❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

______Nugant cordes. Un somriure a l´Agroecologia

Anem Nugant Cordes i tu?... Ajuda'ns a promoure l'agroecologia amb el documental Nugant Cordes, a descobrir què hi ha darrere d'un producte agroecològic, a conéixer les persones que el conreen, perquè estimem la nostra terra i volem cuidar-la i conéixer-la. Ens tires una maneta?

0
segons
111
Aportacions
3.685€
De 3.300€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Hola a tots, vos presentem Nugant cordes, un documental per a donar a conéixer i difondre l'agroecologia.

Però... què és l'agroecologia? Segur que hauràs sentit parlar d'aliments sans i de qualitat, sense agroquímics ni productes tòxics, doncs és això i molt més. És també conservar els recursos naturals, l'aigua, la biodiversitat i la terra. Per a parlar d'agroecologia hem de parlar de llauradores i llauradors compromesos amb el medi, de sobirania alimentària, de justícia social, de cultura i de tradició. En definitiva, de recuperar la nostra horta d'una forma ètica i sostenible.

Volem que Nugant cordes siga un punt de trobada entre els llauradors i els consumidors perquè es conega què hi ha darrere d'un encisam, d'una tomaca o d'una carlota. En el cas de l'agroecologia al darrere hi ha superherois que al documental ens mostren de primera mà el seu treball i com és el seu dia a dia. D'esta manera s'evidenciarà la tasca social, ambiental i reeducadora que fan i, sobretot, els motius que els convertixen en productors agroecològics.

Farem nostres les paraules de Michael Pollan: Para taula amb aliments dels quals conegues la seua història.

I per què ho fem? Pensem que connectant llauradors i consumidors es crea un teixit social necessari i es promou la salut i el compromís amb el medi. Ho fem també per a mostrar el canvi social que es palpa des de fa uns 7 o 8 anys. Un canvi que ens ha fet retornar a la terra, bé com a resposta a la "crisi econòmica", bé per la necessitat de tornar a tindre contacte amb la natura i amb les nostres arrels. Eixe és el canvi que ens fa tindre esperança, el que diu que açò es mou!

Com ho farem? Al documental donarem veu a projectes d'horts socials, a organitzacions, col•lectius, associacions i grups de consum, que mostren que este compromís ètic, polític i social és real.

Nugant cordes no serà un documental estàtic. Volem que rode, que camine, que evolucione i que puga madurar. Que es faça gran en tots els sentits. Per això el passarem en centres docents, cases de cultura, locals d'associacions, etc. amb la finalitat de crear debats, diàlegs, intercanvi d'experiències i vivències que es retroalimenten i que ens facen aprendre.

Amb tot això Nugant Cordes seguirà avançant i difonent l'agroecologia, i tu eres una part fonamental d'este projecte. Agafa el fil i tira a caminar.

Anem nugant cordes, i tu?

Tira'ns una mà!! Amb tu sumarem més veus per a promoure i difondre l'agroecologia.

Participa!!, vine a "nugar cordes amb nosaltres" i a crear teixit social, diversitat, recuperar colors, olors i sabors als nostres camps i als nostres plats.

Conreem un futur de persones que facen, del nostre, un món més divers, sà i responsable. Amb vosaltres aconseguirem que es veja el treball dels qui s'esforcen a fer les coses bé.

Li donarem visibilitat en instituts, cases de cultura, associacions, ateneus, museus i allí on es puga vore per a debatre sobre la nostra sobirania alimentària i sobre el model d'alimentació que volem.

Som dos persones il·lusionades per fer, del nostre, un món millor.

Mayte Fornes (Cúrcuma Agroecologia). Tècnica en producció agroecològica, especialista en control biològic de plagues. Des del 2009 faig projectes de formació agroecològica, tallers de sensibilització, gestió d'horts socials, activitats d'hort escolar i formació al professorat. Organitzadora de jornades agroecològiques i de l’exposició itinerant Once upon a time sobre contes clàssics protagonitzats per insectes de l'horta.

Juan Arocas (porbesARTE) Dissenyador gràfic i il•lustrador, càmera i editor de vídeos, entre d’altres, de cartells de xarrades i imàtgens corporatives de projectes agroecològics i de l'exposició itinerant Once upon a time. Càmera i editor de vídeos de difusió de jornades, tallers i diferents tasques de productors agroecològics.

Però ... n’hi ha molt més...

Nugant cordes no seria possible sense la col•laboració de grans persones, sobretot els productor@s d'aliments agroecològics, horts socials, associacions, col•lectius, organitzacions i grups de consum, que participen al documental amb tota la seua paciència i sempre amb un somriure.

Berto ha composat la meravellosa banda sonora, que es materialitza en la veu de Bárbara i els vents de Vicent (els tres del grup Mafalda) i Javi (per nugar cordes). Sou molt grans!

Altra terra, la col•lecció de genials fotografies que Juan González ha fet a llaurador@s, acompanyarà les presentacions del documental.

En la correcció dels textos en valencià han dedicat la seua paciència i esforç, Empar Doménech i Josep Antoni Moya.

Arturo de la Rosa (veu en off), amb tu sonen millor les nostres paraules.

Finalment, però no menys important, la nostra filla Leyre que "aguanta" amb un somriure totes les nostres anades i tornades fent el documental.

Amb la vostra ajuda farem de Nugant Cordes una realitat que puguen vore i gaudir moltes persones, i així, entre tot@s, donarem a conéixer la solidaritat, la cultura, la participació, el comerç just, la protecció del medi, la humanitat, la qualitat i la seguretat alimentària que comporta un producte agroecològic.


El lliurament de les recompenses es farà en mà el dia de la presentació, informarem a les xarxes socials del lloc quan s'aprope la data que de moment està prevista per a principis del mes de maig en València.

Els qui no puguen assistir a la presentació de València podran arreplegar les recompenses en els diferents llocs i municipis en els que està previst passar el documental. De moment estan confirmats al mes de maig passes en Picassent, La Pobla de Vallbona, Carpesa, Conca i Castelló. Més endavant ampliarem la informació sobre tots els llocs on es podrà vore.

I si algú no poguera en cap dels llocs on es fa el passe, les recompenses se'ls enviaran per correu postal contra reemborsament.

Les invitacions per a la presentació de València s'enviaran per correu electrònic.

No t'ho penses més i mira quines recompenses tan xules!

Quan et somriguen en vore la teua samarreta, sabràs que ells també són part de Nugant cordes!!!

SAMARRETES: Participa de forma activa!! Les ha confeccionades una empresa local, amb teixits no importats, per a mostrar quin ha de ser el nostre paper en la natura.

Segur que hi ha un mercat agroecològic prop de tu.

BOSSES: Per un planeta més net i conscient!! Utilitzar bosses de tela és molt important per a reduir l'empremta de carboni, evitant l'ús de plàstic i paper, i construir un món més sà.

LÀMINES: Art i cultura!! Vols afegir-t'hi? Il•lustracions de llauradora o de llaurador, que ha dissenyat Juan Arocas (porbesARTE), amb informació interessantíssima dels productes de temporada.

Olors, sabors, colors... tota una caixa d'agradables sorpreses!!

CAIXES DE VERDURES: Donem suport als nostres llaurador@s. Les subministraran els productors més propers a la teua zona, per a potenciar el producte de km 0 i fomentar el comerç local. Et donem l'opció d'acostar-te als seus camps per a conéixer-los (molt recomanat) o bé que t'acosten la caixa a ta casa.

ENTRADES PER A LA PRESENTACIÓ: No vos ho podeu perdre!! El documental Nugant Cordes, es presentarà en València (lloc??) en maig de 2017. Anirem informant-vos-en a les xarxes socials i en la pàgina www.nugantcordes.com.

Ja hem començat les gravacions, i està acabada la banda sonora del documental. El vídeo promocional en suport del crowdfunding es va passar el 23 de febrer en Ubik café al barri de Russafa de València i el 25 de febrer a Ca Revolta al barri del Carme de València amb una taula redona posterior. Podeu consultar més dates a les xarxes socials o a la pàgina web.

El documental acabat s'estrenarà al maig, en pobles de gent que hi ha col•laborat: València, Paterna, Alcàsser, La Pobla de Vallbona, Carpesa, Alaquàs, Picassent, Castellar-Oliveral, L'Eliana... i tot el que vullga convidar-mos.

Per a seguir-ne informats de tots els esdeveniments podeu enllaçar amb:
web
facebook
vimeo
twitter
instagram

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Nugant Cordes

    Nugant Cordes
    Autor/a

    7 años

    Hola, Alehops, pues irá en los dos idiomas. Cuando hablen en castellano lo subtitularemos en valenciano y viceversa. Encantados que viaje a tierras Manchegas!! Un abrazo

  • Alehops

    Alehops

    7 años

    ¿En qué idioma vais a realizar el documental?

    ¿Habéis pensado subtitular a los que hablan en Valenciano/Catalán?

    Me parece muy interesante la idea y estaría encantado poder utilizarlo como material didáctico en la Mancha.

#03 / Calendario Actualizado

Muy buenas tardes.

Perdonar por el retraso en informaros. Os adjunto un nuevo calendario actualizado con la proyección del documental. Respecto a las recompensas: debido que, hasta hace poco no habíamos recibido todas las respuestas del formulario que os enviamos, se ha retrasado un poco bastante. Lo sentimos mucho. Ya está todo en imprenta y esperamos que pueda estar para las próximas presentaciones. El documental pronto lo subiremos para que os lo podáis descargar. Faltan los subtítulos.

Si tenéis alguna duda sólo tenéis que escribirnos por correo o por teléfono.

Un abrazote a todos y gracias por la paciencia

#01 / "Altra terra" fotografías expo Juan González

Hola, muy buenas tardes.

Gracias, de nuevo, por compartir este proyecto con nosotros. Os dejamos, en exclusiva, las primeras fotos de la exposición "Altra terra" que acompañará al documental allá donde se presente, a cargo de un pedazo de artísta como es Juan González. Si más unas fotos retrato de Vicent Martí, Enric Navarro (Terra i Xufa) y Bruno y Cristina (Mastika L´Horta). Mañana más de la grabación de Nugant cordes. Espero que os gusten. Un abrazote

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies