❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

8a Festa de la Poesia a Sitges

A la Festa de la Poesia a Sitges els poetes convidats conviuen amb l'esperit festiu del poble. Enguany acollirem **Joan Navarro, Antoni Clapés, Jaume Subirana, Odile Arqué, Antònia Vicens, Carles Miralles i Pura Salceda.**

Categoría

Creado en

0
segundos
33
Aportaciones
1.040€
De 900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Els propers dies 27, 28 i 29 de juny de 2014, la Festa de la Poesia a Sitges arribarà a la seva 8a edició seguint unes directrius singulars i irrepetibles dins el context dels reconeixements literaris i els festivals poètics.

Durant la Festa, Sitges s'obre a l'estima i l'homenatge -arrauxat, senzill i absolutament particular- als poetes i la poesia. Es tracta d'un reconeixement col·lectiu i alhora intimista que aposta per la calidesa, les sorpreses, el valor dels detalls personalitzats i el caràcter lúdic de cada gest. A la Festa tant hi caben els actes públics com un seguit d’obsequis als poetes en forma de “plaers privats”, un concert personalitzat, la rebuda dels convidats amb Banda de música -tradició que Rusiñol ja va instaurar, fa més de cent anys, per anar a rebre els artistes que portaven art i conversa a la vila blanca-, o el Recital de Cloenda i l’adéu popular als poetes.

Enguany, els set poetes de reconeguda perseverança que s’allotjaran a la vila durant el cap de setmana de la Festa són: Joan Navarro, Antoni Clapés, Jaume Subirana, Odile Arqué, Antònia Vicens, Carles Miralles i Pura Salceda.

Alguns dels artistes dels que podrem gaudir entre els versos de la Festa són: Alessio Arena, Elena Gadel, i els poetes joves Lucia Pietrelli, Hèctor Serra i Luna Miguel.

En motiu de la Festa, Llibres de Terramar edita un llibret especial de cada edició, que es pot recollir gratuïtament en qualsevol dels actes.

La Festa de la Poesia de Sitges és ideada i dirigida pels poetes Joan Duran i Ferrer i Cèlia Sànchez-Mústich, i compta amb el suport organitzatiu de l’Ajuntament de Sitges, el Consorci del Patrimoni de Sitges, la Societat Recreativa El Retiro i la Institució de les Lletres Catalanes.

Podeu seguir la Festa per les xarxes socials Facebook o Twitter, o amb l'etiqueta #poesiasitges

MItjançant aquesta plataforma tenim l'oportunitat de fer-vos sentir part de la Festa. Gràcies al vostre suport la Festa és més esplèndida i podem oferir al públic i als poetes més detalls personalitzats.

Les recompenses s'entregaran durant els dies de la Festa en els actes.

Aquí teniu un tast del programa que estem preparant:

DIVENDRES 27

A la tarda, Rebuda dels Poetes i cercavila pels carrers de Sitges amb la Banda de Música. Durant el recorregut, veïns del poble s’uniran a les actrius Imma Colomer i Marta Millà, totes dues amigues de la poesia, per fer ploure clavells i versos des dels balcons. També hi intervindran un petit grup de bojos per l’skate i el cor internacional Sitges Canta.

A la nit, Diàlegs de música i poesia jove entrellaçades. A l’aire lliure, al Racó de la Calma, el jove cantautor italià de personalíssima veu Alessio Arena, acompanyant-se a la guitarra i amb la col·laboració de músics com ara Toni Pagès, Vic Moliner i Núria Galvany (percussions, violoncel, contrabaix, teclat...), dedicarà als set poetes les seves creacions en italià i català, que s’alternaran amb la lectura poètica integrada de Lucia Pietrelli (també d’origen italià i que ve de Mallorca), Hèctor Serra (València) i Luna Miguel.

DISSABTE 29

Al matí, Plaers triats, tradicional activitat per homenatjar els poetes des del vessant més lúdic i sensorial. Un passeig en veler, un massatge relaxant o hawaià, ...

A migdia, visita i vermut a l’Estudi d’en Vidal, al Carrer d’en Bosch, servit entre converses i complicitats pels amics del Cercle Artístic de Sitges. Seguidament el grup percussionista Elegibó oferirà un espectacle de batukada i acompanyarà als poetes i seguici cap al

Tradicional dinar dels poetes amb sobretaula artística a la Societat Recreativa El Retiro. Durant la sobretaula, l’eclèctic esperit sitgetà esclatarà en mil bocins: cabaret, acudits personalitzats, tango... i per primer cop, grallers!

A la tarda, espectacle “Captura d’ànimes” que torna enguany amb novetats: set pel·lícules de cine mut giraran a l’entorn de la vida i personalitat dels poetes convidats, i seran acompanyades en directe pel piano i els instruments acústics de l’artista sitgetà Florenci Salesas. Per primer cop, però, serà un titella qui presenti l’acte. I també per primer cop, i alternades amb les pel·lícules de cine mut, podrem veure set breus filmacions on els infants de Sitges s’adreçaran als poetes i els oferiran més d’una sorpresa.

A la nit, Recital de Cloenda al pati de l’edifici Miramar, immers en la vista nocturna de la Platja de Sant Sebastià. Els poetes convidats recitaran els seus poemes. I per primera vegada, el concert personalitzat on s’interpreten les peces “amb significats especials” per a cada un dels poetes, serà mixt, vocal i instrumental. Les peces instrumentals aniran a càrrec de Salvador Oriola i Laura Nogueras al clarinet i violí, i les cantades, tindrem la satisfacció que prenguin cos en la veu de la coneguda i versàtil cantant Elena Gadel. Comptarem, també, amb set breus intervencions de dansa contemporània estretament relacionades amb la presentació de cada poeta, a càrrec de l’Institut of the Arts Barcelona (IAB), amb seu a Sitges.

DIUMENGE 30

Al matí, visita als aparadors de les set botigues del centre de Sitges que hauran exposat, durant el cap de setmana de la Festa, set obres plàstiques dels membres del Taller de l’artista sitgetana Núria Corretgé. Totes elles estaran basades en poemes dels nostres set poetes convidats, que hauran estat triats per set poetes i escriptors sitgetans. L’acordionista Kaloyan Kumanov, rescatat de la història de la Festa, quan l’any 2009 va interpretar el concert personalitzat al Cau Ferrat, musicarà a l’acordió les aturades als aparadors. El recorregut serà el següent: Gassó fotògraf (Cap de la Vila, 7), Calçats Pañella (Àngel Vidal, 4), Perfumeria Costa (Sant Francesc, 1), Sabateria Anna (Parellades, 15), Menaje Marcet (Major, 21), Merceria Requena (Àngel Vidal, 40) i Els Pastissos de l’Àvia (Santiago Rusiñol, 1).

A migdia, Poetes a casa i comiat. Per cloure la 8a Festa, els poetes seran festejats, un cop més, en una casa particular de Sitges que els obre les portes, la terrassa del dibuixant Francesc Rovira. Un cop allà els infants de Music-Express-Art posaran música a l’adéu!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#01 / La imatge de la 8a Festa ja és aquí!

L’horitzó ondulant del vuit? La màscara, l'antifaç poètic? O el símbol de l’infinit? Potser totes tres coses en una: els encenalls del llapis amb què escrivim els poemes i alhora fem punta, infinitament, al sentit d’escriure’ls.

Sí, aquesta és la imatge de la 8a Festa de la Poesia a Sitges, i estem molt contents avui de presentar-vos-la. És obra d'Edu Sentís i Viki Gallardo, de Pasgràfic! Què us sembla?

P.D.

Gràcies i enhorabona a tots els mecenes que ja heu confiat amb el projecte, ben aviat ens posarem en contacte amb vosaltres! Seguim!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies