scottish gaelic, welsh...).

Les dues primeres traduccions que publicarem seran del català, amb l’aclamada Terres Mortes de la Núria Bendicho (traduïda a l'anglès com a Dead Lands) i de l'euskara, amb una obra referent de la ficció contemporània basca: Amek ez dute (traduïda a l'anglès com a Mothers Don't) de la Katixa Agirre.

Dead Lands, escollit ‘Llibre català de l'any 2021’ per La Vanguardia i Finalista dels Premis Llibreter i Òmnium, és una narració calidoscòpica que desplega un univers atàvic on els personatges estan lligats per un origen brutal, dues morts i un fosc secret.

Si vols llegir un avançament de la magnífica traducció a l'anglès feta per la Maruxa Relaño i Martha Tennent només has d'accedir-hi mitjançant el següent enllaç...

Mothers Don't, títol de referència de la literatura contemporània en euskara, està a mig camí entre un thriller i una crònica periodística. Una poderosa novel·la sobre la culpa ancestral que arriba quan et converteixes en mare. Ara podràs gaudir-ne en anglès gràcies a la traducció de la Kristin Addis.

Aquí tens un enllaç per si vols llegir-ne el primer capítol en primícia...

Ambdues edicions han estat preciosament dissenyades per l'Enric Jardí i il·lustrades de forma impactant per l'Anna Pont. La impressió es farà a Cornwall al Regne Unit (minimitzant la petjada de carboni i recolzant als negocis locals) utilitzant paper crema de 80g d'alta qualitat amb certificat FSC® i tindran un preciós acabat amb solapes i paper Wibalin.

Com totes les obres de 3TR, són històries brillants i colpidores que qüestionen el status quo i que donen visibilitat a temes dels que volem que se’n parli molt més (com la cara fosca de la maternitat, el pes del patriarcat, l’abús de poder, la salut mental, la menopausa...).

Els nostres llibres es vendran a les principals llibreries del Regne Unit (en format paper) i a qualsevol lloc del món (en format digital).

Libreria Books (London). Foto by Andy Haslam for The NYTimes
Libreria Books (London). Foto by Andy Haslam for The NYTimes

I, per si el repte no fos prou gran, volem fer tot això de forma ètica (pagant de forma justa a les nostres col·laboradores i donant suport a projectes, de la comunitat on vivim, que ajudin a dones a viure amb llibertat i dignitat) per així esdevenir la primera editorial de comerç just al Regne Unit.

Publicar cada llibre té un cost mínim de 10.000€ i el nostre objectiu és publicar-ne cinc a l’any.

Necessitem el teu suport per engegar aquest projecte que neix petit però molt ambiciós i que aspira a ser un referent dins del món editorial britànic. ENS AJUDES?

QUI SOM?

Soc la Bibiana Mas. Manresana de naixement i escocesa d’adopció. 3TimesRebel és un projecte personal que neix de la meva passió per la literatura i de la meva rebel·lia davant d’un món que, massa vegades, invisibilitza a les dones i no ens permet desenvolupar plenament la nostra trajectòria professional.

He aconseguit convèncer a un fantàstic grup de persones (compromeses i amb talents excepcionals) de sumar-se a 3TimesRebel Press. I amb elles estic segura de que el projecte serà un èxit rotund.

- Les nostres autores: Katixa Agirre, Núria Bendicho, Flavia Company, Iolanda Batallé i Empar Moliner.

- Les nostres traductores: Martha Tennent, Maruxa Relaño, Kristin Addis i Laura McGloughlin.

- L’equip d’edició: Greg Mulhern, Carme Bou i Bibiana Mas.

- Disseny, gràfica i il·lustració: Enric Jardí, Pópulo Antolín i Anna Pont.

- Comercial i Màrqueting: Ramon Canals.

SOBRE LES RECOMPENSES

Vols tenir la 1a edició de Dead Lands i Mothers Don’t a les teves mans i en primícia?

Creats per l'Enric Jardí (un dels referents en el disseny de llibres a Catalunya) i preciosament il·lustrats per l’artista Anna Pont, les edicions en l’anglès de Terres Mortes ( Dead Lands ) i de Amek ez Dute ( Mothers Don’t ) seran petites joies editorials per gaudir en primícia (rebràs els llibres – en format paper o digital – abans de que es publiquin al Regne Unit) o per regalar a amics, familiars, veïns, companys de feina... amants de la literatura en anglès.

Som conscients de que no tothom a Catalunya pot llegir en anglès (o potser no té a algú a prop que pugui gaudir-ne).

Per això t’oferim altres formes de col·laborar, mitjançant recompenses en forma d’experiències i productes exclusius, edicions limitades i reconeixements a la teva aportació a 3TimesRebel. Perquè volem que, tu també, siguis 3 voltes rebel.

- Paquet de 3 postals 3TimesRebel: Hi trobaràs 3 impactants peces que tenen com a base les il·lustracions de l’artista Anna Pont. Aquestes obres han estat creades amb l’encàrrec de capturar l’esperit rebel de l’editorial i de les novel·les de la Katixa Agirre i la Núria Bendicho.

- Col·lecció exclusiva de 3 insígnies botó 3TimesRebel. Enric Jardí, dissenyador gràfic de referència a Catalunya, ha creat un preciós i elegant logotip inspirat en els pilars de 3TimesRebel. Amb aquesta col·lecció d’insígnies, t’oferim sumar-te a la reivindicació i lluir-la allà on vulguis.

- Bossa de mà 3TimesRebel, 100% cotó de Comerç Just: Un dels valors distintius de 3TimesRebel és el comerç just. I volem que això es reflecteixi en aquesta magnífica bossa de mà (tote bag) d’alt gramatge (310gr) feta amb cotó 100% ‘Fair Trade’ i estampada amb el logotip i el color de l’editorial i una frase que expressa el nostre esperit rebel.

- Litografia exclusiva, numerada i signada: Una litografia rebel i exclusiva de l’obra 'Rebel', impresa en un delicat paper Gmund A4 (amb certificat Eco i 100% cotó de 300g) numerada i signada per l’artista Anna Pont. Una veritable obra d’art en petit format.

- Dinar amb les autores: Si vols conèixer a les autores de 3TR, Katixa Agirre i Núria Bendicho, t’oferim l’oportunitat de compartir una vetllada amb elles (juntament amb l’editora Bibiana Mas) en un dinar amb d’altres mecenes a un restaurant amb espai privat (data i lloc a concretar en funció de disponibilitat d’agenda).

- Anna Pont en gran format: Les obres de gran format de l’Anna Pont han estat exposades i reconegudes, entre altres llocs, a l'Arsenale de Venècia (Arte Laguna Prize 2011-2012), al Wilson Art Museum de Shanghai (2n premi Florence-Shanghai prize 2012-2013), al Museo di storia Naturalle de Livorno (Combat Prize 2013), a l'Agora Gallery de Nova York (Agora Gallery Prize 2014) o al Milan Arts & Events Center a Milà (2015). Ara l’Anna ens obre el seu catàleg per oferir-te l’oportunitat d’adquirir una d’aquestes peces úniques en format 60x90 (obres en tècnica mixta sobre tela). Tu també te les quedaries totes?

A QUÈ DESTINAREM LA TEVA APORTACIÓ?

Cada llibre té un cost de més de 10.000€ i dedicarem la teva aportació a finançar-los.

Creació i traducció excel·lents: Les autores són l’ànima del projecte i ens comprometem a tenir-ne cura i a ajudar-les a difondre el seu talent a tot el món. Traduir literatura és una feina preciosa però també complexa i laboriosa. I mereix ser reconeguda i pagada de forma justa.

Disseny i edició exquisida: Per a que destaquin enmig de la fèrtil oferta de les llibreries britàniques, necessitàvem un disseny impactant i preciós, i l’Enric Jardí i l’Anna Pont han fet un treball excepcional. A més, l’equip d’edició (encapçalat per mi mateixa, amb el Greg Mulhern i la Carme Bou com a col·laborades) hem dedicat moltes hores a assegurar-nos que llegir els llibres de 3TimesRebel sigui un plaer en tots els sentits.

Producció responsable: Imprimir llibres localment (enlloc de fer-ho a milers de quilòmetres) suposa un esforç econòmic extra, però és una decisió conscient i sostenible i és el que hem decidit fer.

A banda dels llibres, la resta de recompenses tenen un cost de producció i d’enviament (a banda de la comissió que es paga a Verkami: un 6.5% del total de recaptació) que ens ajudaria molt poder cobrir amb la teva contribucions per a minimitzar el cost total de la campanya.

CALENDARI:

Aquest és el nostre calendari:

  • Inici de campanya: 19 de Maig.

  • Tancament de campanya: 28 de Juny.

  • Entrega dels incentius: 1ª quinzena de Juliol.

  • Publicació dels llibres al Regne Unit: 14 de juliol.

GRÀCIES PER LA TEVA AJUDA. GRÀCIES PER HAVER DECIDIT SER, TU TAMBÉ, 3 VOLTES REBEL.

https://www.3timesrebel.com/

3TimesRebel a Twitter

3TimesRebel a Instagram

Video's music by Dan Phillipson & clips by Pexels.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

36 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Bibiana Mas

    Bibiana Mas
    Autor/a

    casi 2 años

    Moltes gràcies, Ingrid! 💜💜

  • Ingrid

    Ingrid

    casi 2 años

    Molta sort en aquest projecte tan interessant!💪🏻💪🏻💪🏻🥰🥰🥰🥰

  • llacuna

    llacuna

    casi 2 años

    De part de la Beth, és una joia.

  • playita

    playita

    casi 2 años

    Almost there!

  • Begoña Ferré Díez

    Begoña Ferré Díez

    casi 2 años

    Molta sort! Es un projecte molt xulo!

  • Bibiana Mas

    Bibiana Mas
    Autor/a

    casi 2 años

    Tayo! Moltíssimes gràcies!!! 💜💜🐈‍⬛💜💜

  • Alejandro Lopez-Grado

    Alejandro Lopez-Grado

    casi 2 años

    Et desitjo tota la sort que et mereixes. O sigui, tota la del mon. Tayo

  • Bibiana Mas

    Bibiana Mas
    Autor/a

    casi 2 años

    Moltes gràcies, Marta! 💜📚✊🏻

  • Marta Homs

    Marta Homs

    casi 2 años

    Una empenta per un bon projecte. Fet!

  • Manuela Bosch Príncep

    Manuela Bosch Príncep

    casi 2 años

    Molta Sort en un projecte ambiciós: Desitjant que creixi al llarg del temps!!!

#01 / Gràcies per ser 3 voltes rebel! 💜📚✊🏻

Estimats mecenes,

Heu fet que el Verkami hagi superat els 10K. Aquests darrers 45 dies ens heu demostrat que aquest món és també meravellós, un món on els somnis encara hi tenen lloc.

3TimesRebel pot començar l’aventura amb una mica més de força encara, i això només és possible gràcies a aquesta victòria col·lectiva. Som xarxa. Som comunitat. I així és com el món creix més fort cada dia. Així és com s’aconsegueixen els grans reptes: unint la ràbia per convertir-la en il·lusió.

Ara ens posem a treballar de valent per preparar-vos les recompenses. Ben aviat us enviarem un formulari en el que podreu donar-nos les dades que necessitem per fer-vos-les arribar (si és que heu demanat recompenses!).

Gràcies per ajudar-nos a fer visible allò invisible.

Seguirem somiant i treballant de valent per fer aquests somnis realitat!!

Gràcies per ser també 3 voltes rebel 💜📚✊🏻

Bibiana Mas

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies