Per poder interactuar i obtenir el millor funcionament possible del nostre lloc web,         et recomanem que actualitzis el teu navegador a una versió més recent o utilitzis un altre com Chrome o Firefox.

Descobreix els 10 Verkamis que van marcar el 2018!

"Transformar educant" El documental dels esplais catalans

Els esplais catalans laics volem recuperar la nostra història, retratar el nostre present i encarar el nostre futur. Ens ajudes? Aquesta campanya té com a finalitat l'elaboració d'un documental sobre la tasca dels esplais voluntaris i laics a Catalunya.

Esplais Catalans - Esplac

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
146
Mecenes
6.730€
De 5.000€
Aporta al projecte


La federació d'esplais laics i progressistes de Catalunya, Esplac, impulsem enguany un projecte de recuperació de la nostra memòria històrica centrat en el passat, present i futur dels esplais.

Aquest projecte consisteix en posar sobre la taula els orígens dels esplais laics a Catalunya a través d'un estudi històric, actualment en procés, i d'un documental que recollirà els últims episodis de l'estudi i retratarà, mitjançant els seus protagonistes, la realitat de la nostra federació i dels esplais que la conformen.

Engeguem aquesta campanya amb Verkami per a poder fer, entre totes, un documental que es difongui arreu del territori, i amb la màxima qualitat possible. Així, volem retratar totes aquelles petites coses que fan, dia a dia, la realitat "esplaiera" i, per tant, ens calen recursos i temps per a uns rodatges complets.

Aquest documental s'ha encarregat a la productora barcelonina Camille Zonca, i recollirà l'experiència vivencial de protagonistes dels esplais (monitors/es, joves, ex-membres d'esplais...) per parlar-nos de què fa especial la nostra tasca dins l'àmbit de l'educació.

El voluntariat, l'associacionisme educatiu, la transformació social, la participació infantil i la defensa dels drets dels infants ens caracteritzen.

Com participar al Verkami?

Fes click a la recompensa que t'agradi més de la columna dreta i segueix les instruccions. En menys de 3 minuts hauràs fet l'aportació. Si no ets usuari/a de la plataforma hauràs de registrar-te abans, i podràs pagar amb targeta de crèdit.

El documental serà el contrapunt audiovisual perfecte a l'estudi "Transformar educant: una història dels esplais catalans", presentat el dia 2 de juny juntament amb aquesta campanya de mecenatge.

El nostre objectiu és mostrar què és fer esplai avui en dia i parlar dels valors identitaris d'Esplais Catalans: el voluntariat, la participació, la laicitat, l'educació en el lleure... Amb una mirada posada al passat, però també plantejant els reptes de futur.

El punt de partida serà el retrat costumista de tres protagonistes, representants de 3 sectors diferents i de 3 moments temporals. L'ahir, l'avui i l'endemà, units per la mateixa experiència d'educació en el lleure.

Així doncs... acompanyeu-nos! Juntes anirem de campaments, ens colarem a les assemblees i organitzarem activitats; i tirarem enrera en el temps per revisar els records dels més veterans. Explorarem el paper de l'esplai com a eina de transformació social vinculada al barri, a les famílies, a la comunitat. I analitzarem reptes, com l'obertura de l'esplai a altres orígens i cultures.

Tot això ho farem aportant una mirada naturalista, fresca i detallista, visualment atractiva i cuidada, feta amb carinyo. Cuidarem al màxim tant les escenes de seguiment documental com les d'entrevista, per tal de fer un documental amb una factura potent que arribi al màxim d'audiència i ajudi a trencar tòpics.

Si tens dubtes i suggeriments al respecte, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres: escriu una pregunta en aquesta pàgina o envia'ns un correu (info@camillezonca.com)!

Les aportacions a aquest projecte faran possible els últims rodatges del projecte, la postproducció del documental i la seva difusió i distribució.
A continuació teniu una descripció detallada del pressupost del diners aconseguits en la campanya:

 • Presentar el documental a TV3 amb un bon finançament aconseguit. Això és important perquè puntua millor en la comissió de projectes de la cadena, i també demostrarem que és un tema amb demanda social al darrera!!

 • 1.500€ per produir més material, tot ampliant l'equip humà i el nombre de jornades de rodatge. Superar les 6 jornades de rodatge i fer-ho amb més persones a l'equip, per endinsar-nos més i millor en la vida de les nostres protagonistes i obtenir un millor resultat audiovisual. Ep! Això també ens donaria l'opció d'ampliar la durada del documental de 30 minuts a 52 minuts (és a dir: la durada requerida per ser emès per TV3). Sense aquesta ampliació de minutatge, no tindrem opcions de cara a presentar-ho a la tele.... som-hi!

 • 800€ per dedicar-hi més dies de muntatge i treballar millor els materials.

 • 800€ per a una millor postproducció de imatge: podrem treballar una animació més acurada de les fotografies i de les imatges d'arxiu que apareguin al documental.

 • 1.000€ per la postproducció d'àudio: disposar d'una bona sala de mescles i d'un tècnic especialista que faci que el so del documental brilli amb força.

 • 300€ per finançar les recompenses i els materials de difusió, edició de DVD's, distribució del documental...

 • 350€ (7% dels 5mil euros) per costejar les comissions de Verkami i de pagaments online.

 • 250€ d'imprevistos

Si superem els 5.000€, a totes les prestacions anteriors hi afegirem:

 • 400€: per creació d'una banda sonora original que inclogui un sol tema.

 • 800€ per la creació d'una banda sonora original que inclogui diversos temes musicals.

 • 500€ en més recursos perquè el documental sigui vist en festivals a nivell europeu, especialment en aquells destinats a audiències joves.

 • Millorarem les recompenses existents O BÉ Recompenses extra sorpresa per a tots/es els i les mecenes!! (no importa quina hagueu triat abans).

Si superem els +7.000€

 • Retoc professional de color.

 • Més passis amb col·loqui per tota Catalunya.

 • Farem un making of del projecte durant les fases de rodatge i de postproducció,

 • Promoció i distribució del documental per festivals.

 • i una distribució solidària per a associacions amb pocs recursos

*Les recompenses estaran enllestides entre desembre d'aquest any i gener de 2017. Es podran passar a recollir a la seu principal d'Esplais Catalans al centre de Barcelona (C/Avinyó, 44) i a les seus dels diferents sectors geogràfics de Catalunya. Si us resulta impossible recollir-la, es farà per enviament.

10€ // FEM CAMÍ

15€ // TENIM VEU

L'enllaç per al visionat online estarà disponible durant un temps limitat

25€ // TRANSFORMEM EL MÓN

35€ // VALORS I IDEARI

40€ // DRETS DELS INFANTS

60€ // TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Test screening: Visionat exclusiu del documental abans de l'estrena amb valoració i aportació de modificacions

100€ // SOM MONIS IMPARABLES

150€ // ENERGIA DE L'ESPLAI

200€ // RES NO ENS ATURA!

 • Edició de l'estudi històric // Juny 2016
 • Rodatge del documental // Juny - Setembre 2016
 • Primeres versions i test screening // Octubre 2016
 • Finalització i estrena // Novembre 2016
 • Gestió i entrega de recompenses // Desembre 2016 - Gener 2017

Camille Zonca és una productora de televisió i documentals amb seu a Barcelona, especialitzada en continguts de interès social i valor educatiu. Som un equip reduït i familiar, que aportem una visió creativa i una estètica cuidada i càlida als nostres treballs.

Per a televisió hem desenvolupat les sèries documentals Al Pot Petit (XTVL, docusèrie familiar on els infants reflexionen sobre temes d'adults) i La Ciutat de les Bèsties (BTV, docusèrie animalista). En coproducció amb Televisió de Catalunya hem realitzat el llargmetratge documental NO T'ATURIS (Don't Stop), retrat intimista del segon de batxillerat de 4 adolescents del barri del Raval de Barcelona. També realitzem vídeos promocionals per a empreses i entitats de l'àmbit cultural, social i pedagògic.

A Camille creiem que l’audiovisual és una eina útil per millorar el món en què vivim, i en aquest sentit, ens interessa especialment destacar el paper de l’educació com a motor de transformació social.

Transformar Educant és un d'aquests projectes que ens motiven a participar-hi i donar un extra de tu mateixa, el bo i millor, perquè són necessaris, perquè arrosseguen valors en els que creiem i perquè formen part de la nostra pròpia història.

Segueix-nos per a més informació del procés...
El web d'Esplac
El blog del projecte

Esplac a Facebook
Esplac a Twitter
La revista digital d'Esplais Catalans

El web de Camille Zonca
Camille Zonca a Facebook
Camille Zonca a Twitter

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

0 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

10€
7 mecenes

FEM CAMÍ

Presència als agraïments

15€
21 mecenes

TENIM VEU

Llibre digital de l'estudi històric dels esplais (PDF, Epub) + Enllaç per al visionat del documental online (temps limitat).
Presència als agraïments.

25€
14 mecenes

TRANSFORMEM EL MÓN

Pack llibre digital de l'estudi històric (PDF, Epub) + Documental (en descàrrega). Presència als agraïments

35€
27 mecenes

VALORS I IDEARI

Pack llibre físic + Documental (en descàrrega)
+ Presència als agraïments

40€
43 mecenes

DRETS DELS INFANTS

Pack llibre + DVD del documental i presència als agraïments

60€
En queden 22 (de 40)

TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Participar del test-screening del documental (visionat del documental abans de l'estrena amb valoració i propostes) + Pack llibre + DVD del documental + Samarreta de la Monifesta't 2016 + Presència als agraïments.

100€
En queden 7 (de 15)

SOM MONIS IMPARABLES

Pack de recursos d'Esplais Catalans (Jocs, contes, esmolets, merchandising) + Pack DVD documental i llibre de l'estudi històric.
Presència als agraïments.

150€
En queden 12 (de 15)

ENERGIA DE L'ESPLAI

Esplais i caus
Passi del documental "a mida" amb l'assistència de l'equip creador o protagonista + Pack llibre i DVD +
Presència als agraïments.

200€
En queden 5 (de 10)

RES NO ENS ATURA!

Entitats i Associacions
Passi del documental "a mida" amb col·loqui amb l'autor de l'estudi històric i l'equip documental.
Pack llibre de l'estudi + DVD del documental + Pack de recursos d'Esplais Catalans.
Presència als agraïments.

Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. Al continuar navegant n'acceptes el seu ús.