❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Can Vies Vive! #RefemCanVies ¡Extendamos la autogestión!

#RefemCanVies es recuperar un patrimonio de la comunidad, pero también es dar un golpe de timón en el rumbo marcado por los mercados e instituciones. Es solidarizarnos con las represaliadas del #EfecteCanVies. ¿Nos ayudas?

Can Vies viu!

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
2.266
Aportaciones
89.760€
De 70.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català, Deutsch, English, Euskara y Italiano

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

unica solucion reconstruccion
unica solucion reconstruccion

El proceso de #ReconstruïmCanVies se puso en marcha el 31 de mayo cuando más de un millar de personas colaboraron en las tareas de desescombro de la capilla derribada. Ese día, el impulso colectivo hizo soñar a todos con la posibilidad de recuperar lo que el Ayuntamiento de Barcelona y el Distrito de Sants-Montjuïc, a través de la empresa de transportes TMB, nos habían querido arrebatar. Recuperamos las plazas, perdimos el miedo y nos empoderamos para quedarnos allí: para reconstruir en paz lo que ellos destruyeron con violencia.


¿Por qué Reconstruimos Can Vies?


Porque tenemos la oportunidad de hacer renacer Can Vies y volver a lo que ha sido y todavía es: un patrimonio de la comunidad. Sólo el apoyo y la solidaridad han hecho posible el nuevo proyecto de reconstrucción colectiva y necesitamos la ayuda de todos y todas vosotras para sacarlo adelante.

Para que Can Vies vuelva a ser un espacio aglutinador de la diversidad anticapitalista y el altavoz de las luchas que siempre ha sido, queremos haceros partícipes del proceso de la manera más transparente posible y explicar en todo momento a dónde irán las aportaciones que harán realidad este sueño colectivo.


¿Cómo reconstruiremos?


Reconstruir de manera participativa.

Requiere orden y planificación, aunque queremos que esta tarea sea lo más transparente y simbólica posible, ya que este centro social es un nodo de una red más extensa, que implica a todos los barrios.

Combinar el trabajo de profesionales con el de las personas dispuestas a aportar su granito de arena.

Para poder trabajar con estos ingredientes es necesario un proyecto que defina qué, cómo y cuándo se deben hacer las cosas que entre todas decidamos.

Proceso participativo y colectivo.

Consistirá en definir qué usos tendrán los espacios de Can Vies, qué grado de intervención se realizará y sobre todo, la parte más activa: hacerlo todo con nuestras manos.


Es triste pedir pero más triste es la usura


70.000€ es una cifra que a la gente humilde nos asusta.

Una cifra insignificante para las élites dominantes acostumbradas a la usura.

Pero estamos seguras de que con el esfuerzo colectivo lo conseguiremos.

Por eso os pedimos que os sintáis parte de proyecto no sólo haciendo aportaciones económicas. Os necesitamos para difundir este proyecto haciéndolo extensible y traspasando fronteras: para generar material gráfico, artículos, vídeos o lo que se os ocurra para extender de nuevo la llama de la autogestión.

Un punto de partida para empezar a soñar.

Una gran cifra pero a la vez insuficiente. Este es un proceso en constante reformulación, en constante proceso asambleario con comisiones técnicas que en función del presupuesto podrán proyectar una reconstrucción más o menos simbólica.

Un punto de partida para dejar de sentirnos solas.

Una cifra que cubre una parte mínima de los costes represivos que ha supuesto y supondrá la semana de movilizaciones en la calle. Una pequeña aportación que ayudará a respirar y a sentirse acompañadas a las presas y detenidas.

Es una responsabilidad común.
¡Es la dignidad de las de abajo contra las de arriba!


¿A qué dedicaremos las aportaciones?


Tareas de reconstrucción

Las aportaciones nos permitirán plantear la reconstrucción de Can Vies. Para esta parte del presupuesto necesitamos, sólo para empezar, 40.000 €. Es un proceso donde intervendrán muchos factores y donde los números que hemos podido hacer son aproximados y no definitivos, ya que partimos de una dinámica asamblearia, donde los pasos que vamos haciendo son cortos, pero el camino es muy largo.

Asumir la responsabilidad de estos destrozos le correspondería al Ayuntamiento, pero no queremos pedir nada a quien nos lo ha querido quitar todo. Hemos aceptado que finalmente entren a desescombrar y apuntalar el interior para asegurarlo y que nadie se haga daño. Pero no aceptaremos ni plazos ni contrapartidas de una escenificada negociación mediática. Queremos que nos dejen tranquilas reconstruir lo que el barrio quiera y como quiera.

Somos conscientes de que rehabilitar un edificio de estas dimensiones requiere una cantidad de dinero que se escapa de nuestras manos. El dinero obtenido de las aportaciones de las mecenas irá destinado a las tareas de gestión, los seguros de las personas que quieran colaborar activamente, la contratación de mano de obra profesional en aquellas situaciones que lo requieran y un 30% del presupuesto destinado a la compra de material.

Caja de resistencia

Asimismo, 30.000 € se repartirán entre Rereguarda en Moviment y Alerta Solidària para cubrir los gastos judiciales de las 67 detenidas durante la semana de movilizaciones por el #EfecteCanVies.

Se han iniciado decenas de procedimientos judiciales contra las detenidas, y nosotras los iniciaremos, también, contra ellos, por violar derechos humanos fundamentales.

También interpondremos denuncias por las decenas de personas que sufrieron lesiones, algunas muy graves, consecuencia de las actuaciones policiales y por las encapsuladas la madrugada del 31 de mayo, a las que obligaron a fotografiarse con prendas de ropa ajenas para fabricar pruebas que las incriminaran.

No dejaremos solas a nuestras compañeras: ahora más que nunca, que se extienda la solidaridad.



RECOMPENSAS



Las recompensas de este proyecto son de carácter muy simbólico.

La cifra que queremos conseguir es muy alta a la vez que insuficiente para las necesidades que tenemos. Por eso las recompensas físicas tienen precios tan elevados para evitar que se coman mucho margen de lo que pedimos.

Somos conscientes de que muchas no pueden pagar una camiseta a 50€ o asistir a un concierto de 60€. Por ello, para garantizar que no se quede sin por hace ilusión alguna de las recompensas. Las puede conseguir a precios populares en nuestras paradas y espacios del barrio, así como reservaremos una tercera parte de las entradas para vender en taquilla.

Fuera del estado español habrá que pagar los gastos de envio aparte.


RECOMPENSAS PARA PRESUMIDAS





RECOMPENSAS PARA DIFUNDIR LA CAMPAÑA




RECOMPENSAS PARA AMANTES DEL ARTE



Han sido muchas las artistas que han respondido a la llamada de #CreaXcanvies y que nos han ofrecido diferentes propuestas originales (muchas de las cuales ya se han agotado) para ofrecer como recompensa. Queremos agradecerles inmensamente su colaboración y animar a otros profesionales gráficos a aportar su granito de arena en este proyecto.

ROC BLACK BLOCK #CREAXCANVIES


JOAN TURU #CREAXCANVIES



RECOMPENSAS FORMATIVAS





RECOMPENSAS PARA FETITXISTAS




RECOMPENSAS PARA ALTRUISTAS



Esta es la recompensa más simbólica de todas.


+ Info:

@somcanvies
Facebook CSA Can Vies
Canvies.barrisants.org


Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

87 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • luiccin

    luiccin

    más de 8 años

    Buenas.Imagino que el gestionar este verkami más todas las actividades propias sean un absoluto caos pero, para alguna de las recompensas como camistas que aún no ha llegado, ¿sería posible pasar directamente por Can Vies a recogerlas?

  • Carlos

    Carlos

    más de 8 años

    Bon dia,

    encara no m'ha arribat la meva recompensa. He enviat molts mails però no he tingut resposta

  • Say McFlay

    Say McFlay

    más de 8 años

    Hola bones! Vaig participar al vostre verkami amb l'opcio "Cepo a la BRIMO" pero encara no sé res de la recompensa y ha passat bastant temps... quan les tindreu?

  • kela.pressa.mata

    kela.pressa.mata

    casi 9 años

    Bones, vaig aportar 15 € i m'agradaria tenir el mural... on puc anar aa recollir la mevaa mecena? Moltíssimes gràcies! Salut!

  • Laura

    Laura

    casi 9 años

    Aporté 50 € y envié un formulario con la talla, color, etc de la camiseta y no he sabido nada más, o yo me he despistado, ¿podéis decirme algo?

  • Lourdes Giménez Jarne

    Lourdes Giménez Jarne

    9 años

    Bon dia companys!!

    L'altre dia em van comentar que no sortia al llistat de pendents de diverses recompenses. Estic pendent de rebre el DVD i el cartel d'Abel Galleta.

    Com ens podem posar en contacte?

    Gràcies

  • Lourdes Giménez Jarne

    Lourdes Giménez Jarne

    más de 9 años

    Bon dia companyes! Encara no m'han arribat algunes de les recompenses del Verkami. Dues eren per portar fora. Teniu idea de quant arribaran? Moltes gràcies i endavant!!

  • Can Vies viu!

    Can Vies viu!
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Ferran,

    Si no t'ha arribat el mail del formulari que vam enviar, contacta si us plau al mail: [email protected]

    Gràcies!

  • Ferran

    Ferran

    más de 9 años

    Hola! Vaig aportar 30€ que portava 3 entrades de regal al concert de la Troba i els Orxata. El concert és demà i encara no sé on puc recollir les entrades ni tan sols on es farà el concert. Alguna idea??

  • Joan Vidal Baixauli

    Joan Vidal Baixauli

    más de 9 años

    Hola, estic intentant fer una aportació de 15 euros amb el concert del 26 de setembre, però no hi puc accedir. Com ho puc fer? Gràcies.

#10 / No ens oblidem de vosaltres!

Hola, mecenes!

Primer de tot, volem demanar-vos disculpes perquè som conscients que ens estem demorant amb l'entrega de les recompenses. Sense que sigui una excusa, sinó una realitat, volem explicar-vos que gestionar un Verkami tan gran com aquest (més de 100 recompenses i 2.266 mecenes) és una feina llarga i feixuga, més tenint en compte el moment en què ens trobem, en què la precarietat i els esdeveniments ens obliguen a treballar amb uns tempos que, en moltes ocasions, no podem assumir.

A banda, la gestió d'aquest verkami es complica per la quantitat de mecenes que tenim, els quals no tots són de Barcelona i rodalies, sinó que hem rebut solidaritat des de tot l'estat espanyol, Alemanya, Itàlia o l'estat francès! Posar ordre i centralitzar tota la informació no és feina fàcil, creieu-nos...

Per poder recollir les vostres… leer más

#09 / 89.760 GRÀCIES! // ¡89.760 GRACIAS! // 89,760 THANKS!

89.760 GRÀCIES!

[CAT] [CAST a continuación] [ENG bellow]

Malgrat l'objectiu que ens vam marcar va ser assolit fa gairebé una setmana, avui ja podem celebrar definitivament que hem aconseguit l'objectiu #RefemCanVies! 89.760 euros que ens permetran aixecar de nou Can Vies i ajudar i donar aixopluc a les persones represaliades durant l'#EfecteCanVies, així com empendre accions contra la brutalitat policial exercida durant aquella setmana.

Són molts els grups, artistes, centres socials, cooperatives, ateneus, bars, tavernes, casals, persones a títol individual... Que ens han regalat la seva solidaritat perquè poguéssiu tenir unes recompenses genials i especials, però també les 2.266 mecenes que heu aportat el vostre granet de sorra.

Gràcies a totes vosaltres hem aconseguit no només aconseguir l'objectiu marcat,… leer más

#08 / #ReconstruïmCanVies aconsegueix 70.000 euros per la seva reconstrucció

[CAT] [CAST a continuación]

Només 5 dies després de l'intent d'enderroc dels 17 anys d'autogestió i organització popular al barri de Sants, vam iniciar les tasques de reconstrucció. I ho vam fer a la nostra manera: amb la solidaritat del barri, treball voluntari i braç a braç, teixint somriures i voluntat de ser i seguir existint.

Ens vam marcar una ambiciosa meta per a aixecar físicament el que per a moltes persones és ja un símbol de resistència a la prepotència del poder. Vam decidir obrir una iniciativa de micromecenatge per a assolir un doble objectiu:

D'una banda, iniciar la reconstrucció i compra de materials. De l'altra, no deixar sola a cap persona que va ser detinguda durant els dies d'ocupació policial del barri. Finançar, també, les possibles denúncies als responsables de detencions il·legals, muntatges com l'encerclament de manifestants i obligatorietat de posar roba aliena per incriminar o les ordres de presó preventiva fetes servir com a eina d'escarni col·lectiu.

#07 / ÚLTIMA SETMANA DEL VERKAMI! #AraoMaiCanVies

[CAT] [CAST a continuación]

Estem al final del verkami i encara falten 14.000 euros per assolir l'objectiu marcat, però sabem que entre totes podrem aconseguir-ho. Per fer-ho, però, necessitem una última empenta de força i difusió, arribar a tots els racons i a tothom: familiars, veïnes i veïns, amics i amigues, companys i companyes de feina... Sabem que encara hi ha gent que no s'han animat a aportar i durant aquesta setmana necessitem que difongueu els vídeos i continguts que treurem i hem tret, tant a nivell internacional com a nivell local.

Per tal de donar el darrer impuls, s'ha fet un vídeo animant a participar al micromecenatge amb actors de la televisió i teatre català, i s'hi estan afegint altres personatges del món de la música i l'art. El podeu trobar a yotube al canal de SantsTV o buscant #AraoMaiCanVies. Al vídeo hi participen els actors Nao Albet, Marcel Borràs, Marc Martínez, Marc Garcia Cote, Aleix Fauró, Bernat Quintana, Oriol Pla i Ivan Morales.

leer más

#06 / Novetats: La Troba Kung-Fú i Orxata Sound System se sumen a #RefemCanVies!

[CATALÀ] [CASTELLANO a continuación]

Avui volem fer una nova empenta a #RefemCanVies i ens fa molta il·lusió anunciar-vos que el 26 de setembre durem a terme un concert amb la presència de La Troba Kung-Fú i Orxata Sound System a Sants. Gràcies a la seva solidaritat i suport podreu gaudir d'un concert de les dues bandes i podreu aconseguir les vostres entrades exclusivament a través d'una aportació al Verkami: una entrada són 15€, 2 entrades 25€ i tres, 30€.

A banda d'aquest nou concert, podem anunciar noves recompenses. Una unió creada especialment per a l'ocasió, el RefemCanVies Sound System Combo (integrada per King Horror, Rebelmadiaq, Urtica i Hi Light), ofereix un bolo de més de quatre hores d'Ska, Reggae, Roots, Rub a Dub i Dancehall. Una molt bona oportunitat per oferir un gran concert al vostre centre social, ateneu, casal...

Des de l'altra banda de la ciutat ens arriba el suport de l'Ateneu Popular de Nou Barrisleer más

#05 / Hem superat l'equador de la recaptació, seguim sumant!

[CATALÀ]

Aquesta setmana hem presentat algunes recompenses noves com els concerts de Feliu Ventura, Pirat's Sound Sistema, Cranc, Exèrcit d'Alliberament Musical i Itaca Band i una actuació de l'actual Premi Nacional de Cultura, la Companyia Pepa Plana. Des d'aquí volem mostrar el nostre més sincer agraïment a tots els grups i artistes que s'han sumat a la solidaritat i suport a Can Vies, que cada dia en són més.

"Jo sóc un entusiasta de l'autogestió". Això és el que va dir Xavier Trias tres dies després de desallotjar el CSA Can Vies. Per aquest motiu, veïns i veïnes de Sants, a través d'un vídeo, han demanat a l'acalde Xavier Trias que faci una aportació al Verkami que fa 20 dies que vam iniciar.

Amb el HT #SócEntusiastaDe la xarxa s'ha omplert de missatges entusiastes i d'interpel·lacions virtuals a Xavier Trias. L'entusiasme ha estat tal que gràcies a tots i a totes vosaltres, hem superat l'equador de la recaptació. A més a més, ja hem arribat a les 800 mecenes!

#04 / [AVUI] Detencions per #EfecteCanVies // [HOY] Detenciones por #EfecteCanVies

[CATALÀ]

ONADA REPRESSIVA CONTRA L’EFECTE CAN VIES10 de juliol 2014

Al llarg del dia d’avui s’han produït com a mínim dues detencions relacionades amb l’#efectecanvies, en una operació policial que podria restar oberta i, per tant, produir-se més detencions. Segons ens han informat els advocats, els dos companys de Can Vies detinguts estan acusats de manifestació il·lícita, atemptat a l’autoritat i desordres.

A finals de maig van intentar desallotjar Can Vies, però el poder popular es va alçar impedint l’enderroc d’aquest edifici emblemàtic per a l’esquerra anticapitalista i va generar una onada de solidaritat arreu del territori que ha permès a dia d’avui comptar amb un projecte de reconstrucció, símbol de les lluites populars i de les veus dissidents.

El poder no va poder destruir aquest… leer más

#03 / PayPal activat

[CATALÀ]

Sabem que una de les preguntes que més ens fèieu era el tema del PayPal. Doncs bé, amb retard, però a la fi us podem anunciar que ja el tenim actiu. Us demanem disculpes pel retard, però diuen que més val tard que mai... A banda, també tenim un número de compte on ja s'hi poden fer aportacions. El compte és de Caixa d'Enginyers i és aquest (entre parèntesi l'IBAN):

                                (ES97) 3025 001 79 1400065518

Esperem que ens disculpeu i que pogueu fer les vostres aportacions! Moltes gràcies!

[CASTELLANO]

PayPal activado

Sabemos que una de las cuestiones que más nos habéis preguntado ha sido el tema de PayPal. Pues bien, con retraso, pero al fin os podemos anunciar que ya está activo. Os pedimos disculpas por el retraso, pero dicen que más vale tarde que nunca ... Además, también tenemos un número de cuenta donde ya se pueden hacer aportaciones. La cuenta es de Caja de Ingenieros y es el siguiente (entre paréntesis el IBAN):

leer más

#02 / JULIOL ÉS... EL MES CAN VIES!

[ CATALÀ]

Ens acostem a l'equador del projecte i volem fer-li una nova empenta: ajudeu-nos!

Hem rebut moltes propostes i missatges de suport i solidaritat d'ençà que vam embarcar-nos en l'aventura col·lectiva de refer un espai que a poc a poc va prenent forma. I tot això és gràcies a vosaltres, als vostres ànims i a la vostra solidaritat. Les comissions creades arran de les assemblees obertes de Can Vies treballen per planificar i organitzar les tasques, per dissenyar el nou espai, per difondre com avança el procés, per dinamitzar l'espai...

Perquè tot això sigui possible, però, necessitem seguir sumant suports econòmics al Verkami i esperem que aquestes noves recompenses us ajudin a vosaltres i a les vostres entitats, col·lectius, etc., a fer el pas i aportar el vostre granet de sorra perquè el somni de Can Vies es refaci.


RECOMPENSES PER A LES AMANTS DE L'ART



leer más

#01 / El primer dia de crowdfunding ens permet somiar un futur per a Can Vies

Encara no fa ni 24 hores que vam iniciar aquesta campanya de micromecenatge i entre totes hem aconseguit ja un total de 5.700 euros que ens permeten somiar amb la reconstrucció de Can Vies.

En primer lloc, agrair a Verkami que hagi renunciat voluntàriament a una part del percentatge de benefici que li correspondria, i s'emportarà només 1.400€ en costos fixos de gestió web (un 2% sobre el mínim a aconseguir).

Però la solidaritat no només són els diners. Avui ha estat un gran dia, perquè a més de les aportacions econòmiques, han estat molts els bars i restaurants del barri i d'arreu del país que han donaran el 100% del benefici al crowdfunding, que llistem a continuació. I als que volem agrair la seva solidaritat.

  • Kop de Mà (Sants)

    • Dinar Terra d'Escudella (fins a 7 packs) (Sants)
    • Koitton club (Sants)
  • Casal Jaume Compte (Sants)

  • Resolís - Bar-Restaurant de l'Ateneu independentista de la Vila de Gràcia La Barraqueta

  • Bar Restaurant El Forn (Girona)

  • Taverna Despertaferro (Reus)

  • leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies