❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

5a Bategada de Manresa

Arriba la 5a Bategada, la trobada de percussió del cor de Catalunya, i volem fer-la ben grossa! Ens ajudes a que Manresa ressoni ben fort?

La Bategada

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
47
Aportacions
1.150€
De 1.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Què és La Bategada?

La Bategada és la trobada de grups de percussió del cor de Catalunya, que es celebra anualment a Manresa des del 2015. Els grups organitzadors, Batrakes i Tabalers de Xàldiga, hem unit esforços per dur a terme aquesta gran trobada a Manresa amb l’objectiu que es converteixi en una cita habitual dins el calendari festiu de la ciutat i tothom pugui gaudir de les millors formacions de percussió del territori.

La primera edició, que es va celebrar el 16 de maig de 2015, va consistir en tres recorreguts simultanis amb 9 grups de percussió que van omplir els carrers de la ciutat de ritmes i alegria, convergint en un gran acte final a la plaça Sant Domènec. Des de llavors han passat per la ciutat prop d’una trentena de formacions diferents en les diverses edicions que s’han organitzat, i enguany estem treballant perquè el cinquè aniversari d’aquella primera trobada sigui una gran festa!

Primera edició, maig del 2015
Primera edició, maig del 2015

Aquest 2019 es complirà la 5a edició de la trobada i volem que encara sigui més especial que els anys anteriors. En la última edició vam portar una desena de grups, incloent una formació veïna del País Basc, i per aquest any ens agradaria poder seguir la tendència positiva que deixem als ciutadans de Manresa que s'acosten a gaudir dels seus espectacles.

Per fer-ho possible necessitem una petita empenta econòmica, i hem pensat que la millor manera d’aconseguir-la era involucrant a les persones que al capdavall en seran partícips, ja siguin percussionistes, espectadors o amants de la percussió que vulguin col·laborar per a que aquesta trobada es segueixi realitzant any rere any.

El públic, principal motor de La Bategada
El públic, principal motor de La Bategada

A què destinarem les vostres aportacions?

La Bategada ha estat sempre una trobada autogestionada, que durant les diferents edicions s’ha pogut organitzar gràcies a les aportacions en clau de patrocini d’establiments de la ciutat. Tot i així, amb aquestes aportacions no es podien cobrir totes les despeses que es generaven, i les dues colles organitzadores hem hagut d’aportar els diners restants per a poder-les dur a terme.

Com que volem que aquest any sigui especial, i poder organitzar més actes dins del conjunt de la trobada, els Batrakes i Tabalers de Xàldiga no ens veiem amb el suficient múscul econòmic per a afrontar-la. És per això que, abans de rendir-nos, volem veure si amb l’ajuda de tots i totes podem aconseguir reunir els diners suficients per tenir altre cop a Manresa una representació dels millors grups a nivell català (i qui sap si alguna visita de fora també!).

Tenim moltes idees de tot el què podríem organitzar, però dependrà del que finalment aconseguim recaptar per a dur-les a terme. És per això que plantegem dos objectius diferents segons el llindar d’aportació que s'assoleixi:

Objectiu bàsic: 1.000€. Per tal de poder organitzar una trobada similar a les quatre edicions anteriors, hem calculat que necessitaríem mil euros per acabar de fer front a les despeses que incorríem cada un dels grups organitzadors i, que enguany, no podem afrontar.

Objectiu festa de tarda: 1.750€. Si aconseguim arribar una mica més lluny, durant la tarda del dissabte hi afegiríem un espectacle sorpresa per a tots els públics que faria ballar i passar-ho genial des dels més menuts fins als més grans de la família.

Participants de la segona edició, maig de 2016
Participants de la segona edició, maig de 2016

Sobre les recompenses

Totes les persones que aportin el seu granet de sorra al projecte els obsequiarem, segons la quantitat aportada, amb algun element de marxandatge especial d’aquesta cinquena edició o una experiència relacionada amb la ciutat o el món de la percussió. Totes les recompenses es podran recollir el mateix dia de la trobada a la barra patrocinada per Hoppit que hi haurà situada a la plaça de Crist Rei. Algunes recompenses tenen incloses diverses consumicions, les quals només es podran gaudir en aquesta mateixa localització.

Got: Tindrem els gots de plàstic reutilitzable de la Bategada a la venda per a poder consumir sosteniblement a la barra que s’ubicarà a la plaça de Crist Rei, on es faran els tradicionals espectacles estàtics de les colles. Aquests tindran un disseny especial per ser de la 5a edició.

Got reutilitzable de la cinquena edició
Got reutilitzable de la cinquena edició

Clauer: Elaborat artesanalment en fusta amb el logotip de la trobada gravat mitjançant la tècnica del pirogravat.

Samarreta: Samarreta commemorativa de la 5a edició de la trobada, la millor manera de venir-hi sens dubte! Ben aviat us compartirem el disseny definitiu per les xarxes socials.

Shopping Bag: Sempre va bé tenir una bosseta on dur-hi les baquetes, maces, roba d’actuació... o si no sou percussionistes, qualsevol cosa que hi necessiteu posar!

Disseny de la Shopping Bag
Disseny de la Shopping Bag

Més enllà d’aquests obsequis físics, també tenim una sèrie d’experiències pels que, a més a més de viure un dissabte fantàstic, tinguin ganes de seguir la gresca en una altre moment:

Sopar a Cal Manel: Aquest mític restaurant de la ciutat no hi podia faltar, i col·labora amb tots els amants de la percussió oferint un menú 'combi' per a dues persones.

Taller: Després de veure-ho tant pels carrers, què tal si ho provem? Amb aquesta recompensa teniu l'oportunitat de realitzar un taller de percussió de dues hores i per a 15 persones, en el que podreu aprendre el funcionament bàsic dels temes que toquem i qui sap si descobrir un talent ocult!

Actuació: Finalment, l’experiència percutiva per excel•lència és, com no podia ser d’altra manera, un espectacle! Amb aquesta opció els dos grups organitzadors oferirem una actuació conjunta de fins a una hora de durada en l’esdeveniment que el mecenes esculli, sempre i quan tinguem la data disponible.

Dinbi Banda, grup participant a la quarta edició
Dinbi Banda, grup participant a la quarta edició

Calendari previst

Tenim previst acabar la campanya a finals d'abril i a partir d’aquí encarregar totes les recompenses necessàries. Com que no tenim molt marge, es preveu l’entrega el mateix dissabte 11 de maig durant els actes de la Bategada. En cas que les tinguem abans us informaríem dels punts de recollida que habilitaríem per a que les poguéssiu tenir amb anterioritat a la trobada.

Passeja't pel nostre Instagram

La Bategada

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

5 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Jaume Cardona

    Jaume Cardona

    casi 5 años

    Molta Sort 💪🥁🥁

  • Isaac Solernou Argemí

    Isaac Solernou Argemí

    5 años

    gooooooo🙌🙌

  • montserrat fusté gamisans

    montserrat fusté gamisans

    5 años

    Endavant amb la batukada i per molts anys!

  • nessdrums

    nessdrums

    5 años

    Feu un sorteig xulo amb el sopar i aprofiteu la samarreta per a tenir una peça més a vendre, no cal que m’ho doneu, besis precioses i preciosos

  • OriolDA

    OriolDA

    5 años

    Tot pels Batecs!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies