❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Joan Manén: variacions sense tema

Documental sobre la figura del violinista i compositor Joan Manén, un dels músics catalans més importants del segle XX. El documental permet conèixer millor la figura d'aquest músic genial a través d'un seguiment exhaustiu de totes les activitats que l'Associació Joan Manen està duent a terme.

Associació Joan Manén

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
57
Aportacions
2.620€
De 2.200€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Nou objectiu: 3.000 euros

Moltes gràcies a tots els mecenes per ajudar-nos a assolir el nostre objectiu. També volem fer un agraïment a totes aquelles persones i institucions que han col·laborat en la difusió del projecte. Ara ens proposem un nou objectiu: aconseguir que els tècnics que han treballat llargues hores al llarg de quatre anys puguin percebre uns honoraris mínims. També la productora MarcialAV podrà recuperar múltiples despeses de material tècnic que han invertit al llarg del projecte. Ens ajudes?

L'origen del projecte

Els productors Jaime Ballada i Daniel Torres van conèixer casualment els membres de l'Associació Joan Manén l'any 2012, arrel d'una conferència sobre el violinista i compositor català. Seduits d'immediat per la singularitat i genialitat del personatge, els productors de MarcialAV van decidir emprendre una llarga aventura fent un seguiment amb les seves càmeres de tot allò que generava l'Associació.

Joan Manén: variacions sense tema realitza una radiografia fidel del què és l'Associació, un grup de músics fascinats per una artista que assolí un gran prestigi a tot el món amb el seu art, una fascinació que els empeny dia a dia a generar activitats que permetin el reconeixement just a qui ha estat sens dubte una de les màximes figures musicals del país.

Sinopsi del documental

El documental és un seguiment al llarg de quatre anys de les activitats que l' Associació Joan Manén duu a terme per recuperar la importància històrica d'aquesta gran figura a través de la divulgació de la seva obra, entrevistes amb persones que el van conèixer, la recerca de partitures, l'enregistrament de discs, la restauració de l'instrument del músic, l'organització de concerts, etc.

El veritable protagonista no és doncs Joan Manén, sinó les persones que hi ha al darrere de l'Associació i les motivacions, la il·lusió i l' esforç continuat per posar en valor el llegat d'aquest gran músic. A través d'ells, de les seves investigacions i de les fites que van assolint, dibuixem el perfil musical i biogràfic de Joan Manén, tot intentant comprendre les raons del seu oblit.

Després del documental Isaac Albéniz: Concierto Fantástico, aquest és el segon projecte documental vinculat a la música clàssica de la productora barcelonina Marcial AV.

Persones i entitats que hi intervenen

Kalina Macuta, violinista i membre de la junta de l'Associació Joan Manén; Daniel Blanch, pianista i president de l'Associació Joan Manén; Samuel Castellanos, violinista i vicepresident de l'Associació Joan Manén; Jaime del Blanco, violinista, musicòleg i membre de la junta de l'Associació Joan Manén; Carles Feliu, advocat i secretari de l'Associació Joan Manén; Marta Mathéu, soprano; Àlex Garrobé, guitarrista; Beatriz Jiménez, soprano; Oriol Aymat, violoncel·lista; Albert Guinovart, pianista i compositor; Xavier Puig, director d'orquestra; Josep Pons, director d'orquestra; Josep Maria Brotons, flautista; Jordi Cervelló, compositor, Maria Dolors Aldea, soprano; Adrià Sardó, violinista; Maria Victòria Brunet Manén, neboda de Joan Manén; Anna Andreu, luthier; Oriol Russinyol, cap de col·leccions del Museu de la Música; Berta Ribé, cap de programes públics del Museu de la Música; Maria Asunción Guardia, periodista; Joan Guinjoan, compositor; Anna Maria Piera, musicòloga i professora de piano; Eduard Herrero, violinista; Maria Teresa Salom, professora de piano i promotora de concerts; Marcos Cano, membre de la junta de l'Associació Joan Manén; Museu de la Música; Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya; Biblioteca de Catalunya, Ateneu Barcelonès.

Qui som?

L'Associació va néixer a Barcelona l’any 2010, amb la intenció de difondre la figura i l'obra de Joan Manén (1883 -1971).

L’Associació Joan Manén, sense ànim de lucre, fou creada i és dirigida per músics. Partint de la reivindicació de Joan Manén com a paradigma del músic oblidat, s’ha ideat un projecte de difusió del patrimoni musical català que va molt més enllà de Joan Manén; volem implicar la societat en un projecte cultural comú, basat en la recuperació i difusió de la música clàssica catalana. El soci és la força motriu que fa possible la nostra visió d’implicar la societat catalana en l’ambiciós projecte cultural de difusió del seu patrimoni musical. Actualment l'Associació compta amb 280 socis.

Escolta algunes de les interpretacions històriques de Joan Manén al violí:
Cançó Op. A-8 de Joan Manén
Estudi Op. A-8 de Joan Manén
Jota Aragonesa de Sarasate
Le coucou de Daquin-Manén

Els productors

MarcialAV és una productora audiovisual establerta a Barcelona des de 2007. Durant aquest període, ens hem involucrat en la creació de continguts audiovisuals en múltiples formats: televisió, música, corporatius, esdeveniments, documental, ficció, etc. Projecte rere projecte hem anat creixent, desenvolupant idees i aprenent nous mètodes i tècniques, però el que millor parla per nosaltres són les nostres imatges.

La teva aportació servirà per a

Els diners aconseguits es destinaran a pagar la postproducció d'àudio (la qual hem d'encarregar exteriorment), a finalitzar el muntatge del documental i al etalonatge.

Aportacions

Segons l'aportació que realitzeu podreu obtenir una invitació per a l'estrena del documental al que es podran anar sumant: invitacions per als concerts del 5è Cicle de música catalana Joan Manén 2016, CDs de la Col·lecció Joan Manén exemplars en DVD del documental i un abonament durant un any com a soci de l'Associació. A part, tots aquells que feu una aportació apareixereu en els crèdits del documental.

Calendari

La presentació oficial del documental tindrà lloc el dimarts 15 de març a les 19:30 a l' Ateneu Barcelonès dins el 5è Cicle de música catalana Joan Manén

+ info

Associació Joan Manén
Web
Blog
Facebook
Twitter
Canal de Youtube
Podcast

MarcialAV:
Web
Vimeo
Facebook
Twitter

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies