❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

II Festival domèstic Cultura a Casa

Us presentam el II Festival domèstic Cultura a Casa que tendrà lloc del 18 al 21 de setembre de 2014 a Palma, durant quatre dies envaïrem les cases del centre de la ciutat amb propostes culturals multidisciplinars: arts visuals, música, dansa, arts escèniques i gastronomia per a tots els públics.

Cultura a Casa

A project of

Category

Created in

0
seconds
128
Pledges
4.680€
From 4.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

II FESTIVAL CULTURA A CASA

Compartint experiències úniques a espais domèstics

Us presentam el II Festival domèstic Cultura a Casa que tendrà lloc del 18 al 21 de setembre de 2014 a Palma, durant quatre dies envaïrem les cases del centre de la ciutat amb propostes culturals multidisciplinars: arts visuals, música, dansa, arts escèniques i gastronomia per a tots els públics.

Cultura a casa programa activitats culturals en espais domèstics on la proximitat és clau per viure una experiència única, el creador és a pocs metres del públic i el factor sorpresa és important fins al darrer moment ningú sap a quina casa es realitza l’activitat.

L'any passat ja vàrem tenir una proposta sorpresa: fins que va començar el concert els assistents no sabien a qui escoltarien. Enguany volem continuar amb aquesta intriga, i per això us anirem desvetllant durant els 40 dies que dura aquesta campanya els noms dels participants al Festival i les peces que presentaràn.

El que si que ja us avançam és que dijous 18 de setembre (Nit de l’Art) obrirà la Galeria a Casa comissariada per Albis & Rubí que ens proposen:

*“On és l'escenari gran? Heu vist el concert? On sou? No tenc bateria! Una altra cervesa? Qui té el programa? M'han posat la polsera massa estreta, Una foto? I venga, més música.

La Galeria a Casa d'enguany vol ser un festival dins el festival.

La música serà el fil conductor de les diverses propostes artístiques, dins el marc contextual d'un festival com a esdeveniment puntual i efímer. Es crearan experiències úniques de caire performatiu en una programació repartida en diferents escenaris i dies.

L'objectiu parteix d'una doble descontextualització: treure l'art dels espais del circuit convencional per introduir-lo dins l'espai domèstic allotjant-lo, a la vegada, en el marc d'un festival de música. Galeria a Casa oferirà art dins l'àmbit domèstic i engrescarà al col·leccionisme, a través de l'opció d'adquirir peces úniques i seriades.

I com cada any, ens sobren tíquets.”*

El repte d’organitzar el I Festival domèstic va ser una vertadera experiència, on vàrem veure complit un dels objectius del nostre projecte: augmentar la comunitat de Cultura a Casa. Aquesta edició beta del Festival va ser possible gràcies a la confiança de més de 180 mecenes que vàren aportar els 4.500 euros necessaris per fer-ho realitat a més de voluntaris, amfitrions i públic.

Aquí podeu veure un resum del I Festival domèstic Cultura a Casa:

Una de les produccions del I Festival domèstic, “Records particulars” de Vivian Caoba va ser sel·leccionada al festival Litterarum 2014. I hem presentat el nostre projecte a diferents jornades de gestió cultural: Pública14 (Madrid), Cultsurfing (Barcelona) i Interacció (Barcelona)

Estau atents a aquesta pàgina, a la nostra web i a les xarxes socials on a poc a poc us anirem desvetllant les propostes d’aquest segon any.

A què destinarem les vostres aportacions

Totes les nostres activitats s'han autofinançat gràcies a les aportacions dels socis de Cultura a Casa. Per poder montar el I Festival domèstic Cultura a Casa vàrem aconseguir el suport de 182 mecenes.

Enguany us tornam a demanar la vostra ajuda per aconseguir superar el que té la insularitat i poder realitzar el Festival.

Les vostres aportacions suposen un terç del que costa el festival, les altres dues terceres parts les cobrirem amb patrocinadors i les entrades.

Destinarem les vostres aportacions a poder dur a Mallorca a tots els artistes que venen de fora, a més de poder cobrir les despes de gestió, producció i coordinació del festival.

Sobre les recompenses

Hem preparat recompenses per a tots els gustos: des de vertaderes experiències com són ser els primers a entrar a la Galeria a Casa, una visita guiada pels terrats de Canamunt o un picnic preparat per Rosemary.

N'hi ha d'altres de més físiques com una llibreta editada per Sr. Ferrer, o un davantal estampat amb serigrafia al taller Das Kabinett. Segur que trobes una recompensa que t'agradi.

Calendari previst

Fins el 30 d'agost serà el termini per comprar billets, produir les peces, etc.

Del 1 al 30 de setembre serà el termini per entregar les recompenses. Cada recomensa té un termini diferent.

Del 18 al 21 de setembre es realitzarà el II Festival Cultura a Casa

+ Info

Web de Cultura a Casa
Facebook de Cultura a Casa
Twitter de Cultura a Casa

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Cultura a Casa

  Cultura a Casa
  Author

  over 9 years

  Hola Mercedes,

  Gracias por ofrecerte, los anfitriones son una parte esencial de nuestro proyecto.

  En nuestra web hay un formulario con los datos que necesitas y nos pondremos en contacto contigo.

  http://culturaacasa.org/cultura-a-casa-2/vols-ser-amfitrio/

  ¡Gracias!

 • Mercedes Seoane

  Mercedes Seoane

  over 9 years

  Me gustaría ofrecer mi casa para vuestro proyecto, el otro día VI un espacio para apuntarme, pero no lo encuentro. ¿Qué datos necesitáis?
  Saludos

#12 / S'acosta el II Festival domèstic: entrades a la venda

Benvolguts mecenes,

El II Festival domèstic és a punt de començar... avui hem posat les entrades a la venda aquí, feu via que n'hi ha poques a la venda!

Ja tenim el cartell de Bàrbara Alca, artista i dissenyadora gràfica que participarà a la Galeria a Casa i que serà una de les vostres recompenses! Estau atents al correu, rebreu instruccions que us explicaràn com aconseguir -les.

T'animam a seguir per facebook i twitter tot el procés del II Festival, que és possible gràcies a vosaltres!!

GRÀCIES!!

#11 / Una darrera empenta per aconseguir fer realitat el II Festival domèstic

Ara mateix estam a 545 euros i 29 hores d’aconseguir el nostre objectiu i poder fer realitat el II Festival domèstic.

Quatre dies intensos on viurem experiències úniques, podrem veure d’aprop l’obra de LLuís Juncosa, Margarito dela Gueto, Marta Pujades i Bàrbara Alca. Podrem escoltar a Fee Reega, Cabeza, Pablo und Destruktion i veure quin és el resultat de juntar Papa Topo i el Fornet de la Soca… a més de totes les sorpreses (que no són poques) que ens esperen…

Setmanes llargues de feina són a punt d’acabar (o de tornar a començar si arribam a l’objectiu)!! Moltes gràcies a tots els que ho feu possible, als que ens escriviu per oferir casa vostra, aportau el vostre granet d’arena, compartiu les nostres publicacions entre els vostres amics o ens ajudau a gravar el vídeo, a fer el cartell, a preparar la festa amb els amics de Pep Lemon… etc etc

read more

#10 / Margarito de la Guetto i Marta Pujades a la Galeria a Casa

Avui descobrim el nom de dos artistes més que es sumen a Lluís Juncosa i a Bàrbara Alca,ells són Margarito dela Guetto i Marta Pujades, participants a la Galeria a Casa. Però encara ens queden moltes sorpreses!!

MARGARITO DELA GUETTO

Margarito dela Guetto (Palma, 1981) viu a Barcelona. Ve del món del graffiti i del fanzine handmade. Adora el format de la fotografia instantània, que trasllada als diferents àmbits de la cultura urbana que li interessen o bé, li són propers, per a captar imatges espontànies de tot allò que li agrada compartir. Ha participat en diferents campanyes de firmes de moda i ha guanyat per votació popular el premi InstantLab a Impossible Project.

MARTA PUJADES

Marta Pujades (Palma, 1990) és fotògrafa però també ha duit a terme projectes de videocreació. Amb una especial sensibilitat… read more

#09 / Papa Topo i Fee Reega participaran al II Festival Domèstic

A poc a poc es van desvetllant tots els misteris del II Festival Domèstic de Cultura a Casa, en 5 dies acaba la campanya de micro-mecenatge a la plataforma Verkami amb la que es finança aquest festival i avui us avançam dos artistes més que hi participaran. Encara queden algunes sorpreses…

PAPA TOPO + FORNET DE LA SOCA

PAPA TOPO, grup mallorquí liderat per Adrià Arbona, es va convertir en un dels grups més cercats a internet, gràcies al poder de les xarxes el seu single de debut “Oso pansa” no va durar ni una setmana en les tendes (500 còpies)

Fabriquen melodies a mig camí entre la urgència de Helen Love, la immediatesa de La casa azul o la senzillesa de Regaliz. “Sangre En Los Zapatos (Mi Amor)”, és el primer treball amb la seva formació actual.

Al II Festival domèstic presentaran un espectacle hibrid on es mesclarà música i menjar amb la participació de Tomeu Arbona, pare d’Adrià Arbona i propietari del Fornet de la Soca de Palma.

FEE REEGA

read more

#08 / Pablo Und Destruktion i Cabeza participaràn al II Festival domèstic

Falta poc més d’un mes per a que comenci el II Festival domèstic Cultura a Casa, i només una setmana per a que acabi la campanya de verkami, i ha arribat l’hora d’anar devetllant alguns dels secrets que haviem estat guardant, fa uns dies us vàrem anunciar els primers artistes participants a la Galeria a Casa, i avui toca fer el mateix amb els del Festival, començarem anunciant-vos dues de les propostes musicals.

Pablo Und Destruktion

Han dit d’ell que dibuixa una marxa militar fúnebre amb olor a banda sonora de Quentin Tarantino, que podria ser un hipotètic creuament entre Nacho Vegas i Gasenuevo o que tot i tenir un estil propi, mentre l’escoltes et poden venir al cap els següents noms: Bad Seeds, Sonic Youth, Los Planetas, Tarántula…

L’any passat ja va visitar Cultura a Casa per presentar el seu primer disc Animal con parachoques (2012), ara torna a Cultura a Casa amb nou disc Sangrín que sona així:

A la seva webread more

#07 / Raons per ser mecenes: viure experiències úniques

Cultura a Casa és un projecte que des del principi ha volgut crear experiències úniques, moments que dificilment es repeteixen i que suposen molt més que assistir a un espectacle cultural.

El fet de no saber a quina casa serà l’activitat, i fins i tot no saber que anam a veure suposa una vertadera experiència, que com deia una de les persones que hi ha assistit “aquestes són les coses que recordarem”.

Una peça de dansa a una casa deshabitada del centre de ciutat, un concert de jazz mentre es pon el sol, descobrir el piano de cua que serà el protagonista de la nit, seure al sofà a un metre del cantant o veure per la finestra un espectacle de dansa… experiències com aquestes són les que s’han pogut viure a Cultura a Casa, i esperam que gràcies al vostre suport com a Micro-mecenes poguem guadir-ne de moltes més…

Ens ajudes?

Aquí us deixam algunes de les cròniques que han escrit alguns dels asistents a Cultura a Casa

read more

#06 / Raons per ser mecenes: formar part d’una comunitat

Seguim donant-vos raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa: formar part d'una comunitat.

Cultura a casa es presenta com un projecte comunitari, participatiu i de proximitat. En el que un dels nostres objectius és crear una comunitat al voltant d'aquest projecte.

AMICS DESCONEGUTS

Un grup d'amics, que fins fa uns minuts eren uns simples desconeguts esperen xerrant que algú els vagi a cercar i els acompanyi a la casa on viuràn una experiència única. Aquest és un dels moments que més ens agraden: els nervis de l'espera, l'emoció de no saber on aniràs... Més endavant, alguns tornaran a coincidir en una altra proposta, es retrobaràn i fins i tot es seuran junts.

AMFITRIONS

Els amfitrions són una de les peces clau d'aquesta comunitat, decideixen obrir casa seva per unes hores a un artista i a… read more

#05 / Aquest dijous… tots a Can Pep festa amb DJ Rosemary, Pep Lemon i Cultura a Casa

En plena campanya de Verkami, Cultura a Casa i Pep Lemon sumen esforços i et conviden a la festa per celebrar que la unió fa la força. Serà aquest dijous 31 de juliol a partir de les 20:30h

En un dels espais amb més encant de Palma (Al passatge de Sant Feliu 17) i amb la música de la nostra estimada DJ Rosemary et convidam a participar i a conéixer els nostres projectes.

No hi faltaran la Pep Lemon, Pep Ginet i Estrella Damm.

Vine a conéixer els nostres projectes, a passar una bona estona i a brindar per què hi ha una altre manera de fer les coses.

T’ho perdràs?

#04 / Galeria a Casa: primeres confirmacions!!

El dijous 18 de setembre (Nit de l’Art) s’obrirà la Galeria a Casa comissariada per Albis & Rubí que ens proposen “un festival dins el festival”:

“On és l’escenari gran? Heu vist el concert? On sou? No tenc bateria! Una altra cervesa? Qui té el programa? M’han posat la polsera massa estreta, Una foto? I venga, més música.

La Galeria a Casa d’enguany vol ser un festival dins el festival.

La música serà el fil conductor de les diverses propostes artístiques, dins el marc contextual d’un festival com a esdeveniment puntual i efímer. Es crearan experiències úniques de caire performatiu en una programació repartida en diferents escenaris i dies.

L’objectiu parteix d’una doble descontextualització: treure l’art dels espais del circuit convencional per introduir-lo dins l’espai domèstic allotjant-lo, a la vegada, en el marc d’un festival de música. Galeria a Casa oferirà art dins l’àmbit domèstic i engrescarà al col·leccionisme, a través de l’opció d’adquirir peces úniques i seriades.

read more

#03 / Raons per ser mecenes: una nova manera de fer cultura

Volem compartir amb vosaltres els motius per els que va néixer Cultura a Casa fa dos anys i el que pensam que són bones raons per ser mecenes del II Festival domèstic Cultura a Casa, la primera: una nova manera de fer cultura.

Despres d’anys gestionant projectes per a altres institucions, entitats … de grans dimensions, vàrem decidir començar amb un projecte propi amb una nova manera de gestionar-lo: a un espai íntim i proper, posant el creador al centre i demanant la participació del públic: Cultura a Casa.

ACOSTAR A PÚBLIC I CREADOR

Els grans teatres o espais amb grans aforaments (i moltes vegades buits), propostes que no s’entenen (i sense possibilitat de parlar amb el creador per entendre el procés creatiu), etc. va fer que el públic i el creador s’anessin separant, per això un dels objectius va ser acostar a públic i creador. Fomentant el diàleg entre ells, pel que l’experiència cultural s’enriqueix bidireccionalment.

EXPERIMENTAR NOVES PROPOSTES

read more

#02 / El II Festival domèstic als mitjans de comunicació

Comença el compte enrera per començar a desvetllar-vos algunes de les sorpreses que us tenim preparades...

Mentre us explicam que els mitjans de comunicació ja parlen del II Festival domèstic, aquí us posam alguns enllaços per a que pogueu llegir diferents articles que han sortit a la premsa aquests dies:

-Cultura a casa prepara en Palma su segundo y “enigmático” Festival Domèstic. Última Hora. 20 de juliol de 2014

-Entrevista a Miquel Ferrer a La Ventana de Baleares (secció de Rosa Campomar Un Mundo Maravilloso). Cadena Ser. 18 de juliol de 2014

-Segunda edición del Festival Domèstic Cultura a Casa. Fantasticplasticmag. 15 de juliol de 2014

-II edición del Festival Domèstic Cultura a Casa. Kireei 14 de julio de 2014

#01 / Mecenes: sortejam dues entrades per veure Records Particulars de Vivian Caoba!

Estam molt contents de la vostra resposta!! En tan sols tres dies ja hem superat els 500 euros, ara la nostra propera fita és arribar als 1.000 euros.

Cultura a Casa és un projecte col·lectiu i autofinançat des del principi, i per això volem premiar als que confien i ajuden a tirar endavant el projecte. Heu vist les recomenses que us hem preparat? N'hi ha per a tots els públics...

A més, volem cuidar molt bé als nostres mecenes, i per això estam preparant algunes sorpreses. Aquest dijous, sortejarem dues entrades entre tots els nostres mecenes per a assistir a Records Particulars de Vivian Caoba a una fantàstica casa de Portocolom.

Records Particulars es va estrenar al I Festival domèstic de Cultura a Casa, i des de llavora ha girat per diverses localitats: Palma, Santanyí, Móra d'Ebre i aquest dissabte a Portocolom.

A més, estau atents... aviat tendreu més sorpreses si us feis mecenes del II Festival domèstic.

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.