❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

En campanya electoral no tot s’hi val (i fora de campanya, tampoc)

“Mistos Electorals” és una campanya per denunciar el discurs polític racista en campanya electoral i fora d'aquest període. Reflexionem, sensibilitzem i actuem contra la intoxicació mediàtica i la demagògia racista mitjançant interessants càpsules de vídeo i reportatges.

antiracistes

A project of

Created in

0
seconds
77
Pledges
2.510€
From 2.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

“Mistos Electorals” és una campanya audiovisual de seguiment, anàlisi i denúncia del discurs racista en la política, especialment preocupant en període de campanya electoral. Durant aquesta acció es fa un seguiment del discurs dels candidats electorals, s’analitzen aquells arguments que posen en perill la convivència o que difonen idees racistes, i denunciant públicament aquests discursos i contra-argumentant aquestes declaracions.

A través de càpsules de vídeo, denunciem la intoxicació mediàtica i la demagògia vers la població immigrada i altres col•lectius minoritaris. I exigim un plantejament seriós, apel•lant a la responsabilitat política i al respecte.

COM HO FEM?

Recollim en càpsules audiovisuals els “mistos” dels candidats: discursos o propostes polítiques de qualsevol partit, que posen en perill la convivència i la pau social i encenen els focs del racisme i la xenofòbia.

En aquest espai no només els denunciem sinó que els desmuntem mitjançant argumentació antiracista. Per la realització d’aquests vídeos comptem amb la participació de personatges coneguts i implicats en la lluita contra el racisme que ens ajudin a donar notorietat al producte (en edicions passades han participat Laura Guiteras, Matthew Tree, Bella Agossou, Cesc Casanovas –Polònia-, Pep Planas i Mònica Lucchetti).

Per completar els “mistos” proposem un tractament en profunditat de tres temes que poden marcar la campanya electoral: les retallades socials, les polítiques d’estrangeria i l’augment de l’extrema dreta a Catalunya i Europa. Cada tema es tractarà a partir d’un reportatge.

Per fer-vos una idea de com és el projecte, us recomanem que veieu el següent vídeo: Mistos Electorals #2 - (13 de maig de 2011)

ON ELS PODREM VEURE?

Aquest material es difondrà per la xarxa, a través de:

PER QUÈ VERKAMI?

La campanya “Mistos Electorals” no rep cap ajuda ni subvenció institucional, ni volem que la rebi. Volem que sigui un projecte independent i col•lectiu, fruit de la participació ciutadana, que reculli la veu de tota la gent. A partir de petites donacions es pot donar suport a una iniciativa d’importància social. Les càpsules audiovisuals responen a la filosofia del Creative Commons, que permet la difusió gratuïta per la xarxa i altres plataformes. D’aquesta manera un màxim número de persones podran fer ús d’aquest material. Si tu també creus en aquest projecte, volem que t’hi impliquis!

PER QUÈ HAS DE DONAR SUPORT ALS MISTOS ELECTORALS?

 • Perquè frenar el discurs racista i xenòfob és responsabilitat de tots i totes, teva també. En el cas dels polítics aquest compromís és màxim, són responsables de la difusió i normalització del discurs racista.
  • Perquè hem d’utilitzar tots els mitjans possibles per fer arribar el missatge a polítics i classes governants de que no tot s’hi val en política i campanya electoral. Hem d’evitar que cap racista entri al Congrés dels Diputats.
  • Perquè cada frase incendiària a un míting o a una entrevista, cada titular populista a un mitjà de comunicació, és un atemptat contra la nostra societat.
  • Perquè la situació d’augment de racisme i xenofòbia és molt greu. Les repercussions en la convivència diària cada cop són més manifestes.
  • Perquè cal sensibilitzar la població perquè siguin conscients del greu perill que té la difusió del discurs polític racista i anti-immigració i donar eines per desmuntar i fer front a aquesta ideologia de l’odi.

EN QUÈ INVERTIREM ELS DINERS QUE REBEM?

Els diners que demanem es destinaran íntegrament en la realització dels “Mistos Electorals”: la tasca de documentació, anàlisi dels discursos i la producció audiovisual - format més atractiu i divulgatiu però alhora més costós. Això es concreta en:

 • Material audiovisual necessari (cintes, cessió de càmeres, etc)
 • Hores de feina dels companys responsables d’audiovisuals i de l’equip de documentació i realització.
 • Transports i viatges de l’equip per realitzar les gravacions, entrevistes, etc.

QUI SOM?

Aquesta campanya és una iniciativa de SOS Racisme Catalunya, que compta amb la implicació del El Tinter SAL.

SOS Racisme Catalunya som una associació de defensa dels drets humans que treballa per eradicar el racisme i la xenofòbia de la societat, en tots els seus estrats i manifestacions, i per aconseguir la igualtat de drets i oportunitats i una ciutadania plena per tothom. Des del 1989 realitzem tasques diverses amb aquest objectiu: campanyes de sensibilització i denúncia, formació per alumnes i professionals, etc. I oferim un Servei d’Atenció i Denúncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAiD) des d’on atenem, de manera integral i gratuïta, les persones que han patit una discriminació i agressió racista.

Segueix-nos a Twitter i Facebook!

El Tinter SAL és una empresa de comunicació, ofereix serveis de disseny, producció editorial, impressió, producció audiovisual i art multimèdia. Capdavantera en ecodisseny i edició ecològica amb l’aval d’anys d’experiència i certificada amb els més alts segells de qualitat i medi ambient.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • JOSÉ LUIS

  JOSÉ LUIS

  about 11 years

  Buenas. Yo colaboré en este proyecto pero no he recibido ninguna comunicación ni nada. Mi correo [email protected]

 • Daniel H.

  Daniel H.

  about 12 years

  Hola

  Estoy lanzando una campaña de apoyo a proyectos interesantes para que puedan ser grabados en máxima calidad con las nuevas RED SCARLET-X

  http://danielhernandezaudiovisual.blogspot.com.es/p/red-scarlet-x.html

  Ánimo con vuestro proyecto!

 • Beatriu

  Beatriu

  over 12 years

  ENHORABONA! Som unes cracks!

 • antiracistes

  antiracistes
  Author

  over 12 years

  Jorge, perdona que no te habíamos contestado aún. Muy interesante el vídeo, no lo conocíamos y parece tener un objetivo similar al nuestro, aunque en diferente formato. Le seguiremos la pista. Muchas gracias!

 • jorgee

  jorgee

  over 12 years

  Te dejo un video muy muy interesante, antes no se ha mandado http://www.youtube.com/watch?v=wlpTRjTCVsY

 • jorge

  jorge

  over 12 years

  te dejo un video MUY interesante, aqun que puede que ya lo hayais visto, un saludo

Go back to all the updates

#01 / Ja tenim el primer Misto Electoral

Després de quasi una setmana de campanya electoral, ja hem hagut de patir el discurs violent i racista d'alguns polítics. Hem recollit i analitzant les seves "perles" xenòfobes i hem produit la primera càpsula dels "Mistos Electorals" de les eleccions estatals.

Aquí podeu veure el primer producte de la campanya!


Agraïments a l'actriu Mònica Lucchetti, a la que felicitem en el seu paper de dona del temps, i l'equip de "apagafocs" habitual: Jordi, Montse, Alba, Mar i Jose.

Mireu el vídeo i feu-ne difusió!
I si us agrada, feu-nos de mecenas a Verkami!

1 comment

Log in or Sign up to comment this entry.

 • Nike:Mulberrykuh

  Nike:Mulberrykuh

  almost 12 years

  shoe designer three villages, crazy in Japan, the countries from the marathon, is a legendary figure. Impact from 41 years ago he ASIC. Japanese marathoner Reiko Tosa, the 2007 Women's Globe Cheap Air Max 2011 Championships, completed third http://www.arimax2012ol.com. She was via the rice husk shoes, but do not intend to wear in Beijing arena. She stated she doesn't need a sponge-like buffer. An additional Japanese player Air Max Shoes has Yuko Arimori, the Atlanta Olympics in 1996, won the bronze medal in the marathon. But she complained that the rice husk shoes don't wear, easy to bad. Consequently, within the 2000 Olympic champion Takahashi shoemaking time, the 3 villages did not use the technology.

#07 / S'ha acabat la campanya electoral, però no els Mistos!

Hi ha vida després de les eleccions generals, i molta vida! Durant la campanya varem realitzar les dues càpsules de Mistos Electorals, que esperem que hagueu vist. Però ara estem immersos en la realització de la sèrie de 3 reportatges per tractar en profunditat temes que marquen la nostra realitat social: les retallades socials, les polítiques d’estrangeria i l’augment de l’extrema dreta a Catalunya i Europa.

Ara mateix l'equip de la Tele Antiracista està entregat fent un repàs de l'evolució de la política d'estrangeria a l'Estat espanyol i analitzant les repercussions d'aquesta sobre la població migrada, la seva vida i oportunitats, l'atac als drets socials i polítics, etc.

Tot plegat es recollirà en un programa que promet ser molt interessant i que sortirà en breu. Però per tirar endavant necessitem el vostre suport! Estem a la meitat de la nostra fita i ens has d'ajudar a aconseguir-ho.

read more

#06 / Llencem la segona càpsula "mistera"

Uns dies abans de les eleccions, us presentem la segona càpsula dels Mistos Electorals 20N.

Són 4 minuts intensos i interessants que us recomanem veure, i difondre entre els vostres contactes. Com més persones arribem, més forta farem la lluita contra el racisme!


#05 / Els polítics ens copien!

Quina ha estat la sorpresa quan aquest matí, revisant la premsa, ens hem trobat que no un, sinó dos candidats a les eleccions generals han copiat les nostres metàfores meteorològiques en els seus mítings!

El darrer capítol, Mònica Lucchetti ens explicava com el PP actuava confiat pel "tsunami rajoynià", mentre al mapa podíem veure, efectivament, les imatges de les imponents onades.

Ens els seus mítings d'ahir, Carme Chacón va alertar de "l'arribada del tsunami blau de la dreta carrinclona i rància" mentre Duran i Lleida cridava a "la resistència nacional al tsunami del PP".

Són Chacón i Duran seguidors de la nostra campanya Mistos Electorals? Si és així, benvingut i benvinguda! Preneu nota i convideu als companys, que demà arriba la nova càpsula "mistera"!

Noticia Chacón: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/eleccions-generals-20n/chacon-alerta-larribada-del-tsunami-blau-dreta-carrinclona-rancia-1222563

Noticia Duran i Lleida: read more

#04 / Nous capítols, noves col·laboracions i més oportunitatsJa estem enllestint el guió pel proper capítol de Mistos Electorals, que sortirà aquest dijous 17 de novembre. Aquesta vegada comptarem amb la nostra amiga i col·laboradora l'actriu Laura Guiteras.

Però la fi de la campanya electoral no suposa el final dels Mistos Electorals! Encara tenim moltes coses per analitzar i denunciar, que recopilarem en diferents càpsules que anirem difonent en els propers mesos.

Però per aconseguir-ho necessitem que ens continueu donant suport! Si ja heu fet una donació, valoreu tornar a col·laborar o feu difusió entre els vostres contactes per veure si s'animen. Si encara no us heu decidit a participar, animeu-vos! Hem creat una nova recompensa de 10€, per donar-vos més facilitats de col·laboració.

#01 / Ja tenim el primer Misto Electoral

Després de quasi una setmana de campanya electoral, ja hem hagut de patir el discurs violent i racista d'alguns polítics. Hem recollit i analitzant les seves "perles" xenòfobes i hem produit la primera càpsula dels "Mistos Electorals" de les eleccions estatals.

Aquí podeu veure el primer producte de la campanya!


Agraïments a l'actriu Mònica Lucchetti, a la que felicitem en el seu paper de dona del temps, i l'equip de "apagafocs" habitual: Jordi, Montse, Alba, Mar i Jose.

Mireu el vídeo i feu-ne difusió!
I si us agrada, feu-nos de mecenas a Verkami!
We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy