❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Recuperació del fragment de defensa del Mamut!

Ajuda’ns a recuperar una part de la nostra història - com a poble i entitat - amb l’elaboració d'una rèplica del fragment d’ullal de mamut trobat a Sant Vicenç dels Horts, a finals del s. XIX. La qual va inspirar la creació de la bèstia de foc, el Mamut Venux, de la Colla de Diables Àngels Diabòlics

0
segundos
33
Aportaciones
1.388€
De 1.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El proper mes d'octubre, la Colla de Diables durem a terme una exposició temporal en commemoració del 25è aniversari de l'entitat.

Ens agradaria fer coincidir aquest esdeveniment amb l'elaboració i inauguració d'una reproducció del fragment de defensa de mamut trobat a la vila de Sant Vicenç dels Horts a finals del segle XIX. Aquesta troballa va inspirar la creació de la bèstia de foc que actualment coneixem com el Mamut Venux.

Es tracta d'un fragment trobat a la nostra localitat el 1883 i conservat pel Museu Blau en el seu dipòsit fins a data d'avui, i de la qual molta gent del poble no en té coneixença. Amb aquest projecte pretenem posar aquest fragment a l'abast de la població per tal de divulgar-ne la seva història.

JUSTIFICACIÓ

Aquest projecte s'emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari de l'entitat. Entre d'altres, organitzem i acollim una Trobada de Diables, una Mostra Representativa del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Primera Trobada de Diables Infantils de la comarca i una exposició sobre la trajectòria de l'entitat.

Amb aquest projecte pretenem fer un pas més enllà i aportar un element amb caràcter històric i no efímer, és a dir, que quedi de forma permanent a la vila.

MÉS ENLLÀ D'UNA EXPOSICIÓ TEMPORAL

El nostre objectiu és donar continuïtat al projecte més enllà d'exposar-la a la nostra exposició temporal. Per aquest motiu, es pretén cedir-la a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts com a gestor de l'espai Forn Romà per tal que el fragment sigui exposat de forma permanent en aquest espai, juntament amb la resta de patrimoni històric de la població que hi ha exposat en aquest espai.

La ubicació d'aquest fragment a l'entorn museïstic anirà acompanyat d'un plafó amb les explicacions corresponents que el contextualitzin. Aquest mateix plafó disposarà d'un espai d'agraïments on hi figurarà la relació de mecenes (Vegeu tipus d'inscripció).

HISTÒRIA DE L'ULLAL

Tal i com heu vist en les fotos no es tracta d'un ullal sencer, és només un fragment que es va trobar el 1883 en els terrenys de Mas Duran. Aquest fragment va ser trobar per una pagesos que treballaven la terra es van trobar amb un tronc fòssil que en primer moment es van pensar que era una branca enterrada i que van intentar trencar amb algun estri del camp. El resultat d'aquest incident va provocar que el fragment es dividís en dos trossos, el més gran conservat gràcies al rector del moment a Sant Vicenç que el dugué al Dr. Jaume Almera. Així surt per primer cop el fragment de Sant Vicenç cap a Barcelona, en primer moment es conservarà al Museu Geològic del Seminari Conciliar de Barcelona. Més endavant es traslladarà al Museu Martorell, situat al Parc de la Ciutadella i que actualment forma part del Museu Blau.

OBTENCIÓ DE LA RÈPLICA

Primer de tot, va caldre contactar amb el Museu Blau per tal de conèixer l'estat en què es trobava el fragment. Després de parlar amb el Dr. Vicent Vicedo, conservador del Museu, es va veure que era molt dificil de poder dur la peça a Sant Vicenç ja que es trobava en un estat de conservació delicat.

Per aquest motiu, es va decidir de fer una reproducció del fragment (vam tenir l'oportunitat de veure la peça!) per tal d'oferir-la al poble per a que tothom en pugui gaudir.

Amb aquesta intenció, s'ha contactat amb el taller de Quagga, el qual ens realitzarà la rèplica amb resina de poliester. Aquest taller és l'estudi de Ramón López, un dels millors escultors i biòlegs més prestiogiosos del sector. Ha realitzat peces per al Zoo de Zürich, el Museu del French Foreign Legion, el Museu Blau...

LES VOSTRES APORTACIONS

Amb les vostres aportacions, pretenem (1) finançar la rèplica del fragment i (2) gestionar la posterior museïtzació permanent a l'espai del Forn Romà.

CALENDARI

El taller escollit elaborarà la rèplica durant els mesos de juny i juliol.

Es pretén que estigui acabada per a l'exposició que organitza la nostra entitat el mes d'octubre.

Les recompenses es donaran el dia 4 d'octubre de 2014 en el marc de la inauguració de l'exposició: De l'espurna al foc. Àngels Diabòlics, 25 anys entre el cel i l'infern, al Forn Romà de Sant Vicenç dels Horts.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració
Assoc. Colla de diables Àngels Diabòlics

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#04 / ELS ÚLTIMS 5 DIES

Hola Amics i Amigues!!!

Ostres! Només queden 5 dies i estem a un passet de res d'aconseguir el nostre repte! Ens cal fer la última empenta i encara que sembli que siguem passat,s insistirem en que siusplau en feu difusió a les xarxes socials, al whats, al twiter...

Només queden 140 euros per assolir el repte. N'estem quasi segurs que arribarem a la quantitat, però si ens passéssim dels 1200 que faríem!

En principi amb 1200 euros garantim que podrem fer la rèplica i deixar-la pel poble per el seu ús, i que a més se'n farà una museització amb les explicacions corresponents.

I si passem dels 1200? Doncs res més enllà que donar un cop de mà a arreglar el nostre Mamut de veritat, la nostra bestia de foc. No se si us aneu adonat però no fa massa ben fer la trompa nova i sembla que ara li tocarà a l'estructura, encara aguanta però la… leer más

#03 / Moltes gràcies!

El projecte avança poc a poc, ja tenim unes quantes donacions, quina il•lusió!

Moltes, moltes Gràcies!

Mica en mica anem assolint el repte! Estem molt contents, és una quantitat modesta, però estem segurs que ho aconseguirem i que arribarem aconseguir els diners per fer la rèplica, encara ens queden més de 15 dies!!

Tot i així si podeu feu-nos una mica de difusió amics, volem assolir el repte!

Bé però no tot es demanar, també us donem una cosa a canvi!

Segur que molts heu anat a Barcelona i heu passejat pel Parc de la Ciutadella, val la pena de passejar-hi i passar la tarda, veure el Castell dels tres dragons, les peçes de ferro forjat...

Si en aquesta passejada us fixeu podreu descobrir un Mamut, i té relació amb el Venux?

Doncs sí, es tracta d’una reproducció feta per la Junta de ciències naturals, que volien crear a dins del… leer más

#02 / I com seràn les recompenses?

Hola que tal?

En primer lloc gràcies a tots els que ja heu col·laborat en el projecte! De moment tenim una quantitat modesta, però esperem arribar a la quantitat demanada. Penseu que hi ha un plaç i s'acaba el 20 de juny! Així que si voleu col·laborar afanyeu-vos!

També us voliem donar les gràcies a tots per la difusió que n'esteu fent, Gràcies de tot cor!

Però el motiu d'aquesta entrada és presentar-vos les recompenses!!!

Així us adjuntem les fotos que hem fet de les recompenses!

Heu vist quin diploma més xulo? I el Curs de Conducció? Però segur que us heu quedat al·lucinats amb la recompensa del Peu de Mamut! Realment s'assembla molt, és la peça d'artesania que us oferim feta a mà cadascuna de forma individual! I és la màxima recompensa per els que col·laboreu!

Es xula ehh??

#01 / Començem!!

Es busquen micromecenes per a recuperar el fragment de defensa de mamut

Uauu!!! Avui comença un nou projecte que a la Colla ens fa molta il·lusió poder compartir amb vosaltres. Amb aquest esperem que, un cop més, ens doneu un cop de mà per assolir aquest repte. A grans trets es tracta d’aconseguir una rèplica del Ullal que es va trobar el 1883 a la nostra localitat i que va servir per inspirar la nostra bèstia de foc. No és un ullal sencer, ni tan sols el tros del final, és un fragment petit d’uns 20 centímetres, certament molt petit en comparació del Mamut, però un fragment que ha donat vida a la nostra bèstia de foc.

En un primer moment volíem dur el fragment a Sant Vicenç però per motius de conservació i preservació, la peça no es pot traslladar, ja que es molt fràgil. Així doncs des de la colla i amb el vistiplau del Mamut, es va decidir de … leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies