❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

12a Festa de la Poesia a Sitges

Del 6 al 8 de juliol, un homenatge col·lectiu i alhora personalitzat a set poetes per demostrar-los la nostra alegria que existeixin.

Categoria

Creat a

0
segons
29
Aportacions
1.040€
De 800€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Els propers dies 6, 7 i 8 de juliol de 2018, la Festa de la Poesia a Sitges celebrarà la seva 12a edició, i els 100 anys de la primera Festa de la Poesia a la vila, on participaren Josep Carner o Josep Maria de Sagarra, que també van ser rebuts a l’estació.

Rebuda 2017. Foto Visit Sitges
Rebuda 2017. Foto Visit Sitges

Creiem que hem perseverat, i així continuarem, tant si fa bon temps com si tempesteja, a fer realitat el somni d’un homenatge “diferent”. Un homenatge col·lectiu i alhora personalitzat a set poetes per demostrar-los cada any la nostra alegria que existeixin. Un homenatge immers en el caràcter sitgetà, on preval el valor lúdic de cada gest, la rauxa, les sorpreses, la intensa companyia... i on tot, tot és fruit d’un pensament artesanal.

Els poetes

Enguany, els set poetes, tots set de valuoses trajectòries i personalitats, que han acceptat temeràriament abandonar-se a les nostres mans, són Josep Porcar (Castelló de la Plana), Isabel Ortega (Tarragona), Maria Cabrera (Girona), Ricard Garcia (Sant Llorenç d’Hortons), Josep-Ramon Bach (Sabadell), Samantha Barendson (mig francesa, argentina i italiana) i en Quico Pi de la Serra (Barcelona), de qui reconeixem la mirada poètica de les lletres de les seves cançons al llarg de més de cinquanta anys.

Qui som

Rebuda 2017. Foto Visit Sitges
Rebuda 2017. Foto Visit Sitges

Organitzada per l'Ajuntament de Sitges, la Festa de la Poesia a Sitges va ser ideada i està dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes. Tot i això, li cal el suport de les diverses empreses sitgetanes, i les complicitats i aportacions d’entitats o persones a títol individual, que es converteixen en amigues mecenes de la Festa.

La Festa de la Poesia a Sitges segueix un model singular i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats, com també un seguit d'obsequis als poetes en forma de "plaers privats". Hi ha el Concert personalitzat (repertori inèdit!) o l'espectacle Captura d'ànimes —les ànimes capturades són, naturalment, les dels set poetes. I així, la resta de moments.

Els escenaris

En l'edició de 2018, El Palau de Maricel, el Racó de la Calma, els Jardins de la Societat Recreativa el Retiro i la Biblioteca Santiago Rusiñol, seran, sumats als carrers de la Vila, l' escenari de les diverses trobades poètico festives.

Duet XY al Racó de la Calma, 2017. Foto Carles Arola
Duet XY al Racó de la Calma, 2017. Foto Carles Arola

Les recompenses que oferim s'han de venir a viure en directe!

Avançament del Programa

DIVENDRES 6

18 h Rebuda dels Poetes.

Plaça d’Eduard Maristany. Cercavila amb balconades fins a la plaça de l’Ajuntament.

Rebuda 2017. Foto Carles Arola
Rebuda 2017. Foto Carles Arola

19 h Fi de la rebuda. Amb intervencions artístiques, lliurament del Llibre de la Festa i copa de cava. Plaça de l'Ajuntament.

22.30 h Recital d'amistat poètica entre generacions. Amb Blooming Duo (Ferran Carceller i Esther Pinyol) i les joves poetes Helga Simon, Anna Gas i Àngels Moreno. Racó de la Calma.

DISSABTE 7

11.30 h Plaers triats reservats als poetes convidats.

13:00 h Mostra de Llibres d'Artista basats en el Versfusió. Biblioteca Santiago Rusiñol.

13.30 h Foto de família i xaranga. Des de la Biblioteca Santiago Rusiñol fins al Retiro.

Dinar poetes 2017. Foto Joana Fort
Dinar poetes 2017. Foto Joana Fort

14 h Dinar dels poetes al Retiro, amb sobretaula artística. Sala d'Actes del Retiro.

19.00 h Espectacle Captura d’ànimes «Dotze per set Set» a càrrec de La Tija. Saló d'Or del Palau de Maricel.

Captura d
Captura d'ànimes 2017. Foto Sitges Actiu

22.30 h Recital de Cloenda dels poetes convidats. Amb concert personalitzat a càrrec del músic i cantautor Jaume Pla (Mazoni). Jardins del Retiro.

Cloenda 2017. Foto Visit Sitges
Cloenda 2017. Foto Visit Sitges

DIUMENGE 8

11.00 h Visita als aparadors poètics. Amb el músic David Evans.

Inici del recorregut al Cap de la Vila.

Aparadors Poètics 2017. Foto Visit Sitges
Aparadors Poètics 2017. Foto Visit Sitges

12.30 h Poetes a casa i comiat.

+ Info

Podeu seguir l'evolució del programa als nostres comptes de Facebook, Twitter i Instagram

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Lídia Gàzquez

    Lídia Gázquez

    casi 6 años

    <3

  • Nathalie Bittoun

    Nathalie Bittoun

    casi 6 años

    En Josep Maria i jo us desitgem una MOLT bona festa!!!! petons!!!!!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies