Estimades i estimats mecenes,
Estem molt emocionades de poder-vos presentar Les altres coses que ens separen, una pel·lícula sobre el canvi d’etapa al que la Jana, l’Alba i la Zoe s’estan a punt d’enfrontar: d’aquí poc acabaran els estudis que les han unit durant quatre anys per endinsar-se al món incert dels “adults”. Cadascuna viu aquest moment de maneres diferents, però sempre des d’una por al futur que generarà conflictes que faran trontollar la seva amistat.
Vam començar a treballar assíduament en aquest projecte l'octubre del 2016 i, des d’aleshores, no hem parat. Hem estat creant aquesta història a classes, biblioteques, cafeteries, menjadors i Skypes Sant Cugat-Barcelona-Tampere-Riga-Cork-Moscou durant moltes hores i ara, per fi, és l’hora d’anar un pas més enllà: toca rodar!
Per a poder fer realitat aquest projecte necessitem la vostra ajuda, i és aquí on entra aquesta campanya. Volem transmetre-us el nostre amor cap a la pel·lícula i així, si us ve de gust, podeu contribuir amb les diferents aportacions que us proposem. Una altra manera d’ajudar-nos és compartint l’enllaç a les vostres xarxes socials, explicant el projecte als vostres amics i amigues, parelles, famílies, tatuant-vos el nom de la peli al braç… (bé, això potser és passar-se).
Moltes gràcies per compartir aquesta aventura amb nosaltres. Això només acaba de començar!
Les altres coses que ens separen neix el 2016 sota el nom Maioridade, en portuguès “edat adulta”, com un projecte de guió de la UPF supervisat i tutoritzat per Marc Crehuet, director i guionista de peces com El Rei Borni o Pop Ràpid. Tot i que la trama ha canviat molt, la seva essència s’ha mantingut. La història parteix de la nostra pròpia experiència però té un component universal: la por al canvi, a un futur incert, i com això s’afronta des de l’amistat.
La pel·lícula s’està desenvolupant dins el marc del Treball de Final de Grau de direcció de la Universitat Pompeu Fabra, d’on han sortit pel·lícules d'èxit com Les amigues de l’Àgata, nominada als Premis Gaudí, Julia Ist i websèries com El Mort Viu, guanyadora d'un Premi Ondas, tot projectes que, abans de la seva trajectòria, han començat amb un crowdfunding a Verkami.
La Jana, l’Alba i la Zoe passen la Setmana Santa a la casa de camp de la família de l’Alba, fent una retirada creativa per enllestir els seus respectius treballs de final de grau. L’experiència, divertida i relaxada, les fa voler repetir-ho més endavant, quan no tinguin preocupacions de la universitat i es puguin dedicar només a estar juntes i gaudir.
Aquest moment, però, no arriba fins al mes d’octubre. I les seves vides ja no són les mateixes. La Jana està a un mes i mig de marxar a incorporar-se al semestre d’hivern d’un màster a Toronto. L’Alba està buscant pràctiques a Barcelona, perquè no les va fer al darrer any d’universitat (en un intent més de posposar l'inevitable canvi d'etapa). I la Zoe… Bé, la Zoe ha decidit fa pocs dies que agafa una feina de becària a un festival de música al Regne Unit, i encara no ho ha dit a les seves amigues. Aquesta segona vegada, la casa es farà més sòrdida, més plena, més tenyida de totes les coses que no s’han dit.
Amb un to intimista i fresc, Les altres coses que ens separen és una oda a l'amistat i a la necessitat d'aprendre a cuidar-la des de la comunicació i l'estima.
La Jana té 22 anys i té les coses molt clares. És sensible, afectuosa i magnètica. Sempre ha estat responsable i un model a seguir, mai ha fet un pas en fals. D’aquí poc marxa a estudiar un Màster a Toronto i, per primera vegada, dubta de si està prenent la decisió correcta: no sap si està preparada per allunyar-se de la seva vida a Barcelona. Li fa por perdre el control de les coses. És la més conciliadora de les tres amigues i intentarà destensar la situació entre elles.
La preocupa: perdre el control de la seva vida, allò que desconeix i quedar-se, de sobte, sense amigues ni a Toronto ni a Barcelona.
Li dóna vida la Laura Roig, estudiant de 3r curs a l’Institut del Teatre i protagonista del curt La Mugre (Berta Galvany i Pau Bosch, 2018).
L’ Alba té 21 anys i les coses molt poc clares. És caòtica, divertida i explosiva. Durant la seva infància i adolescència va viure arreu del món i mai va aconseguir tenir un grup d’amics estable. Això va canviar amb 18 anys, quan es va assentar a Barcelona i va conèixer la Jana i la Zoe. És per això que li fa por que el grup se separi i es torni a quedar sola. Fa veure que ho té tot sota control, però la realitat és que no vol enfrontar-se a les seves inseguretats. És la més orgullosa i li costarà admetre que no sempre té la raó.
La preocupa: perdre l’estabilitat en les relacions socials que tant li ha costat aconseguir i de sobte tornar a quedar-se (o més aviat, sentir-se) sola.
Li dóna vida l’Ángela Cervantes, actualment Anna a la sèrie de TV3 Com si fos ahir.
La Zoe té 21 anys i no es planteja si té les coses clares o no, simplement les fa. És impulsiva, independent, directa i generosa, i el seu objectiu és dedicar-se a la música. Només hi ha un inconvenient: la seva família té pocs recursos i no la poden ajudar econòmicament. Durant la pel·lícula li sorgirà l’oportunitat de marxar al Regne Unit a treballar a un festival de música, una ocasió perfecte per apropar-se al seu somni i separar-se de la seva família, amb qui té una mala relació. D’alguna manera se sent responsable de les seves amigues i tindrà por a decebre-les amb la seva decisió però, alhora, està convençuda que marxar és el millor que pot fer.
La preocupa: què pensen d’ella les seves amigues més properes, ja que les considera la família que ha escollit i busca en elles el suport i l'aprovació que no obté en la seva família biològica.
Li dóna vida la Ivet Zamora, estudiant de 2n curs a l’Institut del Teatre i actriu a l'obra Dolç del Teatre la Gleva.
La pel·lícula es desenvolupa dins d’un espai únic, gran, ampli, que fusiona natura i llar. És una masia del S.XVI a Sant Sadurní de l’Heura, al Baix Empordà, envoltada de bosc, que també tindrà protagonisme a la pel·lícula. A part, també rodarem en un gorg de la Garrotxa, que és la imatge vertebradora del film, un lloc molt especial per les protagonistes.
Agraïments als crèdits
El teu nom apareixerà als crèdits de la pel·lícula com a persona que ens ha ajudat a fer possible aquest projecte.
Enviament del teaser en exclusiva
T'enviarem per correu electrònic l'enllaç de visionament del teaser del nostre projecte, i el podràs veure abans que el publiquem!
Selfie de part de l'equip
Rebràs una fotografia selfie de part nostra (ens en fem moltes). Pot ser d'un moment del rodatge, d'algun assaig, d'algun instant on les actrius s'hagin apoderat dels nostres telèfons... Serà sorpresa!
Il·lustració en digital feta per una de nosaltres
T'enviarem per correu electrònic una versió digitalitzada d'una il·lustració inspirada en la pel·lícula, feta per una de les components de l'equip.
Entrades per la projecció del primer muntatge
Farem una projecció exclusiva pels mecenes del material que tinguem després del primer muntatge de la pel·lícula. Això no serà un simple passe del film, serà una oportunitat per rebre el feedback dels nostres mecenes i poder millorar la pel·lícula!
Bossa de tela dissenyada per Clara de Ramon
La Clara de Ramon, directora de fotografia i dissenyadora gràfica del projecte, ha creat un disseny per la bossa de tela oficial de la pel·lícula, inspirada en les tres protagonistes i seguint l'estil del film.
Link a les playlists d’Spotify de la Jana, l’Alba i la Zoe
La Jana, l'Alba i la Zoe tenen llistes de Spotify plenes de música d'estils diferents i grups variats, si li vols donar un cop d’ull (o d’orella) a la música que escolten i que a nosaltres, com a creadores, ens ha inspirat pels personatges, ja saps què fer!
Còpia física d’una il·lustració feta per l'Elena Ballvé
Rebràs una còpia física d'una il·lustració inspirada en el projecte, feta per l'Elena amb molt d'amor.
Fotografia analògica original dedicada
T'enviarem una fotografia analògica original feta durant el rodatge dedicada per l'equip.
Link a la BSO, feta per Martí Juan
El Martí Juan (que ja va participar en un altre projecte de Verkami, Diumenge), ha creat una Banda Sonora original per la pel·lícula. Si vols rebre l’enllaç per escoltar-la, aquesta és la teva recompensa.
Cameo
Tindràs l’oportunitat de fer una aparició en alguna escena de la pel·lícula.
Aparició als crèdits com a Productor Associat
El teu nom apareixerà als crèdits sota el títol de “Productor Associat”, en agraïment per l’alta aportació econòmica.
Som un grup d’amigues de la universitat que portem gairebé 5 anys treballant juntes en projectes com L’era enfonsada (Eva Casas), curt documental emès per betevé, Yellow Days (Beatriz Pérez i Nuria Salgado), curt de ficció tutoritzat per cineastes com Isa Campos ( La próxima piel, Entre dues aigües...) i Litost (Alexandra Gantzer), videodansa seleccionada pel Choreoscope Film Festival.
Elena Ballvé Martín, directora i guionista
Ajudant en pràctiques del departament d’audiovisuals i comunicació a La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Va passar mig curs a Riga, Letònia, estudiant a la Latvijas Universitāte assignatures de direcció de documental i representació de fets històrics en l’art.
Alexandra Gantzer Soler, directora i guionista
Ha estat ajudant de càsting, revisora de guió i encarregada de tasques de suport a la producció a Oberon Cinematográfica. Ha col·laborat en diversos projectes personals de guió, i també ha participat en pel·lícules com Diumenge (Haizea Alberdi, Víctor Navarro), que va aconseguir amb escreix l’objectiu de la seva campanya de Verkami l’any passat.
Carlota Darnell Bruguera, directora de producció
Ajudant de producció i de desenvolupament de projectes a l’empresa cultural MAGRANA. Va estudiar 6 mesos a Moscou, on es va especialitzar en assignatures de Producció i Màrqueting.
Júlia Parés Fabrellas, directora de producció
Treballa com a ajudant de producció a la productora audiovisual Alba Sotorra S.L. Va estudiar 5 mesos a Finlàndia, on va especialitzar-se en assignatures de Producció i Màrqueting i va treballar com a cap de continguts de la Setmana Internacional de la Universitat TAMK.
Laia Borràs Cardona, directora de fotografia i càmera
Ajudant de gestió cultural i de comunicació a la Fundació Foto Colectania. També va fer pràctiques a la productora audiovisual Fuera de Campo Films, on donava suport en les àrees de muntatge i fotografia.
Clara de Ramon Passarelli, directora de fotografia i dissenyadora gràfica
Treballa a &Rosàs com a part de l’equip de continguts del projecte ALMA, de l’Obra Social ”la Caixa”. Va estudiar un semestre a Queens College (NY), on a més a més va fer pràctiques al departament d’art de l’agència de models ANTI management.
👯We're all in this together! 👯♂️
Fer una pel·lícula no és una tasca fàcil i és per això que hem decidit envoltar-nos d’un equip de gent fantàstica, de companyes i companys amb moltes ganes de fer aquest projecte realitat, que ens ajudaran des de les seves respectives àrees d’especialització.
Carlos Marqués Marcet - Director, guionista i muntador. Conegut per pel·lícules com 10.000km
(Millor Direcció Novella als Goya, Millor Director i Guió als Gaudí...) i Tierra Firme (Nominada a Millor Pel·lícula en llengua no catalana als Gaudí, a Millor Comèdia als Feroz...)Carla Simón - Guionista i directora. Estiu 1993 (Millor Òpera Prima a la Berlinale, Biznaga d'Or al Festival de Màlaga, Millor Direcció Novella als Goya, seleccionada per representar Espanya als Oscars) és el seu primer llargmetratge, que va esdevenir un fenomen a escala nacional i internacional.
Jonás Trueba - Guionista i Director. Galardonat amb nombrosos premis nacionals i internacionals, és autor de pel·lícules com Los Ilusos (Millor Pel·lícula al Buenos Aires International Festival of Independent Cinema) i Los exiliados románticos (Premi Especial del Jurat i Premi a la millor música al Festival de Málaga).
Alba Sotorra: Guionista, directora i productora. Coneguda pel seu llargmetratge documental Game Over (Premi Gaudí a Millor Documental) i Commander Arian, nominada a premis nacionals i internacionals i aclamada per públic i crítica.
Sergi Moreno: Productor i director de producció conegut per la seva feina en films com 10.000 km, guanyadora de nombrosos premis nacionals i internacionals, El Rei Borni , Tierra Firme, Júlia Ist i Petitet , (Premi Gaudí a Millor Documental). També ha exercit com a professor a la Universitat Pompeu Fabra.
Gonzalo de Lucas: Professor de Muntatge a la UPF i director del Postgrau de Muntatge Audiovisual a la BSM-UPF. Programador de XCèntric, el cine de la CCCB, col·laborador a La Vanguardia, investigador de cinema...
Fer una pel·lícula implica un munt de despeses, ja no només de cara a la càmera i l’equip de so i il·luminació, sinó que s’han de tenir en compte molts altres aspectes que no són tan evidents.
Tot i tractar-se d’un projecte creat en el marc d’un treball de fi de grau de la Universitat Pompeu Fabra, aquesta és una universitat pública i no ens facilita cap mena d’ajuda econòmica. Així, el finançament de la pel·lícula va a càrrec nostre completament.
Nosaltres com a equip hem fet una inversió pròpia d’uns 6.300€ en total, i la nostra intenció és finançar el 50% restant de la producció de la pel·lícula amb aquesta campanya de crowdfunding.
Ens hem marcat com a objectiu de recaptació 6.500€. D’aquests, aproximadament el 30% se’n van a impostos i comissions de Verkami (21% IVA, 7% Verkami).
Els diners que aconseguim entre Verkami i la nostra inversió s’invertiran en:
- Material de fotografia i so (càmera, micròfons, gravadores de so, cables, focus d’il·luminació, filtres per la càmera...): 32%
Art (decorats, atrezzo, vestuari, maquillatge...): 8%
Producció (despeses de desplaçament i dietes de l’equip, còpies de guió…): 38%
Post-producció (material de muntatge, etalonatge, edició de color, edició i post-producció de so...): 10%
Altres (recompenses de la campanya de Verkami, distribució...): 12%
IMPORTANT! Tota la gent de l’equip tècnic i artístic col·laborem per tirar endavant aquest projecte sense cap mena de remuneració per la nostra feina. Així, tots els diners recaptats es destinaran íntegrament a despeses no relacionades amb l’equip humà. Val a dir que en el cas que la pel·lícula produeixi algun tipus de benefici en el futur, tothom rebrà una compensació econòmica per la seva feina.
Verkami és una plataforma de micromecenatge, un mecanisme col·laboratiu de finançament de projectes. La idea és que vosaltres ens ajudeu a fer realitat la pel·lícula mitjançant aportacions econòmiques; a canvi, rebreu recompenses ideades per nosaltres i fetes amb molt amor.
Tenim 40 dies per arribar al nostre objectiu. Si en acabar aquest termini hem assolit la meta, es realitzaran els càrrecs dels compromisos d'aportació a les vostres targetes i nosaltres rebrem els diners. Si, per contra, no l'assolim, no hi haurà cap mena de transacció de diners i els compromisos d'aportació dels mecenes quedaran anul·lats.
Del total recaptat Verkami cobra pels seus serveis un 5% + IVA. A més a més, es té en compte un 1,35% + IVA per la gestió dels pagaments realitzats amb targeta. Per tant, les despeses associades a realitzar la campanya de micromecenatge són del 6,35% + IVA.
I quins passos has de seguir? T'ho expliquem:
1) Si no ets usuari/a de Verkami, el primer que has de fer és registrar-te (a la part superior dreta, punxa a "Registrar-te" i emplena les teves dades). Si ja ho ets, només et cal iniciar la teva sessió.
2) Un cop tinguis el teu compte, entra al nostre projecte i, a la columna dreta, selecciona la recompensa/pack que més t'agradi.
3) Punxa a "Aportar" i, després, segueix les instruccions de pagament amb la teva targeta de crèdit.
4) I ja està! Ja ets mecenes!
Trobareu més informació del funcionament de Verkami en aquest enllaç: https://www.verkami.com/page/faq
Segueix-nos a @les_altres per anar veient d'aprop com evoluciona el projecte!
25 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Montse Borràs Galindo
Apostem perquè els vostres somnis siguin reals 🍀
Rosa Camps
Molta sort Carlota!! Ho aconseguireu!!
esterat
EStic segura que una producció fantàstica. La Clara de RAmon no ho sap fer d'una altra manera :)
Anna Sanchez
Espero que se cumplan todos vuestros sueños😘😘
albasotorra
Quan un grup de dones intel·ligents i amb talent es posen a crear juntes es genera quelcom que va més enllà del fet cinematogràfic: les seves veus i la seva mirada son necessàries i ens representen. Molt contenta de poder aportar un granet de sorra per a que aquest projecte tiri endavant.
Oberon cinematogràfica
Molta sort i amunt!
haizealberdi
Molts ànims guapes! a topeeee <3
Diego Triemstra
Suerteeeee!!!!
Les altres
Autor/a
Gràcies a totes i a totes pels vostres comentaris i ànims <3 estem eternament agraïdes per tot el recolzament que ens esteu donant!!
De part de les sis: de nou, moltíssimes, moltíssimes gràcies :)
Xavier Closa
Que tingueu molta sort!! Nina i Xavi