❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Sopa de lletres

La Clara s'ha traslladat a viure amb la seva mare malalta d'Alzheimer. Cada dia trampeja per superar els obstacles que suposa la malaltia.

Sopa de Lletres

Un projecte de

Creat a

0
segons
81
Aportacions
8.580€
De 8.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

SOPA DE LLETRES és un curtmetratge de ficció escrit i dirigit per la Francesca Català.

SINOPSI

La Clara, una dona de 50 anys en plena crisi del niu buit, té cura de la seva mare malalta d'Alzheimer. Cada dia trampeja per superar els desafiaments que suposa la malaltia, com ara l’obsessió de la seva mare per tornar a casa.

Notes de l'autora

EL CICLE DE LA VIDA

Naixem i creixem necessitant els nostres pares fins que ja no els necessitem més. Ens fem grans, envellim i ens tornem dependents un altre cop. Sopa de lletres mostra que la vida és cíclica i que quan acaba una etapa se n'obra una altra de nova.

TORNAR A CASA

La mare de la Clara demana que la portin a casa contínuament. Quan els malalts d’Alzheimer demanen d’anar a casa, el que realment volen és tornar-se a sentir segurs. I això, vulguem o no, ens passa a tots. 

Sopa de lletres parla de la voluntat de tornar a casa a tots els nivells: la Pepa no se sent a casa per culpa de l’Alzheimer; i la Clara no se sent a casa perquè no se sent ni la mare, ni la filla de ningú. 

Aquesta no és una història sobre l’Alzheimer, és una història que parla sobre la necessitat de les persones de sentir-se segures.

Sopa de lletres i l'Alzheimer

L'enfocament que es donarà a la malaltia de l'Alzheimer a Sopa de Lletres serà realista. La realitat que genera conviure amb una persona malalta l'Alzheimer està plena de moments tristos i, encara que sorprengui, de divertits. En aquest curtmetratge es volen mostrar les dues cares d’aquesta realitat. La vida és tragicòmica i Sopa de Lletres també.

Ajuda'ns a cuinar una bona sopa!

Fer un curtmetratge comporta moltes despeses. Per això, si volem fer realitat Sopa de Lletres, necessitem la teva ajuda.

L'equip tècnic i artístic treballa per tirar endavant aquest projecte sense cap mena de remuneració. Totes les aportacions aniran destinades íntegrament a la producció, postproducció i distribució del curtmetratge.

  • Producció: En primer lloc s'ha de cobrir el material que es necessitarà per dur a terme el curtmetratge, és a dir, el material de càmera i llum, el material de so, el lloguer de localitzacions, l'attrezzo, el vestuari i el maquillatge. En segon lloc, s'han de cobrir les dietes i els desplaçaments de l'equip humà que estarà treballant en el projecte.

  • Postproducció: Una part del pressupost es destinarà a l'etalonatge (igualar el color, la lluminositat i el contrast de les diferents imatges), i a la postproducció de so.

  • Distribució: Un cop el curtmetratge estigui finalitzat, el món ha de veure’l! Destinarem una part del pressupost a pagar les tarifes d'entrada dels festivals de cinema en els que volem que es projecti Sopa de Lletres.


  • Benefici Verkami: Un percentatge de les aportacions es destinaran a pagar les despeses de Verkami.

Perquè sentiu que formeu part del projecte i agrair-vos la vostra col·laboració, us hem preparat unes recompenses molt especials.

Una de les recompenses: la tote bag "Sopa de Lletres"
Una de les recompenses: la tote bag "Sopa de Lletres"

Càsting

La Clara, la nostra protagonista, estarà interpretada per la Rosa Boladeras. La seva trajectòria compta amb nombroses participacions televisives ( La Riera, Poblenou, Temps de Silenci) i teatrals, amb més de 30 obres de teatre a l'esquena, com ara La rambla de les floristes de Josep Maria de Sagarra, actualment al TNC. Estem molt contents de poder comptar amb la seva col·laboració.

La directora

La Francesca Català va estudiar Comunicació i Indústries culturals, i després de donar uns quants tombs, va trobar en la direcció la professió que englobava totes les seves inquietuds. El Llibre, el seu últim curtmetratge, ha estat seleccionat al Festival de Málaga i al Festival de Sitges. Podeu trobar tots els seus projectes a la seva pàgina web.

Calendari previst

  • Rodatge: 15,16 i 17 de Maig de 2020

  • Postproducció: Juny-Agost de 2020.

  • Estrena: Setembre de 2020.

Les recompenses s'entregaran el dia de l'estrena, i als mecenes que no hi puguin assistir se'ls farà arribar per correu.

Si voleu seguir el desenvolupament de Sopa de Lletres...

Podeu fer-ho a través dels nostres perfils d'Instagram @sopadelletres.film o de Facebook.

Moltes gràcies!

Equip Sopa de Lletres

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

18 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Manel Coma-Cros Raventós

    Manel Coma-Cros Raventós

    4 años

    Serà un gran projecte, ho hem viscut a la família, molta força i endavant amb la iniciativa !!!

  • Marina

    Marina

    4 años

    Molts desitjos de veure'l!!! Ànims guapa!!!👏👏👏👏

  • Marina

    Marina

    4 años

    Segur que tot aniea de perles!!! ets molt bona!!! 😘😘😘

  • rafael

    rafael

    4 años

    Endevant Francesca! Ganes de veure el curt!

  • ciberjordi71

    ciberjordi71

    4 años

    una pel·lícula prometedora

  • Joan

    Joan

    4 años

    A tope!

  • Robert M Varderi

    Germans Martinez Varderi

    4 años

    Amiga, els tres germans t'hem volgut ajudar a preparar el caldo ja que és el mes important perquè la sopa quedi de collons. T'estimem

  • Robert M Varderi

    Germans Martinez Varderi

    4 años

    com bé saps a casa nostre la cuina és molt important, així que t'ajudem a preparar el caldo perque et quedi un curt de collons. Petonarro i salut!!!!

  • Endavant amb el projecte!!!

  • alvaro

    alvaro

    4 años

    Mafalda me ayuda.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies