❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Primer Disc de Formentera Badminton Fan Club: Imantisme

Hem enregistrat un conjunt de cançons lluminoses durant gairebé un any, que ara volem publicar. Necessitem la teva ajuda per aconseguir-ho!

Categoria

Creat a

0
segons
154
Aportacions
5.000€
De 5.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en English i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

¡ATENCIÓ! Cada persona que adquireixi qualsevol de les recompenses tindrà a més entrada per un mini concert de presentació, que segurament tindrà lloc a Santa Maria del Camí (Mallorca). Serà el mes de setembre I entregarem les recompenses en mà abans que surti el disc oficialment.


Influenciats per bandes de l'escena French House com Air, Phoenix o Daft Punk, així com moviments de pop psicodèlic dels 60 (The Zombies, Beach Boys) i contemporanis (Tame Impala, Temples), vam començar un projecte basat més en sintetitzadors que en la cruesa del local d'assaig. Amb la producció de Fabi Bover (Isla Iglú), hem enregistrat durant gairebé un any al seu home studio i amb mitjans limitats el nostre primer àlbum: Imantisme. Ha estat masteritzat finalment per Hay Zeelen. Hem optat per autoeditar-nos a través del segell de Barcelona Right Here Right Now (RHRN) i necessitem finançament per poder portar-ho a terme.

Formentera Badminton Fan Club
Formentera Badminton Fan Club

Qui som

Som el Marc Martorell i el Jaume Roca, dos mallorquins fanàtics de la música indie. Junts hem format un seguit de bandes alternatives al llarg dels anys. A més de músics, el Jaume és professor d'anglès, el Marc biòleg i dissenyador gràfic vocacional –ha muntat el videoclip i s'ha encarregat del disseny del projecte.

Marc i Jaume
Marc i Jaume

El terme «club» pot fer referència a l'escena French House dels 90, a les discoteques eivissenques o, més aviat, al pop electrònic que escolta la colònia italiana de Formentera. Les cançons es van començar a composar a Eivissa, si més no, durant una substitució del Jaume.

Vam rodar el videoclip sense tenir la cançó. Vam proposar als actors i al càmera passar uns dies a la casa de La Savina de la família del Jaume. És coincidència que l'Aina es mogui amb el paraigües al mateix tempo que el single, Inevitable.

Mai havíem experimentat amb sintetitzadors, pot ser això ens ha donat un punt de frescura. El nostre productor, Fabi Bover, havia tornat de Manchester amb nous recursos i ens vam ficar al seu home studio durant el que pensàvem seria un estiu… i s'ha allargat quasi un any.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners aniran destinats en la seva totalitat a sufragar el que una discogràfica tradicional realitzaria: l'edició, fabricació, distribució i promoció de l'àlbum, així com la fabricació de marxandatge. De fet, tot això ho farà un segell discogràfic de Barcelona, Right Here Right Now, especialitzat en l'autoedició assistida. Què significa? Bàsicament que nosaltres (amb la vostra ajuda) paguem els seus serveis i així som els propietaris de les cançons i del disc, i tenim la llibertat de prendre les decisions. Artistes tan coneguts dins el panorama musical en català com Joan Dausà o La Iaia han publicat treballs amb aquest mateix segell.

El pressupost es distribuïrà de la següent manera (arrodonint):

Pressupost Verkami Imantisme
Pressupost Verkami Imantisme

Per què optem pel micromecenatge? Ens agradaria disposar dels fons i poder afrontar-ho nosaltres mateixos, però la gravació i masterització –sense comptar altres despeses– ja ens han suposat una inversió molt important. També el finançament a través de mecenes és una manera de veure l'interés real pel projecte. Tirar endavant una idea com aquesta implica un esforç i una dedicació molt grans, i saber que hi ha demanda facilita en gran mesura poder fer concerts (els promotors veuen només nombres, al cap i a la fi), fitxar a més músics pels directes, o tenir l'energia necessària per posar-hi el temps i la il·lusió.

Què passa si no assolim l'objetiu fixat? Seguirem feliços i d'una peça. Se us retornaran els diners, per descomptat. Editarem el disc, segurament fabricarem una tirada de CDs (però no vinils) i la música estarà disponible a les plataformes digitals. Pot ser farem alguns concerts, pot ser no, i probablement gravarem més àlbums, però no al ritme que desitjaríem.

Què passa si sobrepassem l'objectiu fixat? Si tenim la fortuna de sobrepassar l'objectiu inicial, primer ho dedicarem a fabricar més marxandatge, ja que el pressupost que demanem és per un volum mínim d'unitats. Despres, a partir de que passem la barrera dels 6000 euros aproximadament, tot el que es recapti anirà destinat 100% a l'enregistrament en un futur proper del segon àlbum, que ja tenim aparaulat amb el nostre productor Fabi Bover al seu nou estudi de Santa Maria del Camí (Mallorca). Allà disposarem d'equipament de primer nivell amb el que podrem fer feina sense limitacions tècniques i amb qualitat analògica.

El disc

L'àlbum es titularà Imantisme, constarà de 6 cançons i tindrà una durada de 21 minuts. L'ordre de les cançons és el que segueix:

  1. Intro

  2. Inevitable

  3. Astre jo

  4. Simfonia de victòria

  5. T'has deixat es lipstick

  6. Infern vital

Imantisme
Imantisme

Durant el procés de composició ens rondava la idea dels imants –que també és el títol d'una de les cançons descartades. De les forces magnètiques invisibles que ens mantenen units amb el món animat i inanimat. Aquest concepte ens ha servit de nexe entre els temes, en la forma de sintetitzadors com a corrents transportadores a l'espai i el temps.

Per què 6 cançons? En realitat en vam masteritzar 10, però hem decidit retallar-ho perquè volem publicar un àlbum que es vulgui disfrutar de principi a fi, no el típic disc on vas saltant entre temes per escoltar només les «bones». A més, aquests 6 talls són d'un mateix estil que hem aconseguit definir: lluminós i fresc com les aïgues cristal·lines de Formentera. I si tens ganes d'escoltar els temes descartats, vendran inclosos al cassette de demos i rareses, juntament amb altres cançons que podrien haver estat, o que seran.

Ei, que 20 euros és molt per un CD! Tot i que els materials tan del CD com del vinil són de la millor qualitat possible i hem cuidat cada detall, que les despeses d'enviament venen incloses, i que estan firmats per uns visionaris (ehem)... en realitat no estàs pagant 20 euros per un CD. Estàs pagant 20 euros per a que el poguem publicar, per a que existeixi, que és molt diferent. 20 euros per un somni. 20 euros per recolzar a un grup que canta en mallorquí i porta al nom la paraula Formentera. No fa falta que seguim, no?

Per què fiqueu les cançons descartades a una cinta de cassette? Som uns romàntics, ens agraden els petits detalls que fan la vida més divertida. Podríem entregar els temes dins un pen, o enviar-les per correu… però la sensació d'inserir el cassette a un reproductor, fer forward i rewind i recordar un temps on no estàvem esclavitzats per internet i xarxes socials ens fascina. La cinta tindrà una duració de 40 minuts (20 min per cara) i estarà produïda a fàbrica, amb llistat de cançons i impressió professional. El disseny que aquí es mostra és provisional:

Cassette demos & rareses
Cassette demos & rareses

Les recompenses

Les recompenses que entregarem al nostres mecenes segons l'aportació són les següents:

Camiseta

Samarreta 100% cotó, gramatge 150 gr amb impressió a tinta, colors blanc i cel de Formentera. Podràs elegir la mida, i si la vols unisex o de noia una vegada que l'adquireixis.

CD

Disc compacte en format digisleeve, acabat rugós (offset) amb llibret de 4 pàgines. Signat pel Jaume i el Marc, així com pel Fabian, el productor. Disseny gràfic integral del Marc. Publicat pel segell RHRN. Hem incorporat el pack Blue Bar Fan, que afegeix el cassette amb demos i rareses per un preu lleugerament superior.

Vinil

Vinil de 12 polzades amb paper bag imprès + codi de descàrrega digital. Signat pel Jaume i el Marc, així com pel Fabian, el productor. Disseny gràfic integral del Marc. Publicat pel segell RHRN. Hem incorporat el pack Blue Bar Fan XL, que afegeix el cassette amb demos i rareses per un preu lleugerament superior.

Pack La Savina Fan

Disc compacte amb les característiques esmentades + camiseta + tote bag + enganxines amb el logo de la banda en colors blanc i cel de Formentera. Podràs elegir la mida de la camiseta, i si la vols unisex o de noia una vegada adquirit el pack. Una versió reduïda és el pack Cala Saona Fan, que no inclou ni CD ni vinil per un preu inferior.

Pack S'Espalmador Fan

Vinil de 12" amb les característiques esmentades + camiseta + tote bag + enganxines amb el logo de la banda en colors blanc i cel de Formentera. Podràs elegir la mida de la camiseta, i si la vols unisex o de noia una vegada adquirit el pack.

Pack Formentera Fan
És el pack La Savina Fan amb les característiques esmentades + cassette de demos & rareses fabricat expressament per l'ocasió (40 min) + diari de gravació imprès + 2 fotogrames del videoclip «Inevitable» signats pels protagonistes, l'Aina Zuazaga i l'Agustí Rigo + fotografia del grup signada + imant esfèric real com el de la portada (2.5 cm). Ho entregarem tot en una capsa de regal amb el logotip del grup i fermada amb fil de jute.

Podràs triar els fotogrames del videoclip que vulguis, o deixar que elegim per tu. El mateix amb la foto del grup. Així la recompensa és única i més especial. La qualitat del revelat serà la màxima possible:

Fotografies
Fotografies

Quan diem que l'imant és real, ens referim a que és de «carn i os» o, més ben dit, de neodimi. La llegenda conta que si l'apretes fort amb el puny i penses en grans somnis es torna de color vermell...

Imant
Imant

Pack Formentera Fan XL
És el pack S'Espalmador Fan amb les característiques esmentades + cassette de demos & rareses fabricat expressament per l'ocasió (40 min) + diari de gravació imprès + 2 fotogrames del videoclip «Inevitable» signats pels protagonistes, l'Aina Zuazaga i l'Agustí Rigo + fotografia del grup signada + imant esfèric real com el de la portada (2.5 cm). Ho entregarem tot en una capsa de regal amb el logotip del grup i fermada amb fil de jute.

Capsa regal Formentera Fan (foto cortesia de Freepik - www.freepik.es)
Capsa regal Formentera Fan (foto cortesia de Freepik - www.freepik.es)

Pack Es Pujols Fan

Pack Formentera Fan o Formentera Fan XL amb les característiques esmentades, segons vulguis el CD o el vinil + sopar + concert a la caseta del Jaume a Santa Maria del Camí (Mallorca). Serà un concert molt íntim i especial, segurament el primer que farem de presentació; us demanarem la data que us vagi bé a tots i ens adaptarem. Falta determinar el format i el nombre de músics, però com a mínim nosaltres dos tocarem. Com que la caseta és petita, la recompensa està limitada a 8 persones.

Caseta del Jaume
Caseta del Jaume

Calendari previst

Si l'objectiu del crowdfunding es compleix, l'àlbum es publicarà el proper mes de setembre. Les recompenses també s'aniran entregant als mecenes al voltant d'aquell mes, i intentarem que puguis rebre el disc abans de la sortida oficial del mateix.

+ Info

El nostres canals
Web
Facebook
Instagram
Twitter

El nostre productor
Fabi Bover

L'Enginyer de mastering
Hay Zeelen

El segell amb el que publicarem l'àlbum
Right Here Right Now

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

10 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Ll

    Ll

    casi 5 años

    🐱

  • Formentera Badminton Fan Club

    Formentera Badminton Fan Club
    Autor/a

    casi 5 años

    Gràcies Marc!!

  • Marc Vich

    Marc Vich

    casi 5 años

    Molta sort i èxits!! Segur que sortirà endavant! ;)

  • Formentera Badminton Fan Club

    Formentera Badminton Fan Club
    Autor/a

    casi 5 años

    Merci Victòria! Segur que sí!

  • Victoria Pons

    Victoria Pons

    casi 5 años

    Enhorabona i ànims! A veure si ho aconseguim!

  • Formentera Badminton Fan Club

    Formentera Badminton Fan Club
    Autor/a

    casi 5 años

    Gràcies Clara i Margalida! Vosaltres sí que sou unes artistes :)!

  • Clara Grau Juan

    Clara Grau Juan

    casi 5 años

    M'encanta sa cançó, videoclip i artistes! (Margalida Juan Alomar)

  • Formentera Badminton Fan Club

    Formentera Badminton Fan Club
    Autor/a

    casi 5 años

    Moltes gràcies pel recolzament Olga i Benet! Entre tots ho aconseguirem :)

  • benetj

    benetj

    casi 5 años

    Esper hi arribeu! M'ha agradat la cançó i el videoclip.

  • Olga

    Olga

    casi 5 años

    Que tingueu molta sort!!! Kiss!

#04 / Ajornats concerts presentació / Aplazados conciertos presentación

CAT

Suposem que ja us ho imaginaveu: s'ajornen els concerts de presentació del disc, així com l'entrega de recompenses de la campanya de micromecenatge.

Sentim les molèsties, millor disfrutar de la música sense perill de posar-nos malalts.

Tot d'una tinguem més informació i passi tot això donarem les noves dates. Recordeu que les recompenses s'entregaran al concert de presentació de Santa Maria del Camí. Als que no pogueu assistir, us enviarem un formulari per a l'enviament una vegada celebrat l'esdeveniment.

Aferrades grans!

ESP

Suponemos que ya lo imaginabais: se aplazan los conciertos de presentación del disco, así como la entrega de recompensas de la campaña de micromecenazgo.

Sentimos las molestias, mejor disfrutar de la música sin peligro de ponermos enfermos.

En… seguir llegint

#03 / Dates confirmades! / ¡Fechas confirmadas!

CAT

Hola de nou! Estem molt contents d'anunciar que ja hem enviat tot el material a fàbrica, i que farem un concert doble de presentació de Imantisme, ambdós gratuïts i amb banda completa:

*21 març . Festes de Sant Josep (Eivissa)

4 abril . Cases dels Mestres, Santa Maria (Mallorca)*

Després del concert de Santa Maria entregarem en mà les recompenses del crowdfunding i signarem exemplars amb el nostre productor, Fabian Bover.

Esperem que puguis venir i veure'ns en directe. I si no pots no et preocupis, a partir del 4 d'abril t'enviarem un formulari per a que l'emplenis amb les dades postals i la mida de la camiseta —si escau— i t'ho enviarem directament a casa.

De nou, gràcies per recolzar el projecte (i la paciència). Sense la teva aportació res d'això no hagués estat possible.

Fins aviat :)!

ESP
¡Hola de nuevo! Estamos muy contentos de anunciar que ya hemos enviado todo el material a fábrica, y que haremos un concierto doble de presentación de Imantismeseguir llegint

#02 / Ja arriben les recompenses! / ¡Ya llegan las recompensas!

CAT

Hola, per començar disculpau els retrassos a l'hora de fabricar i entregar el material. Ens ho dissenyam i coordinam tot entre nosaltres dos (és el que té ser un artista independent) i sempre anam amb l'aigua al coll.

Però ens volíem assegurar de la qualitat del producte. Segur que haurà merescut la pena l'espera.

El proper febrer, en una data per determinar, farem el concert de presentació que us vàrem prometre. Serà a Ses Cases dels Mestres (Santa Maria del Camí, Mallorca), en format de 5 músics.

Allà entregarem les recompenses. Si no podeu venir no fa res, us les enviam per correu postal. Aviat us enviarem un formulari per elegir la mida de la camiseta.

Bon Nadal!

ESP

Hola, para empezar disculpad los retrasos a la hora de fabricar y entregar el material. Nos lo diseñamos y coordinamos todo entre nosotros dos (es lo que tiene ser un artista independiente) y siempre vamos con el agua al cuello.

seguir llegint

#01 / El 25 d'octubre publiquem l'àlbum! / ¡El 25 de Octubre publicamos el álbum!

El proper 24 d'octubre Enderrock estrenarà en exclussiva el single Astre jo. El dia següent l'àlbum serà publicat a totes les plataformes digitals.

Tractarem d'enviar-vos les recompenses a vosaltres, els mecenes, el més aviat possible. El més probable, però, és que sigui més tard que la citada data, degut a la logística de disseny i fabricació.

Us preguem de nou un poc de comprensió, treure endavant un producte com aquest du el seu temps.

Una aferrada ben gran de FBFC!


El próximo 24 de octubre Enderrock estrenará en exclusiva el single Astre jo. El día siguiente el álbum será publicado en todas las plataformas digitales.

Trataremos de enviaros las recompensas a vosotros, los mecenas, lo antes possible. Lo más probable es que sea más tarde que la citada fecha, debido a la logística de diseño y fabricación.

Os rogamos de nuevo un poco de comprensión, sacar adelante un producto como éste lleva su tiempo.

¡Un abrazo grande de FBFC!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies