❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

A l'escola, Terres de l'Ebre! Som Reserva de la Biosfera!

El sisè conte ja és aquí!

Grup la Deriva

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
33
Aportacions
1.530€
De 1.500€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Any 2018. Tercera fase del projecte

Aquest 2018 el Grup la Deriva estem treballant en l’elaboració del sisè conte del projecte A l'escola, Terres de l'Ebre! Aquest conte forma part de la col·lecció «Vida i Natura» i girarà entorn la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre.

Per desenvolupar-lo comptem amb la col·laboració del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), que és l'ens gestor de la Reserva de la Biosfera.

Amb el seu suport esperem aconseguir uns resultats que perpetuen el que ja s'ha convertit en la marca del nostre projecte, la professionalitat i la utilitat educativa i social.

Aquest conte està destinat a infants a partir de 8 anys, però en realitat serà un conte per a tots els públics, en què descobrireu tot allò que ens ofereix la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre.

Enguany tenim uns protagonistes de luxe! El Roc, que és geògraf, el Dragos, informàtic, la Lola, periodista, i la Berta, que estudia empresarials. I tots són experts en les noves tecnologies! Amb ells descobrirem què és la Reserva de la Biosfera Terres de l'Ebre. La marxa està assegurada!

Dragos, Berta, Roc i Lola
Dragos, Berta, Roc i Lola

El projecte A l'escola, Terres de l'Ebre!

A l'escola, Terres de l'Ebre! és un projecte educatiu compost per una sèrie de contes que repassen els trets culturals, ambientals i lingüístics de les Terres de l'Ebre. Els contes estan pensats perquè els mestres puguen explicar el patrimoni de les comarques del Montsià, del Baix Ebre, de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre als xiquets.

Aquest treball es materialitza en cinc col·leccions de contes, i cadascuna està dedicada a una àrea de coneixement determinada: «Cultura i Tradicions», «Tradicions Orals i Llegendes», «Llengua i Literatura», «Història i Fets Històrics», i «Vida i Natura».

Contes publicats

2016

Col·lecció «Cultura i Tradicions»:

  • La Lia entra a la Banda

  • Amb la panxa ben plena

Col·lecció «Tradicions orals i Llegendes»:

  • Quina temor!

  • Panxampla, el bandoler de les Terres de l’Ebre.

2017

Col·lecció «Llengua i Literatura»

  • L’aventura de les lletres ebrenques

Onada Edicions és l'editorial que edita i publica els nostres contes. Això significa que evitem les despeses d'edició i de distribució.

I, ara, el sisè conte està a punt de veure la llum!

Qui som?

El Grup la Deriva està format per tres professionals de les Terres de l'Ebre, amb tres perfils diferenciats.

Andrea Ferreres és educadora infantil i és l'encarregada de vetllar perquè els continguts dels contes s’adeqüen a les necessitats dels xiquets. Neus Pons és geògrafa i una gran coneixedora del territori. Finalment, Núria Pons és correctora i professora de català, i és qui s'ocupa de la qualitat lingüística dels textos.

A més, des de finals de 2016, comptem amb la col·laboració del dissenyador Andreu Castells, el qual va col·laborar en el conte Quina temor!, ha il·lustrat el sisè conte, L’aventura de les lletres ebrenques, i ara està donant vida als nous personatges.

Som un grup jove i molt actiu que ens movem per dinamitzar la cultura i el territori.

Andrea, Núria, Andreu, Neus
Andrea, Núria, Andreu, Neus

Per què necessitem la teua ajuda?

  1. Per a cobrir les despeses d’elaboració del material: documentació, redacció, il·lustració i correcció. El nostre material està fet amb el màxim rigor, i això té un preu.

  2. Consolidar el projecte. El 2017 ha sigut un any molt intens. Hem treballat en escoles i biblioteques fent arribar els contes a tots els racons de l'Ebre. El 2018 es presenta com un any ple d'oportunitats. Treballarem colze a colze amb el COPATE i això segurament ens farà créixer. Els teus diners ens han de servir per gestionar tot el que ha de venir i continuar oferint un servei de qualitat que arribi cada dia a més persones.

  3. A l'escola, Terres de l'Ebre!, un projecte de territori. Cada vegada hi ha més gent compromesa amb aquest projecte: escoles, administracions, biblioteques, empreses, etc., però sempre hem tigut la voluntat de convertir-lo en un projecte verdaderament territorial perquè siga una eina més per fer avançar la societat ebrenca. Utilitzarem les teues aportacions per millorar la comunicació i ampliar la base social.

És per tot això que demanem la teua ajuda, és imprescindible per a poder créixer!

Contacontes de La Lia entra a la banda a Santa Barbara
Contacontes de La Lia entra a la banda a Santa Barbara

Mira el vídeo que ens van fer a Masdenverge del contacontes La Lia entra a la banda!

Les recompenses

Les recompenses són un detall simbòlic per a totes aquelles persones que creuen en el projecte A l'escola, Terres de l'Ebre!

Gràcies als mecenes podrem cobrir una part de les despeses associades a la creació del conte, que tindrà un preu de 12 euros.

La data prevista per a l'entrega de les recompenses serà a finals d'estiu, moment en què el conte haurà acabat de sortir del forn!

I aquest any... el sisè conte premia els sis primers mecenes!

Si ets un dels sis primers mecenes, t'emportaràs una il·lustració original del nostre dissenyador, Andreu Castells.

A més a més, entre tots els mecenes sortejarem un lot de tots els llibres!

Punts de llibre

Impresos sobre paper d'alta qualitat, cadascun dels dissenys és una al·lusió a la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre.

Bossa

Bossa de cotó per portar La Reserva de la Biosfera allà on calgui cuidant el medi ambient.

Conte

Amb la teua ajuda els infants descobriran tot el que significa viure en una Reserva de la Biosfera.

Lot 3R

Aquest lot us servirà per complir amb la regla de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar.

El lot consta de:

  • REDUIR: Un portaentrepà, el portaaliments que cuida de tu i del medi ambient. Elmina el paper de plata!

  • RECICLAR: Bosses de reciclatge Som Reserva de la Biosfera!

  • REUTILITZAR: Jardinet mediterrani. Les plantes utilitzen la matèria orgànica i l'energia del sol per crear nova vida. Són les grans especialistes en reutilització.

+ Info

Si vols conèixer més detalls sobre aquest projecte seguix-nos a Facebook o entra al nostre web.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

1 comentari

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • mselma

    mselma

    6 años

    Endavant!!

#01 / Nou personatge en primícia!

Benvolguts mecenes,

Passat Sant Jordi seguim endavant amb el treball del conte. Hem intensificat els contactes amb l'il•lustrador, el COPATE i Onada Edicions i ja treballem a tot drap.

Per agrair-vos el vostre interès us volem fer un regalet en primícia, per a que comenceu la setmana amb energia i ganes!

US PRESENTEM EL NOU PERSONATGE DEL CONTE!!

@MuscloZebra
@MuscloZebra

Què us sembla, us agrada?? Poc a poc us anirem desgranant més sorpreses.

Fins aviat i bona setmana!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies