❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fluvià, pobles i vida entorn d’un riu manyac i amable

"Fluvià, pobles i vida entorn d’un riu manyac i amable" és un llibre que narra la trajectòria del Fluvià des del seu naixement, a la Vall d’en Bas, fins a la seva desembocadura, a Sant Pere Pescador, amb un contingut social, històric, natural, paisatgístic i cultural.

Joan Carreres

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
14
Aportaciones
533€
De 2.800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El protagonista d’aquest llibre, el Fluvià, és un riu del Pirineu Oriental que neix a la comarca de la Garrotxa, concretament a les muntanyes del Collsacabra, circula per terres de 3 comarques (la Garrotxa, el Pla de l’Estany i l’Alt Empordà), per un total de 29 municipis, en un recorregut d’uns 97 quilòmetres i desemboca a la mar Mediterrània, al terme de Sant Pere Pescador (Alt Empordà), a l’àrea del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Es tracta de l’únic dels grans rius de Catalunya que té un recorregut íntegre per terres gironines, des del seu naixement fins a la desembocadura. I també és l’únic dels grans rius catalans que no té cap embassament en tot el seu traçat. A falta d’embassaments, però, presenta un elevat nombre de rescloses.

En el seu trajecte es pot observar el canvi de paisatge, de flora i de fauna, a causa de la diferència climàtica i altitudinal existent entre la zona de la capçalera, la zona mitja i la zona de la desembocadura.

També es poden observar els diferents usos que, històricament, s’han fet del riu segons el sector que es consideri. Així, podem parlar d’un ús industrial (molins, fabriques tèxtils, centrals hidroelèctriques, papereres…) a la part alta-mitja del riu i d’un ús agrícola a la part mitja-baixa.

Sinopsi

Fluvià, pobles i vida entorn d’un riu manyac i amable és un llibre que narra la trajectòria del Fluvià des del seu naixement a la Vall d’en Bas fins a la seva desembocadura a Sant Pere Pescador, amb un contingut social, històric, natural, paisatgístic i cultural.

Un llibre àgil, modern, amè i, alhora, rigorós fruit d’un minuciós estudi i compendi d’en Joan Carreres amb la col·laboració i assessorament de diverses i reconegudes personalitats com en Jordi Sargatal, Jordi Zapata, Josep Valls, Joan Anton Abellan i Josep Vilar.

La conjuminació del text, la fotografia i la pintura han unit les seves disciplines artístiques per tal d’oferir una proposta literària i gràfica que desemboca en un llenguatge que s’harmonitza i complementa per proposar una coherent unitat expressiva.

Autoria

Aquest llibre té l’autoria literària i fotogràfica d’en Joan Carreres, autor també de La Vall de Campmajor. Alhora, ha col·laborat en diversos llibres, articles i reportatges, especialment sobre el patrimoni natural i històric de diversos indrets de Catalunya.

A més, aquesta proposta editorial compta amb la col·laboració del pintor Lluís Roura que aporta diverses obres inèdites i, per tant, noves que il·lustren tots i cadascun dels municipis que recorre el Fluvià tret dels municipis del Pla de l’Estany, que seran il·lustrats pel pintor Josep Estarriola.

Joan Carreres, Text i fotografia ©

Lluís Roura, pintures ©

Josep Estarriola, pintures ©

Col·laboradors

Lluís Roura, pintor
Josep Estarriola, pintor
Josep Valls, escriptor i autor del pròleg del llibre
Jordi Sargatal, mediambientalista i zoòleg i autor del capítol dedicat a l'ecologia i medi ambient del Fluvià
Jordi Zapata, tècnic del Museu dels Volcans d'Olot i autor del capítol dedicat a la geografia, geologia i clima del Fluvià
Josep Vilar, cap del cos d'agent rurals de la Garrotxa i autor del capítol dedicat a l'aprofitament hidràulic del Fluvià
Josep Anton Abellan, president del Centre d'Estudis de Banyoles i comarca i autor dedicat als projectes d'embassaments al Fluvià

Correcció: Pere Bohigas

Característiques físiques del llibre

Aquest llibre es presenta amb una forma i estil d’alta qualitat. El seu format quadrat (de 25x25 cm), amb tapa dura, paper d’alt gramatge i a tot color fan preveure l’edició d’un llibre únic, amè i elegant.

El llibre comptarà amb unes 30 pintures d’en Lluís Roura i d’en Josep Estarriola (pels pobles del Pla de l’Estany), fetes exclusivament pel llibre, i d’unes 150 fotografies que s’han realitzat durant dos anys de treball i recerca, en totes les estacions de l’any i moments climatològics diferents per donar, precisament, una visió més àmplia i, alhora real, del Fluvià.

El preu de venda (PVP) serà, molt possiblement, de 35,00 €. Encara cal definir-ho, ja que tot dependrà de l'extensió total del llibre, recursos econòmics obtinguts, etc.

Contingut i índex

Després d’unes introduccions sobre l’ecologia i mediambient, geografia, geologia, clima, aprofitament hidràulic i projectes d'embassaments al Fluvià, es fa un recorregut del riu des del seu naixement fins la seva desembocadura amb una descripció escrita de cadascun dels pobles per el que travessa acompanyat de diverses fotografies i una pintura per municipi.

Per què aquesta campanya de crowdfunding?

Per tal d’obtenir recursos econòmics per poder ajudar a realitzar la seva edició. És el nostre interès que sigui un llibre rigorós i pedagògic envers al riu Fluvià, però també àgil i gràfic i que el converteixi com un llibre únic en el seu contingut i continent. Per això, doncs, necessitem d’uns recursos econòmics mínims per poder portar-ho a terme.

A què destinarem les vostres aportacions?

A obtenir recursos econòmics per fer possible l' edició del llibre tal i com està pensat i completar el seu contingut literari, fotogràfic i pictòric, amb la qualitat d’edició prevista.

En les recompenses de les aportacions en l'enviament de llibres s'inclou les despeses d'enviament només dins de l'Estat espanyol. A l'estranger no s'inclouen aquestes despeses.

Col·laboracions

Diputació de Girona

Quan podràs tenir el llibre a les teves mans?

Durant el mes de febrer de 2015

Calendari de les recompenses

A partir de febrer de 2015, un cop el llibre sigui editat.

Més informació

Facebook de l'autor, Joan Carreres

Facebook del pintor, Lluís Roura

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Joan Carreres

    Joan Carreres
    Autor/a

    más de 9 años

    Si no s'arriba als 2.800 euros, les aportacions que hàgiu fet no se us cobraran ni es faran pas efectives. El llibre, per la seva part, tirarà endavant tant si s'arriba als 2.800 euros com si no.

  • Anna

    Anna

    más de 9 años

    Pel que veig cal arribar als 2.800 euros per tirar endavant el projecte. Si no s'hi arribés què passaria amb el projecte i amb les aportacions que haguem fet?

  • Joan Carreres

    Joan Carreres
    Autor/a

    más de 9 años

    En cas de fer una aportació, el llibre s'envia a domicili sense despeses, tal i com s'esmenta en l'apartat de recompenses del projecte. No és imprescindible assistir a l'acte de presentació per tal d'obtenir la recompensa (o recompenses, segons l'aportació feta)

  • Anna

    Anna

    más de 9 años

    Si fem una aportació però no sabem si podem anar a la presentació podrem recollir el llibre en alguna llibreria? Es podria recollir a alguna llibreria de Girona ciutat?

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies