❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La ciutat construïda: del pla urbanístic al procés ciutadà #Demos6

La Fundació Nexe vol editar el sisé dels seus quaderns Demos de divulgació. En aquesta ocasió, el #Demos6 és un treball multidisciplinari redactat per dos arquitectes (David Estal i Chema Segovia) i un economista (Ramon Marrades) dedicat a l'anàlisi d'un urbanisme participatiu possible.

Fundació Nexe

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
113
Aportaciones
2.067€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La ciutat construïda: del pla urbanístic al procés ciutadà

La caducitat social i la insostenibilitat mediambiental d'un model immobiliari expansiu, l'estancament demogràfic i l'escassetat de recursos econòmics són les causes de la creixent atenció en l'espai construït, i en la seua posada en valor, per a implementar polítiques urbanes.

Les innovacions en aquest àmbit van en la línia de l'aprofitament de recursos

existents, l'escala humana i la sostenibilitat econòmica i mediambiental, amb

estratègies econòmiques i socials multidisciplinàries, pensaments pro-positius i

elements de participació ciutadana. Són polítiques públiques que intenten minimitzar els seus efectes externs negatius i teixir aliances entre agents i individus.

Al mateix temps, la planificació urbana tradicional es mostra incapaç d'adaptar-se de manera flexible i resilient als períodes de transitorietat i a les dinàmiques no previstes; el procés apareix així com la ferramenta adequada, per característiques i escala, a l'hora de respondre a les realitats de la ciutat construïda.

Aquest #Demos6 vol ser un treball multidisciplinari redactat per dos arquitectes, David Estal i Chema Segovia, i un economista, Ramon Marrades, dedicat a l'anàlisi d'un urbanisme imperant i l'aposta per un de més participatiu i possible.

QUÈ ÉS LA COL·LECCIÓ DEMOS?

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. Els primers números ja estan disponibles en paper i també en pdf per a la lliure descàrrega, al nostre web www.fundacionexe.org.

Ací pots trobar el catàleg d'exemplars publicats, que a més a més serviran com a recompenses per als mecenes participants.

A QUÈ DESTINAREM ELS RECURSOS?

Els recursos obtinguts aniran destinats a l'edició del quadern en paper, l'organització de les presentacions i tallers relacionats i els enviaments a organitzacions i institucions —acadèmiques, polítiques, socials i cíviques -- afectades pel contingut de la proposta.

Totes les persones que hi participen del Verkami, amb independència de la quantia de la seua aportació, rebran un dels quaderns i apareixeran en la pàgina de mecenatge per tal de reconéixer la seua aportació.

QUI SÓN ELS AUTORS DEL DOCUMENT?

David Estal (web)

Arquitecte titulat per la ETSA de València el 2006 amb el projecte 'Aparcaments Integrats a Ciutat Vella', mereixedor del primer premi d'investigació del CEyD. Becat per la Fundació Caixa d'Arquitectes en l'estudi de G. Vázquez Consuegra i format a l'estudi Gradolí&Sanz (La Rambleta). Actualment col·labora a la Politècnica com a professor convidat al tribunal de projecte final de carrera del Taller 3 i a la Universitat de València amb el màster de Política Turística Avançada (Rausell). És autor de propostes urbanes per a València com la Via Verda, La Pepri Cabanyal, Recuperem l'Albereda, Càmping de Dalt, Rehabilitació del Bloc de Portuaris o A la Redor del Mercat Central. És fundador del col·lectiu Desayuno con Viandantes. I, des de l'acció, la formació, la consultoria i/o la divulgació, s'ha especialitzat en matèria d'espai públic, mobilitat sostenible, política urbana i participació ciutadana.

Ramon Marrades (web)

Economista (Universitat de València) i MSc Economics and Geography (Utrecht

University). Es dedica a l’estudi de la resiliència urbana en les crisis econòmiques i a l’anàlisi de polítiques públiques de base territorial; és consultor de ciutats i ha rebut un guardó honorífic en l'International Young Planning Professionals Award (2012). Ha estat professor extern a la Universitat de València, i com a emprenedor, dirigeix Cien Pies per a gestionar camins escolars i així recuperar l’hàbit de caminar a l’escola.

Chema Segovia

Arquitecte titulat per l’ETSA de Sevilla el 2009. Havent format part de diversos grups de treball, vinculats uns al món universitari, altres a l'empresarial i en la majoria dels casos a la vida d'estudi, la seua formació s'ha desenvolupat a cavall entre la investigació teòrica i l'exercici professional més actiu. Va participar en la redacció del treball de recerca "Espai domèstic i nous usuaris", becat per la Junta d'Andalusia.

COM SERÀ EL QUADERN?

El quadern tindrà una extensió aproximada de 100 pàgines en la seua versió en paper i serà també editat en PDF i en format .epub per a la seua distribució per la xarxa. Comptarà amb ISBN propi i després del Verkami també podrà ser adquirit en llibreries.

Aquest és un esquema del contingut.

  1. Pròleg.

  2. Perspectives i oportunitats de la ciutat construïda.

  3. La ciutat sota els nostres peus. 3.1. La resiliència de l’urbs mediterrània. 3.2. El govern sense els ciutadans i la governança sense el govern. 3.3. El pont des de la política pública.

  4. Del pla urbanístic al procés ciutadà. 4.1. La planificació en crisi. 4.2. Ús, disseny i gestió. 4.3. El procés ciutadà com a base del desenvolupament local

  5. Aplicacions possibles al País Valencià. 5.1. Implicació ciutadana. Desayuno con Viandantes al CASC de Villena. 5.2. De la necessitat, la temporalitat. Càmping de Dalt València. 5.3. Innovació és social. Estratègia Comboi Xàbia i Burjassot. 5.4. Conflicte i convivència. Bloc de Portuaris Cabanyal. 5.5. Identitat urbana. Centre Històric de Calp.

  6. Bibliografia d’interés.

CALENDARI

El lliurament de les recompenses tindrà lloc durant el mes de juny del 2014 moment per al qual també està prevista la presentació pública del document.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep

    Josep

    casi 10 años

    Hola bon dia

    La nostre proposta de col.laboració és imprimir el seu llibre a la nostre empresa d'arts gràfiques INOM,S.A., amb un important decompte sobre pressupost.

    Si els interessa ens poden contacatar a: [email protected], 610403672.

    Gràcies

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Les recompenses del Verkami #demos6

Per descomptat, totes les aportacions, amb independència de l'import rebran com a recompensa l'enviament gratuït (dins del territori de l'estat Espanyol) d'un exemplar del #Demos6 "La ciutat construïda", i a més a més apareixeran al llistat de mecenes que hi figurarà al Quadern.. Però a més a més, t'oferim diversos packs de recompenses amb els quals podràs guanyar també, i amb un avantatge sobre el preu de venda oficial, altres de les publicacions de la Fundació Nexe.

Així per exemple, amb el PACK URBANISME per només 12€ podràs obtindre també el #demos5 "El darrer cicle immobiliari al País Valencià", obra de Josep Lluís Miralles. i amb el PACK NOVETATS, per 20€ obtindràs també el #demos4 "Una nova planta per als valencians" del professor Andrés Boix.

Si prefereixes triar tu quins exemplars de la Col·lecció #Demos vols guanyar com a recompensa pots fer l'aportació de 30€ corresponent al PACK MULTIDEMOS i per només 40€ podràs aconseguir el PACK FUNDACIÓ NEXE que conté tots els títols publicats i sobre els quals pots obtindre més informació ací.

Però la Fundació Nexe també ha impulsat una altra col·lecció, la que porta per títol #PensarPV i que fins ara compta amb un volum. "Nació i identitats: Pensar el País Valencià" obra de diversos autors i coordinat per Vicent Flor. Pots aconseguir-ho com a recompensa junt a tots els #Demos publicats aportant 55€ al PACK FUNDACIÓ NEXE.

L'ACV Tirant lo Blanc, impulsora de la Fundació Nexe, també vol col·laborar amb dos recompenses. Així els qui aposten pel PACK TIRANT, rebran un exemplar en paper de qualsevol dels #Demos i tindran les quotes gratuïtes de l'entitat fins a Gener del 2015. I els qui aporten 100€, podran combinar amb el PACK PREMIUM esta alta en l'entitat amb un pack que també inclou totes les publicacions de la Fundació Nexe.

Tria la recompensa que més t'interesse i ajuda amb la teua aportació a fer possible un nou Quadern de la Fundació Nexe, el #Demos6.

Participa al Verkami del #Demos6 des d'ací

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#02 / Vídeo: "La ciutat construïda", el #demos6 en 5 minuts

Feu-li una ullada al següent vídeo. Es tracta d'una presentació realitzada per l'economista urbà Ramon Marrades, membre de l'equip de "La ciutat construïda" responsable del #demos6, dins del cicle Ignite VLC.

En aquesta micoxarrada, de cinc minuts de durada, Marrades resumeix a la perfecció quin és l'esperit del quadern que estan preparant per a la `Fundació Nexe i que volem editar amb la teua col·laboració en Verkami

#01 / Les recompenses del Verkami #demos6

Per descomptat, totes les aportacions, amb independència de l'import rebran com a recompensa l'enviament gratuït (dins del territori de l'estat Espanyol) d'un exemplar del #Demos6 "La ciutat construïda", i a més a més apareixeran al llistat de mecenes que hi figurarà al Quadern.. Però a més a més, t'oferim diversos packs de recompenses amb els quals podràs guanyar també, i amb un avantatge sobre el preu de venda oficial, altres de les publicacions de la Fundació Nexe.

Així per exemple, amb el PACK URBANISME per només 12€ podràs obtindre també el #demos5 "El darrer cicle immobiliari al País Valencià", obra de Josep Lluís Miralles. i amb el PACK NOVETATS, per 20€ obtindràs també el #demos4 "Una nova planta per als valencians" del professor Andrés Boix.

Si prefereixes triar tu quins exemplars de la Col·lecció #Demos vols guanyar com a recompensa pots fer l'aportació de 30€ corresponent al PACK MULTIDEMOS i per només 40€ podràs aconseguir el PACK FUNDACIÓ NEXEleer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies