❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fira de Gandia Autogestionada FiGA 2014

Enguany la Fira de Gandia Autogestionada celebra la 4a edició del 3 a l'11 d'octubre. Necessitem la vostra col·laboració per fer realitat aquesta festa popular i participativa!

Categoría

Creado en

0
segundos
97
Aportaciones
2.070€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El 2011 descrivíem el nostre projecte de la següent manera:

*Gandia necessita una fira que responga a les necessitats de la ciutat i que recolze la nostra cultura popular. Volem unes festes que a més de convidar-te a gaudir et conviden a participar. Unes festes alternatives, obertes i autogestionades.

Unes festes alternatives on apostem principalment per la cultura valenciana en tots els seus àmbits. Unes festes obertes on tothom estiga convidat a aportar les seues idees i a participar activament o com a espectador. Unes festes autogestionades perquè volem obtindre recursos econòmics de manera pròpia i popular*.

Com va dir Estellés: No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. Per això hem decidit crear la primera edició de la FiGA, Fira de Gandia Autogestionada. Per unes festes populars, gratuïtes, valencianes i de qualitat.

Passats 3 anys aquest projecte i el seu objectiu continuen vigents. Durant aquests anys hem organitzat de manera ininterrompuda i de forma autogestionada una alternativa al model festiu oficial de la Fira i Festes de Gandia. Al llarg d'aquests anys hem contribuït també, de forma decidida, a la vida cultural de la nostra ciutat. Hem organitzat recitals poètics com la FiGA en vers, xarrades, concerts i presentacions de llibres, i hem participat en iniciatives com la falla popular i combativa la Delicà. Tot això, amb la intenció de fer possible una cultura autogestionada a la nostra ciutat, sense cap mena de condicionament o restricció per part de les institucions. Amb aquest objectiu, i perquè pretenem oferir un programa festiu per a la fira i festes d'enguany, volem tornar a comptar amb vosaltres per tal de fer possible la FIGA 2014.

A què destinarem les vostres aportacions

Com que es tracta d'una iniciativa popular i autogestionada, necessitem un mínim de 2000 euros per cobrir les despeses bàsiques de qualsevol festa al carrer: assegurances, equip de so, grups de música, escenari, menjar, beguda, material per a tallers, projeccions, etc.

Sobre les recompenses

A canvi de la vostra col·laboració i implicació en el projecte, vos oferim diferents recompenses: des de la samarreta d'enguany, tíquets per al sopar popular fins a una cistella de productes de proximitat i artesanals.

Calendari previst

Divendres 3 d'octubre

13:30h Recuperem els espais públics! PIC-NIC al parc Sant Pere. Porta el teu menjar i comparteix!

19:00h XERRADA "Cooperativisme a la Safor: història i realitats". Casal Jaume I

Dissabte 4 d'octubre

20:00h MICRO OBERT. Vine i canta una cançó, recita un poema o fes un monòleg. El micro és teu! Casal Jaume I.

Dissabte 11 d'octubre CARRER TOSSAL

18:00h TALLER de figuretes de feltre amb llana guirra, llana d'ovella autòctona del País Valencià.

19:00h TALLER DE DANSES a càrrec del grup "Roda i Volta" acompanyats per la colla de dolçainers i tabaleters del "Rebrot".

21:00h PREGÓ de festes a càrrec del cantautor de l'Alcudia (la bona) i figura mundial TONI DE L'HOSTAL.

21:30h SOPAR POPULAR. El tíquet són 5€. Tant a les recompenses com si compres el tíquet solt està tot inclòs (picadeta, beguda i sopar). Hi haurà servei de cafés.

22:30h CONCERTS

  • DELIRI

  • ESiR Entre Soques i Rebrotins, des d'Agres.

  • PUNXADISCOS LA FACTORIA

+ Info

Actualment estem treballant per organitzar els diferents actes de la FiGA 2014. Vos anirem informant de les diferents novetats ací, al nostre correu electrònic i a les nostres xarxes socials. Esteu atentes!

Correu electrònic: [email protected]
Facebook
Twitter
Blog

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • FiGA, Fira de Gandia Autogestionada

    FiGA, Fira de Gandia Autogestionada
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola! La samarreta la penjarem aquesta setmana, no patisques! Estigues atent!

  • El fortet

    El fortet

    más de 9 años

    Xè valents! Com serà el disseny de la samarreta? caguen l'ou!!!! Molta sort i allí ens veurem

Volver a todas las actualizaciones

#03 / Pluja de figues

La FiGA s'enfronta per quarta vegada a la sequera que pateix el nostre poble amb molta festa, cultura i rialles. És així com busquem la saó per a vosaltres -sí!, vosaltres!- les nostres veïnes i veïns. En un món on s'ha de pagar per tot, on els nostres espais públics són quasi propietat del millor postor, la FiGA es torna rebel, impertinent i ix al carrer. Ho fem perquè no entenem una altra manera de compartir les nostres festes que no implique la complicitat de la ciutadania, l'autogestió, la proximitat i molta dosi de "pixavinitat".

D'aquesta manera muntem el vostre regne de taifa al carrer Tossal de Gandia, però com a bones guerreres expandim territoris i enguany reivindicarem un dels nostres llocs més emblemàtics: el Parc de Sant Pere, i és que el dia 3 d'octubre a les 13.30h. tindrà lloc un Pic-Nic amb la col·laboració de la plataforma "Salvem el Parc Sant Pere" baix el lema "Recuperem els espais públics". Gaudim cada dia de menys moments d'esbarjo gratuït i on conéixer-nos millors els uns als altres, així que porta el teu entrepà, carmanyola, picadeta i comparteix que dóna gustet!

Aquest mateix dia continúa la programación amb la xerrada "Cooperativisme a la Safor: història i realitats" al Casal Jaume I de Gandia, carrer Dona Teresa 2. La FiGA és un col·lectiu jove i vol aprendre d'aquells que ja fa anys que treballen als nostres pobles per a crear espais cooperatius i autogestionats. El dissabte 4 d'octubre citem als artistes més atrevits del regne de la FiGA per a compartir el seu art, música, monòlegs, poesia i tot allò que tinguen ganes de mostrar-nos sobre l'escenari del primer pis del Casal Jaume I. És recomanable enviar un correu electrònic a [email protected] per ajudar-nos a l'hora de programar l'acte, però la valentia d'últim moment també és benvinguda.

El Dia Gran de la FiGA serà el dissabte 11 d'octubre al Carrer Tossal on ens farem fortes a partir de les 18.00h. amb el taller de figuretes de feltre amb llana Guirra procedent d'ovella autòctona del País Valencià, una manera divertida per a conéixer millor els nostres productes i endur-se un bonic record a casa. A les 19.00h. el grup de danses "Roda i Volta" acompanyat pels tabaleters i dolçainers del "Rebrot" ens oferiran un taller al carrer. Es recomana deixar les vergonyes a casa perquè en qualsevol moment et poden traure a ballar.

Aquest any l'encarregat de pregonar la veu de la FiGA no podia ser altre que Toni de l'Hostal, conegut a tot arreu de les comarques centrals, Nova York, a la Vella York fins i tot, i per tots aquells que tenen bon cor i mirada neta, vaja, per tots els figaires de la contornada. Esperem la seua actuació estel·lar a les 21.ooh.

I després del riure i ballar toca l'àpat. A les 21.30h. la FiGA et prepara el sopar, aquest any no cal que et preocupes de baixar-te'l, nosaltres et parem taula, la desparem, et donem a beure i menjar i només per 5 eurets. A més hi haurà servei de café i copa, del puro ja t'encarregues tu. Ja podeu adquirir els tiquets al Bar del Casal.

La nit segueix amb els concerts de la FiGA a partir de les 22.30h. on encetaran l'escenari els amics del Deliri, un espectacle únic de Liuard i Ruba, que ens farà baixar el sopar i escalfar motors per a seguir la nit.

Des d'Agres ens arriben les amigues d'ESIR per a presentar-nos "Entre soques i rebrotins", l'agrupació ve de guanyar la 3a edició del concurs AgresMUSIQ però podem confirmar que són molt planeres i no se'ls ha pujat al cap.

I per a concloure la nit i que ningú se'n vaja a dormir sense haver suat la samarreta (per cert, heu vist quina samarreta ens hem estirat enguany? A dues tintes i tot i només per 6 euros no tindre-la serà pecat mortal al Nou Testament de la FiGA, afanya't!) doncs com déiem, per a portar-nos el ritme fins a ben a dins ens arriba el Punxadiscos la Factoria amb la seua "patxanga" revolucionaria.

Ja sabeu, que no vos ho conten!, que després vos haureu d'esperar un any per a la FiGA 2015 i un any sense FiGA és un any ben llarg i dur.

Ni la pluja ni el mal vent ens para!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#04 / Gràcies i enhorabona!

Gràcies per la vostra col·laboració i enhorabona perquè sou part de la Fira de Gandia Autogestionada 2014!

Ja són 4 edicions les que portem amb aquest projecte i amb la cooperació i implicació tant de la gent anònima com gent del món de la cultura que també han apostat per aquest model d'autogestió, hem fet possible que siga realitat.

Convidar a tots els mecenes i amics de la FiGA a participar de les activitats que tenim programades enguany.

Salut i ens veiem al carrer!

#03 / Pluja de figues

La FiGA s'enfronta per quarta vegada a la sequera que pateix el nostre poble amb molta festa, cultura i rialles. És així com busquem la saó per a vosaltres -sí!, vosaltres!- les nostres veïnes i veïns. En un món on s'ha de pagar per tot, on els nostres espais públics són quasi propietat del millor postor, la FiGA es torna rebel, impertinent i ix al carrer. Ho fem perquè no entenem una altra manera de compartir les nostres festes que no implique la complicitat de la ciutadania, l'autogestió, la proximitat i molta dosi de "pixavinitat".

D'aquesta manera muntem el vostre regne de taifa al carrer Tossal de Gandia, però com a bones guerreres expandim territoris i enguany reivindicarem un dels nostres llocs més emblemàtics: el Parc de Sant Pere, i és que el dia 3 d'octubre a les 13.30h. tindrà lloc un Pic-Nic amb la col·laboració de la… leer más

#01 / SAMARRETA FiGA 2014

Hola figos i figues!

Ací teniu el disseny de la samarreta d'enguany. La podreu aconseguir amb les diferents recompenses que oferim i, evidentment, durant la celebració dels diferents actes de la FiGA 2014.

Esperem que vos agrade!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies