❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

The Sacred and the Real

Fotollibre sobre la relació ancestral de l'ésser humà i la naturalesa en el context dels pastors d'altura al Pirineu català i aragonès.

Gemma Miralda

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
130
Aportacions
4.963€
De 3.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Segon objectiu 5.000€

En només 6 dies hem assolit el primer objectiu!! El fotollibre The Sacred and the Real serà una realitat gràcies a les aportacions de tots els mecenes. Moltes gràcies a tots!

Anem a pel segon objectiu: tal i com està descrit a l’apartat A què destinarem les vostres aportacions i havent superat el primer objectiu, el següent és recompensar els col·laboradors que han participat d’alguna manera o altra al fotollibre. Si arribem a 5.000 euros seran retribuïts per la feina feta i s’ho han guanyat a pols.

Ho intentem?

Nou sorteig!

En agraïment a aquest ambient tan càlid que estem rebent, The Sacred and the Real sortejarà una segona copia fotogràfica de la fotografia de portada a 24x30cm i paper Fine Art Glicée entre tots els mecenes, un cop s’aconsegueixi el nou objectiu.

Sobre el projecte

Em dic Gemma Miralda i sóc fotògrafa. A l'any 2014 vaig començar a fotografiar els pastors d'altura a diferents zones del Pirineu català i aragonès.

M'agrada conèixer de prop el vincle ancestral que perviu entre el ser humà i la naturalesa. Allà a dalt als dos o tres mil metres d'alçada, els pastors guarden en solitari grans ramats de tres o quatre mil ovelles. S'hi estan els mesos d'estiu, quan la calor es més forta.

Dins d'aquest context he volgut representar el fràgil equilibri entre la convivència del dia a dia de les persones i l'entorn de natura, en un dels seus estats més purs com a espai sagrat i de recolliment.

The Sacred and the Real vol explorar els límits de la convivència en el medi natural i qüestionar l'autoritat de l'ésser humà davant la naturalesa i la resta d'éssers vius. Es tracta d'una visió personal sobre el transit humà en el món, en una relació molt estreta amb la naturalesa.

Aquest llibre és el resultat de cinc estius consecutius de treball al costat dels pastors i de moltes converses amb amics que m'han acompanyat al llarg de tot aquest temps.

The Sacred and the Real es presentarà el proper mes de març del 2021 a la Sala Muncunill de Terrassa mitjançant un format expositiu i aquest fotollibre. Per aquesta campanya s'espera obtenir el finançament necessari per cobrir el cost de la producció del llibre.

Com serà el llibre?

The Sacred and the Real és un fotollibre fruit de moltes col·laboracions i d'hores dedicades a investigar el relat visual que conté. És un llibre que vol anar poc a poc i busca la narrativa que sorgeix entre les imatges.

El llibre tindrà les següents característiques tècniques:

Mides 16,5 x 22 cm tancat i 80 pàgines impreses en color Paper Tatami White 135 gr Coberta Díptic paper Woodstock Noce 260gr Sobrecoberta Solapes paper Materica Ardesia 120gr. Troquelat Enquadernació Fil vist blanc

Fotografies Gemma Miralda Epíleg Lluís Calvo Disseny Opisso Studio Impressió Nova Era

Sorteig les primeres 48 hores!

Us animo a fer-vos mecenes les primeres 48 hores i així entrareu al sorteig d'una còpia de la imatge de portada de la campanya, impresa a 24x30 cm. El sorteig se celebrarà en directe en algun moment durant la campanya, que s'anunciarà prèviament. Molta sort!

Sobre les recompenses

Les recompenses van des d’una aportació solidària de 6 euros fins a una màxima de 490 euros. Pots comprar llibres i còpies fotogràfiques originals del projecte.

El llibre té un preu promocional de 32 euros durant la campanya de Verkami. Després el seu cost serà de 35 euros.

Els llibres s’enviaran signats i si ho desitges dedicats a nom de la persona que vulguis.

Pels enviaments de les còpies fotogràfiques fora de l’Estat Espanyol caldrà que us poseu en contacte amb mi per concretar les mides i el cost.

Si compres una còpia fotogràfica, podràs escollir entre les següents imatges:

01
01

02
02

03
03

04
04

05
05

A què destinarem les vostres aportacions

El total de la recaptació anirà destinat principalment a cobrir els costos d’impressió i també els d’enviament i el de la campanya de Verkami. Si superem l’objectiu podré pagar als col·laboradors. I si la campanya és un gran èxit podré fer una tirada més gran.

The Sacred and the Real ja compta amb el suport del Departament d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Terrassa. La campanya té por objectiu completar el finançament necessari per poder assumir el total de la producció.

Calendari previst

En aquests moments el llibre ja està dissenyat i només cal fer els darrers ajustos que els farem un cop acabada la campanya, és a dir, el mes de desembre El mes de gener el llibre entrarà a impremta i enquadernació. La previsió d’entrega és el mes de febrer i com a molt tard, el mes de març del 2021, coincidint amb la presentació de l'exposició a la Sala Muncunill de Terrassa.

Agraïments

El meu agraïment més sincer al Sergi Opisso i el seu equip per tota l'atenció, cura i creativitat que han posat en el disseny del llibre. Al Lluís Calvo per oferir-me les seves paraules sempre sàvies i assertives a l'epíleg del llibre. I a la família de El Observatorio per les seves aportacions enriquidores a la narrativa del projecte.

Finalment un agraïment especial al Departament d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Terrassa gràcies al qual el projecte podrà veure finalment la llum.

Amb la suma de tots vosaltres hem arribat fins aquí.

Moltíssimes gràcies!

+ Info

https://gemmamiralda.visura.co/the-sacred-and-the-real
https://www.facebook.com/gemma.miralda/
https://www.instagram.com/gemmamiralda/

Premsa

Graffiti Radio Euskadi
Diari ARA
Grandes Viajeras - La Vanguardia
Informatiu TV Canal Terrassa
El Submarí - Ràdio Municipal de Terrassa

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

17 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

 • JOSEP M. MARTÍNEZ SERRA

  JOSEP M. MARTÍNEZ SERRA

  más de 3 años

  Molta sort Gemma!!

 • cs

  cs

  más de 3 años

  endavant!

 • Anna Rodríguez Purull

  Anna Rodríguez Purull

  más de 3 años

  Gemma! espero que aconsegueixis el teu projecte! m'agradarà conèixer el teu treball, segur que has fet una bona feina!!

 • Doribel Herrador

  Doribel Herrador

  más de 3 años

  Enhorabona Gemma! Per la feina estupenda i per l'exit d'aquesta campanya! No havia vist el video i m'ha encantat!

 • eva prats

  eva prats

  más de 3 años

  Enhorabona Gemma! Segur que ho aconseguiràs!

 • pepgasol

  pepgasol

  más de 3 años

  Molt xulo Gemma! esperem que surti!!!

 • sonia balcells

  sonia balcells

  más de 3 años

  Moltes felicitats Gemma, un treball preciós! Quines ganes de veure el llibre ja!

 • Mònica De Miguel

  Mònica De Miguel

  más de 3 años

  Moltes felicitats, Gemma!! Volem un exemplar dedicat!! ;)

 • Rubèn

  Rubèn

  más de 3 años

  ja tinc ganes de fullejar el llibre!!! Sort Gemma!!!

 • Miquel Llonch

  Miquel Llonch

  más de 3 años

  Ho conseguiràs!!!!!

#10 / Acte de presentació del fotollibre i exposició

Estimats mecenes,

Suposo que en aquests moments ja teniu tot/es, el llibre a casa. Molts m’heu fet arribar els vostres comentaris i només un parell han estat retornats i ja s’ha contactat amb les propietàries. Espero que a la resta us hagi arribat correctament.

Comunicar-vos que demà dijous 15 d’abril faig la presentació del fotollibre a la seu dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. Pels que teniu mobilitat i vulgueu saber més coses sobre el projecte, demà parlaré dels motius d’inspiració, processos de treball i formalització del llibre. Serà un moment per tenir un contacte més proper amb el públic i poder intercanviar les opinions.

D’altra banda aprofito per convidar-vos a visitar el mateix projecte en format expositiu a la Sala Muncunill de Terrassa, que es podrà visitar fins el proper 23 de maig.

Gràcies de nou, una abraçada.

Estimados mecenas,

seguir llegint

#09 / Ja el tenim aquí! - Ya lo tenemos aquí!

Amics, avui mateix m’han entregat els llibres i tot ha sortit bé! Ara venen les dedicatòries i la setmana entrant el llibre anirà de camí cap a les vostres cases. 😊

The Sacred and the Real és apunt de ser presentat en societat!

Abraçades

Amigos, hoy mismo me han entregado los libros y todo ha salido bien! Ahora vienen las dedicatorias y la próxima semana el libro estará camino de vuestras casas.😊

The Sacred and the Real está apunto de ser presentado en sociedad!

Abrazos

#08 / El llibre entra a màquines / El libro entra a máquinas

Estimats mecenes,

Avui mateix hem donat el vist i plau a les proves prèvies d’impressió i aquesta setmana les màquines ja es posen en marxa!

Totes les sensacions son bones així que esperem poder complir amb el calendari previst i fer els enviaments a la primera quinzena de març.

A les fotos amb el Pedro de Nova Era, l'impressor, revisant les proves. Estàvem tan absorts que ens hem oblidat de mirar al fotògraf 🙃

Salut per a tothom!

Estimados mecenas,

Hoy mismo hemos dado el visto bueno a las pruebas previas de impresión y esta semana las máquinas ya se ponen en marcha.

Todas las sensaciones son buenas así que esperamos poder cumplir con el calendario previsto y hacer los envíos durante la primera quincena de marzo.

En las fotos con Pedro de Nova Era, el impresor, revisando las pruebas. Estábamos tan absortos que nos hemos olvidado de mirar al fotógrafo 🙃

¡Salut para todos!

#07 / Tancament campanya / Cierre campaña

(CAT)

Estimats i estimades,

Ahir vam tancar la campanya amb uns resultats més que satisfactoris. Pràcticament s’ha arribat al segon objectiu i això, juntament amb el suport del Departament d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Terrassa, ens dóna prou garanties per tirar endavant la publicació del fotollibre The Sacred and the Real.

L’equip que ha treballat en aquest projecte, jo mateixa com a autora però també l’estudi de disseny Opisso Studio i en Lluís Calvo, autor de l’epíleg, us estem profundament agraïts. Hem treballat amb ganes, passió i entusiasme tot aquest temps i poder tancar el cercle, li dóna el sentit final a aquest tipus de produccions.

Recordar-vos que el temps d’entrega estimat serà entre els mesos de febrer i març. En aquests moments estem acabant els últims detalls de disseny i el mes de gener entrarà a impremta per la… seguir llegint

#06 / Article a l'ARA

Bona nit,

Us deixo un article publicat avui al diari ARA que es fa ressò del projecte i del fotollibre.
Diari ARA

Agrair el treball del periodista Guillem Lluch ja que considero que ha sabut copsar molt bé l'essència d'aquesta sèrie fotogràfica i del llibre.

Agrair també als nous mecenes de l'última setmana, gràcies a tots vosaltres anem enfilant cap al segon objectiu que té com a finalitat, retribuir als col·laboradors del fotollibre. Som-hi!

Buenas noches,

Os dejo un artículo publicado hoy en el diario ARA que se hace eco del proyecto y del fotolibro.
Diari ARA

Agradecer el trabajo del periodista Guillem Lluch ya que considero que ha sabido captar muy bien la esencia de esta serie fotográfica y del libro.

Agradecer también a los nuevos mecenas de la última semana, gracias a todos vosotros vamos camino del segundo objetivo que tiene como finalidad, retribuir a los colaboradores del fotolibro. Vamos allá!

#05 / Intervencions Mitjans de Comunicació

(CAT)

Amigues i amics,

Entrem de ple a la part central de la campanya. Tal i com és d’esperar, els dies centrals son els més “avorrits”. Els primers supporters ja han fet la feina i els indecisos o despistats esperen a última hora.

Just ara és el moment de fer arribar la campanya a mitjans de comunicació i entitats diverses que ho vulguin explicar. Amb això intentarem arribar a nous públics.

De moment us deixo tres enllaços d’intervencions que he fet aquesta setmana.

Si us agrada ho podeu compartir amb la vostra gent i entre tots, seguir avançant cap al nou objectiu :)

Agrair de tot cor als nous mecenes que heu entrat aquests darrers dies! Moltes gràcies!

Blog Grandes Viajeras, La Vanguardia 20/11/20

Informatius, TV Canal Terrassa 20/11/20

El Submarí amb Mariona Tomàs, Ràdio Canal Terrassa 16/11/20

(CAST)

Amigas y amigos,

seguir llegint

#04 / Guanyador del sorteig

Ja tenim guanyador de la còpia fotogràfica que hem sortejat entre tots els mecenes que vau participar a les primeres 48 hores. El mecenes Oriol Miró s’ha endut la còpia fotogràfica que hem sortejat aquest matí a les 12:00h i en directe, al canal de You Tube. Moltes felicitats Oriol!👏👏👏

Veure el sorteig

Ya tenemos ganador de la copia fotográfica que hemos sorteado entre todos los mecenas que participasteis durante las primeras 48 horas. El mecenas Oriol Miró se ha llevado la copia fotográfica que hemos sorteado esta mañana a las 12:00h y en directo, en el canal de You Tube. ¡Muchas felicidades Oriol! 👏👏👏

Ver el sorteo

#02 / Primer objectiu aconseguit i primer sorteig

(CAT)

Bon dia,

Ho hem aconseguit!

Aquesta setmana hem arribat al 100% de l’objectiu gràcies a les aportacions que heu fet tots els mecenes.

Com a agraïment a aquesta resposta tan positiva, celebrarem un nou sorteig en cas que s’acompleixi un segon objectiu: aconseguir 5.000 euros.

Tal i com s’explica a l’apartat A què destinarem les vostres aportacions, aquest segon objectiu està destinat a retribuir els col·laboradors que han treballat en l’elaboració del llibre.

Esperem de nou aconseguir-ho!

Sorteig mecenes primeres 48 hores – Còpia fotogràfica d’autor

Després de mirar diferents opcions per celebrar el sorteig, he optat per la versió tradicional amb un bombo del quinto. Traurem una bola amb un número que estarà assignat a un mecenes. 65 mecenes i 65 boles. Apunteu els detalls per si el voleu seguir en directe:

Quan? Dissabte 14 de novembre a les 12:00h

On? You Tube - The Sacred and the Real

seguir llegint

#01 / Agraïments i sorteig

Estimats mecenes,

Sou molts els que heu participat durant aquestes primeres 48 hores! Estic realment emocionada de la resposta positiva de tanta gent i dels vostres missatges d’ànims.

Moltíssimes gràcies a tots.

Tal i com està previst se celebrarà el sorteig de la còpia fotogràfica entre tots els que heu participat aquests primers dos dies. Serà a finals de la setmana que ve, mitjançant una plataforma digital i en streaming.

Un cop tingui tots els detalls us ho comunicaré amb una nova entrada al blog perquè si voleu, ho pugueu seguir en directe. El sorteig quedarà registrat perquè ho pugueu veure igualment en un altre moment.

Bon cap de setmana i gràcies de nou! ❤️

Estimados mecenas,

Sois muchos los que habéis participado durante estas primeras 48 horas! Estoy realmente emocionada de la respuesta positiva de tanta gente y de vuestros mensajes de ánimo.

Muchísimas gracias a todos.

Tal y como está previsto se celebrará el sorteo de la copia fotográficaseguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies