❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Les catedrals, els orígens

El pròxim mes de febrer de 2022, volem gravar el nostre primer àlbum incloent-hi obres sacres catalanes que no han estat mai enregistrades.

CorTessàlia

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
132
Aportacions
5.540€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Deutsch, English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Enregistrament del nostre primer àlbum

Les catedrals, els orígens és el primer projecte d'enregistrament del Cor Tessàlia, una formació vocal que neix d'un grup d'exescolans de la Catedral de Barcelona. Durant els seus vint-i-tres anys de trajectòria, la interpretació i la difusió de la música sacra han estat dos dels seus objectius principals.

Els dies 19 i 20 de febrer de 2022 volem gravar el nostre primer àlbum en un indret amb molt bona sonoritat, la Capella de l'Esperança de Barcelona; i amb professionals d'alt nivell: l'enginyer de so Enric Giné i l'organista Daniel Tarrida, sota la direcció artística del nostre director titular: Xavier García Cardona.

Ens ajudes a fer-ho possible? Moltes gràcies!

El programa escollit ens transporta als orígens del cor: s’han seleccionat obres de compositors (en gran part del barroc) vinculats a la Catedral de Barcelona, però també a altres institucions musicals històriques catalanes.

El que fa únic aquest projecte és que cinc de les obres són noves dins el repertori sacre de Catalunya i no han estat mai enregistrades:

 • Benedicamus Domino, de Joan Pau Pujol

 • L'himne Vexilla Regis, de Pere Riquet.

 • Dos dels Responsoris de Dijous Sant: In Monte Oliveti i Amicus meus, de
  Pere Egidi Fontseca -compositor molt desconegut-

 • O Crux de Joan Borgueres

Aquestes es van trobar al Manuscrit 59 del Centre de Documentació de l'Orfeó Català, entre altres partitures. El musicòleg Bernat Cabré en va fer la transcripció i van ser editades l'any 2016 per Ficta, edicions musicals.

Completaran l'àlbum:

 • Els motets Adoro te devote i Regina Coeli, de Joan Cererols

 • Unus ex discipulis meis, de Narcís Casanovas

 • El motet Peccantem me quotidie, de Francesc Valls (molt poc interpretat).

 • Stella splendens, del Llibre Vermell de Montserrat

Acompanyant l'enregistrament volem oferir un llibret digital amb la presentació de totes les obres, que inclourà unes làmines fotogràfiques inspirades en cadascuna d’elles. L’autor és el nostre cantaire i fotògraf Ignacio Font.

Així, aquest projecte esdevindrà un punt d'encontre de diverses disciplines: la musicologia, la fotografia i, per descomptat, l'art coral.

Hem tingut l'oportunitat de cantar aquest repertori, ampliat amb obres de Ferran Sors, Pau Casals, Bernat Vivancos, Josep Vila o Ferran Cruixent, en diversos cicles corals i en espais ben emblemàtics:

 • Monestir de Sant Cugat del Vallès al Cicle de Música Sacra al Monestir.

 • Petit Palau del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

 • Muestra de Polifonía Religiosa Fernando Gigante (Daimiel, Ciudad Real).

 • Parròquia de Sant Llorenç (Barcelona).

I tenim previst seguir-ho fent el 2022:

 • Cicle Coral Quòdlibet de Molins de Rei.

 • Monasterio de Santa Clara (Medina de Pomar, Burgos).

A més de difondre aquest programa en diferents actuacions, volem anar més enllà deixant constància sonora d'aquestes obres úniques del repertori coral sacre català.

PARTICIPA! ESPEREM COMPTAR AMB LA TEVA APORTACIÓ!

Qui som

Cor Tessàlia

El Cor Tessàlia és un cor amb una sòlida formació musical i una llarga trajectòria en el món coral, amb un repertori que comprèn des de la música antiga fins al segle XXI. Fundat l'any 1998, començà sota la direcció de Gemma Tatay i continuà amb Jordi Marín, Damiàn Moragas i Laia Santanach. Actualment, el dirigeix Xavier García Cardona, a mans del qual el cor pren un nou aire i nous projectes de cara al futur.

Enric Giné i Guix, enginyer de so

És el fundador responsable de Tasso Laboratori de so i coordinador del servei. En l’àmbit de la producció musical s’especialitza en l’enregistrament de música clàssica i contemporània, tant instrumental com coral, així com en música tradicional i jazz. Des de 2009 ha co-produit prop d’un centenar de CDs i altres formats audiovisuals (DVD, video en xarxa).

Daniel Tarrida, organista

Nascut a Barcelona, es va iniciar en el piano amb A. Giménez Attenelle i va continuar els estudis amb C. Valero i A. Besses. Va ser guardonat entre d’altres amb el primer premi en el XXVII Concurs de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals. És fundador del projecte BZM i director del Festival BACHCELONA i del Festival EDINBACH a Edinburgh. Ha treballat en el món del lied amb F. Poyato, A. Mateu, T. Ruf i M. Shirai, i recentment, ha format duo amb C. Tinney; i també en propostes escèniques lligades a la música clàssica com els espectacles Somiant el carnaval dels animals i La casa flotant, produccions del Gran Teatre del Liceu, i El castillo rojo, estrenat al 58è Festival Internacional de Música i Dansa de Granada.

Xavier García Cardona

Director, compositor, pianista i docent, és llicenciat en direcció d’orquestra pel Conservatori Superior del Liceu. És director titular del Cor Tessàlia i de Quòdlibet Grup Coral. Ha dirigit l’Orquestra Barroca de Barcelona, el projecte Òpera Jove o la Jove Orquestra Barcino, i ha estat director titular del Cor Diaula, el Cor Ariadna de l’Agrupació Cor Madrigal i fundador i codirector de Revoice International Vocal Ensemble, amb els quals ha actuat a Itàlia, Alemanya, República Txeca, Dinamarca, Turquia o Polònia. És membre de l’equip artístic de la Federació de Corals Joves de Catalunya. En el camp de la composició ha obtingut diversos premis i les seves obres són interpretades arreu d’Espanya, Europa i l’Amèrica Llatina.

A què destinarem les vostres aportacions

Per tal d'ajustar els costos, tot el procés de creació i redacció de la cartelleria i el llibret digital, així com la coordinació del projecte i del finançament, el farem amb mitjans propis a través de la feina desinteressada dels cantaires del cor. Per tant, les vostres aportacions s'invertiran en:

 • contractació d'un enginyer de so

 • lloguer d'un orgue positiu

 • contractació d'un organista

 • direcció musical

 • costos de finançament

En aquest gràfic podeu veure el volum destinat a cada partida:

Calendari previst

L'objectiu és fer l'enregistrament els dies 19 i 20 de febrer de 2022 i publicar l'àlbum i fer el concert de presentació al voltant del mes de juny de 2022.

+ Info

Podeu trobar més informació sobre el cor i el projecte i contactar amb nosaltres a través del nostre correu electrònic, la pàgina web i a les xarxes socials:

[email protected]
WEB
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

5 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • Quetes

  Quetes

  más de 2 años

  Mucha suerte y saludos desde La Rioja

 • Alitinez

  Alitinez

  más de 2 años

  ¡¡¡Para vuestro proyecto, de parte de una "ex-tessalenca"!!!

 • alvaro

  alvaro

  más de 2 años

  Garci me ha ayudado a conocer el negocio del cine.

 • GabinoC

  GabinoC

  más de 2 años

  Molta merda!

 • ferranhs

  ferranhs

  más de 2 años

  He iogurt fer tor el procés sense problema!

#04 / Seguim avançant

(en castellano debajo)

El temps passa volant i ja som pràcticament a final de curs!

Al Cor Tessàlia, a més a més de tota la nostra activitat, que ha estat frenètica, hem estat treballant en la finalització de Les Catedrals, els orígens. La postproducció avança a bon ritme i ja n'hem pogut sentir algun tastet que té mooolt bona pinta. I esperem tenir-ho tot plegat llest ben aviat.

Això també vol dir que s'acosta el moment de rebre les vostres recompenses!!!

Per això, en els propers dies rebreu les comunicacions amb els formularis corresponents perquè ens contesteu amb tot el que necessitem per a poder-vos entregar les recompenses de la manera més còmode possible.

Estarem encantats de rebre les vostres respostes i els vostres comentaris.

Sense vosaltres aquest nostre primer àlbum no s'hagués convertit mai en realitat. Moltes gràcies novament per la vostra ajuda!

seguir llegint

#03 / Gravació completada amb èxit i pas a postproducció

Ja fa tres setmanes de la gravació! I tot i que ens hem posat ja amb altres projectes i per això anem una mica tard en aquesta actualització (disculpeu-nos...), hem tingut temps d'assegurar que disposarem de molt bon material per completar la postproducció. Així que novament, moltes gràcies.

Cor Tessàlia - Enregistrament
Cor Tessàlia - Enregistrament

Tenim també dues notícies més a traslladar-vos: la bona, és que podrem fer el concert de presentació de l'enregsitrament a la mateixa Capella de l'Esperança i molt probablement amb el mateix orgue de la grabació; la no tant bona és que, mirant els calendaris, la postproducció no podrà estar finalitzada abans del juliol i, per tant, la presentació no la podrem fer fins la tardor.

En breu us passarem els formularis corresponents perquè aquells qui vindreu a un dels assaigs pogueu confimar-nos l'assitència i escollir el dia. I cap a finals de curs enviarem la resta dels formularis pels qui teniu entrades per al concert o per a la conferència.

seguir llegint

#02 / Ja ho tenim tot apunt

Gràcies a vosaltres, aquest serà un cap de setmana d'enregistrament!!!

Tenim per endavant dos dies molt intensos on farem tot el possible per fer lluir, tal com mereix, tota aquesta bona música que hem treballat els darrers mesos. I ens fa molta il·lusió.

I als mecenes que hagueu decidit acompanyar-nos en alguna de les sessions, ens veiem durant el cap de setmana.

Records a tothom i fins la propera actualizació!

#01 / Moltes gràcies, mecenes!

Moltes, moltíssimes gràcies a tothom qui heu contribuït a fer possible aquest projecte.

Amb la vostra ajuda podem tirar endavant i, tal com havíem planificat, el nostre primer enregistrament es farà el cap de setmana del 19 i 20 de febrer d'enguany.

A partir d'ara ens anirem posant en contacte amb vosaltres per anar perfilant com entregar-vos les recompenses: primer amb qui assisteixi a alguna de les sessions de grabació, per tal de concretar-ne el dia; més endavant amb qui vingui a un assaig amb nosaltres; finalment, una vegada haguem fixat la data pel concert de presentació, amb tota la resta, per a què ens confirmeu el nombre d'assistents a la conferència i al concert i també perquè ens indiqueu amb quines dades voleu aparèixer en els agraïments.

A través d'aquest blog us anirem informant de tots els avenços.

Records a tothom i fins ben aviat!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies