❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

II Festival doméstico Cultura a Casa

Os presentamos el II Festival doméstico Cultura a Casa q se celebrará del 18 al 21 de septiembre de 2014 en Palma, durante cuatro días invadiremos las casas del centro de la ciudad con propuestas multidisciplinares: artes visuales, música, danza, artes escénicas y gastronomía para todos los públicos

Cultura a Casa

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
128
Aportaciones
4.680€
De 4.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

II FESTIVAL CULTURA A CASA

Compartiendo experiencias únicas en espacios domésticos.

Os presentamos el II Festival doméstico Cultura a Casa que tendrá lugar del 18 al 21 de septiembre de 2014 en Palma, durante cuatro días invadiremos las casas del centro de la ciudad con propuestas culturales multidisciplinares: artes visuales, música, danza, artes escénicas y gastronomía para todos los públicos.

Cultura a casa programa actividades culturales en espacios domésticos donde la proximidad es clave para vivir una experiencia única, el creador está a pocos metros del público y el factor sorpresa es importante: hasta el último momento nadie sabe en qué casa se ​​realiza la actividad.

El año pasado ya tuvimos un artista sorpresa: hasta que comenzó el concierto los asistentes no sabían a quién escucharían. Este año queremos continuar con esta intriga, y por eso os iremos desvelando durante los 40 días que dura esta campaña los nombres de los participantes en el Festival y las propuestas que presentarán.

Lo que si que ya os avanzamos es que el jueves 18 de septiembre (Nit de l'Art) abrirá la Galeria a Casa comisariada por Albis & Rubí que nos proponen:

"¿Dónde está el escenario grande? ¿Has visto el concierto? ¿Dónde estais? ¡No tengo batería! ¿Otra cerveza? ¿Quién tiene el programa? Me han puesto la pulsera demasiado estrecha, ¿Una foto? Y venga, más música.

La Galería a Casa quiere ser un festival dentro del festival.

La música será el hilo conductor de las diversas propuestas artísticas, en el marco contextual de un festival como acontecimiento puntual y efímero. Se crearán experiencias únicas de tipo performativo en una programación repartida en diferentes escenarios y días.

El objetivo parte de una doble descontextualización: sacar el arte de los espacios del circuito convencional para introducirlo dentro del espacio doméstico alojándolo, a la vez, en el marco de un festival de música. Galería a Casa ofrecerá arte dentro del ámbito doméstico y animará al coleccionismo, a través de la opción de adquirir piezas únicas y seriadas.

Y como cada año, nos sobran tickets. "

El reto de organizar el I Festival doméstico fue toda una experiencia, dónde vimos cumplido uno de los objetivos de nuestro proyecto: ** aumentar la comunidad de Cultura a Casa. ** Esta edición beta del Festival fue posible gracias a la confianza de más de 180 mecenas que aportaron los 4.500 euros necesarios para hacerlo posible además de voluntarios, anfitriones y público.

Aquí puedes ver un resumen del I Festival doméstico Cultura a Casa:

Una de las producciones del I Festival doméstico, "Records Particulars" de Vivian Caoba fue seleccionada en el festival Litterarum 2014. Y además hemos presentado nuestro proyecto en diferentes jornadas de gestión cultural: Pública14 (Madrid), Cultsurfing (Barcelona) e Interacción (Barcelona)

Estad atentos a esta página, a nuestra web y a las redes sociales dónde poco a poco os iremos desvelando las propuestas de este segundo año.

A qué destinaremos vuestras aportaciones

Todas nuestras actividades se han autofinanciado gracias a las aportaciones de los socios de Cultura a Casa. Para poder montar el I Festival doméstico Cultura a Casa conseguimos el apoyo de 182 mecenas.

Este año os volvemos a pedir vuestra ayuda para conseguir superar el coste que tiene la insularidad y poder realizar el Festival.

Vuestras aportaciones suponen un tercio de lo que cuesta el festival, las otras dos terceras partes las cubriremos con patrocinadores y las entradas.

Destinaremos las aportaciones a poder traer a Mallorca a todos los artistas que vienen de fuera, además de poder cubrir los gastos de gestión, producción y coordinación del festival.

Sobre las recompensas

Hemos preparado recompensas para todos los gustos: desde verdaderas experiencias como son ser el primero en entrar en la Galería a Casa, una visita guiada por las azoteas de Canamunt o un picnic preparado por Rosemary's Kitchen.

Hay otras más físicas como una libreta editada por Sr. Ferrer, o un delantal estampado con serigrafía en el taller Das Kabinett. Seguro que encuentras una recompensa que te guste.

Calendario previsto

Hasta el 30 de agosto será el plazo para comprar billetes, producir las piezas, etc.

Del 1 al 30 de septiembre será el plazo para entregar las recompensas. Cada recomensa tiene un plazo distinto.

Del 18 al 21 de septiembre será el momento de disfrutar y vivir el II Festival Cultura a Casa

+ Info

Web de Cultura a Casa
Facebook de Cultura a Casa
Twitter de Cultura a Casa

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cultura a Casa

    Cultura a Casa
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Mercedes,

    Gracias por ofrecerte, los anfitriones son una parte esencial de nuestro proyecto.

    En nuestra web hay un formulario con los datos que necesitas y nos pondremos en contacto contigo.

    http://culturaacasa.org/cultura-a-casa-2/vols-ser-amfitrio/

    ¡Gracias!

  • Mercedes Seoane

    Mercedes Seoane

    más de 9 años

    Me gustaría ofrecer mi casa para vuestro proyecto, el otro día VI un espacio para apuntarme, pero no lo encuentro. ¿Qué datos necesitáis?
    Saludos

Volver a todas las actualizaciones

#03 / Raons per ser mecenes: una nova manera de fer cultura

Volem compartir amb vosaltres els motius per els que va néixer Cultura a Casa fa dos anys i el que pensam que són bones raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa, la primera: una nova manera de fer cultura.

Despres d’anys gestionant projectes per a altres institucions, entitats … de grans dimensions, vàrem decidir començar amb un projecte propi amb una nova manera de gestionar-lo: a un espai íntim i proper, posant el creador al centre i demanant la participació del públic: Cultura a Casa.

ACOSTAR A PÚBLIC I CREADOR

Els grans teatres o espais amb grans aforaments (i moltes vegades buits), propostes que no s’entenen (i sense possibilitat de parlar amb el creador per entendre el procés creatiu), etc. va fer que el públic i el creador s’anessin separant, per això un dels objectius va ser acostar a públic i creador. Fomentant el diàleg entre ells, pel que l’experiència cultural s’enriqueix bidireccionalment.

EXPERIMENTAR NOVES PROPOSTES

Cultura a Casa vol experimentar amb formats, espais i contextos, el nostre projecte preten utilitzar l’espai domèstic com un espai per compartir cultura. L’espectador participa d’una experiència única en la que la proximitat als creadors és clau. El públic pot interactuar o dialogar amb els creadors després de les activitats,

CULTURA PARTICIPATIVA

Amb aquests mesos hem vist que el públic vol participar, li agrada el misteri de no saber on serà l’espectacle, molts s’ofereixen per ajudar-nos a tirar endavant el projecte.

I fins i tot, alguns espectadors es tornen programadors, fent propostes i acollint a casa seva un espectacle. En aquesta participació hi ha una de les peces clau d’aquest projecte: l’amfitrió que obre les portes de casa seva i acull una de les nostres propostes. Sense els més de 40 amftirions que ens han acollit aquest projecte no hagues estat possible: Gràcies!!

D’aquesta manera Cultura a Casa vol reivindicar la cultura participativa a espais no convencionals, creant circuits alternatius de difusió cultural amb una nova manera de fer i de gestionar la cultura: d’una manera participativa, posant al creador i al públic al centre.

Ens ajudes a fer realitat aquest II Festival domèstic Cultura a Casa?

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#12 / S'acosta el II Festival domèstic: entrades a la venda

Benvolguts mecenes,

El II Festival domèstic és a punt de començar... avui hem posat les entrades a la venda aquí, feu via que n'hi ha poques a la venda!

Ja tenim el cartell de Bàrbara Alca, artista i dissenyadora gràfica que participarà a la Galeria a Casa i que serà una de les vostres recompenses! Estau atents al correu, rebreu instruccions que us explicaràn com aconseguir -les.

T'animam a seguir per facebook i twitter tot el procés del II Festival, que és possible gràcies a vosaltres!!

GRÀCIES!!

#11 / Una darrera empenta per aconseguir fer realitat el II Festival domèstic

Ara mateix estam a 545 euros i 29 hores d’aconseguir el nostre objectiu i poder fer realitat el II Festival domèstic.

Quatre dies intensos on viurem experiències úniques, podrem veure d’aprop l’obra de LLuís Juncosa, Margarito dela Gueto, Marta Pujades i Bàrbara Alca. Podrem escoltar a Fee Reega, Cabeza, Pablo und Destruktion i veure quin és el resultat de juntar Papa Topo i el Fornet de la Soca… a més de totes les sorpreses (que no són poques) que ens esperen…

Setmanes llargues de feina són a punt d’acabar (o de tornar a començar si arribam a l’objectiu)!! Moltes gràcies a tots els que ho feu possible, als que ens escriviu per oferir casa vostra, aportau el vostre granet d’arena, compartiu les nostres publicacions entre els vostres amics o ens ajudau a gravar el vídeo, a fer el cartell, a preparar la festa amb els amics de Pep Lemon… etc etc

leer más

#10 / Margarito de la Guetto i Marta Pujades a la Galeria a Casa

Avui descobrim el nom de dos artistes més que es sumen a Lluís Juncosa i a Bàrbara Alca,ells són Margarito dela Guetto i Marta Pujades, participants a la Galeria a Casa. Però encara ens queden moltes sorpreses!!

MARGARITO DELA GUETTO

Margarito dela Guetto (Palma, 1981) viu a Barcelona. Ve del món del graffiti i del fanzine handmade. Adora el format de la fotografia instantània, que trasllada als diferents àmbits de la cultura urbana que li interessen o bé, li són propers, per a captar imatges espontànies de tot allò que li agrada compartir. Ha participat en diferents campanyes de firmes de moda i ha guanyat per votació popular el premi InstantLab a Impossible Project.

MARTA PUJADES

Marta Pujades (Palma, 1990) és fotògrafa però també ha duit a terme projectes de videocreació. Amb una especial sensibilitat… leer más

#09 / Papa Topo i Fee Reega participaran al II Festival Domèstic

A poc a poc es van desvetllant tots els misteris del II Festival Domèstic de Cultura a Casa, en 5 dies acaba la campanya de micro-mecenatge a la plataforma Verkami amb la que es finança aquest festival i avui us avançam dos artistes més que hi participaran. Encara queden algunes sorpreses…

PAPA TOPO + FORNET DE LA SOCA

PAPA TOPO, grup mallorquí liderat per Adrià Arbona, es va convertir en un dels grups més cercats a internet, gràcies al poder de les xarxes el seu single de debut “Oso pansa” no va durar ni una setmana en les tendes (500 còpies)

Fabriquen melodies a mig camí entre la urgència de Helen Love, la immediatesa de La casa azul o la senzillesa de Regaliz. “Sangre En Los Zapatos (Mi Amor)”, és el primer treball amb la seva formació actual.

Al II Festival domèstic presentaran un espectacle hibrid on es mesclarà música i menjar amb la participació de Tomeu Arbona, pare d’Adrià Arbona i propietari del Fornet de la Soca de Palma.

FEE REEGA

leer más

#08 / Pablo Und Destruktion i Cabeza participaràn al II Festival domèstic

Falta poc més d’un mes per a que comenci el II Festival domèstic Cultura a Casa, i només una setmana per a que acabi la campanya de verkami, i ha arribat l’hora d’anar devetllant alguns dels secrets que haviem estat guardant, fa uns dies us vàrem anunciar els primers artistes participants a la Galeria a Casa, i avui toca fer el mateix amb els del Festival, començarem anunciant-vos dues de les propostes musicals.

Pablo Und Destruktion

Han dit d’ell que dibuixa una marxa militar fúnebre amb olor a banda sonora de Quentin Tarantino, que podria ser un hipotètic creuament entre Nacho Vegas i Gasenuevo o que tot i tenir un estil propi, mentre l’escoltes et poden venir al cap els següents noms: Bad Seeds, Sonic Youth, Los Planetas, Tarántula…

L’any passat ja va visitar Cultura a Casa per presentar el seu primer disc Animal con parachoques (2012), ara torna a Cultura a Casa amb nou disc Sangrín que sona així:

A la seva webleer más

#07 / Raons per ser mecenes: viure experiències úniques

Cultura a Casa és un projecte que des del principi ha volgut crear experiències úniques, moments que dificilment es repeteixen i que suposen molt més que assistir a un espectacle cultural.

El fet de no saber a quina casa serà l’activitat, i fins i tot no saber que anam a veure suposa una vertadera experiència, que com deia una de les persones que hi ha assistit “aquestes són les coses que recordarem”.

Una peça de dansa a una casa deshabitada del centre de ciutat, un concert de jazz mentre es pon el sol, descobrir el piano de cua que serà el protagonista de la nit, seure al sofà a un metre del cantant o veure per la finestra un espectacle de dansa… experiències com aquestes són les que s’han pogut viure a Cultura a Casa, i esperam que gràcies al vostre suport com a Micro-mecenes poguem guadir-ne de moltes més…

Ens ajudes?

Aquí us deixam algunes de les cròniques que han escrit alguns dels asistents a Cultura a Casa

leer más

#06 / Raons per ser mecenes: formar part d’una comunitat

Seguim donant-vos raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa: formar part d'una comunitat.

Cultura a casa es presenta com un projecte comunitari, participatiu i de proximitat. En el que un dels nostres objectius és crear una comunitat al voltant d'aquest projecte.

AMICS DESCONEGUTS

Un grup d'amics, que fins fa uns minuts eren uns simples desconeguts esperen xerrant que algú els vagi a cercar i els acompanyi a la casa on viuràn una experiència única. Aquest és un dels moments que més ens agraden: els nervis de l'espera, l'emoció de no saber on aniràs... Més endavant, alguns tornaran a coincidir en una altra proposta, es retrobaràn i fins i tot es seuran junts.

AMFITRIONS

Els amfitrions són una de les peces clau d'aquesta comunitat, decideixen obrir casa seva per unes hores a un artista i a… leer más

#05 / Aquest dijous… tots a Can Pep festa amb DJ Rosemary, Pep Lemon i Cultura a Casa

En plena campanya de Verkami, Cultura a Casa i Pep Lemon sumen esforços i et conviden a la festa per celebrar que la unió fa la força. Serà aquest dijous 31 de juliol a partir de les 20:30h

En un dels espais amb més encant de Palma (Al passatge de Sant Feliu 17) i amb la música de la nostra estimada DJ Rosemary et convidam a participar i a conéixer els nostres projectes.

No hi faltaran la Pep Lemon, Pep Ginet i Estrella Damm.

Vine a conéixer els nostres projectes, a passar una bona estona i a brindar per què hi ha una altre manera de fer les coses.

T’ho perdràs?

#04 / Galeria a Casa: primeres confirmacions!!

El dijous 18 de setembre (Nit de l’Art) s’obrirà la Galeria a Casa comissariada per Albis & Rubí que ens proposen “un festival dins el festival”:

“On és l’escenari gran? Heu vist el concert? On sou? No tenc bateria! Una altra cervesa? Qui té el programa? M’han posat la polsera massa estreta, Una foto? I venga, més música.

La Galeria a Casa d’enguany vol ser un festival dins el festival.

La música serà el fil conductor de les diverses propostes artístiques, dins el marc contextual d’un festival com a esdeveniment puntual i efímer. Es crearan experiències úniques de caire performatiu en una programació repartida en diferents escenaris i dies.

L’objectiu parteix d’una doble descontextualització: treure l’art dels espais del circuit convencional per introduir-lo dins l’espai domèstic allotjant-lo, a la vegada, en el marc d’un festival de música. Galeria a Casa oferirà art dins l’àmbit domèstic i engrescarà al col·leccionisme, a través de l’opció d’adquirir peces úniques i seriades.

leer más

#03 / Raons per ser mecenes: una nova manera de fer cultura

Volem compartir amb vosaltres els motius per els que va néixer Cultura a Casa fa dos anys i el que pensam que són bones raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa, la primera: una nova manera de fer cultura.

Despres d’anys gestionant projectes per a altres institucions, entitats … de grans dimensions, vàrem decidir començar amb un projecte propi amb una nova manera de gestionar-lo: a un espai íntim i proper, posant el creador al centre i demanant la participació del públic: Cultura a Casa.

ACOSTAR A PÚBLIC I CREADOR

Els grans teatres o espais amb grans aforaments (i moltes vegades buits), propostes que no s’entenen (i sense possibilitat de parlar amb el creador per entendre el procés creatiu), etc. va fer que el públic i el creador s’anessin separant, per això un dels objectius va ser acostar a públic i creador. Fomentant el diàleg entre ells, pel que l’experiència cultural s’enriqueix bidireccionalment.

EXPERIMENTAR NOVES PROPOSTES

leer más

#02 / El II Festival domèstic als mitjans de comunicació

Comença el compte enrera per començar a desvetllar-vos algunes de les sorpreses que us tenim preparades...

Mentre us explicam que els mitjans de comunicació ja parlen del II Festival domèstic, aquí us posam alguns enllaços per a que pogueu llegir diferents articles que han sortit a la premsa aquests dies:

-Cultura a casa prepara en Palma su segundo y “enigmático” Festival Domèstic. Última Hora. 20 de juliol de 2014

-Entrevista a Miquel Ferrer a La Ventana de Baleares (secció de Rosa Campomar Un Mundo Maravilloso). Cadena Ser. 18 de juliol de 2014

-Segunda edición del Festival Domèstic Cultura a Casa. Fantasticplasticmag. 15 de juliol de 2014

-II edición del Festival Domèstic Cultura a Casa. Kireei 14 de julio de 2014

#01 / Mecenes: sortejam dues entrades per veure Records Particulars de Vivian Caoba!

Estam molt contents de la vostra resposta!! En tan sols tres dies ja hem superat els 500 euros, ara la nostra propera fita és arribar als 1.000 euros.

Cultura a Casa és un projecte col·lectiu i autofinançat des del principi, i per això volem premiar als que confien i ajuden a tirar endavant el projecte. Heu vist les recomenses que us hem preparat? N'hi ha per a tots els públics...

A més, volem cuidar molt bé als nostres mecenes, i per això estam preparant algunes sorpreses. Aquest dijous, sortejarem dues entrades entre tots els nostres mecenes per a assistir a Records Particulars de Vivian Caoba a una fantàstica casa de Portocolom.

Records Particulars es va estrenar al I Festival domèstic de Cultura a Casa, i des de llavora ha girat per diverses localitats: Palma, Santanyí, Móra d'Ebre i aquest dissabte a Portocolom.

A més, estau atents... aviat tendreu més sorpreses si us feis mecenes del II Festival domèstic.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies