❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Bòsnia, la guerra que no ens van explicar

Durant 25 anys ens han explicat que la de Bòsnia va ser una guerra ètnica. Joan Salicrú ens ofereix una mirada molt diferent.

Apostroph

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
84
Aportacions
1.716€
De 1.200€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Sinopsi


Coberta "Bósnia, la guerra que no ens van explicar"
Coberta "Bósnia, la guerra que no ens van explicar"

La pitjor conseqüència de la Guerra de Bòsnia, a banda dels seus 100.000 morts, 35.000 desapareguts i un milió llarg de desplaçats, va ser la consolidació d’un país dividit en tres comunitats ètniques i la desaparició de la noció de multietnicitat, el tresor més preuat de “la petita Iugoslàvia”, com se l’havia arribat a anomenar per ser una reproducció en petit de l’estat creat per Tito.

Vint-i-cinc anys després de l’inici del conflicte, aquest llibre vol desmuntar el mite segons el qual aquesta va ser una guerra ètnica. I també, de fet, la mateixa existència de tres pobles amb grans diferències entre si, la suposada causa per justificar el “conflicte inevitable”:

Si tres grups aparentment diferents —es pregunta l’autor— parlen exactament la mateixa llengua (amb diferències com les que hi ha entre el català i el valencià), tenen uns costums molt semblants i conviuen des de fa segles... fins a quin punt es pot afirmar que són tres ètnies diferenciades?

En lloc d’això, l’autor defensa que l’element ètnic va ser, precisament, el pretext de les elits provinents del sistema iugoslau per perpetuar-se en el poder, tot i que fou al preu de generar una guerra civil. El volum pretén, en suma, demostrar com les diferències ètniques i culturals es van amplificar i estimular per tal de justificar el conflicte.

L'autor


Joan Salicrú / Fotografia: Cesc Sales
Joan Salicrú / Fotografia: Cesc Sales

Joan Salicrú (Mataró, 1981) és periodista. Promotor, juntament amb Eloi Aymerich, Ariadna Vázquez, Georgina Altarriba, Manuel Arenas i Cristina Madrid, de la productora mataronina de documentals Clack, i codirector de la revista Valors juntament amb Maria Coll. Membre de l'APPEC. Excap d'informatius de Mataró Ràdio i del diari digital capgros.com, segueix la política local a través del bloc LaRiera48, amb Ramon Radó i Toni Rodon.

Sobre les recompenses


Les recompenses es basen en el llibre Bòsnia, la guerra que no ens van explicar, però incorporen tot un seguit de complements. Aquestes són totes les recompenses:

Ebook

Ebook compatible amb tots els dispositius
Ebook compatible amb tots els dispositius

La versió digital és en format EPUB, compatible amb tots els dispositius de lectura. Com que no té DRM el podreu fer servir sense cap mena de complicació a les aplicacions més habituals als vostres dispositius, ja siguin ordinadors, smartphones, tauletes o e-readers.

El preu d’aquesta recompensa és de 4€

Llibre de paper

Coberta, contracoberta i llom
Coberta, contracoberta i llom

Inclou un exemplar del llibre de paper i un exemplar del llibre digital. Apareixereu als crèdits del llibre (si ho voleu). Aquestes són les característiques del llibre de paper:

  • Mides: 210 x 150 mm

  • Enquadernació: rústega cosida

  • Coberta: cartolina gràfica de 350 gr/m2

  • Tripa: paper de 90 gr/m2

  • Pàgines: 144

El preu d’aquesta recompensa és de 16€

Compra un llibre, regala un llibre

Compra un exemplar de paper (amb ebook inclòs) de Bòsnia, la guerra que no ens van explicar, i n’enviarem un altre a qui tu ens diguis, amb la dedicatòria que vulguis.

Rebreu els dos llibres en paper i en digital. A més, també apareixereu als crèdits (si ho voleu).

El preu d’aquesta recompensa és de 24€

Packs amb altres llibres


Destacat: Pack Acords de Dayton 25 aniversari

Inclou l'assaig Bòsnia, la guerra que no ens van explicar, i també la novel·la L'horror, que ens durà de Sarajevo a Mostar, recorrent trinxeres, franctiradors, mercenaris, milicians al·lucinats, periodistes a la recerca de si mateixos, mafiosos adolescents i víctimes d’una massacre consentida per Occident, ciutats assetjades que són l’escenari d’un retrat del costat més fosc de la condició humana. En plena Guerra de Bòsnia. L’horror també té campanya activa a Verkami. La podeu veure aquí: https://vkm.is/elhorror

Rebreu els dos llibres en paper i en digital. A més, també apareixereu als crèdits (si ho voleu).

El preu d’aquesta recompensa és de 28€

Pack assaig d’actualitat

Pels lectors d’assaig d’actualitat, combinem Bòsnia, la guerra que no ens van explicar, amb El preu de ser mare, de la periodista Júlia Bacardit, que ens descobreix tot el que s’ha de saber sobre la reproducció assistida en general i la donació d’òvuls en particular: mercantilització del cos de la dona, legislació que no s’aplica, normatives ambigües, mercat internacional d’òvuls, dilemes ètics… i també uns avenços científics que permeten a moltes persones tenir fills.

El preu d’aquesta recompensa és de 26€

Pack assaig Bòsnia +1

Pels lectors d'assaig. Al nostre catàleg hi ha dos assajos que complementen molt bé Bòsnia, la guerra que no ens van explicar i amb els quals us hem preparat recompenses interessants. Hi ha un assaig periodístic d'investigació i un assaig sobre Barcelona que explica per què patim la ciutat que patim:

  • L'explosió de Capità Arenas, del periodista Santiago Vilanova. És un assaig periodístic punyent que, arrel de l’esfondrament d’un edifici de vivendes que va matar 18 persones, posa al descobert una trama política, econòmica i mediàtica a finals del franquisme i a la Barcelona preolímpica al voltant del gas natural. Aquest llibre només està disponible en català.

  • Pensar Barcelona, d’Edgar Illas. Amb el subtítol Ideologies d’una ciutat global, aquest assaig explica els orígens ideològics i culturals de la Barcelona que patim, amb la seva gentrificació, precarietat, boom del turisme i les grans desigualtats que tot això ha comportat. El que hi ha rere les decisions que, ja des d’abans dels Jocs Olímpics de 1992, van sentar les bases del que avui vivim. Aquest llibre només està disponible en català.

Rebreu un exemplar en paper i en digital de cadascun dels llibres. El vostre nom apareixerà als crèdits (si ho voleu).

El preu d’aquesta recompensa és de 32€

Pack assaig Premium

Us endureu el llibre Bòsnia, la guerra que no ens van explicar amb la resta d’assajos de les anteriors recompenses:

  • El preu de ser mare

  • L’explosió de Capità Arenas

  • Pensar Barcelona

Rebreu un exemplar en paper i en digital de cadascun dels llibres. El vostre nom apareixerà als crèdits (si ho voleu).

El preu d’aquesta recompensa és de 44€

Compra dos llibres, regala dos llibres

Compra un Pack Acords de Dayton 25 aniversari, (que inclou els llibres Bòsnia, la guerra que no ens van explicar, i L’horror) i regala’n un altre a qui tu vulguis, amb la dedicatòria que desitgis.

Tu i la persona a qui regalis el pack rebreu els dos llibres en paper i en digital. A més, també apareixereu als crèdits (si ho voleu).

El preu d’aquesta recompensa és de 50€

Qui som


Apostroph, Edicions i propostes culturals, SLU, és una petita editorial independent. Estem construint dues línies:

Apostroph Narrativa, amb novel·les i contes de gènere negre, fantàstic i terror.

Apostroph Assaig, amb obres sobre política, cultura, història i societat sobre qüestions globals i locals però sempre amb una mirada pròpia.

Excepcionalment també editarem altres llibres, de ficció i no-ficció que, sense encaixar exactament en aquestes dues línies, puguin semblar-nos interessants per la seva temàtica o manera de veure el món.

A què destinarem les vostres aportacions


Les aportacions aniran destinades, principalment, a la impressió i enviament dels llibres. A mesura que superem l’objectiu, assumirem més despeses del projecte.

Calendari previst


El llibre ja està acabat i preparat par anar a impremta, de manera que quan assolim l'objectiu tot anirà molt de pressa:

Enviament de la versió digital de Bòsnia, la guerra que no ens van explicar: la setmana següent a la finalització de la campanya.

Enviament de la versió en paper de Bòsnia, la guerra que no ens van explicar: entre dues i tres setmanes després de la finalització de la campanya.

Enviament dels llibres inclosos a les seves respectives recompenses:

  • En digital, començarà immediatament després de la finalització de la campanya.

  • En paper, s’enviarà amb el que hagueu comprat.

Els enviaments es faran sense cap despesa afegida, sempre mitjançant Correus i dins de territori espanyol.

+ Info


Preguntes freqüents

  • Com trio la llengua de la meva recompensa?

    "Bòsnia, la guerra que no ens van explicar" està disponible en català i en castellà, com també "L'horror" i alguns dels llibres d'algunes recompenses. Quan s'acabi la campanya us preguntarem en quina llengua voleu rebre la vostra recompensa.

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

3 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Fernivs

    Fernivs

    3 años

    Ánimo, salud y suerte.

  • Quim LLorens

    Quim LLorens

    3 años

    Família Llorens - Rovira

  • eLOI

    eLOI

    3 años

    Endavant!

#04 / Joan Salicrú i Plàcid Garcia-Planas parlen sobre "Bòsnia, la guerra que no ens van explicar", al nostre canal de Youtube

Ja podeu trobar al nostre canal de Youtube la xerrada entre Plàcid Garcia-Planas i Joan Salicrú sobre Bòsnia, la guerra que no ens van explicar.

Plàcid Garcia-Planas és cap de la secció d'Internacional del diari La Vanguardia i va ser corresponsal a Bòsnia i l'antiga Iugoslàvia entre 1991 i 1999; també ha estat les Guerres del Golf, i a l'Afganistan. Del 2016 a 2019 va dirigir el Memorial Democràtic de Catalunya.

Podeu gaudir del vídeo de la xerrada clicant en aquest enllaç.

Gràcies pel vostre suport!

#03 / Nueva recompensa: 5 ejemplares para grupos, instituciones y librerías

Hemos añadido una nueva recompensa al proyecto Bosnia, la guerra que nos contaron. Esta nueva recompensa está dirigida a grupos, instituciones y librerías, e incluye:

  • 5 ejemplares en papel de Bosnia, la guerra que no nos contaron

  • Ebooks en formato Epub

  • Una charla con el autor exclusiva para el grupo. La charla será on-line o presencial en función de la distancia y las condiciones del COVID.

  • Oferta disponible en catalán y castellano.

¡Esperamos que os guste!

#02 / Nova recompensa: 5 exemplars per a grups, institucions i llibreries

Hem afegit una nova recompensa al projecte Bòsnia, la guerra que no ens van explicar. Aquesta nova recompensa està dirigida a grups, institucions i llibreries, i inclou:

  • 5 exemplars en paper de Bòsnia, la guerra que no ens van explicar

  • Ebooks en format Epub

  • Una xerrada amb l'autor exclusiva per al grup. La xerrada serà on-line o presencial en funció de la distància i les condicions del COVID.

  • Oferta disponible en català i castellà.

Esperem que us agradi!

#01 / Joan Salicrú y Juan Luis Martínez nos hablan de sus libros sobre Bosnia

El pasado domingo emitimos nuestro primer directo en Twitch (rogamos disculpéis algunos problemas técnicos iniciales). En él, tanto Joan Salicrú, autor de Bosnia, la guerra que no nos contaron, como Juan Luis Martínez, autor de la novela El horror que también cuenta con su propia campaña de Verkami, nos contaron sus experiencias en Bosnia y nos hablaron de sus libros. Moderó la charla Patricia Castro.

[Clicad aquí para acceder al vídeo](

¡No os lo perdáis!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies