❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

AMAGA got his gun (working title)

Creació d'una peça teatral usant un llenguatge contemporani a través de les tècniques d'il·lusionisme i l'audiovisual.

amagaprod@gmail.com

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
73
Aportacions
3.290€
De 3.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

El projecte

Lluny de casa, en un paisatge de costa, Joe es dedica a transportar turistes d’una illa a una altra amb una Zodiac. En un d’aquests trajectes rep l’impacte d’un llamp que el deixa inconscient, estès sobre l’embarcació enmig del mar. Es desperta en una dimensió desconeguda. Joe emprendrà un viatge d’autoconeixement i lluita contra ell mateix i els seus records per sortir d’aquest impàs que el separa de la vida i de la mort. Sembla que Caront, amb la seva barca, encara no pugui efectuar el traspàs a l’altre costat i s’hagin de quedar navegant en el mar immens de la ment fins que es resolgui la situació.

Representació pictòrica de Joe
Representació pictòrica de Joe

La idea sorgeix després de la lectura de Johnny Got His Gun (1939). Dalton Trumbo narra la història d’un jove que desperta en un hospital i descobreix horroritzat que ha perdut les extremitats, la vista, l’oïda i bona part del rostre a causa de l’explosió d’un obús. Descobrim que era un soldat enviat a les trinxeres durant la Primera Guerra Mundial, tot i que més endavant ell mateix admetrà allò de “mai he sabut ben bé de què anava aquesta guerra”.

Davant la impossibilitat de parlar en el marc d’una experiència tan traumàtica el protagonista queda aïllat amb el seu pensament, en la més absoluta foscor. Un cop acceptada la realitat l’únic que encara el fa sentir viu són els seus records. Una vida passada que no ha pogut deixar enrere del tot i de la que mai podrà escapar fins que algú de l’hospital prengui una mesura dràstica.

La nostra proposta busca la part més implícita del que Trumbo va deixar escrit. L’obra original ens genera tot un univers sensorial que creiem important plasmar en un espai en viu, a través del directe. Un personatge confinat dins la seva pròpia ment enfrotant-se al seu destí. Amaga, doncs, explora com pot afectar a les nostres vides un fet a l’atzar i proposa un viatge a l’interior de la persona que es troba atrapada en el no-res d’un món que segueix girant.

Volem crear un llenguatge i un format proper i contemporani per tal d’explicar històries universals a través de tècniques com l’il·lusionisme i l’audiovisual, que fins fa poc només s’utilitzaven per enlluernar.

Pla de treball i estrena

La peça ha estat seleccionada com a projecte artístic emergent en residència a la fàbrica de creació Roca Umbert de Granollers. On ens hem fixat estrenar el proper mes de Novembre de 2021.

A més a més, comptem amb la col·laboració de diferents agents culturals de les ciutats de Lleida i Barcelona:

 • Teatre La Unió (Alpicat).

 • Teatre de l’Escorxador (Lleida).

 • La Fabra i Coats (Barcelona).

 • La Nau Ivanow (Barcelona).

A què destinarem les vostres aportacions?

Tot i comptar amb el suport en forma de residències de les anteriors fàbriques de creació encara no disposem del finançament necessari per a poder fer realitat la peça. És per això que us demanem ser col·laboradorxs directes del projecte!

Totes les vostres aportacions es destinaran a cobrir les despeses de disseny i fabricació de l’escenografia i la il·luminació. Dos dels pilars fonamentals per a poder desenvolupar l’espai on té lloc la història que volem explicar i, al mateix temps, adaptar-ho a les necessitats que les tècniques d’il·lusionisme i els audiovisuals requereixin.

Qui som?

AMAGA és un còctel de persones vinculades al món de l'il·lusionisme, el teatre físic, l'enginyeria, el guió i el disseny audiovisual. La matèria i combustible del col·lectiu és la recerca i l’experimentació del mestissatge de diferents arts per assolir un equilibri entre allò transformador de l’avantguardisme i l’accessible de l’ideari col·lectiu més popular. Ja no volem ser ni relleus ni promeses de futur. Volem ser present. @amagaprod

Part de l’equip d
Part de l’equip d'AMAGA

L’equip

direcció i dramatúrgia: ANNA SERRANO + AMAGA

repartiment: ÀLEX CABRÉ + EDUARD MOLINS + VICTOR PÉREZ-PALLARÈS SETÓ + ARNAU BOCES OBIS

escenografia: JORDI LEDESMA

vestuari i audiovisuals: VICTOR PÉREZ-PALLARÈS SETÓ

videojoc: DAVID BOCES OBIS

producció: ISABEL BASSAS PORTÚS

col·labora: BERTA ESTEVE + VICTOR BARALDÉS

Una creació inspirada en la novel·la Johnny Got His Gun de Dalton Trumbo.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

8 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Elisabet

  Elisabet

  2 mesos

  Recta final!!

 • NuriaAbad

  NuriaAbad

  3 mesos

  Molta sort!!! Núria.

 • Patriciadeharo16

  Patriciadeharo16

  3 mesos

  De part de l’Òscar i la Patri. Molta sort amics ❤️

 • Sant Just Fever

  Sant Just Fever

  3 mesos

  A tope!

 • Gomila

  Gomila

  3 mesos

  Molta sort i doneu-li canya!

 • Pau

  Pau

  3 mesos

  Quines ganes de veure-ho!! 💪🏽💪🏽

 • Angelsfjj

  Angelsfjj

  3 mesos

  letsgo amaga🌻

 • Enric

  Enric

  4 mesos

  Molta sort i molts ànims (Enric & Èlia)

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.