❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

És morta la poesia?

Publicació en català de l'antologia poètica de Joseba Sarrionandia

Pol·len Edicions

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
142
Mecenes
4.587€
De 4.000€
Aporta al projecte

“Llegir poesia és anar a contracorrent. És a dir, que està morta i està viva. És la disposició paradoxal de la poesia la que li dona sentit, ja que, sense contrasentit i sense desvergonya, la poesia seria com un sermó religiós o un discurs polític o un sospir petit-hamburguès”.

Joseba Sarrionandia, És morta la poesia?

Sobre el projecte

Joseba Sarrionandia és un dels principals poetes i escriptors bascos contemporanis. L'any 2016 aparegué la seva antologia Hilda dago poesía?, que ara pretenem traduir al català i publicar-la en una edició bilingüe euskera/català.

Moltes de les seves poesies han estat musicades per grups d’una extraordinària diversitat musical. Al llibre trobareu enllaços per poder escoltar algunes d'aquestes cançons.

Durant aquesta campanya de Verkami, us les anirem compartint a través de la xarxa.

Sobre el llibre

És morta la poesia? recull l’antologia poètica de Joseba Sarrionandia. El llibre consta de cent dotze poemes, agrupats en onze capítols.

La traducció anirà a càrrec d’Ainara Munt Ojanguren. L’edició la farà el poeta Víctor Sunyol. I el disseny de la coberta el farà Mai-t Carbonell.

· 368 pàgines
· Format 15 x 21’5cm

Com tots els llibres de Pol·len edicions, serà produït sota criteris d’ecoedició: calculem l’impacte ambiental –mirant de reduir-lo al màxim–, i comuniquem l’impacte i l’estalvi assolit a través de la motxilla ecològica del llibre.

Sobre l’autor: Joseba Sarrionandia Uribelarrea

Joseba Sarrionandia Uribelarrea, Sarri, és un poeta, escriptor, traductor i filòleg basc nascut a Iurreta, Bizkaia, el 13 d’abril de 1958. És considerat, per la seva qualitat i quantitat, un dels escriptors bascos més rellevants de tota la literatura escrita en euskera pels seus nombrosos llibres de poesies, assaigs, històries breus i novel·les.

L’any 1985 es va escapar de la presó, quan complia condemna per ser membre de la banda armada ETA. Fins l’any 2016 vivia i escrivia en la clandestinitat. De d’aleshores, imparteix classes d’euskera i literatura basca a la Universitat de l’Habana, Cuba.

Durant els anys vuitanta va formar part de l’anomenada Pott Banda formada per, entre d’altres, Bernardo Atxaga, Manu Ertzilla, Jon Juaristi i Ruper Ordorika, el grup d’escriptors que més ha influït a la literatura basca contemporània.

A més d’escriptor és membre d’Euskaltzaindia (Reial Acadèmia de la Llengua Basca) i també es un traductor prolífic que ha traduït a l’euskera diverses obres literàries de llengües diferents, tot destacant les seves traduccions a l’euskera d’autors com T. S. Eliot, Samuel Taylor Coleridge, Manuel Bandeira i Fernando Pessoa.

Ha rebut el Premi de la Crítica de narrativa en euskera, atorgat per l’Associació Espanyola de Crítics Literaris; en 1986, per Atabala eta euria (El tambor i la pluja), una col·lecció de relats; i en 2001, per Lagun izoztua (L’amic congelat), la seva primera novel·la. L’octubre de 2011 el govern basc li ha atorgat el Premi Euskadi de Literatura en la modalitat d’assaig en euskera, per l’obra Moroak gara behelaino artean? (traduïda al català com Som com moros dins la boira? per Pol·len edicions l’any 2012).

Sobre les recompenses

Les recompenses són una mostra del nostre agraïment per la teva participació en el projecte. És morta la poesia? L’objecte fonamental de les recompenses serà l’exemplar físic del llibre, i al seu voltant, una sèrie de detalls exclusius per a complementar aquest agraïment, entre els que destaca una samarreta i l'oportunitat de tenir el llibre dedicat pel propi autor.

Les recompenses es repartiran durant el mes d'octubre de 2018.

Sobre la campanya

És morta la poesia? recull una antologia poètica de Joseba Sarrionandia. Gran part de la seva obra ha estat musicada.

Plantegem la campanya com una forma de donar a conèixer l'obra de Joseba Sarrionandia. Utilitzarem el hashtag #SarriPoesia.

Durant la campanya, us anirem compartint algunes d’aquestes peces, així com locucions dels seus poemes que s’han enregistrat amb les veus d’Aduna Olaizola (en euskera) i de Sònia Moll Gamboa (en català).

Qui som?

Pol·len edicions som una editorial cooperativa i independent especialitzada en pensament crític. Practiquem l'ecoedició. Gestionem l'Espai Contrabandos. Des de l’any 2012, i d’acord amb l’editorial Pamiela, cada any publiquem una obra de literatura basca en català.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions aniran destinades a fer possible el disseny, maquetació i impressió del llibre.

Calendari previst

· Gener-juny 2018: traducció i edició
· Juliol-setembre 2018: disseny, maquetació i impressió
· Octubre 2018: presentació

+ Info

Pol·len edicions
Pamiela Argilaetxea
Campanya Som com moros dins la boira? (2012)

Obres de Joseba Sarrionandia traduides al català
Narracions (Pòrtic, 1986)
Som com moros dins la boira? (Pol·len edicions, 2012)
Jo no sóc d’aquí (Pol·len edicions, 2014)
Pomes perdudes (Tigre de paper, 2014)

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

8 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Andoni

  Andoni

  más de 1 año

  Un escriptor molt estimat. Ni un pas enrere!

 • ÀlexHinojo

  ÀlexHinojo

  casi 2 años

  Gràcies pel projecte. Endavant!

 • aduna olaizola galardi

  aduna olaizola galardi

  casi 2 años

  Kontent parte hartu ahal izateaz!

 • Ferran

  Ferran

  casi 2 años

  Molts ànims!

 • Martin Rezola

  Martin Rezola

  casi 2 años

  Molt bona tasca!

 • haizpea

  haizpea

  casi 2 años

  Zorionak!

 • Nokto kaj Nebulo

  Pepe Nokto kaj Nebulo

  casi 2 años

  Ja queda menys

 • Carme Arenas Noguera

  Carme Arenas Noguera

  casi 2 años

  Endavant!

#05 / Moltes gràcies / Eskerrik asko!!

Bon dia i moltes gràcies!!!
Gràcies a les vostres aportacions ja hem superat l’objectiu, i el llibre ‘És morta la poesia?’ en edició euskara/català sortirà. Ja podeu anotar que el dia 20 d’octubre farem una gran presentació a Barcelona. També en farem a Euskal Herria i a altres indrets dels Països Catalans. Us anirem informant.

Per celebrar l’acompliment de l’objectiu a verkami, us deixem amb la versió ‘Pau negre’ (Bake beltza) que el músic Iagoalaiaga ha fet del poema de Joseba Sarrionandia.

Una gran abraçada!
Pol·len edicions

Egun on eta eskerrik asko
Zuen ekarpenei esker bete dugu helburua: “És morta la poesia?” liburuak argia ikusiko du, euskara/català edizioan. Gogoan gorde data, urriaren 20an izango baita aurkezpen haundia Bartzelonan. Euskal Herrian ere ibiliko gara eta baita Herrialde Katalanetako beste hainbat lekutan ere. Jakinaren gainean jarriko zaituztegu.
seguir llegint

#04 / Sebeu què és la justícia? / Badakizue zer den justizia?

Bon dia, egun on!
Avui ja som molt a prop de l'objectiu econòmic que ens hem marcat per tirar endavant el projecte. Moltissimes gràcies a totes per les vostres aportacions.
Us compartim, un nou poema il·lustrat: 'Sabeu què és la justícia?'. Primer, en català, sobre una traducció d'Ainara Munt, recitat per Sònia Moll. I després, recitat en euskara per Aduna Olaizola. En ambdós casos, les il·lustracions son de Monstruodoxa i l'edició de só ha anat a càrrec d'Agost Alustiza.

Sabeu què és la justícia?

Badakizue zer den justizia?

Escoltant aquest poema, els nostres pensaments van amb les persones exiliades, basques i catalanes, que han hagut de marxar de la (in)justícia de l'Estat espanyol. Ens agradarà saber què en penseu vosaltres.

Una abraçada! Besarkada bat!

Pol·len edicions

#03 / Ciutats / Hiriak

Bon dia! Egun on!
El poema 'Hiriak' de Joseba Sarrionandia fou musicat per Ruper Ordorika:

Avui us oferim dues petites locucions, una en euskara i l'altre en català. Gràcies Sònia Moll, Aduna Olaizola, Agust Alustiza i Monstruodoxa!!
Hiriak:


Ciutats:

I així, acabarem la setmana amb gairebé el 75% del projecte garantit, i això és gràcies a vosaltres!!
Una abraçada i bon cap de setmana!

Pol·len edicions

#02 / Preso egon denaren gogoa


El poema 'Preso egon daneren gogoa' (El pensament de qui ha estat pres) recitat per Aduna Olaizola Galardi, subtitulat amb la traducció d'Ainara Munt Ojanguren, i il·lustrat per Monstruodoxa.

I a continuació, una col·laboració de l'amiga, llibretera i traductora Lola Fernández, de Los Oficios Terrestres de Palma de Mallorca

Així comencem la setmana, bon dlluns i moltes gràcies!!

Pol·len edicions

#01 / Els pingüins

Bon dia! Avui, compartim el poema Pinguinoak de Joseba Sarrionandia, traduït per Ainara Munt Ojanguren,amb la veu de Sònia Moll Gamboa, il·lustrat per Monstruodoxa, enregistrat per Agost Alustiza.
Un nou muntatge audiovisual per a apropar-nos a l'obre de l'autor, i per seguir fent possible la publicació de la seva antologia en català.

Esperem que us agradi. Envieu-nos els vostres comentaris, les vostres impressions...

una abraçada!

Pol·len edicions

5€
5 mecenes
Solidària

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre

18€
16 mecenes
Llibre

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia? a recollir en presentacions o a l'Espai Contrabandos

20€
34 mecenes
Llibre + enviament

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia? (inclou enviament)

25€
En queden 4 (de 20)
Jo no sóc d'aquí

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ un exemplar del llibre Jo no sóc d'aquí de Joseba Sarrionandia

25€
En queden 13 (de 20)
Ni ez naiz hemengoa

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ un exemplar del llibre Ni ez naiz hemengoa de Joseba Sarrionandia

30€
En queden 9 (de 30)
Llibre + samarreta

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ una samarreta

30€
En queden 14 (de 20)
Som com moros dins la boira?

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ un exemplar del llibre Som com moros dins la boira? de Joseba Sarrionandia

40€
En queden 10 (de 10)
Moroak gara behelaino artean?

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ un exemplar del llibre Moroak gara behelaino artean? de Joseba Sarrionandia

50€
7 mecenes
Signatura

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia? amb dedicatòria personalitzada per part de l'autor

50€
12 mecenes
Pack Sarrionandia

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia?
+ un exemplar del llibre Jo no sóc d'aquí de Joseba Sarrionandia
+ un exemplar del llibre *Som com moros dins la boira?+ de Joseba Sarrionandia

60€
12 mecenes
Signatura i samarreta

El teu nom apareixerà als agraïments del llibre
+ un exemplar del llibre És morta la poesia? amb dedicatòria personalitzada per part de l'autor + una samarreta

100€
5 mecenes
Col·lectius i llibreries

El logotip del vostre col·lectiu apareixerà als agraïments + 10 exemplars del llibre És morta la poesia? (inclou enviament)

39€
1 mecenes (esgotada)
Patrocini especial

Patrocini especial

Les cookies ens ajuden a oferir-te la millor experiència. Configuració