❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Una història granollerina

"Una història granollerina" és un llibre recull de 19 relats històrics que pretenen fer un repàs de la història de la ciutat de Granollers, des de la Prehistòria fins els nostres dies.

Associació Semproniana

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
131
Aportaciones
7.210€
De 6.750€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Granollers és una ciutat amb una història intensa i apassionant que es remunta molt més enllà d'on la memòria dels humans ens pot portar. Des de la presència documentada d'animals prehistòrics, fins al segle XXI, la nostra ciutat i el seu territori ha estat protagonista en les diferents èpoques històriques.

Una història granollerina vol recollir aquest testimoni amb un conjunt de 19 relats que pretenen fer un repàs de la història de la ciutat de Granollers.

És una obra a cavall entre el rigor acadèmic, la divulgació històrica i el relat literari. Els personatges i els fets que s'hi relaten són verídics, però s'expliquen de manera pedagògica en format literari, tot dramatitzant els fets històrics per a recrear en la ment del lector l'ambient de cada història.

En Diego Sola, historiador i escriptor, ens fa viure de prop el naixement i vicissituds d'un Granollers que ha estat llar de reis i bressol de viatgers llegendaris.

En Pau Farell, artista i il·lustrador, acompanya els relats amb els seus dibuixos que ens traslladaran visualment a cada època històrica.

Una història granollerina està promogut per l'Associació Semproniana, entitat sense ànim de lucre que vol promoure la difusió de la història i la cultura de Granollers així com la seva identitat com a ciutat.

DESCRIPCIÓ DEL LLIBRE

Obra de divulgació i recreació històrica que compila de forma amena i exhaustiva una història general de Granollers.

Publicació de mida 21 x 21 cm amb enquadernació cosida i encolada.

200 pàgines impreses en color amb paper estucat mat de 130 grams a l'interior i de 300 grams a la portada.

Edició de qualitat que inclou il·lustracions, fotografies històriques, documentació antiga, mapes i quadres de context històric així com apunts biogràfics dels principals personatges històrics.

Índex de relats:

1 Caminant entre mastodonts Prehistòria vallesana

2 Semproniana imaginada: ibers i romans El Granollers antic

3 Un granollerí a la cort dels papes [Miquel de Ricomà] 1300-1400

4 Granollers, 1466: perfum, luxe i mort [El Granollers del segle XV i la cort de Pere] 1400-1500

5 La gralla o la granota [Granollers en l’escena de la monarquia. El topònim] 1500-1600

6 La plaça de les places [El mercat de Granollers. La construcció de la Porxada] 1586

7 De la Porxada al mercat de Veracruz [Primers indians vallesans a Granollers] 1778-1830

8 Els carlins prenen Granollers [Les guerres carlines] 1860-1880

9 Més alts, més forts, més ambiciosos [Bases d'un nou Segle d’Or granollerí] 1902-1912

10 “Que es faci la llum!” [L’arribada de la llum a Granollers] 1880-1914

11 Sota l’ombra d’un lledoner [Eixamplant les fronteres de la ciutat] 1914-1930

12 "Si el Vallès fos un ou, el rovell fóra a Palou" [Eixamplant les fronteres de la ciutat (2)] 1914-1930

13 “Tothom a votar!” [La proclamació de la República a Granollers i primeres passes] 1931-1932

14 Aquell 6 d’octubre a Granollers [Els fets del 34. El Granollers republicà] 1931-1936

15 Un mercat sota les bombes [Visions del 31 de maig de 1938] 1938

16 28-G: la ciutat dels vençuts [La Guerra Civil i el final del conflicte a Granollers] 1936-1939

17 “Tot per a Granollers” [Bastint el Gran Granollers. La ciutat dels capitostos] 1920-1975

18 La força d’un sentiment [Granollers i l’handbol] Ahir i avui

19 El cap de colla no serà sacrificat [La Festa Major moderna] Ahir i avui

A continuació podeu veure una simulació aproximada de com quedaria el llibre:

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Destinarem la recaptació a la redacció, il·lustració, disseny i impressió del llibre.

CALENDARI

Un cop finalitzada la campanya a Verkami, començarem el treball d'edició, maquetació i disseny del llibre, que preveiem finalitzar el mes de setembre.

El mes de novembre haurem finalitzat la impressió del llibre i el podrem presentar i lliurar a tots els mecenes.

Durant el mes de novembre i desembre preveiem celebrar les rutes que recorreran els indrets de Granollers que apareixen en el llibre, i guiades personalment per l'autor del llibre, que ens desvetllarà els secrets més amagats de la història de la ciutat.

MÉS INFORMACIÓ

Podeu seguir-nos a:
www.semproniana.cat | Twitter | Facebook

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Associació Semproniana

    Associació Semproniana
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Josep,

    Fantàstic que vulguis col·laborar amb nosaltres en el projecte.

    Escriu-nos a [email protected] i ens posarem en contacte amb tu per convocar-te a la propera reunió de socis.

    Benvingut!

  • josep font claveras

    josep font claveras

    más de 9 años

    m ' agrada l ' idea ¡ com puc colavorar , com pude sabeu he sigut distribuidor almajor de llibreria i papereria així com ex quiosque ( fa mols anys en Molet del quiosc de la plaça Maluquer i Salvador Distibicions Font i juvilat

Volver a todas las actualizaciones

#06 / Torras Villà a "Una història granollerina"

Ho hem aconseguit! moltes gràcies a tots els mecenes!

Però encara ens queden 8 dies per fer més fort el projecte del llibre "Una història granollerina". Us demanem que ens ajudeu a fer difusió d'aquest vídeo i del projecte per tal que moltes més persones, ja siguin amics, familiars o coneguts, decideixin incorporar-se en aquest viatge per la història de la nostra ciutat!

http://vkm.is/granollerina

"L'agregació del Lledoner i Palou, el desplaçament de la via del tren, l'hospital i la biblioteca, o el nomenament de ciutat de mans d'Alfons XIII, tenen en comú la figura d'un personatge controvertit i per molts desconegut. Francesc Torras Villà va ser una de les persones més influents de la història contemporània de Granollers. Descobreix qui va ser i el significat d'un parc que du el seu nom i amaga el seu desig: "Tot per a Granollers"

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#06 / Torras Villà a "Una història granollerina"

Ho hem aconseguit! moltes gràcies a tots els mecenes!

Però encara ens queden 8 dies per fer més fort el projecte del llibre "Una història granollerina". Us demanem que ens ajudeu a fer difusió d'aquest vídeo i del projecte per tal que moltes més persones, ja siguin amics, familiars o coneguts, decideixin incorporar-se en aquest viatge per la història de la nostra ciutat!

http://vkm.is/granollerina

"L'agregació del Lledoner i Palou, el desplaçament de la via del tren, l'hospital i la biblioteca, o el nomenament de ciutat de mans d'Alfons XIII, tenen en comú la figura d'un personatge controvertit i per molts desconegut. Francesc Torras Villà va ser una de les persones més influents de la història contemporània de Granollers. Descobreix qui va ser i el significat d'un parc que du el seu nom i amaga el seu desig: "Tot per a Granollers"

#05 / La guerra civil a Una història granollerina

Estem molt a prop de completar el nostre objectiu i de que el llibre una història granollerina sigui una realitat! només ens falta el 8% del pressupost total!

Ens ajudeu a fer difusió per aconseguir-ho?

"El 28 de gener de 1939, dos dies més tard de la caiguda de Barcelona, les 'fletxes verdes' entraven a la ciutat i columnes de fum negre s'enlairaven cap al cel de Granollers. El comandant Líster, el jove estràtega de l'exercit Republicà sentenciava: "Quemadlo todo: fábricas, talleres y alamacenes. Todo. Y volad los puentes". Descobriu através dels seus protagonistes com es viure el bombardeix i la caiguda de la ciutat durant la guerra civil".

#04 / Miquel Ricomà a Una història granollerina

Ja tenim el 80% del finançament necessari per fer realitat al llibre! moltes gràcies a tots els que heu participat!

Ens ajudeu a fer difusió per aconseguir la resta?

L'any 1348, en un temps on Pere el Cerimoniós regnava a la corona de Catalunya i Aragó i portava els catalans a Atenes o Sicília, Europa patia una de les pitjors epidèmies de la seva història: la pesta negra. La població estava sent assolada per una de les crisis més terribles que es recorden, i tot just acabava de començar la guerra dels 100 anys entre francesos i anglesos. Un fill de la ciutat de Granollers va ser anomenat Bisbe de Vic i de Barcelona i es convertí en la mà dreta del Papa. Descobreix qui va ser i quin paper va jugar dins de la cúria pontifícia el granollerí que va ser un dels catalans més influents del segle XIV: Miquel Ricomà

#03 / Una història universal d’una ciutat singular | Molt a prop de fer-se realitat...

Una història granollerina, el llibre escrit per Diego Sola i il·lustrat per Pau Farell, que recull bona part de les històries granollerines de la secció de NacióGranollers.cat “Un Vallès ple d’històries”, afronta la quinzena final de la campanya que el farà realitat. Gràcies a les aportacions d'una setantena llarga de mecenes ja hem aconseguit més del vuitanta per cent del finançament per editar el llibre. Ara mateix 223 exemplars d' Una història granollerina ja tenen amo. Però la campanya continua: fins el 19 de juliol es poden fer les aportacions econòmiques a Verkami, que poden anar des dels 20 euros que permeten obtenir directament el llibre així com sigui editat fins a modalitats de micromecenatge superiors que inclouen, com a recompenses, visites guiades per l’autor als espais que apareixen als capítols del llibre o una sèrie limitada d’una litografia de la portada signada per l’il·lustrador.

UN VIATGE A LA NOSTRA HISTÒRIA

leer más

#02 / Entrevista VOTV

Us deixem l'entrevista que ens va fer en Pere Puig pel programa Territori de Vallès Oriental TV on vàrem parlar sobre aquest projecte. L'Autor, en Diego Sola, va avançar més informació sobre el contingut dels capítols que composaran el llibre.

Ajudeu-nos a fer difusió del projecte per tal de fer-lo realitat!

Moltes gràcies a tots!

#01 / Semproniana presenta el llibre "Una història granollerina"

El passat dilluns 9 de juny vam presentar a L'Aplegador de "La Troca" de Roca Umbert Fàbrica de les Arts el llibre "Un història granollerina" que com sabeu recull 19 històries des de la prehistòria fins l'actualitat!

Us deixem el vídeo íntegre de la presentació on es comenten molts detalls del llibre i on podeu escoltar els seus protagonistes!

No dubteu! pregunteu-nos qualsevol dubte que tingueu!

Gràcies a tots els que heu participat i a tots els que ho fareu!

Junts farem realitat "Una història granollerina"!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies