❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Sonos Ludum: el Paisatge Sonor del Joc a Catalunya

A través del llibre, les seves imatges i àudios, descobrim els jocs tradicionals de Catalunya des d'una perspectiva diferent de l'habitual.

Categoria

Creat a

0
segons
113
Aportacions
4.060€
De 3.800€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

EL PROJECTE

Antoine de Saint-Exupéry va escriure aquella frase tan cèlebre, que l'essencial és invisible als ulls. I és cert. Us imagineu viure en un món sense sons?, i jugar sense banda sonora? Perquè el joc té una banda sonora que fa que cada cop que juguem soni de manera única, irrepetible,… meravellosa. Aquests sons i les persones i materials que els generen formen paisatges sonors inconfusibles.

Sonos Ludum és una proposta en forma de llibre-disc que té com a objectiu recollir la tradició dels jocs populars al territori català. Durant aquest darrer any, hem recorregut el país, gravadora en mà, des de la Vall d'Aran a les Terres de l'Ebre, passant pel Camp de Tarragona, les Comarques Gironines, la Catalunya Central i la Barcelona Metropolitana, registrant de primera mà, jocs, tradicions, la seva gent i el seu entorn.

Bitlles, Morra, Quinto, Bèlit, Tir de Fona, Lluita del Bac; així com els més tradicionals jocs de sempre, Dòmino, Baldufa, Futbolí, Billars, per posar alguns exemples.

Aquesta publicació no vol ser un manual de joc, ni un catàleg lúdic a l'ús, sinó una obra evocadora que vol explorar la memòria lúdica i despertar l'escolta activa de l’espectador.

A través de codis QR podrem escoltar el paisatge sonor dels jocs més emblemàtics de la cultura popular. Som davant d'un projecte interactiu que pretén la interrelació discursiva entre el suport físic, és a dir, el llibre imprès, i l'ús de les noves tecnologies, en forma de codis QR, recurs que ens donarà accés a l'arxiu sonor digital.

Acompanyat de suggeridores i genuïnes il·lustracions de gran qualitat i subtilesa, elaborades per a l'ocasió, el llibre permet evocar el joc en tota la dimensió artística.

il·lustració del llibre
il·lustració del llibre

Sonos Ludum interpel·la els sentits, fent viatjar a l'espectador per temps i espais dels seus records i experiències. És un llibre per gaudir de la seva contemplació i escolta. Un llibre que ens farà viatjar per la Catalunya lúdica sense moure'ns físicament, però sí mentalment. Un llibre per transportar-nos en el temps i tornar a aquests jocs de pati o de família al voltant de la taula.

Sonos Ludum és una petita joia que serà el delit de tot col·leccionista, una peça d'exposició per a les biblioteques, no només dels amants del joc i la cultura popular, sinó per a tothom que senti curiositat per l'art sonor, l'arqueologia viva i vulgui ser posseïdor d’una experiència sensorial. Aquesta edició serà la primera d´una sèrie de publicacions que tenen l´ambició de recrear el paisatge lúdic dels pobles i tradicions d´Europa

maquetació interior d
maquetació interior d'una de les pàgines del llibre

QUI SOM?

Sonos Ludum és l’encontre entre la COMPANYIA DE JOCS L’ANòNIMA, Associació Cultural especialitzada en el joc tradicional i memòria lúdica, dins del marc de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals; l’artista i músic CARLOS JORGE i l’artista MARIA PAPPALARDI. Units per la seva passió per la cultura popular, les inquietuds artístiques i la difusió de la tradició.

Víctor Baroja i Benlliure

És el president de la Companyia de Jocs l’Anònima i president també de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals. Formador universitari i apassionat del món lúdic i la cultura popular, amb molts jocs a sobre. És coordinador del llibre.

Òscar Garcia i Pertusa

Membre fundador de la Companyia de Jocs l’Anònima. Amb molta experiència al món del joc. Especialista a jugar i fer jugar. És coordinador del llibre.

Carlos Jorge Chinchilla

Artista multidisciplinari, músic experimental i creador d'experiències sensorials. Col·leccionista de sons i humanista apassionat de la història, l'antropologia i les interconnexions culturals. És el tècnic sonor i gràfic del projecte.

Maria Pappalardi

Artista i professora de dibuix. És la responsable de les il·lustracions del llibre.

El llibre sortirà publicat per LLOP ROIG, editorial especialitzada en publicacions d'assaig històric, llibres gràfics d'art i fotografia i, sobretot, conscienciats en la difusió de la història local. Referents al món cultural i el foment de la lectura, la història i els valors

enregistrament d
enregistrament d'una partida de futbol botons

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

El projecte està recolzat per la Federació Catalana de Jocs, Esports i Esports Tradicionals. També ha merescut una subvenció de Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

No obstant, necessitem més recursos per poder realitzar el projecte que hem somiat. Per això els diners recaptats aniran a millorar la qualitat del paper imprès i ampliar el nombre de jocs previstos.

LES RECOMPENSES


• 20 € Compra el llibre 72h del llançament a preu reduit. 20 recompenses
• 22 € Llibre + punt de llibre exclusiu. 100 recompenses
• 28 € Llibre + bossa estampada + 10 postals. 25 recompenses
• 33 € Llibre + samarreta sonora amb il·lustració original. 15 recompenses
• 43 € Llibre + cinta de cassette amb els paisatges sonors i continguts extres. 15 recompenses
• 65 € Llibre + punt de llibre + samarreta + cinta de cassette + bossa estampada. 15 recompenses

**Enviament a la península gratuït. Altres destins consultar.

*Tots els mecenes seran nomenats al projecte

CALENDARI PREVIST

Si el subministrament de paper ho permet, el llibre estarà imprès l’octubre i el rebreu el mes de novembre junt amb les recompenses

ENLLAÇOS

web SONOS LUDUM

Instagram SONOS LUDUM

-Enllaços dels coordinadors del projecte:
· Companyia de Jocs l’Anònima
· Instagram Cia. l'Anònima
· Fed. Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals
· Carlos Jorge (Fontsonora)
· Maria Pappalardi (Acadèmia de Barcelona)

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

12 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Josep Bataller

    Josep Bataller

    un año

    Hola, encara no heu enviat les recompenses?

  • aleixberga

    aleixberga

    2 años

    Molt bona iniciativa. Quines ganes de tenir el llibre entre les mans. Endavant amb el projecte!

  • Arlet

    Arlet

    2 años

    No vull que se'm vegin els mugrons....jeje

  • Arlet

    Arlet

    2 años

    La baldufa es del Víctor segur .. tinc un dilema ...a on he de dir la talla de la samarreta

  • Arlet

    Arlet

    2 años

    La baldufa es com el Víctor ...la llences i no saps mai on acabarà ..

  • Cati Hdez

    Cati - Born To Be Pank

    2 años

    Quina feina tan bonica!

  • Cristina

    Cristina

    2 años

    És molt maco el vostre projecte! Bravo!

  • Liliana Setó

    Liliana Setó

    2 años

    Amb moltes ganes de disfrutarlo

  • Ludus Mundi

    Ludus Mundi

    2 años

    Som-hi! Moltes ganes d'escoltar com sonen els jocs tradicionals! ;)

  • Carlos

    Carlos

    2 años

    Endavant!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies