❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Els anys d'Allende

Còmic en català i en castellà. Recuperar la memòria dels "mil dies" del govern d'Allende a travès d'una novel·la gràfica documentadíssima.

La Oveja Roja

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
340
Aportacions
6.578€
De 2.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Els anys d'Allende"

"Els anys d'Allende" és una novel·la gràfica escrita per Carlos Reyes, il·lustrada per Rodrigo Elgueta i publicada originalment per l'editorial Hueders a Xile el 2015.

Carlos Reyes construeix una història de ficció que li permet desplegar unes bases profundament documentades: un periodista nord-americà arriba al país tres anys abans del cop d'estat per investigar i escriure sobre el fenòmen de la Unitat Popular.

El 4 de setembre de 1970 Salvador Allende guanya les eleccions presidencials amb el 36,2% dels vots i comencen els mil dies més intensos de la història de Xile. El país es converteix en un exemple inèdit d'una via democràtica i popular al socialisme. El govern d'Allende posa en marxa plans revolucionaris en els àmbits econòmics i socials, però s'enfronta a fortíssimes resistències tan internes com externes.

Aquesta novel·la gràfica segueix el recorregut d'una aventura plena de tensions, que no han deixat d'alimentar els debats sobre les possibilitats que realment ofereix el marc d'una democràcia parlamentària occidental per al desenvolupament d'una acció revolucionària.

D'aquesta manera, queden reflectides tan les crítiques que l'extrema esquerra dirigeix contra la lentitut i la timidesa del procés com les maniobres colpistes en les que s'involucren les elits econòmiques, amb la connivència de diverses potències estrangeres.

Algunes pàgines del còmic

Carlos Reyes González és comunicador audiovisual, guionista i docent xilé. Membre fundador d' ergocomics.cl, lloc web on escriu articles i entrevistes sobre narrativa gràfica. Ha contribuït a l'organització de diversos festivals de còmic i és cofundador de l'editorial independent Feroces Editores. També va ser editor de la revista internacional de còmics llatinoamericana Suda Mery K! i ha conduït el programa de ràdio online “Viñetas del fin del mundo”. Ha col·laborat amb pròlegs, assajos, entrevistes i còmics a diverses publicacions -impreses i online- xilenes i d'arreu del món. És el guionista d'aquesta obra.

Rodrigo Elgueta s'ha encarregat de transformar-la en imatges. És professor d'arts plàstiques i dibuixant xilè. Ha treballat com a il·lustrador per a diverses editorials. A Xile ha publicat els còmics Dragón Lemur (Visual Ediciones, 2001) i ¡Flamenco! (Platino, 2011) i ha estat un dels dibuixants de la saga Heredia Detective. Ha exposat els seus treballs tan a Xile com a l'Estat espanyol i realitza tasques de gestió cultural, organitzant i coordinant projectes i esdeveniments de narrativa gràfica. És editor, juntament amb Juan Vasquez, de la revista Platino.

En el context de la nostra activitat política creiem necessari mirar de ben a prop els fets succeïts a Xile entre el 1970 i el 1973, i fer-ho amb la mirada posada de reüll sobre l'actual Amèrica Llatina (on diversos projectes polítics transformadors hereus, d'alguna forma, d'Allende afronten importants dificultats) i a Europa (on han sorgit moviments polítics que han apostat seriosament, amb èxits limitats, per la via electoral-institucional).

La via xilena al socialisme, amb els seus defectes i virtuts, amb les resistències internes i externes a les que va haver de fer front, és un fenòmen polièdric que no pot deixar d'interpelar-nos a totes aquelles persones que lluitem avui per a una transformació radical, política i econòmica, del món on vivim. Els anys d'Allende segueixen oferint matèria per alimentar i per enriquir aquestes reflexions.

És per això que dues editorials amb forta implicació política -una espanyola i una catalana- hem decidit sumar esforços; cooperar en la recerca de major visibilitat per als debats que planteja l'obra. Així, i esperem que sigui l'inici d'una llarga llista de col·laboracions, publicarem alhora dues versions: una en català, a Tigre de Paper i una altre en castellà, a La Oveja Roja.

Quim som?

La Oveja Roja és una editorial madrilenya amb una ferma voluntat de transformació política i social. En conseqüencia, portem anys desenvolupant dinàmiques de cooperació que s'han concretat amb la trajectòria de l'associació d'editorials Contrabandos, en coedicions amb les companyes de Txalaparta o Viento Sur i en experiències de presa de la paraula per part de col·lectius obrers com CocaColaenLucha.

Página principal: www.laovejaroja.es
Facebook
Twitter

Tigre de Paper és una editorial cooperativa de pensament crític en català que va nèixer amb la voluntat de ser una font de reflexió sobre el món en que vivim, amb la voluntat de transformar-lo de socarrel. Hem treballat de forma cooperativa amb diversos col·lectius i moviments populars. Des de la cultura i el pensament crític intentem crear sinèrgies que ajudin a transmetre idees i valors que donin les eines per analitzar la nostra realitat a fi de transformar-la.

Página principal: www.tigredepaper.cat

Facebook: tigrepapered

Twitter: @tigrepaper

Les diferents recompenses que oferim:

  • Targetó: Format A5 sobre paper de 250gr. A color.

  • Cartell de la portada: Format 50x70 sobre paper de 110gr. A color.

  • Bossa de tela.

  • Llibre en castellà: Format 17x24, enquadernació rústica, amb solapes, coberta a color interior a blanc i negre, 126 pàg. ISBN:

  • Llibre en català: Format 17x24, enquadernació rústica, amb solapes, coberta a color interior a blanc i negre, 126 pàg. ISBN:978-84-16855-17-9

Les diferents recompenses
Les diferents recompenses

A què destinarem les vostres aportacions?

Els diners aportats ajudaran a materialitzar les dues edicions d'aquest llibre.

El pressupost total de l'edició (al voltant dels 8300€) és molt superior a l'objectiu d'aquesta campanya, però tan La Oveja Roja com Tigre de Paper comptem amb cobrir la part restant amb aportacions directes.

Resum del projecte

  • Preimpresió (Drets, maquetació d'ambdues edicions, traducció al català, correccions): 1800€

  • Impressió (ambdós tiratges, 1000 exemplars per edició): 5000€

  • Difusió (Campanya de premsa, presentacions, debats,...): 1000€

  • Distribució (paqueteria, enviaments per correu): 500€

Calendari previst

Les dues edicions d' Els anys d'Allende seran impreses durant el mes de març de 2018.

En un termini de 10 dies, a partir de la finalització d'aquesta campanya, procedirem a l'enviament de les vostres recompenses.

A principis d'abril (aproximadament) arribaran a casa vostra.

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

21 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Herminio

    Herminio

    2 mesos

    Finalmente lo he recibido! Gracias!

  • Herminio

    Herminio

    casi 2 años

    Creo recordar q alguien se puso en contacto conmigo vía correo electrónico, pero nunca más supe nada. Repito q no recibí la recompensa. Gracias.

  • eia

    eia

    más de 4 años

    No he recibido el libro aún

  • Herminio

    Herminio

    5 años

    No he recibido el libro.

  • Jacobo Hernando Morejón

    Jacobo Hernando

    casi 6 años

    Recibido y esperando ser leído.

  • La Oveja Roja

    La Oveja Roja
    Autor/a

    6 años

    ¡Hola a todxs! El éxito de la campaña nos llevó tanto a programar una serie de presentaciones por el Estado (serán en julio) como a añadir una páginas extras que esperamos os gusten. Entre unas cosas y otras los últimos diez días apenas pudimos levantar cabeza y no os dimos noticias... pero ya está... el cómic entró en imprenta hace unos días y calculamos que poco después de los festivos de Semana Santa nos llegarán los ejemplares de ambas ediciones. Procederemos ahí al envío vuestras recompensas... mientras tanto, os empezarán a llegar formularios para organizarlo. Pero sobre todo: ¡gracias por hacer posible ambas ediciones!!

  • gndolfo

    gndolfo

    6 años

    Cuidado con las traducciones automáticas de Google en vuestro ultimo mail, que puede hacer dudar de la calidad del texto del libro (en caso de añadidos) porque son faltas gramaticales muy graves. Por ejemplo: (...)Así que hemos decidido hecho una edición ampliada (...) traeremos a los autores, Carlos Reyes y Rodrigo Elgueta, en el Estado Español (...) -> (...) hemos decidido "hacer" una edicion (...) traeremos a los autores (...) "al" Estado Español.

  • Jacobo Hernando Morejón

    Jacobo Hernando

    6 años

    Buenas, la verdad es que se echa de menos algún tipo de noticia al respecto.

  • Alberto Barroso Tristán

    Alberto Barroso Tristán

    6 años

    También estaría bien saber cuándo mandarán los formularios para el envío! Un saludo!!

  • Alberto Barroso Tristán

    Alberto Barroso Tristán

    6 años

    Ya lo financiamos!! Se saben plazos??

#02 / Carlos Reyes y Rodrigo Elgueta en Madrid, Gijón y Barcelona

¡Por fin!

Gracias a vuestro apoyo Los años de Allende se hizo realidad hace nada y ahora, gracias a la colaboración de la Semana Negra de Gijón, contamos con la presencia de sus autores, Carlos Reyes y Rodrigo en varios actos que se celebrarán en Vallecas, Móstoles, Madrid, Barcelona y Gijón.

Comenzará la gira con una conversación en nuestra muy querida librería Muga de Vallecas (jueves 5), para continuar por Delirio, en Móstoles (viernes 6), y seguir por nuestro mejor refugio madrileño, la librería Contrabandos (sábado 7).

De Madrid saltarán los autores a Barcelona, donde el lunes 9 celebrarán un acto el Espai Contrabandos antes de saltar a Gijón, donde la Semana Negra les dedicará un acto el viernes 13.

Y entre medias, una perla para quienes tengáis tiempo y os pille cerca: un taller de cómic documental gratuito que se celebrará la mañana del sábado 7 en La Ingobernable (Madrid).

#01 / ¡Mil gracias!

¡Mil gracias a todxs!

Las dos ediciones de Los años de Allende se encuentra ya en imprenta y comenzamos a recoger los datos en estos días los datos para el envío...

Vuestro apoyo ha superado con creces todas nuestras expectativas y movidos por él nos decidimos a incorporar a última hora una quincena de páginas con notas sobre el proceso de documentación y creación.

Ahora el cómic se encuentra ya en imprenta y estamos comenzando a recabar los datos necesarios para el envío. En breve nos llegarán por fin los ejemplares y procederemos a enviar las recompensas.

Mientras tanto, seguimos en contacto,
¡y mil gracias por todo!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies